October 1st, 2020

Ingat tak lagi zaman kita boleh keluar bersuka ria tanpa sebarang peraturan dan halangan? Percaya tak semua ini berlaku dalam tahun 2020 dan kita sudah pun mendekati penghujung tahun tapi keadaan nampaknya masih genting.

Jawabnya kita yang terpaksa mengubah gaya hidup sendiri demi menyesuaikan diri dengan suasana semasa. Haihhh…

Sedar tak sedar, banyak sebenarnya rutin harian kita dah berubah. Bukan sahaja cara bergaul malahan etika penjagaan diri pun dah diatur mengikut prosedur operasi standard yang dicanang oleh kerajaan kini. Memang untuk melindungi diri sendiri dan juga orang ramai, tapi sebenarnya rutin ini mungkin membawa padah sekiranya diamalkan dengan cara yang salah!

Pelitup muka pelindung wabak tapi penyebab jerawat

punca kena jerawat

Sejak dua menjak ini, ada tak korang terdengar mengenai terma ‘mask-ne’? Kalau nak tahu ia adalah gabungan nama di antara mask (pelitup muka) dan acne (jerawat). Disebabkan wap udara dan peluh yang terperangkap dalam tempoh yang lama selain ada yang gatal tak tukar pelitup muka sampai berminggu lamanya, tak peliklah jerawat mula kunjung tiba. Sedih betul! Cuba nak lindungi diri daripada dijangkiti anasir jahat tapi wajah pula terpaksa menerima tempiasnya.

Sentuh wajah selepas guna hand sanitizer

berus gigi

Umum mengetahui bahawa hand sanitizer mempunyai kandungan alkohol yang agak tinggi. Memang bagus apabila digunakan untuk menyahkan bakteria pada tangan tapi yang jadi masalahnya apabila anda terpegang wajah semasa cecair pembasmi kuman ini belum kering. Mungkin anda tak sedar, apabila alkohol terkena pada kulit sebenarnya ia mampu mengeringkannya. Jadi, jangan terkejut kalau kulit muka anda bersisik secara tiba-tiba tahu.

Obses dengan mencuci muka

punca muka jerawat

Disebabkan terlampau paranoid ditemani wabak, anda pun mula mencuci muka sekerap mungkin. Sampaikan anda bawa pencuci muka ke dalam dakapan sewaktu tidur! Disebabkan obsesi inilah, kulit wajah anda mengalami dehidrasi dan tompok putih akan mula kelihatan dek bahan kimia tajam yang menghakis kelembapan pada wajah. Boleh berjaga-jaga tapi jangan sampai perjudikan kulit anda.

Sambil lewa hal penjagaan wajah sebab terperap di rumah

A picture containing person, bench, wooden, sitting Description automatically generated

Disebabkan jadual harian yang dah tak sibuk kini, anda beranggapan bahawa tak perlu beria dengan rutin penjagaan wajah sebab kulit tak terdedah sangat dengan anasir luar kan? Salah! Dalam diam sebenarnya, kulit anda masih mempunyai ruang untuk mendapat masalah kerana kurang menerima cahaya matahari dan juga keadaan bilik yang dikerumuni dengan pelbagai habuk. Tak guna meraung kalau jerawat mula muncul disebabkan hal ini tahu.

Runsing kan apabila terfikir cara untuk menyesuaikan diri dengan norma dan rutin baru ini? Tak perlu pecah kepala sebenarnya kerana perubahan tak perlu dilakukan secara kasar tapi mampu diselesaikan secara lembut dengan Cetaphil Gentle Skin Cleanser.

Cetaphil ambil peduli mengenai kesihatan kulit anda dengan ‘How’s Your Skin’

Perubahan sebenarnya merupakan sesuatu yang menakutkan kan? Susah sebenarnya nak tukar tabiat asal yang sudah dipraktikkan selama bertahun-tahun lamanya, pasti anda akan berasa janggal dan asyik berfikiran negatif bahawa percubaan itu akan gagal.

