June 3rd, 2020

Selamat Hari Raya Aidilfitri! Pastinya 1 Syawal yang lalu antara kenangan berhari raya yang tak dapat dilupakan sampai bila-bila. Untuk pertama kalinya, kita semua menyambut hari raya dengan norma baru. Walaupun berjauhan, itu tak menjadi masalah lagi-lagi dengan teknologi yang ada sekarang ni.

Lagu raya ceriakan suasana

Macam apa yang Sona One, MK K-Clique, Sweet Qismina, Naim Daniel, dan band Empty Page cuba ingatkan korang ni. Walau jauh, walau berbeza, tak semestinya kita tidak dapat #RayaBersama. Tak semestinya jika Hari Raya disambut dalam kesederhanaan, kemeriahan sambutan Hari Raya tidak boleh dirasakan?

Tapi yang pastinya, Hari Raya anda lebih seronok dan ceria dengan muzik lagu raya KitKat.

Jadi, jom kita raikan hari raya ini and have a break with KITKAT! Korang dah tengok belum muzik video Raya Bersama KitKat ni?

Video call pengganti diri

video call pkp

Pagi Syawal disambut dengan suasana cukup sederhana di mana kita hanya duduk ‘chill’ di rumah sambil ber-video call bersama saudara mara yang jauh di mata tapi dekat di hati. Untuk pertama kali dalam sejarah juga, pagi Syawal kali ini tiada yang tergesa-gesa untuk ke mana-mana. Hanya relaks di rumah berbual mesra dengan video call sambil menikmati juadah hari raya. Memang relaks betul!

Makan, makan dan makan!

juadah hari raya

Kalau sebut pasal raya, benda yang paling best sekali mestilah juadah hari raya! Memandangkan tiada aktiviti kunjung-mengunjung yang dibenarkan, rata-rata daripada kita menghabiskan masa di rumah dengan makan, makan dan makan. Daripada lemang, ketupat, rendang sampailah kepada biskut raya. Semua habis disapu!

Tiada soalan pedas dari mak cik bawang

sambutan hari raya

Apa yang lebih menyeronokkan untuk golongan bujang pada raya kali ini apabila tiada lagi soalan-soalan mengerikan dari mak cik bawang di kampung. Untuk tahun ini saja, ramai yang boleh menarik nafas lega kerana dapat melarikan diri sebentar daripada ‘diserang’ oleh mak cik bawang. Kali ini, mereka tidak perlu lagi menjawab soalan-soalan seperti “Bila nak kahwin?”,“Bila nak bawak balik calon?”,“Dah ada calon ke?” dan banyak lagi lah!

Dekorasi hari raya

dekorasi rumah hari raya

Memandangkan perayaan kali ini disambut dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB), ramai yang meluangkan masa untuk mengemas dan menghias rumah sempena hari raya ini. Iya lah, nak balik kampung pun tak boleh. Jadi, masa yang ada tu dimanfaatkan dengan aktiviti menghias rumah dengan dekorasi hari raya. Kalau diikutkan sebelum ini jarang dibuat, memandangkan kebiasaannya orang ramai akan pulang ke kampung.

Duit raya online

duit raya online

Tak boleh raya bersama? Tak ada hal lah, sekarang ni semua boleh online je. Kalau tak boleh berjumpa, kita video call je. Kalau nak duit raya, online banking kan ada? Ramai yang memilih untuk gunakan khidmat online banking untuk mengirim duit raya kepada kaum keluarga yang jauh di kampung. So, memang tak ada alasan lain lagi lah untuk tak bagi duit raya kan?

Walaupun raya kali ini sedikit berbeza daripada tahun-tahun sebelum ini, ini semua pasti akan menjadi satu kenangan yang tak dapat dilupakan nanti. Saat macam ni juga lah kita belajar menghargai masa bersama keluarga. Tak kisah lah jauh atau dekat, marilah bersama-sama kita jadikan raya kali ini raya terbaik untuk kita #RayaBersama keluarga.

Selamat Hari Raya kami ucapkan, dan semoga anda dan keluarga sentiasa sihat sejahtera. Maaf Zahir dan Batin.



Advertisement
May 11th, 2017

Anda nak duit tunai untuk persiapan Hari Raya anda? Ya! Duit tunai! Ini bukan lawak okay! Caranya sangatlah mudah iaitu dengan mendaftar .my Domain & anda berpeluang untuk memenangi sehingga RM800 tunai. :)

Disini, kami ingin mengumumkan promosi yang telah lama dinanti-nantikan iaitu promosi pendaftaran .my domain telah kembali! Setiap pendaftaran baru domain .my kini hanyalah RM30 sahaja. Harga normal RM120 okay! Memang berbaloi-baloi. Pendaftaran ini terbuka kepada .com.my, .net.my, .org.my and .my. domain.
beli dan menangYang lebih menariknya, setiap pendaftaran .my domain akan melayakkan anda untuk menyertai cabutan bertuah peraduan “Beli & Menang” yang menawarkan jumlah hadiah sehingga RM500. Satu pendaftaran domain melayakkan anda untuk satu peluang cabutan bertuah. Jadi, lagi banyak pendaftaran .my domain yang dibuat, lagi tinggi peluang untuk anda membawa pulang hadiah cabutan bertuah tersebut.

Anda tak perlukan domain tapi masih nak duit raya? Jangan risau, anda hanya perlu Like & Share facebook NOB dan anda berpeluang memenangi RM300 tunai! Jom follow cara seperti di bawah:

1. Like NOB FB
2. Kongsi pos ini kepada 5 kawan anda dengan hashtag #NetOnboardcloud #Beautifulnara #MYNICBERHAD #ICHOOSEDOTMY

Mudah kan? Apa lagi? Jom share sekarang! :)

– Promosi ini hanya sah dari 3 May 2017 hingga 3 June 2017
– 5 pemenang cabutan bertuah RM100 tunai bagi pendaftaran .my domain dan 6 pemenang bertuah RM50 bagi “Like & Share”.

Adakah anda yang bertuah tersebut??? Daftar sekarang di https://www.netonboard.com/my-promotion.html atau hubungi kami di +603 2058 4799 for untuk maklumat lanjut.

Advertisement