March 20th, 2015

Ketika Abang Nara tengah melayan Aariz menonton Robocar Poli di saluran 611 Astro Ceria, iklan Colgate Total Charcoal Deep Clean telah menarik perhatian diri ini. Charcoal ini kalau dah bahasa Melayunya ialah arang. Sebelum kewujudan ubat gigi, memang orang dulu-dulu gunakan arang untuk memberus gigi. Kagum Abang Nara apabila Colgate Total mempunyai teknologi untuk mengapplikasikan arang dalam produk mereka.

Mesti ada yang tertanya-tanya apa kelebihan ubat gigi Colgate Total Charcoal Deep Clean ini kan? Jangan risau Abang Nara akan terangkan. Banyak informasi yang Abang Nara telah hadam ketika menghadiri majlis pelancaran ubat gigi yang menggabungkan ramuan tradisi (arang) dan juga sains moden (formula Colgate Total) di Sunway Pyramid baru-baru ini.

colgate total charcoal deep clean

Selalu kalau kita gosok gigi, secara tak sedar ada kotoran yang tertinggal di celah-celah gigi lagi-lagi lepas makan kan? Dengan Colgate Total Charcoal Deep Clean yang mempunyai ‘micro charcoal’ atau mikro arang di dalamnya, ia mencapai jauh ke dalam kawasan susah dicapai. Lagi best, formula Colgate Total yang digunakan turut sama mengurangkan pembentukan bakteria sehingga 90%. Hasilnya ialah gigi bersih berseri!!!
colgate total charcoal deep clean

Namun Abang Nara bukanlah manusia yang senang berpuas hati dengan fakta-fakta yang diberikan. Mesti nak try juga untuk rasai sendiri keberkesanannya. Jadi Abang Nara pun belilah Colgate Total Charcoal Deep Clean ini. Single pack 150g harganya RM10.60 sementara twin pack 150g pula berharga RM18.90. Disebabkan wife pun mesti nak cuba juga ubat gigi baru ini, Abang Nara beli yang twin pack punya. Jimat pun jimat jugak. Value for money gitu.

colgate total charcoal deep clean

Kemas kan kotak Colgate Total Charcoal Deep Clean nie? Nampak premium!!! Nak buka dan tutup pun senang. Nak picit keluarkan ubat giginya pun mudah. Marilah kita mencubanya.
colgate total charcoal deep clean

Wow!!! Ubat gigi ada warna hitam. Ini mesti ubat gigi dengan micro charcoal yang akan membersihkan celah-celah gigi Abang Nara.

colgate total charcoal deep clean

First impression Abang Nara ialah rasa Colgate Total Charcoal Deep Clean ini boleh tahan sedapnya da n ada pedas-pedas sikit walaupun ada mikro arang. Tak adalah terasa pelik apabila memberus gigi. Paling penting, celah-celah gigi memang terasa bersih sebersih-bersihnya. Terasa gigi di ‘deep clean’. Puas hati sangat-sangat. Memang berbaloi Abang Nara beli Colgate Total Charcoal Deep Clean ini.
colgate total charcoal deep clean

Kalau nak rasai sendiri keunikan dan kehebatan Colgate Total Charcoal Deep Clean, silalah ke farmasi, hypermarket atau kedai-kedai berdekatan rumah anda. Abang Nara berani jamin korang akan gembira sangat-sangat dengan ubat gigi terbaru dari Colgate ini. Untuk maklumat lanjut, layari www.colgate.com.my atau ke Facebook www.facebook.com/colgatemy.