Kerana pandemik COVID-19 yang melanda dunia, setiap manusia dihentam dengan gelombang norma baru bagi menentang virus berbahaya ini. Habis gaya hidup normal di’reset’ dan yang paling terjejas pastinya cara penjagaan diri kerana ia adalah perisai utama kepada masalah ini. Lebih baik anda menjaga diri, lebih jauh kemungkinan anda dilawat virus jahat.

cetaphil gentle skin cleanser

Mencuci wajah kerap kali mungkin akan menyebabkan lapisan perlindungan wajah terhakis tetapi dengan Cetaphil Gentle Skin Cleanser, anda tak perlu risau langsung mengenai masalah ini. Tak percaya? Pembersih muka ini dicipta untuk melindungi lapisan kulit dan dalam masa yang sama mengunci kelembapan ‘ngam-ngam’ malah tak kacau langsung lapisan minyak semula jadi yang diperlukan oleh kulit kita. Kulit pasti lembut bak sutera!

Perubahan adalah sesuatu yang pasti, tiada satu benda pun yang akan kekal sama untuk selamanya termasuklah kulit anda. Bayangkan ianya menghadapi pelbagai perubahan faktor seperti cuaca, kesihatan, aktiviti harian dan banyak lagi, sudah pasti keadaan kulit akan berubah mengikut kesesuaiannya.

Cetaphil Gentle Skin Cleanser sesuai digunakan oleh semua jenis kulit termasuklah yang berminyak, kering, kombinasi, sensitif dan senang berjerawat. Tak perlu runsing lagi dan pilih sahaja Cetaphil Gentle Skin Cleanser kerana ianya berfungsi tanpa mengira keadaan kulit. pH di dalamnya yang seimbang turut membuatkan pengalaman menggunakannya lebih menyeronokkan.

cetaphil gentle skin cleanser

Serius memang mantap tahu Cetaphil Gentle Skin Cleanser ini! Nak tahu kenapa? Pembersih ini adalah #bebassabun dan #bebaspewangi di mana ia tidak menyebabkan iritasi pada kulit apabila diguna sekerap mana pun. Bukan omong kosong kerana 99% wanita turut mengakui bahawa Cetaphil Gentle Skin Cleanser ini membersihkan wajah dengan lembut dan tetap mampu #melembapkan dalam masa yang sama.

Rangkaian produk Cetaphil bantu selesaikan masalah kulit dalam sekelip mata

Basuh muka dengan Cetaphil Gentle Skin Cleanser sahaja tak cukup! Anda perlu lengkapi rutin penjagaan yang ideal dengan penggunaan pelembap Cetaphil Moisturizing Cream dan juga pelindung matahari Cetaphil UVA/UVB Defense SPF 50+.

cetaphil moisturizing cream

Kalau anda nak tahu, Cetaphil Moisturizing Cream ini #dipercayaipakardermatologi kerana ianya mampu menyimpan kelembapan di dalam kulit selama 24 jam lamanya. Sekali pakai, terus boleh rasa kulit anda menjadi lembut, licin dan dikawal rapi oleh pelindungnya. Rasa gebu gebas kulit keseluruhan badan selepas mengamalkannya!

Cetaphil UVA/UVB Defense SPF 50+ pula hadir sebagai pelindung cekal daripada pancaran cahaya matahari dan memastikan kulit anda tak terjejas dan kekal sihat. Bukan sahaja bertindak sebagai perisai malah ianya mampu melegakan dan melembapkan kulit. Lagi best, pelindung matahari ini sesuai untuk semua jenis kulit dan boleh disapu pada wajah dan juga keseluruhan badan.

A picture containing outdoor, sitting, table, water Description automatically generated

Terkejut kan apabila mendengar kebaikan produk Cetaphil? Tak perlu seksa kulit anda dengan pembersih menyakitkan sedangkan anda boleh memanjakan wajah dengan Cetaphil Gentle Skin Cleanser, ya tak?

