September 11th, 2015

Baru-baru ini Abang Nara telah pun menonton filem The Imitation Game. Pergh!!! Power betul filem yang berdasarkan kisah benar ini. Ia mengisahkan tentang Alan Turing, seorang pakar matematik dan rakan-rakannya yang ditugaskan untuk memecahkan kod yang mengandungi arahan serangan tentera German. Selepas menonton filem ini, Abang Nara try la nak selesaikan beberapa kod di Internet untuk suka-suka. Ternyata diri ini tidaklah sepandai mana.

solve the puzzle

Selepas hilang semangat kerana tidak sepandai Alan Turing, Abang Nara pun malas dah nak pecah-pecahkan kod nie. Tetapi hari ini, semangat itu muncul kembali. Mana tidaknya, kalau dapat pecahkan 3 kod di bawah ini, boleh dapat RM100,000. Pergh!!! Banyak tue. Sekali lagi diulang, RM100,000. Cuma bila Abang Nara tengok kod yang perlu ditafsirkan, terus kepala ini berdenyut kepeningan. Inilah 3 kod tersebut:-

solve the puzzle

solve the puzzle

Mencabar kan? Abang Nara nak selesaikan kiub rubik pun tak pernah nak berjaya, inikan pula nak selesaikan 3 kod di atas. Abang Nara dah give up dah. Tetapi Abang Nara percaya, ada pembaca BeautifulNara yang genius dan hebat dalam memecahkan kod sebegini. RM100,000 menanti anda sekiranya berjaya. Ini syarat-syaratnya:-

1. Terbuka untuk seluruh rakyat Malaysia dan SIngapura.
2. Peserta mestilah mentafsirkan ketiga-tiga kod di atas. Tak boleh tafsir satu atau dua sahaja.
3. Kesemua jawapan haruslah dihantar ke [email protected] sebelum 17 Sep 2015 jam 12 tengah malam. Hantar lewat tak akan dilayan.
4. Jangan lupa letakkan contact number di dalam email ketika menghantar jawapan.
5. Hanya mereka yang menjawab dengan tepat sahaja akan dihubungi oleh pihak penganjur.
6. Penganjur akan minta anda tunjukkan teknik anda mentafsirkan kod ini sebelum menobatkan anda sebagai pemenang.
7. Bukak laman web ini untuk syarat-syarat yang lebih details dan lihat kod dalam bentuk tulisan

solve the puzzle

hmmm. Nampak macam senang je kod nie. Jap Aariz try buat)

Silalah mengerah minda anda untuk memecahkah ketiga-tiga kod ini demi wang tunai bernilai RM100,000. Cadangan Abang Nara, try buat secara berkumpulan. Dalam 2,3 orang ke. Kalau menang, boleh bahagi hadiah sama rata. Yang penting jawapan kena tepat dan cepat. Selamat mencuba!!! Info lanjut baca di sini.

September 26th, 2014

RM100,000. Banyak kan? Agaknya apa yang akan anda lakukan sekiranya memenangi wang tunai dan hadiah bernilai sebanyak itu? Fuh~~~ Macam-macam boleh dilakukan. Boleh pergi jalan-jalan keliling dunia, boleh beli kereta baru, boleh bayar down payment untuk rumah, boleh gunakan untuk persiapan perkahwinan dan macam-macam lagilah. Kalau Abang Nara, sebahagian daripada tue akan digunakan untuk pergi jalan-jalan kat Eropah dan sebahagian lagi simpan untuk hari tua.

rhb now

salah satu impian nak beromantik dengan wife di Eiffel Tower

Impian Abang Nara akhirnya boleh dicapai kerana RHB Bank kini sedang mengadakan pertandingan ‘Let’s Transact with RHB Now’ yang menawarkan wang tunai dan hadiah bernilai sehingga RM100,000. Pertandingan ini telah pun bermula sejak 8 September yang lalu dan akan berakhir pada 30 November ini.

rhb

Ada 2 cara untuk menyertai pertandingan ‘Let’s Transact with RHB Now’ ini namun perkara WAJIB yang anda harus lakukan hari ini ialah pergi ke cawangan RHB berhampiran dan buat permohonan RHB Debit Card. Hanya mereka yang mempunyai akaun RHB Bank berpeluang untuk memenangi hadiah yang super awesome ini. Ala, 10 minit je nak bukak akaun. Tak lama pun. 10 minit untuk RM100,000. Berbaloi sangat kan?

rhb

Dah ada akaun RHB Now dah? Cara pertama untuk memenangi wang tunai dan hadiah bernilai RM100,000 ialah melakukan transaksi RHB Now sebanyak mungkin. Mininum transaksi yang perlu digunakan ialah RM30. Boleh gunakan Internet Banking atau Mobile Banking. Namun nasihat Abang Nara, gunakanlah Mobile Banking sebab lebih banyak penyertaan yang akan diberikan sekiranya anda menggunakan Mobile Banking. Tak percaya? Cuba tengok perbezaannnya di bawah:-

rhb

Boleh top up kredit handphone, boleh bayar bil, boleh hantar duit guna PayPal dan macam-macam lagi cara untuk mendapatkan penyertaan. Lagi banyak transaksi yang dibuat, lagi tinggi peluang untuk kita menang. Kalau dah bayar semua bil dan dah tak ada transaksi untuk dilakukan, jangan risau sebab ada cara kedua untuk memenangi hadiah yang ditawarkan dalam peraduan ‘Let’s Transact with RHB Now’. Cara ini lagi senang. Hanya perlu kekreatifan anda je.

rhb

Gunakan kreativiti anda dan muatnaik gambar yang menunjukkan apa yang anda akan lakukan sekiranya memenangi wang tunai dan hadiah bernilai RM100,000 yang ditawarkan oleh RHB Now. Contohnya yang macam Abang Nara dah buat kat awal-awal artikel nie. Abang Nara percaya korang boleh buat lagi kreatif. Hantarkan gambar dan slogan hebat anda itu di laman web RHB ini. Tapi boleh hantar satu entri je tau! Jadi hantarlah gambar dan slogan yang paling hebat untuk menang hadiah best di bawah ini.

rhb

Terbaik kan hadiahnya? Jangan lupa ajak kawan-kawan, ahli keluarga dan juga pakwe/makwe anda untuk sertai peraduan ‘Let’s Transact with RHB Now’ ini. Lagi ramai lagi meriah. Tips dari Abang Nara, silalah bayar bil-bil air, eletrik dan Astro bulan ini menggunakan RHBNow. Jangan lupa berdoa semoga dimurahkan rezeki. Maklumat lanjut mengenai peraduan awesome ini layari laman web RHB.