August 4th, 2020

Hadir dengan Potret Warna AI, 65W SuperVOOC2.0 pengecasan pantas, OPPO Reno 4 Series adalah edisi terbaru daripada Reno Series dengan ciri-ciri hebat yang telah dipertingkatkan, sekaligus memastikan anda tidak akan menyesal membelinya.

neelofa oppo

Pasti ramai yang tertanya-tanya apa yang best sangat Reno 4 Series ini kan? Ha, jangan risau. Kami akan terangkan satu persatu.

Rekaan yang memukau

oppo reno 4

OPPO Reno 4 Series bukan sahaja ringan dan nipis, malah ia hadir dengan 2 pilihan warna matte yang pasti buat anda terpikat. Pilih salah satu antara Starry Black atau Silky White. Kalau tak boleh pilih, sambar je kedua-duanya dan berikan satu kepada yang tersayang.

2. Paparan skrin dengan 90Hz Refresh Rate

oppo 90hz

Buat anda yang merupakan “kaki game” seperti PUBG, AOV dan MLB, anda WAJIB memiliki Reno 4 Series ini kerana paparan skrinnya hadir dengan 90Hz Refresh Rate ketika anda bermain permainan kegemaran anda. Di kala waktu biasa pula skrin OPPO Reno 4 ini disegarkan dengan 90Hz Refresh Rate, jauh lebih tinggi berbanding 60Hz yang ada pada telefon pintar lain dan 3D Borderless Screen. Confirm lagi syok, lagi feel dan lagi best main game, tonton filem dan sebagainya.

3.65W SuperVOOC 2.0

Tahukah anda bahawa pengecas 65W SuperVOOC 2.0 yang digunakan oleh OPPO Reno 4 Series ini adalah pengecas paling pantas dalam range price phone ini.

Ia boleh mengecas sepenuhnya telefon anda dalam masa 36 minit sahaja. Bukan sahaja pantas, pengecas ini diiktiraf selamat dan telah mendapat sijil pengiktirafan daripada German TÜV Rheinland. Jadi anda boleh bermain game sambil mengecas tanpa rasa bimbang. Hebat kan?

Videografi

4.AI Color Portrait Video

Fotografi

4.AI Color Portrait Photo

ai color oppo

AI Color Potrait adalah salah satu ciri-ciri yang ada di dalam OPPO Reno Series 4 dan ia amat disukai oleh , Neelofa serta Elizabeth Tan. Ia membolehkan kita menjadikan warna latar belakang hitam/putih tetapi mengekalkan warna pada objek/potret, sekaligus menyerlahkan lagi kreativiti dam menjadikan video dan gambar kita lebih unik dan menarik. Barulah OOTD kita tampak lebih sempurna kan?

5. Night Flare Potrait

night flare potrait

Ha, fungsi Night Flare Potrait ini pula paling digemari oleh Elizabeth Tan kerana ia membolehkan gambar yang diambil pada waktu malam tampak lebih bombastik, lain daripada yang lain dan nampak “cool”. Senang je cara nak menggunakannya. Gunakan pilihan “Potrait Mode” dengan kamera utama OPPO Reno 4 Series anda, lepas tue pilih filter “Night Flare Potrait ini”. Kemudiannya cahaya bokeh akan ditambah secara automatik menggunakan algorithm LLHDR pada tempat-tempat tertentu, sekaligus membuatkan gambar anda tampak lebih memukau dan cerah seperti perbandingan gambar Elizabeth Tan di atas menggunakan mode dan tidak menggunakan Night Flair Portrait mode. Awesome gila kan?

6. 960fps AI Slow Motion

Anda suka ambil video? Teringin nak buat video klip sendiri, tapi nak ada bahagian “slow-motion” yang nampak bergaya? Jangan risau sebab dalam OPPO Reno 4 Series ada fungsi 960fps AI Slow Motion yang amat digemari oleh Azira Shafinaz. Tekan je butang rekod dan algorithm di dalam telefon pintar ini akan merakam pergerakan anda secara gerak-perlahan. Bolehlah buat muzik video sendiri lepas ini kan?

7. Ultra Steady Video 3.0

With Ultra Steady Video 3.0

Without Ultra Steady Video 3.0

Kaki jogging, suka naik basikal atau selalu travel? Jangan risau anda boleh ambil gambar dan video yang sempurna dengan OPPO Reno 4 Series yang dilengkapi dengan Electronic Image Stabilization (EIS) dan Optical Image Stabilization (OIS). Sesuai sangat untuk mereka tangan asyik bergegar bila nak ambil video. Setakat nak “live-streaming” sambil berjalan pusing shopping mall memang tak ada masalah.