Bagi yang dah tak sabar nak dapatkan kulit wajah yang sihat ketika menjalani rutin dan norma baru ini, anda boleh boleh layari laman web Cetaphil di siniuntuk dapatkan maklumat lebih lanjut mengenai produk hebat ini

#CetaphilBerkesan untuk penjagaan kulit yang lembut mengikut rutin baru kini!



August 27th, 2020

Mesti sejak beberapa bulan ini anda sering merenung ke luar jendela sambil mengimbau kembali keseronokan hidup tanpa peraturan dan sekatan. Berlari berpimpinan tangan dengan rakan-rakan di pusat beli-belah yang sesak ataupun tempat rekreasi popular, tapi sayang itu semua hanyalah kenangan lampau yang mungkin boleh dibukukan dalam naskhah sejarah tak lama nanti.

Dek kerana virus jahat yang kunjung tiba tanpa diundang, kita semua terpaksa tekan ‘reset’ pada gaya hidup lama dan mula amalkan pelbagai tips penjagaan diri yang dipandang remeh suatu ketika dahulu tapi merupakan norma baharu kini.

Lagi jauh daripada orang, lagi baik

A group of people walking in front of a crowd Description automatically generated

Kalau dulu anda tak kisah bersesak-sesak dengan orang ramai di tempat tumpuan ramai tapi tidak lagi kini. Sampaikan anda berfikir 10 kali sebelum buat keputusan nak redah lautan manusia dan risikokan diri dijangkiti wabak yang tak dapat dilihat dengan mata kasar. Kalau keluar pun dah macam lalui misi ‘Mission Impossible’ asyik selit sana sini sebab tak nak tersentuh langsung dengan sesiapa!

Simpan stok pelitup muka macam simpan stok makanan ringan

A picture containing clothing, person Description automatically generated

Ingat tak saat anda pandang dengan penuh kehairanan apabila terserempak dengan sesiapa yang menggunakan pelitup muka di tempat awam pada suatu ketika dahulu? Siapa sangka bahawa kini anda adalah salah seorang daripada mereka. Punyalah paranoid wabak datang mengetuk pintu sampaikan anda simpan stok pelitup muka macam simpan stok makanan ringan. Jangan bawa sampai ke tidur sudahlah!

Sedar kewujudan hand sanitizer yang seperti halimunan sebelum ini

A picture containing lotion, bottle Description automatically generated

Bila singgah mana-mana farmasi atau pun Watsons, pasti anda pandang sepi sahaja dengan botol hand sanitizer yang tersusun rapi di rak. Pada firasat anda, buat apa membazir sedangkan boleh sahaja membersihkan tangan menggunakan sabun. Tak sangka bahawa produk itu sekarang ini menjadi rebutan ramai sehingga ‘sold out’, kalah orang serbu beli tiket konsert K-Pop tahu! Yalah, tak kan nak bawa sabun cuci tangan dalam beg pula kan? Cukup dengan perlindungan tangan daripada kuman dengan hand santizer apabila berada di luar.

Dah tak ‘sailang’ tisu daripada kawan atau pun tandas awam

A picture containing person, indoor, holding, food Description automatically generated

Mimpilah dahulu anda nak simpan stok tisu dalam beg mahupun kereta, renyah nak top-up stok baru setiap bulan kononnya. Jadi memang hobi anda ‘tapau’ tisu daripada kedai makan atau pun tandas awam. Tetapi kini dunia telah berubah, tisu merupakan salah satu item yang ‘terpaling’ penting dan wajib ada dalam beg dan mana-mana berdekatan dengan anda. Lebih baik mencegah daripada menyesal di kemudian hari!

Tak terpa masuk mana-mana kedai dengan suka hati

A close up of a piece of paper Description automatically generated

Zaman dah berubah ya, jangan buat malu dan menonong masuk mana-mana kedai suka-suka hati. Pastikan daftar dahulu informasi diri supaya senang pihak bertanggungjawab untuk jejak anda sekiranya ada sesiapa yang melawati premis tersebut dijangkiti virus berbahaya. Bukan sahaja untuk kebaikan anda tahu malahan untuk kebaikan semua orang!

