July 17th, 2020

Tak sangka 2020 merupakan tahun yang melelahkan buat kita. Ingatkan betul lah dah ada kereta terbang menghiasi langit tapi lain pula cerita apabila semua umat manusia kini hidup dalam ketakutan dek jelmaan ‘raksasa’ COVID-19. Nak keluar rumah pun rasa tak tenang sebab takut nak berkumpul di tempat ramai. Uihhh seram!

Disebabkan oleh pelbagai penyakit yang kian mengganas, kita dah diingatkan supaya sentiasa menjaga kebersihan dengan ‘tip-top’. Memang bagus kalau anda peka dan ambil serius mengenai segala langkah pencegahan untuk #StaySafe tapi jangan terlalu obses sangat. Dek paranoid, anda beria menyental badan dan wajah hampir 10 kali sehari. Pendek kata, asyik keluar masuk bilik mandi sampai orang pun garu kepala tengok pe’el serabut anda.

Bukan nak menakutkan tapi sekadar peringatan bahawa mencuci wajah secara kerap bukannya melindungi anda bahkan akan membuatkan kulit semakin teruk dan meragam.

Ucapkan selamat tinggal kepada lapisan pelindung wajah

A person wearing a hat Description automatically generated

Syok sangat sental muka berkali-kali sehari sebab rasa macam dah menang lawan dengan wabak tapi dalam diam anda sebenarnya dah hapuskan lapisan minyak muka yang patut bertindak sebagai pelindung kepada kulit wajah. Nampak remeh tapi lapisan ini adalah perisai yang paling penting untuk menjaga anda daripada anasir jahat.

Kulit kering seperti padang pasir

A person looking at the camera Description automatically generated

Kulit anda mampu kekal sihat dan bersinar kerana bantuan daripada lapisan pelindung wajah tahu. Tapi disebabkan obsesi anda mencuci muka, ia menyebabkan kulit wajah menjadi kering seperti padang pasir. Bukan sahaja nampak kusam bahkan wajah anda akan mula bertompok. Sampaikan keliru adakah ini wajah anda atau pun sebenarnya kertas pasir, kesat!

Gatal yang menyeksakan 24/7

A person looking at the camera Description automatically generated

Kering tu satu hal tapi jangan menggelabah kalau kulit anda berasa gatal yang teramat sangat. Bila dah kering dan bertompok, pasti kegatalan pun turut akan hadir sebagai pakej lengkap. Malahan, kulit wajah anda juga mungkin akan menjadi kemerahan tahu. Jangan jerit tengok cermin sudahlah nanti.

Jemputan rasmi buat jerawat

A picture containing person, clothing, person, sitting Description automatically generated

Bila lapisan pelindung kulit wajah dah hilang tanpa khabar berita, musuh paling ditakuti oleh wanita pun mula bersiap sedia untuk menyerang. Jerawat menganggap kulit yang terdedah itu sebagai jemputan rasmi buatnya bertapak dan bina ‘kubu’. Geng jerawat ini mungkin gembira menjumpai rumah baru tapi tidak bagi anda yang langsung tak keluar rumah kerana malu nak tayang wajah bermasalah itu.

Pastikan kulit wajah anda #StayHealthy dengan Cetaphil Gentle Skin Cleanser yang lembut

Boleh sebenarnya sekiranya anda mahu mencuci muka berulang kali bagi memastikan penjagaan maksimum diri daripada dijangkiti virus menakutkan. Tapi kebanyakan produk boleh menjejaskan kulit wajah dek kandungan kimia yang kuat jika digunakan berulang kali. Bawa bertenang kerana Cetaphil Gentle Skin Cleanser hadir sebagai pencuci muka yang sesuai diaplikasikan tanpa mengira waktu dan kekerapan penggunaannya!

Disebabkan oleh teksturnya yang lembut, ia tak akan memudaratkan kulit wajah anda langsung. Bahkan Cetaphil Gentle Skin Cleanser sesuai digunakan oleh semua jenis kulit termasuklah yang berminyak, kering, kombinasi, sensitif dan senang berjerawat. Sangat praktikal untuk semua wanita yang mementingkan #HealthySkin dan #SelfCare yang berkesan.