August 15th, 2012

Tuah ayam nampak di kaki, tuah Siti Saleha bersama Palmolive. Hehehe. Rezeki di bulan Ramadhan nampaknya mencurah-curah buat Siti Saleha yang dilantik menjadi duta Palmolive baru-baru ini. Pemilihan ini sangat tepat di mata Abang Nara kerana imej Siti Saleha yang bersih, cantik dan mempunyai pesonanya yang tersendiri.

palmolive siti saleha

Jutaan tahniah kepada Siti Saleha atas perlantikan ini. Semoga selepas ini akan dimurahkan lagi rezeki. 7 lagi gambar sekitar perlantikan Siti Saleha sebagai duta Palmolive dengan membaca entri ini sepenuhnya.

palmolive siti saleha
palmolive siti saleha
palmolive siti saleha
palmolive siti saleha
palmolive siti saleha
palmolive siti saleha
palmolive siti saleha

July 30th, 2012

Bulan Ramadhan ini semua orang berlumba-lumba buat kebajikan. Semuanya nak mengejar pahala berganda-ganda yang telah dijanjikan oleh Allah. Dan masa tengah-tengah surf Internet selepas sembahyang terawih, Abang Nara tertarik dengan cara Colgate mengajak kita semua membuat amal kebajikan di bulan puasa ini.

colgate mari beramal

First time Abang Nara tengok kempen “Mari Beramal Bersama Colgate” ini, Abang Nara terasa kegeniusan mereka. Kempen ini sangat sesuai untuk student-student, suri rumah atau mereka yang masih tidak mendapat kerja namun tidak mahu ketinggalan membuat amal ibadah di bulan puasa ini. Kita hanya perlu berjanji untuk membuat kebaikan menggunakan apps Facebook Colgate dan seterusnya Colgate Malaysia akan menyumbangkan RM3 untuk setiap janji yang dibuat. Cool kan?

colgate mari beramal

Janji yang dibuat tak perlu susah-susah sangat. Simple-simple pun ok. Pilih mana-mana gambar yang dilukis oleh Ujang dan buatlah janji yang anda rasakan sesuai dengan gambar tersebut. Contoh janji yang Abang Nara dah buat ialah:-

colgate mari beramal

Jangan lupa untuk tag kawan-kawan anda supaya mereka turut boleh membuat janji mereka. Untuk pengetahuan, kalau kawan anda menggunakan apps ini, Colgate akan dermakan lagi RM1 untuk kempen ini. Dan pihak Colgate akan dermakan 50 sen untuk setiap LIKE yang diterima kepada page Facebook Colgate Malaysia. Jadi makin ramai yang join dan LIKE Facebook Colgate Malaysia, , makin berjayalah kempen ini.

colgate mari beramal
Kalau nak lagi best, gunakanlah janji yang telah dibuat itu sebagai cover photo Facebook anda. Lagi tinggi impaknya. Mana tahu dengan berbuat sedemikian makin ramai kawan anda yang akan join kempen ini. Lagi ramai yang tahu, Insya Allah lagi banyaklah pahala yang kita boleh dapat.

colgate mari beramal

Derma-derma yang terkutip ini akan disalurkan kepada 15 rumah anak yatim di seluruh Malaysia yang diselia oleh JKMM. RM25,000 akan dikumpulkan menerusi Facebook tetapi jumlah derma yang akan dilakukan oleh pihak colgate ialah sebanyak RM150,000. Usaha murni daripada Colgate ini sebenarnya telah bermula sejak tahun 2008 dan telah berjaya mengumpul RM 567,500 yang digunakan untuk membantu rumah kebajikan dan rumah anak yatim di seluruh Malaysia.

colgate mari beramal

Selain daripada kempen secara online ini, sehingga 30 September 2012 ini, pihak Colgate turut akan mendermakan 10 sen untuk setiap pembelian pek tunggal amal dan 20 sen untuk pembelian pek kembar amal Colgate Maximum Cavity Protection dan Kayu Sugi. Abang Nara serius bangga dengan rasa tanggungjawab yang ditunjukkan oleh Colgate ini. Kepada anda semua, jomlah join kempen “Mari Beramal Bersama Colgate” ini. Macam-macam cara yang telah disediakan oleh pihak Colgate untuk membantu kita turut sama beramal. Untuk maklumat lanjut, layari www.facebook.com/ColgateMY.