Guna pembersih muka setiap dua jam

A picture containing person, person, room, table Description automatically generated

Memang dah jadi rutin cuci muka paling banyak dua kali sehari sahaja suatu ketika dahulu, rasa macam cukuplah banyak itu kan? Tapi tidak lagi kini kerana dek takutkan wabak datang melawat tanpa amaran, terus anda gigih sental muka berkali-kali dalam masa sehari. Sampaikan bilik air itu dah jadi seperti rumah kedua anda. Tak kisahlah keluar masuk bilik air banyak kali pun, asalkan terjamin jauh daripada apa-apa virus sekali pun!

Tapi timbul pula kerisauan lain! Adakah kulit muka tak terjejas kalau dicuci banyak kali?

Dengan Cetaphil Gentle Skin Cleanser, anda boleh cuci muka sekerap mungkin tanpa perlu risau!

Buat apa berkasar untuk menanggalkan segala anasir jahat pada wajah, sedangkan Cetaphil Gentle Skin Cleanser menjadikan pengalaman mencuci muka lebih menggembirakan kerana kelembutannya. Disebabkan oleh komponennya yang manja, anda tak perlu risau kulit menjadi kering dan bertompok sekiranya dipakai berulang kali.

Paling syok Cetaphil Gentle Skin Cleanser dicipta tanpa diskriminasi, sesuai digunakan oleh semua jenis kulit termasuklah yang berminyak, kering, kombinasi, sensitif dan senang berjerawat. Bukan itu sahaja, Cetaphil Gentle Skin Cleanser terbukti mengekalkan kelembapan kulit secukupnya sahaja dan kulit anda pasti akan kekal berseri setiap kali cucian. Seronoknya!

Bukan sekadar sembang kosong tahu, ini kerana 99% daripada wanita bersetuju bahawa Cetaphil Gentle Skin Cleanser membersihkan kulit secara lembut dan dalam masa yang sama turut melembapkannya. Tepuk tangan semua kerana sifatnya yang bebas sabun dan pewangi tidak akan menyebabkan kulit anda mengalami masalah iritasi dan ia juga bekerja keras untuk menyeimbangkan pH pada permukaannya.

Dah tak sabar mahu miliki Cetaphil Gentle Skin Cleanser? Dapatkannya menerusi Promosi Ogos Watsons

Dah tak senang duduk untuk cuba sendiri Cetaphil Gentle Skin Cleanser selepas mendengar kehebatannya? Ini peluang keemasan untuk anda bagi memilikinya pada harga yang tak masuk akal.

PROMO 1 – Istimewa Hujung Minggu + 5% Potongan Ekstra Buat Ahli Watsons

Pastikan anda tak lepaskan peluang yang datang sekali seumur hidup ini untuk memiliki pelbagai produk Cetaphil pada harga yang berpatutan. Bayangkan anda boleh berbelanja bijak menerusi potongan harga 25% bagi produk Cetaphil pada Istimewa Hujung Minggu Watsons. Ahli Watsons juga boleh senyum sehingga ke telinga kerana anda layak untuk mendapat ekstra 5% diskaun ketika promosi hebat ini berlangsung.

Jangan lupa bahawa promosi Istimewa Hujung Minggu Watsons bakal mengambil tempat pada 30 Julai sehingga 31 Ogos manakala promosi khas untuk Ahli Watsons di mana 5% ekstra diskaun diberikan pula berlangsung daripada 27 Julai sehingga 2 Ogos sahaja.

Nah, ini senarai produk Cetaphil yang termasuk di bawah promosi ini:

  • 24% diskaun bagi Cetaphil Gentle Skin Cleanser 125ml
  • 25% diskaun bagi Cetaphil Oily Skin Cleanser 125ml
  • 22.1% diskaun bagi Cetaphil Ultra Gentle Bodywash
  • Beli 2 Cetaphil Trial Kit dan dapatkan 30% diskaun
  • 20% diskaun buat Cetaphil Moisturising Cream 50g
  • 25% diskaun buat Cetaphil Gentle Skin Cleanser 250ml

PROMO 2 – Watsons Baby Fair

Hebatnya Cetaphil ini kerana ia bukan sahaja memanjakan kulit orang dewasa malah turut menjaga kulit seawal usia bayi tahu. Bagi golongan ibu yang dah lama idamkan produk Cetaphil yang baik untuk kulit lembut bayi, anda wajib serbu promosi Watsons Baby Fair ini kerana anda boleh mendapatkan pelbagai rangkaian Cetaphil khas untuk bayi dengan diskaun 21%.