Cetaphil Gentle Skin Cleanser juga membekalkan kelembapan yang ngam-ngam pada kulit anda setiap kali digunakan. Lapisan pelindung wajah confirm tak akan terhakis bahkan makin selamat dek sumber hidrasi secukupnya dan membuatkan anda nampak gebu sepanjang waktu.

Punyalah hebat penangan Cetaphil Gentle Skin Cleanser ini sehinggakan 99% daripada wanita bersetuju bahawa pencuci muka ini membersihkan kulit secara lembut dan turut melembapkannya. Hebat kan? Tak cukup dengan itu, sifatnya yang bebas sabun dan pewangi menjauhkan kulit anda daripada masalah iritasi dan dalam masa yang sama turut menyeimbangkan pH pada permukaannya.

C:\Users\steron.siow\Downloads\DSC02999.jpgDapatkan Cetaphil Gentle Skin Cleanser Pada Promosi Julai Watsons

Bagi peminat setia produk Cetaphil atau pun yang sudah teruja untuk menukar kepada produk penjagaan diri yang baru, ini adalah peluang anda untuk mendapatkan pelbagai produk Cetaphil dengan harga yang murah sangat.

PROMO 1: Super Deals

Cepat-cepat dapatkan berbagai jenis produk penjagaan diri Cetaphil! Serbu ke cawangan Watsons yang terdekat untuk miliki produk Cetaphil dengan diskaun sehingga 25% bermula 23 Jun sehingga 20 Julai ini bagi pelanggan daripada semenanjung Malaysia. Jangan merajuk dahulu pengguna Cetaphil daripada Sabah & Sarawak kerana promosi untuk anda bermula daripada 30 Jun sehingga 27 Julai nanti.

Malas nak keluar? Tidak mengapa! Anda juga boleh layari laman web rasmi Watsons untuk mendapatkan pelbagai rangkaian produk Cetaphil sambil menikmati diskaun hebat ini.

C:\Users\steron.siow\Downloads\DSC02890.jpg

PROMO 2: Dapatkan beg kanvas bernilai RM25 secara percuma

Disebabkan kini anda digalakkan untuk menggunakan beg kanvas bagi mengurangkan pencemaran kepada alam sekitar, ini adalah peluang terbaik buat kesemua pembeli Cetaphil bagi mendapat beg kanvas bernilai RM25 dengan percuma sahaja. Caranya mudah sahaja, singgah cawangan Watsons ataupun lawat laman web rasmi Watsons dan beli dua botol Cetaphil Gentle Skin Cleanser 500ml.

Tapi ingat promosi ini hanya berlangsung sepanjang bulan Julai sahaja, jadi jangan lepaskan peluang keemasan ini.

C:\Users\steron.siow\Downloads\DSC02992.jpg

PROMO 3: Ekstra 5% diskaun bagi ahli Watsons

Perhatian kepada pemegang kad keahlian Watsons, masa anda untuk shopping sakan produk Cetaphil dengan harga yang murah sudah tiba. Beli sahaja mana-mana produk penjagaan diri Cetaphil dan anda layak untuk menerima diskaun tambahan sebanyak 5%. Nak beli dekat cawangan Watsons terus pun boleh, nak beli secara atas talian melalui laman web Watsons pun boleh. Bestnya! Pantas bergerak sebab promosi ini berlangsung daripada 27 Julai sehingga 2 Ogos sahaja.

C:\Users\steron.siow\Downloads\DSC03021.jpg

Bukan biasa-biasa tahu produk Cetaphil ini sebabnya pelakon popular iaitu Lisa Surihani sendiri dah mengakui keberkesanan Cetaphil Gentle Skin Cleanser yang dah digunakannya sejak mengandung anak kedua lagi. Produk ini memang sangat boleh dipercayai kerana sudah pun diuji oleh pakar dermatologi serta terbukti sesuai digunakan pada wajah dan juga bahagian badan yang lain. Jadi, buang rasa ragu-ragu anda!

