September 22nd, 2011

Seriously Abang Nara sememangnya ingat Fida adalah salah seorang selebriti yang bertudung bukan mengikut fesyen. Selama ini Abang Nara pun nampak Fida boleh jadi sumber inspirasi kepada wanita-wanita yang ingin bertudung. Rupanya Abang Nara silap. Tak sangka selama ini pemakaian tudung Fida tidaklah seperti yang diharapkan. Makin terikut dengan fesyen serkup dan topi nampaknya.

fida tudung serkup

Tapi tak apalah. Mungkin ini sekadar kejutan budaya sementara buat Fida. Harap-harap Fida boleh kembali ketika awal-awal kemunculannya yang nampak sangat manis lengkap bertudung. Rasanya ramai yang terkejut dan kecewa melihat fesyen tudung yang digayakan oleh Fida. Kepada Fida, anda lebih cantik jika bertudung tidak seperti sepupu anda yang seorang itu. Janganlah mengikut fesyen. Tak cantik mana pun.

fida tudung serkup

Lagi beberapa keping gambar Fida yang diambil daripada Facebook Fida dengan membaca entri ini sepenuhnya.

fida tudung serkup
.
fida tudung serkup
.
fida tudung serkup

fida tudung serkup

fida tudung serkup

fida tudung serkup

fida tudung serkup

fida tudung serkup

September 20th, 2011

Abang Nara terima satu email yang menunjukkan fesyen terbaru tudung Fida semasa MASIF 2011. Menurut kata-kata pengirim email, style tudung Fida macam dah meniru Datuk Siti Nurhaliza pulak. Pelik jugak sebab selama ini imej Fida sememangnya bertudung litup. Tup-tup kali ini ternampak pulak kebidangan bahunya.

fida bidang dada

Rasa-rasanya mungkin sebab inilah Mamat jatuh cinta dengan Fida. Hahaha (ok itu ayat lawak jer sila jangan emosi). Kepada Fida, anda cantik kalau kekalkan bertudung litup seperti dulu. Tak payahlah tunjuk bahu anda yang bidang tue. Tak gitu?

Lagi beberapa keping gambar Fida semasa MASIF 2011 dengan membaca entri ini sepenuhnya.

fida bidang dada

fida bidang dada

fida bidang dada