8. Ultra Night Selfie Mode & Ultra Dark Mode

ultra night selfie mode

Mengambil gambar ‘selfie’ di dalam keadaan kekurang cahaya atau pada waktu malam memang sukar sekiranya anda tidak menggunakan OPPO Reno 4 Series. Kesemuanya akan dilakukan secara automatik di mana ciri-ciri utama pada wajah anda akan diperjelaskan menggunakan algorithm tanpa menjejaskan kecerahan dan kejelasan gambar. Untuk anda yang suka mengabadikan keindahan waktu malam, Ultra Dark Mode akan membantu anda merakamkan perincian yang tidak kelihatan di mata kasar. Hebat kan?

ultra dark mode

9. Ultra Clear 108MP

Ultra Clear 108MP

Dengan kamera utama 48MP, anda boleh membidik gambar sehingga 108MP dengan teknologi VD-multi-frame yang diintegrasi ke dalam OPPO Reno 4 Series. Memang lepas ini gambar anda akan mendapat pujian ramai. Silap-silap boleh jadi fotografer terkenal. Mana tahu kan?

10. Color OS 7.2

Dengan Smart Power Saving Mode di dalam Color OS 7.2 ini, anda boleh ber”Whatsapp” dengan rakan-rakan selama 2 jam dengan hanya menggunakan bateri sebanyak 5%. Selain itu ada juga fungsi Night Ultra Standby, di mana bateri anda kekal penuh tanpa perlu melakukan pengecasan di waktu malam. Last but not least, ada fungsi Quick Return Bubble di mana anda boleh bertukar-tukar di antara applikasi dengan mudah dan pantas.

Pra-Tempah OPPO Reno 4 Series

Pra-tempahan untuk telefon pintar terkini dari OPPO ini akan dibuka dari 3 Ogos 2020 sehingga 7 Ogos 2020 ini. Jika anda menempah Reno4 Pro, anda akan memperolehi OPPO Enco W1 yang bernilai RM259 dan 1 tahun jaminan tambahan bernilai RM199 secara percuma.

oppo reno 4

Sekiranya anda menempah Reno4 sahaja, jaminan tambahan selama setahun yang bernilai RM199 akan menjadi milik anda.

OPPO juga baru memperkenalkan aplikasi keahlian baru iaitu My OPPO Apps.

oppo reno 4 pro

Anda boleh menikmati pelbagai tawaran eksklusif. Untuk 2,000 pengguna terawal OPPO Reno4 Pro boleh menebus 120GB OPPO Cloud Storage percuma selama 6 bulan dan baucar diskaun RM100 KLOOK.

Setelah membuat penebusan, 3 ahli bertuah berpeluang memenangi Percutian 3H2M di Taaras Beach & Spa Resort dengan Pengalaman Penerbangan ATR. Selain itu, 10 naib juara juga akan menikmati Penginapan Hotel serta tiket kemasukan ke Taman Tema Sunway Lagoon.

Tunggu apa lagi? Buat tempahan anda sekarang di pautan di bawah:-

Reno4: KLIK SINI

Reno4 Pro: KLIK SINI

Spesifikasi Reno4 Pro and Reno4

Products Reno4 Pro Reno4
Display 6.55″ 20:9 90Hz 6.55″ 20:9 90Hz 6.43″ 20:9 60Hz
Front Camera 32MP 32M+AON (non-camera)
Rear Camera 48M+8M (wide angle)+2M (macro)+2M (filter) 48M+8M (wide angle)+2M (macro)+2M (filter)
Fingerprint unlock In-display fingerprint sensor and face unlock In-display fingerprint sensor and face unlock
Flash charge 4000mAh

65W SuperVOOC

4015mAh

30W VOOC 4.0

ColorOS ColorOS 7.2 ColorOS 7.2
RAM 8gb ram +256gb rom 8gb ram+128gb rom

Untuk maklumat lanjut tentang OPPO 4 Series ini anda boleh layari Oppo Online Store dan juga OPPO Concept Store.

 

March 10th, 2020

Siapa yang tidak kenal dengan penyanyi Elizabeth Tan, bukan sahaja seorang yang berbakat besar tetapi dia juga sangat cantik dan mempunyai bentuk tubuh menawan. Kata orang, memang pakej lengkap dan foto-foto yang dimuat naik di akaun media sosialnya  menjadi perhatian ramai lelaki di luar sana dan dikatakan sering menyerlahkan imej seksi dan menggoda.

elizabeth tan seksi

Bagaimanapun, Elizabeth yang lebih mesra dipanggil Lizzy tidak pernah menganggap foto yang dikongsi di Instagramnya itu keterlaluan. Malah, dia menafikan dakwaan sengaja berpakaian seksi untuk “mengumpan” lelaki.