Jangan buang masa lagi dan dapatkan kesemua produk Cetaphil seperti Gentle Skin Cleanser ini dengan harga berpatutan semasa Promosi Julai Watsons yang kini sedang berlangsung.

C:\Users\steron.siow\Downloads\DSC03011.jpg Cawangan Watsons jauh dan tak nak bersesak dengan ramai orang sampai tak terjaga penjarakan sosial? Gunakan peluang ini untuk #StayHome dan elak virus jahat dengan membeli pelbagai produk Cetaphil secara atas talian menerusi laman web rasmi Watsons . Mudah sahaja!

Ayuh miliki pelbagai produk Cetaphil menerusi Promosi Watsons Julai!



Advertisement
May 29th, 2020

Sedar tak sedar, gaya hidup kini sudah berubah banyak berbanding dengan norma dahulu. Jikalau sebelum ini anda boleh keluar rumah tanpa risau terdedah kepada bahaya penyakit tetapi sejak wabak COVID-19 hadir dan menggoncang dunia, semuanya dah jadi lain.

kredit KKM

Bukan sahaja Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) malah Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) pun dah berusaha menguar-uarkan peringatan supaya memberikan lebih perhatian kepada rutin penjagaan diri.

Walaupun rasa selamat duduk di rumah tetapi anda tak mampu melihat dengan mata kasar virus yang mungkin berkeliaran di persekitaran. Nampak remeh tetapi banyak perkara yang perlu diambil kira bagi memastikan anda 100% terlindung daripada virus ketika berada dalam kediaman sendiri. #StayHome dan #StaySafe tetapi mesti #StayHealthy.

  1. Basuh tangan secara kerap
  2. Sekali pakai baju terus basuh ASAP
  3. Kemas seluruh pelosok rumah, jangan tinggal satu ‘spot’ pun!
  4. Kawal emosi, kawal fikiran
  5. Bersihkan tubuh badan beberapa kali sehari

Kredit – Getty Images

Pun begitu, terlampau banyak kali membersihkan keseluruhan tubuh badan bukan mendatangkan manfaat bahkan mungkin akan membuatkan kulit anda kering dan kusam. Disebabkan oleh kandungan kimia yang banyak dalam sabun biasa digunakan, ia boleh menyebabkan iritasi pada permukaan kulit.

Tanpa sedar, lapisan yang bertindak melindungi kulit anda daripada anasir jahat telah tertanggal dek disental kuat oleh sabun.

Jangan gelabah! Masih ada lagi cecair mandian yang mampu melembutkan kulit dan dalam masa yang sama melindunginya daripada terjahan virus berbahaya. Mesti curious kan?

Cetaphil Ultra Gentle Body Wash bertindak sebagai hero kepada #HealthySkin anda!

Cecair mandian ini sangatlah manja apabila digunakan pada kulit anda! Kalau sabun lain akan menghakis lapisan perlindungan kulit tetapi tidak Cetaphil Ultra Gentle Body Wash. Jangan khuatir kerana ia memastikan kelembapan semula jadi pada permukaan kulit anda akan terus bertapak di situ tanpa berganjak ke mana-mana. Nyah tompok kering kerana cecair mandian ini membantu untuk mengunci kelembapan supaya kulit anda nampak lembut dan gebu sepanjang masa.

Sesiapa yang mempunyai kulit sensitif pasti masih tidak yakin dengan keberkesanan Cetaphil Ultra Gentle Body Wash ini kan? Kalau anda nak tahu, pakar dermatologi sendiri dah sahkan bahawa cecair mandian ini sesuai untuk kulit sensitif kerana isi kandungannya yang lembut. Cetaphil Ultra Gentle Body Wash dijamin sesuai dengan segala jenis kulit tak kisahlah sensitif, kering mahupun berminyak! Bahkan sifatnya yang bebas sabun dan pewangi menyebabkan kulit anda sentiasa lembap dan tiada iritasi langsung.

