October 2nd, 2020

Meskipun mereka berdua pernah dilanda kontroversi baru-baru ini, personaliti TV Fikry Ibrahim mengakui bahawa dirinya amat berbesar hati apabila berpeluang berkongsi pentas dengan pengarah Michael Ang menerusi Pentas Akhir Ratu Hijabista 2020 yang telah melabuhkan tirai minggu lalu.

Menurut Fikry, dia hanya menjalankan tugas sebagai hos program berkenaan dan bertanggungjawab untuk menyambut kehadiran pengarah tersohor itu yang hadir sebagai juri jemputan pada episod akhir program realiti berkenaan.

Tidak mahu berfikir secara berlebihan, Fikry menganggap antara mereka berdua tidak wujud sebarang masalah dan dia juga tidak terasa meskipun kontroversi itu bermula dengan sikapnya yang menegur seseorang yang disyaki dituju kepada Michael Ang.

 

View this post on Instagram

 

Mutu, Gaya, Keunggullan?

A post shared by Ahmad Fikry (@fikryibrahim) on

 

View this post on Instagram

 

Bila ajak dating tapi endup dia bawak mak dia Tux by @wardrobe.privato

A post shared by Ahmad Fikry (@fikryibrahim) on

“Saya tak tahu apa yang dia fikirkan tapi saya rasa okay saja tiada masalah. Saya tak terasa pun. Perkara ini bermula bila saya tegur seseorang itu dengan baik supaya perkara ini dapat menyedarkan dia dan orang lain.Tapi alhamdullilah mungkin ada perselisihan di antara kami di peringkat awal tapi sekarang semuanya dah reda. Ini mungkin pengajaran untuk kedua-dua belah pihak,”

Dalam pada itu, Fikry sempat memohon maaf jika dia ada menyakitkan hati sesiapa di luar sana yang mungkin ‘terasa’ dengan kenyataannya sebelum ini. Meskipun tidak pernah menyebut nama individu yang dimaksudkannya itu, Fikry berkata dia sama sekali tidak mempunyai niat untuk mengaibkan sesiapa.

Ketika ditanyakan adakah dia sudi untuk berkolaborasi dengan Michael Ang jika diberi peluang, Fikry berbesar hati namun terdapat syarat yang diberikannya.

“Sejujurnya kalau diberi peluang, saya tak kisah untuk bekerjasama. Syaratnya, yang penting kena ikut S.O.P yang betul,sistematik dan telus,” – Fikry Ibrahim

Sumber: Media Hiburan

 

August 10th, 2020

Tampil memberi reaksi kepada kritikan pengarah Michael Ang mengenai dirinya menerusi sebuah video di Instagram semalam, pelakon tampan Fikry Ibrahim bertindak meninggalkan komen di entri yang dimuat naik Michael berhubung kenyataan sindiran terhadap dirinya.

michael ang tempelak fikry ibrahim

Menerusi video tersebut, Michael dilihat menempelak Fikry selepas pelakon itu membuat kenyataan berkaitan seorang pengarah dalam sebuah program TV.

Tidak hanya mahu berdiam diri, Fikry menitip ucapan “Alhamdulillah” di ruangan komen posting tersebut.

Respon itu bagaimanapun telah mengundang perhatian netizen sehingga ada yang mendakwa Fikry lupa daratan sedangkan Michael adalah orang pertama yang memberi peluang untuk dirinya menceburi bidang lakonan.

michael ang tempelak fikry ibrahim

“Lupa daratan Fikry Ibrahim, kau popular pun sebab Michael Ang orang pertama ambil kau berlakon dalam drama dia, dari situ orang kenal kau, sedar diri sikit.”

Tidak mahu memanjangkan kata-kata, Michael hanya mengaminkan respon balas Fikry itu.

Terdahulu, Michael membidas dakwaan Fikry Ibrahim mengenai dakwaan menjejaskan reputasi dan kredibilinya sebagai pelakon.

michael ang tempelak fikry ibrahim

Malah, Michael juga turut mendedahkan perangai sebenar Fikry selepas aktor itu membuat kenyataan berkaitan dengan seorang pengarah dalam sebuah program.

Menerusi video itu juga Michael turut menjelaskan mengenai pembayaran harga lakonan.

View this post on Instagram

@fikryibrahim Sila hadam Ini! @meloditv3 boleh guna ni untuk response i! Semua org tahu Kalau aku nak sembur org aku akan mention nama tak ada maknanya aku nak sembunyj! Oh yes satu lagi lupa cakap dari mula nama mu tak ada pun list Pelakon yang I nak. Station yg nak walaupun i dah cakap kalau boleh i tak nak guna u selepas mengenali perangai u masa shoot Rahsia Hati Perempuan and tahu apa u buat kat set Akasia. Tapi station nak sgt I offer u. Kalau ikut logic bila u tak boleh buat I should be happy! Sekian terima kasih and pada 2 -3 org yg dm aku nak defend idola u all Sila tgk video ni and hadamkan jugak! Luv u all stay safe. FOOTNOTE : KAU ORG NI PUN NAK KOMEN SILA TAHU FACTS YA! POSTING AKU NI MEMBALAS APA ORG MULAKAN DULU NYA. BAGI AKU THIS ISSUE IS NOTHING JUST DEFENDING MYSELF!

A post shared by Michael Ang (@michaelang38) on

“Alah Fikry cakap jelah nama aku. Aku kan orang tu, memang aku pun. Yang kau terasa aku cakap virus FI tu kau ke? Kau bacalah tu ada ke orang teka kau?”