Tapi ingat, promosi menakjubkan ini hanya berlangsung daripada 28 Julai sehingga 31 Ogos buat pelanggan di Semenanjung Malaysia manakala pelanggan Sabah & Sarawak boleh menikmati tawaran ini bermula 4 Ogos sehingga 7 September nanti.

Bukan sahaja wajah, lindungi tubuh badan dengan Cetaphil Ultra Gentle Body Wash!

Mesti anda dah terbiasa dengan sabun jenama lain yang pastinya menghakis permukaan kulit anda apabila kerap kali digunakan, tetapi tidak Cetaphil Ultra Gentle Body Wash. Jangan khuatir kerana ia memastikan kelembapan semula jadi pada permukaan kulit anda akan terus kekal di situ tanpa berganjak ke mana-mana.

Sesiapa yang mempunyai kulit sensitif boleh menarik nafas lega kerana Cetaphil Ultra Gentle Body Wash ini disahkan berkesan untuk isu kulit seperti anda. Serius tak tipu, pakar dermatologi sendiri dah sahkan bahawa cecair mandian ini sesuai untuk kulit sensitif kerana isi kandungannya yang lembut. Mengandungi Aloe Vera, Vitamin B5 dan kombinasi unik pelbagai pelembap menjanjikan kulit anda berasa bersih, lembut dan segar selepas digunakan.

Dengan adanya Cetaphil Ultra Gentle Body Wash, anda kini boleh membina perisai pada seluruh tubuh badan termasuk wajah daripada menjadi rumah kepada virus dan bakteria jahat!

C:\Users\steron.siow\Downloads\5.jpeg
Kalau anda masih lagi was-was, pelakon Lisa Surihani sendiri mengakui bahawa dia langsung tak bertukar pada pencuci muka yang lain selepas menggunakan Cetaphil Gentle Skin Cleanser ketika mengandungkan anak keduanya lagi. Dalam memerangi wabak kini, produk Cetaphil nyata merupakan pilihan yang baik bagi semua yang mementingkan kesegaran meskipun menggunakan pencuci berkali-kali. Serius!

Jangan bazirkan waktu dan miliki kesemua produk Cetaphil ini dengan harga berpatutan semasa Promosi Ogos Watsons yang kini sedang berlangsung.

Risaukan keadaan di luar yang sepertinya menyebabkan anda mudah dijangkiti virus tidak diketahui, terus sahaja dapatkan produk Cetaphil secara atas talian menerusi laman web Watsons. Mudah pun mudah, malah anda tak perlu berebut dengan orang lain.

#StayHome dan #StaySafe tetapi jangan lupa untuk #StayHealthy bersama Cetaphil!



July 17th, 2020

Tak sangka 2020 merupakan tahun yang melelahkan buat kita. Ingatkan betul lah dah ada kereta terbang menghiasi langit tapi lain pula cerita apabila semua umat manusia kini hidup dalam ketakutan dek jelmaan ‘raksasa’ COVID-19. Nak keluar rumah pun rasa tak tenang sebab takut nak berkumpul di tempat ramai. Uihhh seram!

Disebabkan oleh pelbagai penyakit yang kian mengganas, kita dah diingatkan supaya sentiasa menjaga kebersihan dengan ‘tip-top’. Memang bagus kalau anda peka dan ambil serius mengenai segala langkah pencegahan untuk #StaySafe tapi jangan terlalu obses sangat. Dek paranoid, anda beria menyental badan dan wajah hampir 10 kali sehari. Pendek kata, asyik keluar masuk bilik mandi sampai orang pun garu kepala tengok pe’el serabut anda.