Pada Lizzy, tidak ada salahnya kalau dia ingin berpakaian mengikut citarasa kerana dirinya masih lagi muda dan yakin ibunya akan jadi orang pertama yang menegur jika cara pemakaiannya keterlaluan.

elizabeth tan seksi

Jika pakaian saya keterlaluan, saya yakin ibu menjadi orang pertama menegur dan meminta saya menukarnya.

Lagipun, apa salahnya berpakaian mengikut cita rasa kerana saya masih muda? Saya bukan berpakaian terlalu seksi seperti bintang K-pop yang mengenakan baju singkat. Saya tidak akan memuat naik foto jika berpakaian begitu. Saya hanya muat naik foto yang disukai peminat sahaja.

elizabeth tan seksi

Meskipun berani menampilkan pelbagai gaya seksi Lizzy bagaimanapun menafikan dirinya sebagai “simbol seks”.

Lizzy juga tidak terlau ambil pusing dengan komen serta krtikan berkaitan penampilannya itu. Biasalah orang muda, pasti ingin bergaya dan tampil dengan sesuatu berbeza.

Sumber Berita : BH ONLINE

September 12th, 2019

Seperti pagi-pagi sebelum ini, perkara pertama yang lakukan setiap hari ialah ialah meng”ushar” laman sosial selebriti tanah air kita. Iyerlah, kenalah up-to-date nak tahu apa yang tengah trending, siapa tengah bercinta dengan siapa dan gosip apa yang tengah meletop!!!

Grab The Malaysian Jugglenaut ChallengeGrab The Malaysian Jugglenaut Challenge

 

View this post on Instagram

 

Hey guys! Hari Malaysia ni kita boleh #MakanMakanMalaysia dan menyumbang kepada masyarakat kita. So Abe Jaa nak ajak korang semua utk buat satu cabaran ‘The Malaysian Jugglenaut Beast Challenge’ dgn @grabmy sebab setiap orang yang complete cabaran tu, Grab akan menyumbang RM3.18 kepada Pusat Penjagaan Kanak-Kanak Cacat Taman Megah dan korang akn dapat ganjaran RM5 Off next GrabFood order korang dan 318 GrabRewards points! Selain tu korang boleh jimat 31% di kedai-kedai di GrabFood dan yang menerima bayaran GrabPay terpilih sambil korang tgh buat Challenge ni! So tunggu ape lagi? Jom guys join abe Jaa! #GrabFoodMY #GrabPayMY

A post shared by ABE JAA (@jaasuzuran) on

Tup-tup Abang Nara terperasan beberapa selebriti berkongsi video mereka melakukan challenge The Malaysian Jugglenaut Beast.

Grab The Malaysian Jugglenaut Challenge

Fuh!!! Semangat sungguh kan? Jadi apa sebenarnya challenge The Malaysian Jugglenaut Beast nie dan kenapa korang pun kena turut serta gak?

Untuk Bantu Rakyat Malaysia Yang

Kurang Bernasib Baik

Challenge yang boleh dilakukan menerusi applikasi Grab ini bertujuan untuk membantu rakyat Malaysia yang kurang bernasib baik dan mengajar kita memberi kepada masyarakat (giving back to the community). Dengan tema “All Malaysian Matters”, dengan melakukan challenge ini, kita boleh menunjukkan bahawa rakyat Malaysia mampu bersatu demi satu tujuan.

Grab The Malaysian Jugglenaut Beast

Apa Dapat Kalau Buat Challenge Ini?

Ini yang akan berlaku apabila anda berjaya melengkapkan 2/3 servis (2/3 servis (1x GrabFood/1x GrabPay di store/1x Grab ride) daripada The Malaysian Jugglenaut Beast challenge ini:-

  1. Grab akan dermakan RM3.18 ke Pusat Penjagaan Kanak-Kanak Cacat Taman Megah
  2. Anda akan dapat diskaun RM5 untuk tempahan GrabFood seterusnya
  3. 318 mata ganjaran GrabRewards akan menjadi milik anda

Camner nak buat challenge ini?

Ha dah berminat kan? Meh Abang Nara kongsikan di mana, bagaimana dan satu persatu langkah yang perlu anda lakukan untuk menyertai The Malaysia Jugglenaut Beast Challenge ini.

1. Buka aplikasi Grab

First thing first korang kenalah ada aplikasi Grab terlebih dahulu. Kalau takder, boleh je download di Google Play Store atau Apple Store. Free je.

