Written by Bella | September 12th, 2019

Seperti pagi-pagi sebelum ini, perkara pertama yang lakukan setiap hari ialah ialah meng”ushar” laman sosial selebriti tanah air kita. Iyerlah, kenalah up-to-date nak tahu apa yang tengah trending, siapa tengah bercinta dengan siapa dan gosip apa yang tengah meletop!!!

Grab The Malaysian Jugglenaut ChallengeGrab The Malaysian Jugglenaut Challenge

 

View this post on Instagram

 

Hey guys! Hari Malaysia ni kita boleh #MakanMakanMalaysia dan menyumbang kepada masyarakat kita. So Abe Jaa nak ajak korang semua utk buat satu cabaran ‘The Malaysian Jugglenaut Beast Challenge’ dgn @grabmy sebab setiap orang yang complete cabaran tu, Grab akan menyumbang RM3.18 kepada Pusat Penjagaan Kanak-Kanak Cacat Taman Megah dan korang akn dapat ganjaran RM5 Off next GrabFood order korang dan 318 GrabRewards points! Selain tu korang boleh jimat 31% di kedai-kedai di GrabFood dan yang menerima bayaran GrabPay terpilih sambil korang tgh buat Challenge ni! So tunggu ape lagi? Jom guys join abe Jaa! #GrabFoodMY #GrabPayMY

A post shared by ABE JAA (@jaasuzuran) on

Tup-tup Abang Nara terperasan beberapa selebriti berkongsi video mereka melakukan challenge The Malaysian Jugglenaut Beast.

Grab The Malaysian Jugglenaut Challenge

Fuh!!! Semangat sungguh kan? Jadi apa sebenarnya challenge The Malaysian Jugglenaut Beast nie dan kenapa korang pun kena turut serta gak?

Untuk Bantu Rakyat Malaysia Yang

Kurang Bernasib Baik

Challenge yang boleh dilakukan menerusi applikasi Grab ini bertujuan untuk membantu rakyat Malaysia yang kurang bernasib baik dan mengajar kita memberi kepada masyarakat (giving back to the community). Dengan tema “All Malaysian Matters”, dengan melakukan challenge ini, kita boleh menunjukkan bahawa rakyat Malaysia mampu bersatu demi satu tujuan.

Grab The Malaysian Jugglenaut Beast

Apa Dapat Kalau Buat Challenge Ini?

Ini yang akan berlaku apabila anda berjaya melengkapkan 2/3 servis (2/3 servis (1x GrabFood/1x GrabPay di store/1x Grab ride) daripada The Malaysian Jugglenaut Beast challenge ini:-

  1. Grab akan dermakan RM3.18 ke Pusat Penjagaan Kanak-Kanak Cacat Taman Megah
  2. Anda akan dapat diskaun RM5 untuk tempahan GrabFood seterusnya
  3. 318 mata ganjaran GrabRewards akan menjadi milik anda

Camner nak buat challenge ini?

Ha dah berminat kan? Meh Abang Nara kongsikan di mana, bagaimana dan satu persatu langkah yang perlu anda lakukan untuk menyertai The Malaysia Jugglenaut Beast Challenge ini.

1. Buka aplikasi Grab

First thing first korang kenalah ada aplikasi Grab terlebih dahulu. Kalau takder, boleh je download di Google Play Store atau Apple Store. Free je.

2. Cari “Challenges The Malaysian Jugglenaut”

Lepas tue skroll ke bawah sikit sampai korang jumpa “Challenges – The Malaysian Jugglenaut Beast”. Pastu klik kat gambar tue.

Grab The Malaysian Jugglenaut Beast

3. Pilih “Accept Challenge”. Nie WAJIB buat

Ha, kat sini korang boleh tahu berapa hari lagi tinggal untuk lengkapkan Challenge tue, baper banyak rewards yang masih ada dan apa jenis Challenge yang perlu dilakukan. Kalau dah ready, tekan Accept Challenge. Kalau korang tak tekan, semua transaksi yang anda lakukan tidak akan dikira. Jadi pastikan anda TEKAN.

Grab The Malaysian Jugglenaut Beast

Pastue nanti akan ada sedikit terma dan syarat yang perlu dibaca. Yang penting anda kena perlu lengkapkan 2 dari 3 servis di bawah:-

  1. Pesanan GrabFood (kecuali dari Domino’s)
  2. Buat bayaran guna GrabPay di kedai
  3. Gunakan Grab ride.

Bila dah berjaya lengkapkan 2 dari 3 servis di atas, barulah anda akan menerima ganjaran yang ditawarkan.

P.S: Anda juga boleh menikmati penjimatan sebanyak 31% di GrabFood atau GrabPay sepanjang kempen ini berlangsung. Maklumat lanjut boleh baca di sini.

Grab The Malaysian Jugglenaut Beast

4. Lengkapkan Challenge anda

Lepas tue tunggu apa lagi? Mulakan Challenge anda secepat yang mungkin sebelum tamat masa. Anda boleh tengok progress Challenge anda di muka hadapan aplikasi Grab nie

Cabaran Grab The Malaysian Jugglenaut

5. Bergembira dengan ganjaran anda

Selepas Challenge anda siap 100%, akan ada notifikasi yang memaklumkan anda telah pun melengkapkan The Malaysian Jugglenaut Beast Challenge ini. Di sini anda akan dapat ganjaran anda. Boleh tekan “My Rewards” untuk menggunakannya. Senang gila kan?