Bukan nak menakutkan tapi sekadar peringatan bahawa mencuci wajah secara kerap bukannya melindungi anda bahkan akan membuatkan kulit semakin teruk dan meragam.

Ucapkan selamat tinggal kepada lapisan pelindung wajah

A person wearing a hat Description automatically generated

Syok sangat sental muka berkali-kali sehari sebab rasa macam dah menang lawan dengan wabak tapi dalam diam anda sebenarnya dah hapuskan lapisan minyak muka yang patut bertindak sebagai pelindung kepada kulit wajah. Nampak remeh tapi lapisan ini adalah perisai yang paling penting untuk menjaga anda daripada anasir jahat.

Kulit kering seperti padang pasir

A person looking at the camera Description automatically generated

Kulit anda mampu kekal sihat dan bersinar kerana bantuan daripada lapisan pelindung wajah tahu. Tapi disebabkan obsesi anda mencuci muka, ia menyebabkan kulit wajah menjadi kering seperti padang pasir. Bukan sahaja nampak kusam bahkan wajah anda akan mula bertompok. Sampaikan keliru adakah ini wajah anda atau pun sebenarnya kertas pasir, kesat!

Gatal yang menyeksakan 24/7

A person looking at the camera Description automatically generated

Kering tu satu hal tapi jangan menggelabah kalau kulit anda berasa gatal yang teramat sangat. Bila dah kering dan bertompok, pasti kegatalan pun turut akan hadir sebagai pakej lengkap. Malahan, kulit wajah anda juga mungkin akan menjadi kemerahan tahu. Jangan jerit tengok cermin sudahlah nanti.

Jemputan rasmi buat jerawat

A picture containing person, clothing, person, sitting Description automatically generated

Bila lapisan pelindung kulit wajah dah hilang tanpa khabar berita, musuh paling ditakuti oleh wanita pun mula bersiap sedia untuk menyerang. Jerawat menganggap kulit yang terdedah itu sebagai jemputan rasmi buatnya bertapak dan bina ‘kubu’. Geng jerawat ini mungkin gembira menjumpai rumah baru tapi tidak bagi anda yang langsung tak keluar rumah kerana malu nak tayang wajah bermasalah itu.

Pastikan kulit wajah anda #StayHealthy dengan Cetaphil Gentle Skin Cleanser yang lembut

Boleh sebenarnya sekiranya anda mahu mencuci muka berulang kali bagi memastikan penjagaan maksimum diri daripada dijangkiti virus menakutkan. Tapi kebanyakan produk boleh menjejaskan kulit wajah dek kandungan kimia yang kuat jika digunakan berulang kali. Bawa bertenang kerana Cetaphil Gentle Skin Cleanser hadir sebagai pencuci muka yang sesuai diaplikasikan tanpa mengira waktu dan kekerapan penggunaannya!

Disebabkan oleh teksturnya yang lembut, ia tak akan memudaratkan kulit wajah anda langsung. Bahkan Cetaphil Gentle Skin Cleanser sesuai digunakan oleh semua jenis kulit termasuklah yang berminyak, kering, kombinasi, sensitif dan senang berjerawat. Sangat praktikal untuk semua wanita yang mementingkan #HealthySkin dan #SelfCare yang berkesan.

Cetaphil Gentle Skin Cleanser juga membekalkan kelembapan yang ngam-ngam pada kulit anda setiap kali digunakan. Lapisan pelindung wajah confirm tak akan terhakis bahkan makin selamat dek sumber hidrasi secukupnya dan membuatkan anda nampak gebu sepanjang waktu.

Punyalah hebat penangan Cetaphil Gentle Skin Cleanser ini sehinggakan 99% daripada wanita bersetuju bahawa pencuci muka ini membersihkan kulit secara lembut dan turut melembapkannya. Hebat kan? Tak cukup dengan itu, sifatnya yang bebas sabun dan pewangi menjauhkan kulit anda daripada masalah iritasi dan dalam masa yang sama turut menyeimbangkan pH pada permukaannya.