2. Cari “Challenges The Malaysian Jugglenaut”

Lepas tue skroll ke bawah sikit sampai korang jumpa “Challenges – The Malaysian Jugglenaut Beast”. Pastu klik kat gambar tue.

Grab The Malaysian Jugglenaut Beast

3. Pilih “Accept Challenge”. Nie WAJIB buat

Ha, kat sini korang boleh tahu berapa hari lagi tinggal untuk lengkapkan Challenge tue, baper banyak rewards yang masih ada dan apa jenis Challenge yang perlu dilakukan. Kalau dah ready, tekan Accept Challenge. Kalau korang tak tekan, semua transaksi yang anda lakukan tidak akan dikira. Jadi pastikan anda TEKAN.

Grab The Malaysian Jugglenaut Beast

Pastue nanti akan ada sedikit terma dan syarat yang perlu dibaca. Yang penting anda kena perlu lengkapkan 2 dari 3 servis di bawah:-

  1. Pesanan GrabFood (kecuali dari Domino’s)
  2. Buat bayaran guna GrabPay di kedai
  3. Gunakan Grab ride.

Bila dah berjaya lengkapkan 2 dari 3 servis di atas, barulah anda akan menerima ganjaran yang ditawarkan.

P.S: Anda juga boleh menikmati penjimatan sebanyak 31% di GrabFood atau GrabPay sepanjang kempen ini berlangsung. Maklumat lanjut boleh baca di sini.

Grab The Malaysian Jugglenaut Beast

4. Lengkapkan Challenge anda

Lepas tue tunggu apa lagi? Mulakan Challenge anda secepat yang mungkin sebelum tamat masa. Anda boleh tengok progress Challenge anda di muka hadapan aplikasi Grab nie

Cabaran Grab The Malaysian Jugglenaut

5. Bergembira dengan ganjaran anda

Selepas Challenge anda siap 100%, akan ada notifikasi yang memaklumkan anda telah pun melengkapkan The Malaysian Jugglenaut Beast Challenge ini. Di sini anda akan dapat ganjaran anda. Boleh tekan “My Rewards” untuk menggunakannya. Senang gila kan?

Grab The Malaysian Jugglenaut BeastBersempena Hari Malaysia ini, marilah kita bersatu hati dan bergabung tenaga sebagai rakyat Malaysia untuk membantu masyarakat kita yang kurang bernasib baik, tak kira sama ada dengan usaha yang kecil atau besar.  Salah satu caranya ialah dengan melakukan Challenge The Malaysian Jugglenaut ini. Mudah, pantas dan berbaloi. Make sure korang join sebelum Challenge tamat pada 22 September 2019. Maklumat lanjut klik SINI.

August 5th, 2019

Sesungguhnya tarikh 20 Februari 2020 (20.2.20) memang sangat cantik untuk mendirikan rumahtangga. Abang Nara yakin ramai yang sudah merancang untuk melakukan sesuatu yang istimewa pada tarikh yang hadir sekali seumur hidup itu. Penyanyi Elizabeth Tan juga sudah mempunyai perancangan untuk berkahwin pada tarikh tersebut, namun sayangnya, Lizzy masih belum ada bertemu dengan calon suami yang sesuai.

elizabeth tan

Menurut Elizabeth Tan, sehingga ke hari ini, dirinya masih belum mempunyai teman lelaki. Ini memang satu berita baik untuk lelaki-lelaki di luar sana yang ada menyimpan perasaan kepada Lizzy. Jangan risau sebab dia pun memang sedang mencari seseorang untuk dijadikan calon suami. Jadi kemungkinan untuk anda diterima adalah tinggi. Apa pun anda kena mulakan misi mengorat anda hari ini juga, sekurang-kurangnya ada tempoh 6 bulan lagi sebelum 20.2.2020.

Kata Lizzy:-

Saya hanya rancang untuk kahwin pada tarikh itu. Tapi saya tiada calon lagi. Apa pun kenalah cari supaya saya dapat capai target nak langsung pada date itu.

Entahlah, bagi saya tarikh tersebut cukup cantik dan pastinya ramai juga yang akan pilih tarikh berkenaan untuk menjayakan sesuatu yang bermakna dalam hidup mereka. Lagi pula ia hanya hadir sekali dalam hidup kita kan.

Tak ada kekasih lagi. Saya jarang keluar rumah. Jadi usaha untuk dapatkan teman lelaki itu agak sukar. Bayangkan sampai masa saya terfikir untuk mempunyai applikasi mencari teman di media sosial.

elizabeth tan

So tunggu apa lagi? Mana tahu jodoh anda dengan Elizabeth Tan kan? Sumber Media Hiburan.