Bagi menyahut norma baru ini, Cetaphil Ultra Gentle Body Wash merupakan cecair mandian yang sesuai bagi memastikan keberkesanan pelaksanaannya. Anda boleh ulang mandi sejam sekali pun, yang pasti kulit anda tak akan kering malahan semakin sihat dan berseri-seri. Penjagaan diri memang penting, tetapi pemilihan produk yang baik juga merupakan kunci utama untuk keselesaan anda sendiri.

Jadi tunggu apa lagi! Serang farmasi berdekatan dan dapatkan Cetaphil Ultra Gentle Body Wash sekarang ini juga. Anda juga boleh dapatkan Cetaphil Ultra Gentle Body Wash di Shopee dan Lazada.

Tak cukup dengan itu, anda juga boleh layari laman media sosial rasmi Cetaphil di Facebook, Instagram dan Youtube.

Tempuhi norma baru dengan bantuan Cetaphil Ultra Gentle Body Wash!



Advertisement
May 27th, 2020

Punyalah lama duduk di dalam rumah sebab arahan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sampaikan dah tak ingat tarikh dan hari langsung. Seronok betul dapat berguling sakan tanpa perlu memikirkan masalah nak padankan pakaian dan jenis solekan apa untuk keluar rumah.

Malah ramai yang menyangka bahawa kulit wajah pasti akan gebu bak kulit pau tebal dek tak terdedah dengan cahaya matahari yang melampau dan anasir di persekitaran luar yang boleh merosakkan permukaan wajah.

Tapi kalau anda nak tahu, ada banyak tabiat tidak baik ketika duduk santai di rumah yang sebenarnya dalam diam boleh menyebabkan kulit merajuk dan buat perangai. Yang mana satu anda boleh relate?

Langsung tak nampak bayang matahari

asyik terperap di rumah

Mungkin anda dah terbayang kulit wajah yang mulus kerana terperap sahaja dalam bilik bak Rapunzel tetapi itu hanyalah angan-angan semata! Memang mengejutkan tetapi jikalau langsung tidak meluangkan masa di luar rumah, kemungkinan besar kulit anda akan mengalami dehidrasi lantas memudahkan jerawat datang menyerang. Jangan mengeluh apabila melihat cermin dan wajah anda mula kelihatan kusam dan kering. Sedih!

Stres terperap buat kulit merajuk

Siapa tak gembira dapat lepak di dalam rumah sahaja dan tak perlu bersusah-payah untuk pergi kerja mahu pun kuliah. Rasa macam dunia ini kita yang punya! Tetapi apabila terperap di rumah dengan aktiviti yang terhad untuk tempoh yang panjang, sudah pasti anda akan mula berasa tertekan. Disebabkan stress kerana mahu melihat semula dunia luar dan kembali kepada norma biasa, ia akan menyebabkan kulit muka menjadi bermasalah kerana turut terkesan dengan tekanan anda. Dah cukup stress, makin tertekan apabila melihat taburan jerawat di sekitar kulit wajah!

Sibuk makan makanan ‘viral’, wajah pun ‘viral’ dengan masalah

kredit – Asian Food Network

Sejak semua orang banyak masa di rumah, macam-macam idea ‘ciptaan’ yang tak pernah difikirkan mula dibuat. Antaranya ialah Dalgona Coffe yang nampak lazat kerana bancuhan kopinya yang likat ditambah pula dengan susu pekat. Umphh! Kalau anda nak tahu, apabila kandungan gula dalam darah mula meningkat, ia boleh menyebabkan penyakit kulit meneruk. Dalam keseronokan anda menikmati minuman penuh gula itu, sekumpulan jerawat juga sedang berseronok kerana dah tak sabar nak bertapak di wajah anda. Keseronokan yang membawa padah!

Waktu tidur bercelaru

kredit Healthline

Bayangkan kini kesemua 24 jam itu dimiliki oleh anda tanpa sebarang komitmen lain. Mulalah nak marathon drama kegemaran tak kisahlah daripada Korea atau pun Amerika, sampai waktu tidur menjadi mangsa keadaan dek nak habiskan satu musim drama sekali tengok sahaja. Tapi jangan terkejut kalau wajah anda dipenuhi dengan jerawat dan nampak kusam tahu. Bukan sahaja waktu tidur sekejap berubah ke petang, sekejap kembali ke malam sahaja yang menyebabkan masalah ini, bahkan tempoh rehat yang kian berkurang juga akan membuatkan kulit anda menghadapi dehidrasi dan ia akan merangsang proses penuaan. Tidak!