Grab The Malaysian Jugglenaut BeastBersempena Hari Malaysia ini, marilah kita bersatu hati dan bergabung tenaga sebagai rakyat Malaysia untuk membantu masyarakat kita yang kurang bernasib baik, tak kira sama ada dengan usaha yang kecil atau besar.  Salah satu caranya ialah dengan melakukan Challenge The Malaysian Jugglenaut ini. Mudah, pantas dan berbaloi. Make sure korang join sebelum Challenge tamat pada 22 September 2019. Maklumat lanjut klik SINI.

Written by AbangNara | August 5th, 2019

Sesungguhnya tarikh 20 Februari 2020 (20.2.20) memang sangat cantik untuk mendirikan rumahtangga. Abang Nara yakin ramai yang sudah merancang untuk melakukan sesuatu yang istimewa pada tarikh yang hadir sekali seumur hidup itu. Penyanyi Elizabeth Tan juga sudah mempunyai perancangan untuk berkahwin pada tarikh tersebut, namun sayangnya, Lizzy masih belum ada bertemu dengan calon suami yang sesuai.

elizabeth tan

Menurut Elizabeth Tan, sehingga ke hari ini, dirinya masih belum mempunyai teman lelaki. Ini memang satu berita baik untuk lelaki-lelaki di luar sana yang ada menyimpan perasaan kepada Lizzy. Jangan risau sebab dia pun memang sedang mencari seseorang untuk dijadikan calon suami. Jadi kemungkinan untuk anda diterima adalah tinggi. Apa pun anda kena mulakan misi mengorat anda hari ini juga, sekurang-kurangnya ada tempoh 6 bulan lagi sebelum 20.2.2020.

Kata Lizzy:-

Saya hanya rancang untuk kahwin pada tarikh itu. Tapi saya tiada calon lagi. Apa pun kenalah cari supaya saya dapat capai target nak langsung pada date itu.

Entahlah, bagi saya tarikh tersebut cukup cantik dan pastinya ramai juga yang akan pilih tarikh berkenaan untuk menjayakan sesuatu yang bermakna dalam hidup mereka. Lagi pula ia hanya hadir sekali dalam hidup kita kan.

Tak ada kekasih lagi. Saya jarang keluar rumah. Jadi usaha untuk dapatkan teman lelaki itu agak sukar. Bayangkan sampai masa saya terfikir untuk mempunyai applikasi mencari teman di media sosial.

elizabeth tan

So tunggu apa lagi? Mana tahu jodoh anda dengan Elizabeth Tan kan? Sumber Media Hiburan.

Written by Bella | March 20th, 2019

Pengakuan penyanyi Elizabeth Tan menerusi akaun Twitternya baru-baru ini membuatkan ramai jejaka tidak keruan.

Bukan sahaja mengidamkan seorang lelaki yang penyayang, Lizzy juga mengakui beliau tertarik dan mengidamkan lelaki yang handal bermain bola sepak.

Status itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen, ramai juga lelaki yang cuba ‘memikat’ Lizzy dengan memuat naik foto mereka bermain bola sepak. Tentunya semua mengakui mereka mahir dalam sukan tersebut.

Nampaknya mereka yang pandai main bola sepak bolehlah cuba untuk mengorat Lizzy. Tunjukkan ‘skill’ anda yang hebat. Heh..

Written by AbangNara | February 22nd, 2019

Sedang kecoh di laman sosial filem arahan terbaru Syafiq Yusof iaitu Misteri Dilaila yang dikatakan mempunyai 2 penamat (ending) yang berbeza. Kekecohan ini timbul apabila penonton yang melihat filem ini di TGV berbincang tentang filem tersebut dengan rakan mereka yang menonton di GSC. Tup-tup “eh kenapa ending kau lain dengan ending aku? Kita bukan tengok filem yang sama ke?”. Pergh memang tak masuk akal tetapi itulah yang sedang hangat diperkatakan sekarang. Kalau tak silap, inilah kali pertama filem tempatan (dan mungkin juga antarabangsa) mempunyai penamat yang berbeza.

filem misteri dilaila

Dibintangi oleh Zul Ariffin, Elizabeth Tan, Rosyam Noor dan juga Sasqia Dahuri, Misteri Dilaila mengisahkan pasangan suami isteri, Jefri (Zul Ariffin) dan Dilaila (Elizabeth) yang bercuti di sebuah banglo di Bukit Fraser. Ketika menginap di banglo tersebut, Jefri telah diganggu dengan kejadian aneh. Tiba-tiba isterinya menghilang diri. Hasil bantuan Imam Aziz (Namron), isterinya berjaya ditemukan semula namun Jefri terkejut apabila wanita yang muncul itu bukan isterinya. Jeng, jeng, jeng. Misteri kan?

Berikut ialah kekecohan yang sedang berlaku di laman sosial sehingga menyebabkan para netizen nak pergi tonton 2 kali filem ini.

filem misteri dilaila
filem misteri dilaila
filem misteri dilaila

Sekali lagi, Syafiq Yusof berjaya membuat kejutan dan memukau penonton dengan filem arahannya. Nampak gayanya Abang Nara pun kenalah pergi tengok filem nie. Nak tahu betul ke tak ada 2 ending. Tak sabar pulak dibuatnya. Korang yang dah tengok tue sila bagi review masing-masing di ruangan komen.