February 11th, 2012

Lebih 600 komen yang ditulis oleh anda semua mengenai kritikan keras daripada Dang Suria menerusi rancangan On Air baru-baru ini. Dan wartawan Mstar berjaya menghubungi Dang Suria untuk mendapatkan penjelasan mengenai statementnya yang dianggap kejam oleh mereka yang telah menonton episod tersebut.

dang suria

Menurut Dang Suria, dirinya tidaklah sekejam itu namun suntingan yang dilakukan telah menampakkan seolah-olah dia tidak berhati perut.

Biasalah dalam show business sesebuah program itu akan disunting untuk menampakkannya lebih menarik. Dan ya, saya nampak kejam dalam On Air, tetapi tak kisah tentang hal itu kerana ia adalah perkara normal dalam sesebuah penerbitan televisyen walaupun saya sebenarnya tidaklah sekejam seperti yang ditonton. Malah, anak perempuan saya marah dan menganggap saya seorang juri yang teruk ketika itu

Menurut Dang Suria lagi, dia enggan memberikan harapan palsu kepada peserta uji bakat. Lantaran itulah kritikan yang dikeluarkan agak kejam.

Kadang kala, kebenaran adalah perkara yang menyakitkan. Saya hanya bercakap jujur kepada para peserta dan tidak mahu memberi harapan menggunung kepada mereka. Ini kerana, apabila kita cakap berlapik, jangan terkejut jika mereka (peserta) akan ke lokasi-lokasi lain untuk mencuba nasib lagi.”Saya tak mahu melihat mereka sanggup datang dari jauh dan ada yang datang tanpa wang yang mencukupi semata-mata untuk mencuba nasib walaupun kita tahu akikatnya, mereka gagal pada uji bakat pertama. Begitu juga dengan kritikan mengenai fizikal terhadap salah seorang peserta wanita, saya tahu dia memiliki paras rupa yang cantik dan apabila saya menegur dengan memintanya menguruskan badan, sepatutnya dia perlu berfikiran positif dan ambil ia sebagai satu cabaran. Kritikan yang diberikan itu mungkin nampak kejam, tapi ia adalah untuk kebaikan mereka juga.

Kata Dang Suria lagi, masyarakat Malaysia mementingkan pandangan mata yang pertama:-

Apabila menyertai dunia hiburan, banyak lagi dugaan yang perlu dilalui lebih-lebih lagi kritikan daripada masyarakat. Saya bertegas dalam hal penampilan kerana seperti yang kita ketahui, masyarakat kita cepat sangat menilai diri seseorang pada pandangan mata yang pertama. Dan jika ia tidak sedap mata memandang, maka secara langsungnya seseorang itu akan dikritik tentang, penampilan dan fizikalnya sebelum memandang pada bakat.

Patutlah Abang Nara bila nampak Dang Suria hari tue terkeluar kritikan. Pandangan mata pertama Abang Nara terhadapnya memang tak sedap dipandang. Mungkin itu yang anda semua rasakan sebab itu sampai 600 komen dalam entri sebelum ini. Namun Abang Nara respek dengan Dang Suria sebab dia ada ketahanan mental dan buat derk je dengan kata-kata kutukan yang dilemparkan kepadanya. Hebak ~~ Kredit berita Mstar.

February 9th, 2012

Ini ialah satu email panjang lebar yang Abang Nara terima sebentar tadi. Senang cerita, email ini meluahkan rasa tidak puas hati seorang pembaca kepada Dang Suria yang bersikap agak biadap di matanya ketika rancangan OnAir malam tadi. Baca dan hayati luahan hatinya yang sungguh padu ini.

dang suria

Hi abg nara,

Td saya tgk satu audition realiti show dkt astro ria, nama show dia on air. Show ni utk cari pemangkin hos yg kononnya nak gantikan aznil. So, judge show ni ada 3org; aznil,sorg tak tahu ape nama and dang suria.