Senaman tinggal kenangan

kredit Business Insider

Bila dah syok bermalasan di rumah, jangan kata buat rutin senaman selama 30 minit sehari, nak bergerak ke tandas pun kena ada orang lain tolong heretkan. Walaupun duduk terperap di rumah, ia bukanlah alasan untuk anda duduk keras kejung tanpa bergerak langsung. Senaman ringan sebenarnya mampu untuk rangsang badan anda supaya bekerja. Bukan sahaja kulit anda kekal lembap dan sihat bahkan hormon yang dirembes oleh aktiviti tersebut boleh buatkan anda ceria dan bersemangat.

Asyik berulang kali bersihkan diri

Membersihkan wajah dan badan berulang kali bukanlah jalan penyelesaian yang terbaik untuk mengelakkan diri daripada dikerumuni bakteria dan virus. Silap hari bulan, kulit anda jadi kering dan bersisik kerana sabun yang dipenuhi dengan bahan kimia telah menghakis keluar minyak semula jadi pada permukaan kulit. Bukannya makin sihat, nanti semakin teruk pula kulit apabila asyik dilumurkan dengan sabun berpuluh kali sehari.

Apa Kat Cuba “Hilangkan” Stress dan Kekal berseri dan sihat dengan Cetaphil Gentle Skin Cleanser

Perubahan gaya hidup mungkin akan menyebabkan wajah anda turut menerima impaknya. Tak perlu gunakan pelbagai produk penjagaan daripada jenama yang berlainan bagi memastikan kulit wajah kekal berseri sepanjang berada di rumah ketika ini. Nah! Cetaphil Gentle Skin Cleanser hadir sebagai penyelamat kepada dilema kulit kering dan kusam disebabkan oleh pelbagai tabiat buruk yang menjejaskan kulit.

cetaphil

Nak tahu kenapa Cetaphil Gentle Skin Cleanser dicanang sebagai antara produk penjagaan yang baik bahkan menduduki tempat teratas sebagai produk penjagaan yang terjual banyak di hospital dan klinik? Ini kerana pembersih ini sesuai digunakan oleh semua jenis kulit termasuklah yang berminyak, kering, kombinasi, sensitif dan senang berjerawat. Hebat!

cetaphil gentle skin cleanser

Dek bebas sabun dan juga pewangi, Cetaphil Gentle Skin Cleanser tidak akan menyebabkan iritasi pada kulit. Jangan terkejut tahu sebab pembersih ini mendapat pujian daripada pakar dermatologi kerana kemampuannya yang tiada tandingan.

Sebenarnya tak cukup sekadar mempraktikkan pelbagai langkah penjagaan kebersihan yang disarankan oleh pihak bertanggungjawab. Cetaphil Gentle Skin Cleanser merupakan pembantu yang paling ideal dalam mengawal kelembapan wajah supaya berseri dan nampak ‘hidup’. Bahkan seberapa kerap pun anda menggunakan Cetaphil Gentle Skin Cleanser, ianya langsung tidak akan menanggalkan lapisan minyak semula jadi pada wajah anda. 99% daripada wanita juga bersetuju dengan kenyataan menakjubkan ini!

Selain daripada mengamalkan langkah penjagaan diri yang disarankan oleh doktor pakar seperti kerap membasuh tangan selama 20 saat pada setiap kalinya, apa kata anda masukkan juga pembersihan wajah dengan Cetaphil Gentle Skin Cleanser ke dalam rutin tersebut. Bukan sahaja amalkan ketika berada di rumah kini, malahan rutin penjagaan ini boleh dikekalkan sampai bila-bila!

Pelakon Lisa Surihani pun dah tak pandang pembersih lain kerana jatuh cinta dengan keberkesanan Cetaphil Gentle Skin Cleanser selepas mula menggunakannya sejak mengandungkan anak kedua. Bak kata orang, cinta pandang pertama!