Sebelum ini, Fikry dalam sebuah kenyataan mengatakan seorang pengarah mendakwa dirinya penipu yang melibatkan sebuah drama.

July 1st, 2020

Tindakan pelakon dan pelawak Fikry Ibrahim yang sanggup meminjamkan wang sebanyak RM29,000 mendapat perhatian pengacara Zulin Aziz. Ia berlaku berikutan tindakan Zulin yang sekadar melakukan “prank” pelakon tampan itu.

zulin aziz prank fikry ibrahim rm29000

Menerusi satu video sedutan Trek Selebriti musim terbaharu, Zulin melakukan “prank” kepada Fikry dengan menyatakan hasratnya ingin meminjam wang untuk melangsaikam hutang sewa rumahnya dan juga sebagai duit pendahuluan untuk melakukan perniagaan.

Tanpa ragu, pelakon lelaki itu bersetuju menyerahkan jumlah wang yang dinyatakan Zulin selepas dihubungi.

View this post on Instagram

Rm29 k boleh shopping tak?🤣 Tp seriously.. @fikryibrahim ni org yg sangat baik hati. Itu baru sikit korang tau siapa dia.Sembahyang,mengaji,jaga keluarga dia..anak yg baik. Haaa… dah puji ni.Bankin la betul2🤣. Ni kawan susah senang. Kita jangan ingat kawan bila susah je,bila senang hilang kemana.kita pun xkan tolong org tu sesuka hati. Berkawan dengan org baik2 tu pun rezeki. Ni pesanan jgk kat korang semua..walaupun kita tau dia baik hati,jgn pernah ambik kesempatan kat org tu. . . . #Repost @aliffarhan_jr ・・・ Beruntung dapat kawan cam @fikryibrahim , time member susah pun sanggup sedekah💪🏻🤣💯 Korang jangan lupa layan Trek Selebriti Musim Terbaru bersama @zulinaziz dan hos @aliffarhan_jr 🔥🔥🔥 SETIAP RABU| 9.30pm ASTRO RIA #trekselebriti

A post shared by زولين عزيز (@zulinaziz) on

Bagaimanapun, selepas memberitahu bahawa ia hanyalah sekadar “prank”, Fikry kemudiannya tergelak besar apabila mengetahui hal berkenaan.

Menurut Zulin, Fikry merupakan seorang sahabat yang baik dan sanggup membantu dirinya yang kesusahan dengan rela hati.

zulin aziz prank fikry ibrahim rm29000

“Tapi seriously Fikry ni orang yang sangat baik hati. Itu baru sikit korang tau siapa dia. Sembahyang, mengaji, jaga keluarga dia dan anak yang baik.”

zulin aziz prank fikry ibrahim rm29000

Kisah tersebut dikongsi Zulin menerusi sebuah posting di laman Instagramnya. Seperti sudah dijangka, entri berkenaan mendapat perhatian para pengikutnya yang kagum melihat kebaikan Fikry yang sanggup membantu insan dalam kesempitan.

Malah ada juga yang beranggapan bahawa Fikry merupakan selebriti yang tidak kedekut dan murah hati untuk berkongsi rezeki.

June 9th, 2020

Pemilik salun Dashing Diva Putrajaya, Fikry Ibrahim bakal mengenakan caj tambahan RM5 untuk perkhidmatan yang diberikan berkuat kuasa Rabu ini.

salun fikry ibrahim

Perkara itu tercetus susulan perbincangan yang dibuat oleh Persatuan Penggunting Rambut Bumiputera Malaysia (MBBA) berikutan pengusaha difahamkan perlu menyediakan peralatan tambahan bagi menepati perintah yang ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Menurutnya, selain perlu mematuhi prosedur operasi standard (SOP)yang dikeluarkan, beliau juga akan memastikan keselamatan pekerja sentiasa terpelihara. Tambahnya lagi, memandangkan mereka akan bertemu pelanggan yang berbza setiap masa, maka setiap pekerjanya perlu menggantikan topeng muka secara kerap.

“Mungkin ia akan jadi beban buat sesetengah orang tapi kita harus ingat penggunaan segala alat itu amat penting dan menelan kos.”

salun fikry ibrahim

Ujar Fikry, selepas tiga bulan terjejas daripada segi pendapatan, dirinya kini bagai mampu menghembus nafas lega apabila kerajaan akhirnya membenarkan kedai gunting rambut beroperasi semula.

“Tipulah kalau saya katakan perniagaan selama tiga bulan ini tidak terjejas.”

Sebelum ini, peningkatan kos perkhidmatan kedai gunting dengan kenaikan paling rendah antara RM3 hingga RM5 seorang dicadangkan MBBA. Hal ini kerana, pihak pengusaha perlu meyediakan peralatan tambahan bagi memenuhi SOP yang telah ditetapkan oleh KKM.

Sekadar peringatan, kerajaan baru-baru ini telah mengumumkan Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) bermula 10 Jun hingga 31 Ogos ini bagi menggantikan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

salun fikry ibrahim

Dalam kenyataan itu, banyak kelonggaran diberikan kepada rakyat bagi menjalani aktiiti kehidupan seharian di samping mematuhi segala SOP sacara berterusan termasuklah perjalanan rentas negeri dan pembukaan semula kedai gunting rambut mahupun salun kecantikan.

Sumber: Harian Metro