C:\Users\steron.siow\Downloads\DSC02999.jpgDapatkan Cetaphil Gentle Skin Cleanser Pada Promosi Julai Watsons

Bagi peminat setia produk Cetaphil atau pun yang sudah teruja untuk menukar kepada produk penjagaan diri yang baru, ini adalah peluang anda untuk mendapatkan pelbagai produk Cetaphil dengan harga yang murah sangat.

PROMO 1: Super Deals

Cepat-cepat dapatkan berbagai jenis produk penjagaan diri Cetaphil! Serbu ke cawangan Watsons yang terdekat untuk miliki produk Cetaphil dengan diskaun sehingga 25% bermula 23 Jun sehingga 20 Julai ini bagi pelanggan daripada semenanjung Malaysia. Jangan merajuk dahulu pengguna Cetaphil daripada Sabah & Sarawak kerana promosi untuk anda bermula daripada 30 Jun sehingga 27 Julai nanti.

Malas nak keluar? Tidak mengapa! Anda juga boleh layari laman web rasmi Watsons untuk mendapatkan pelbagai rangkaian produk Cetaphil sambil menikmati diskaun hebat ini.

C:\Users\steron.siow\Downloads\DSC02890.jpg

PROMO 2: Dapatkan beg kanvas bernilai RM25 secara percuma

Disebabkan kini anda digalakkan untuk menggunakan beg kanvas bagi mengurangkan pencemaran kepada alam sekitar, ini adalah peluang terbaik buat kesemua pembeli Cetaphil bagi mendapat beg kanvas bernilai RM25 dengan percuma sahaja. Caranya mudah sahaja, singgah cawangan Watsons ataupun lawat laman web rasmi Watsons dan beli dua botol Cetaphil Gentle Skin Cleanser 500ml.

Tapi ingat promosi ini hanya berlangsung sepanjang bulan Julai sahaja, jadi jangan lepaskan peluang keemasan ini.

C:\Users\steron.siow\Downloads\DSC02992.jpg

PROMO 3: Ekstra 5% diskaun bagi ahli Watsons

Perhatian kepada pemegang kad keahlian Watsons, masa anda untuk shopping sakan produk Cetaphil dengan harga yang murah sudah tiba. Beli sahaja mana-mana produk penjagaan diri Cetaphil dan anda layak untuk menerima diskaun tambahan sebanyak 5%. Nak beli dekat cawangan Watsons terus pun boleh, nak beli secara atas talian melalui laman web Watsons pun boleh. Bestnya! Pantas bergerak sebab promosi ini berlangsung daripada 27 Julai sehingga 2 Ogos sahaja.

C:\Users\steron.siow\Downloads\DSC03021.jpg

Bukan biasa-biasa tahu produk Cetaphil ini sebabnya pelakon popular iaitu Lisa Surihani sendiri dah mengakui keberkesanan Cetaphil Gentle Skin Cleanser yang dah digunakannya sejak mengandung anak kedua lagi. Produk ini memang sangat boleh dipercayai kerana sudah pun diuji oleh pakar dermatologi serta terbukti sesuai digunakan pada wajah dan juga bahagian badan yang lain. Jadi, buang rasa ragu-ragu anda!

Jangan buang masa lagi dan dapatkan kesemua produk Cetaphil seperti Gentle Skin Cleanser ini dengan harga berpatutan semasa Promosi Julai Watsons yang kini sedang berlangsung.

C:\Users\steron.siow\Downloads\DSC03011.jpg Cawangan Watsons jauh dan tak nak bersesak dengan ramai orang sampai tak terjaga penjarakan sosial? Gunakan peluang ini untuk #StayHome dan elak virus jahat dengan membeli pelbagai produk Cetaphil secara atas talian menerusi laman web rasmi Watsons . Mudah sahaja!

Ayuh miliki pelbagai produk Cetaphil menerusi Promosi Watsons Julai!