Yang saya tak tahannya dang suria ni sumpah biadap! Ada sorg contestant lelaki ni pnyalah dah smgt audition, dang suria ni direct je bg comment ‘jujurla,saya rasa awak ni tak handsome lgsg, so awak tak lyk utk show ni’. Mcm tu la lebih kurg ayat dia. Sah2la lelaki tu bengang gila.

Then ada satu part tu, tunjuk part dang suria comment lg lelaki tu kt tmpt lain. Ayat dia lebih kurg mcm “mmg bdk tu tak handsome lgsg,saya rse penonton akan tukar channel sbb benci tgk muka bdk tu tak handsome, sorryla dia mmg tak lyk”. Confident je dia ckp mcm tu ei. Biadap gila la!

And then ada pulak part yg tunjuk sorg bdk pmpn dtg audition. Bdk pmpn ni gemokla.

And then dang suria selamba je comment “adik balik, dah kuruskan bdn, pinggang dah ramping baru dtg blk audition, dtg kl nak audition jd hos dgn bdn mcm ni tak payahla”. Lebih kurang mcm tu la ayat dia. Sah2la budak tu bergenang air mata satu baldi.

Saya bkn apala kan, saya tak boleh la tgk org yg pemikiran dia shallow gila mcm dang suria ni. nak bagi kritikan, bagila yang membina bkn menjatuhkan. Dia buta ke rabun, saya tak tahu la kan. Adibah nor ok je jd hos? survive je?oprah winfrey tu kurus sgt ke?cantik sgt ke? Billionaire lagi.

Saya ckp direct la kt dang suria, awak memalukan diri awak je dgn bagi comment2 mcm org tak habis sekolah. Bg kritikan itu perkara yg bagus, tp biarlah kritikan membina. Ini kutuk fizikal org, dah memalukan and mcm menghina org lain da.

Ayah saya pun geleng kepala dgr comment dang suria. Tak perlu biadap sgt. Rasanya nak mencari yg terbaik tak perlulah sampai nak menjatuhkan org lain.

Lainlah audition beauty peagent ke, jejaka paling kacak malaysia ke apa ke. Saya fhmla jgk. Duh..

And lagi satu, kalau rupa tu penting sgt. Asal judge lagi sorg yg saya tak tahu nama tu boleh jd hos? Tak handsome pun? Siap boleh jd judge lg. Ok je? Saya pernah la tgk dia kt tv jd hos, tp tak tahu nama apa. Okla, sbb dia ade input utk di kongsi kan tp biasa2 je la.

Then kenapa tiba2 rupa tu penting sgt smpi nak direct maki fizikal org lain? Igt, yg gemok, yg hodoh tu ciptaan Tuhan jgk ye.

P/s: dang suria, sorry to sayla, kalau awak tu cantik sgt tak perlu la cucuk botox kat bibir smpi nmpk mcm kena sengat tebuan kan? Opps.

Apa pula luahan anda?

June 24th, 2009

dang suria ad samad

Tahniah kami ucapkan buat Dang Suria dan Ad Samad. Dulu kami pernah paparkan gambar diorang berdua bercuti bersama. Kini kami nak ucapkan tahniah sebab khabarnya dah nak bernikah akhir Jun ini.

Dang Suria nie adalah seorang ibu tunggal manakala Ad Samad nie kalau tak silap pun duda rasanya. Kalau salah tolong betulkan ye. Apa-apa pun tahniah. Tahun 2009 memang tahun selebriti Malaysia berkahwin dan beranak nampaknya.

March 24th, 2009

Inilah gambar teman lelaki @ pakwe @ boyfriend Dang Suria, salah seorang janda yang agak panas juga di Malaysia. Khabarnya gambar ini diambil di luar negara. Mungkin mereka berdua sedang bercuti untuk mengenali dengan lebih dalam hati budi masing-masing.

Sekian sahaja gosip dan gambar artis Malaysia untuk hari ini. Kita tunggu esok. Dan jangan lupa untuk menyertai pertandingan di blog kami untuk merebut hadiah wang tunai.