May 29th, 2020

Sedar tak sedar, gaya hidup kini sudah berubah banyak berbanding dengan norma dahulu. Jikalau sebelum ini anda boleh keluar rumah tanpa risau terdedah kepada bahaya penyakit tetapi sejak wabak COVID-19 hadir dan menggoncang dunia, semuanya dah jadi lain.

kredit KKM

Bukan sahaja Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) malah Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) pun dah berusaha menguar-uarkan peringatan supaya memberikan lebih perhatian kepada rutin penjagaan diri.

Walaupun rasa selamat duduk di rumah tetapi anda tak mampu melihat dengan mata kasar virus yang mungkin berkeliaran di persekitaran. Nampak remeh tetapi banyak perkara yang perlu diambil kira bagi memastikan anda 100% terlindung daripada virus ketika berada dalam kediaman sendiri. #StayHome dan #StaySafe tetapi mesti #StayHealthy.

  1. Basuh tangan secara kerap
  2. Sekali pakai baju terus basuh ASAP
  3. Kemas seluruh pelosok rumah, jangan tinggal satu ‘spot’ pun!
  4. Kawal emosi, kawal fikiran
  5. Bersihkan tubuh badan beberapa kali sehari

Kredit – Getty Images

Pun begitu, terlampau banyak kali membersihkan keseluruhan tubuh badan bukan mendatangkan manfaat bahkan mungkin akan membuatkan kulit anda kering dan kusam. Disebabkan oleh kandungan kimia yang banyak dalam sabun biasa digunakan, ia boleh menyebabkan iritasi pada permukaan kulit.

Tanpa sedar, lapisan yang bertindak melindungi kulit anda daripada anasir jahat telah tertanggal dek disental kuat oleh sabun.

Jangan gelabah! Masih ada lagi cecair mandian yang mampu melembutkan kulit dan dalam masa yang sama melindunginya daripada terjahan virus berbahaya. Mesti curious kan?

Cetaphil Ultra Gentle Body Wash bertindak sebagai hero kepada #HealthySkin anda!

Cecair mandian ini sangatlah manja apabila digunakan pada kulit anda! Kalau sabun lain akan menghakis lapisan perlindungan kulit tetapi tidak Cetaphil Ultra Gentle Body Wash. Jangan khuatir kerana ia memastikan kelembapan semula jadi pada permukaan kulit anda akan terus bertapak di situ tanpa berganjak ke mana-mana. Nyah tompok kering kerana cecair mandian ini membantu untuk mengunci kelembapan supaya kulit anda nampak lembut dan gebu sepanjang masa.

Sesiapa yang mempunyai kulit sensitif pasti masih tidak yakin dengan keberkesanan Cetaphil Ultra Gentle Body Wash ini kan? Kalau anda nak tahu, pakar dermatologi sendiri dah sahkan bahawa cecair mandian ini sesuai untuk kulit sensitif kerana isi kandungannya yang lembut. Cetaphil Ultra Gentle Body Wash dijamin sesuai dengan segala jenis kulit tak kisahlah sensitif, kering mahupun berminyak! Bahkan sifatnya yang bebas sabun dan pewangi menyebabkan kulit anda sentiasa lembap dan tiada iritasi langsung.

Bagi menyahut norma baru ini, Cetaphil Ultra Gentle Body Wash merupakan cecair mandian yang sesuai bagi memastikan keberkesanan pelaksanaannya. Anda boleh ulang mandi sejam sekali pun, yang pasti kulit anda tak akan kering malahan semakin sihat dan berseri-seri. Penjagaan diri memang penting, tetapi pemilihan produk yang baik juga merupakan kunci utama untuk keselesaan anda sendiri.

Jadi tunggu apa lagi! Serang farmasi berdekatan dan dapatkan Cetaphil Ultra Gentle Body Wash sekarang ini juga. Anda juga boleh dapatkan Cetaphil Ultra Gentle Body Wash di Shopee dan Lazada.

Tak cukup dengan itu, anda juga boleh layari laman media sosial rasmi Cetaphil di Facebook, Instagram dan Youtube.

Tempuhi norma baru dengan bantuan Cetaphil Ultra Gentle Body Wash!