Kalau nak kulit wajah anda tampil berseri dan sihat seperti Lisa Surihani, sudah tiba masanya untuk anda pilih yang terbaik demi kebaikan wajah anda. Apa tunggu lagi? Dapatkan dengan pantas Cetaphil Gentle Skin Cleanser di farmasi berdekatan.

Tak boleh keluar sewenang-wenangnya kan? Apa susah, anda boleh miliki produk ini secara atas talian menerusi e-store rasmi Cetaphil di laman pembelian online popular iaitu Shopee dan juga Lazada.

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai produk hebat ini, boleh layari laman web Cetaphil.

Amalkan penjagaan kulit wajah yang sihat bersama Cetaphil Gentle Skin Cleanser!



Advertisement
May 11th, 2020

Sedihnya apabila setiap kali melihat wajah sendiri di cermin. Dah guna pelbagai produk tak kiralah murah atau pun mahal, semuanya tak berkesan langsung! Seluruh wajah masih kelihatan kusam dan kelembapan nampak tak sekata sehingga menyebabkan tompok kering di beberapa bahagian muka. Guna solekan untuk ‘cover’ nanti mesti makan masa!

Ramai sebenarnya wanita yang pandang remeh dengan kepentingan pelembap sebagai salah satu elemen penting dalam rutin penjagaan wajah mereka. Nak tahu tak? Semasa mencuci wajah, lapisan minyak pada kulit pun akan turut dibersihkan sekali. Dengan ketiadaan lapisan ini, kulit anda akan lebih mudah dijangkiti serta lebih sensitif terhadap persekitaran. Nah! Sebab itulah pentingnya pelembap kerana ia dapat menerapkan lapisan bagi membantu menghidrat kulit dan mengekalkan kelembapan yang ideal untuk muka anda. Nak tahu apa kelebihan pelembap yang lain?

1. Masalah Kulit? Tiada Lagi!

A person wearing a white shirt Description automatically generated

Bagi yang tidak tahu, penggunaan pelembap sebenarnya boleh menghilangkan segala cela yang menyakitkan hati di muka. Sekiranya anda dapat selongkar dan jumpa pelembap yang bersesuaian, wajah tak akan kering melampau dan juga tak akan berminyak dengan keterlaluan. Disebabkan oleh jumlah kelembapan yang ‘ngam-ngam’ sahaja akan menyebabkan kulit wajah anda kelihatan sihat! Jerawat, bintik hitam dan bintik putih hanya mampu bermimpi untuk menyerang dan bertapak di wajah anda.

2. Nyah parut yang degil

Jangan terkejut kerana pelembap juga boleh memulihkan kulit menjadi sama rata dan dalam masa yang sama menghilangkan parut yang membelenggu hari-hari anda. Apabila dah biasa menggunakan pelembap dalam rutin penjagaan wajah harian, anda dapat lihat wajah anda kelihatan lebih ‘flawless’. Tak perlu dah nak pakai ‘foundation’ beria setiap kali keluar bagi menampakkan muka anda licin!

3. Tampil muda daripada usia sebenar

A person posing for the camera Description automatically generated

Tidak dinafikan bahawa wajah anda adalah satu kawasan yang sangat sensitif. Perlu dimanjakan dengan betul, kalau tak nanti dia meragam. Oleh kerana aktiviti mencuci muka secara tak langsung akan membuatkan sel kulit kita sedikit hilang, ia boleh menyebabkan wajah kita cepat kering dan bertompok. Tetapi jangan risau! Pelembap hadir sebagai penyelamat dan akan membantu merangsang kulit wajah untuk membaiki dirinya sendiri. Wajah anda kini akan tampil lebih muda kerana wajah yang 24 jam kelihatan berseri dan ‘hidup’.

4. Katakan ‘Tidak’ kepada kedutan!

A close up of a person Description automatically generated

Alamak! Umur masih lagi dalam kalangan muda-mudi tetapi kedutan di wajah dah ‘obvious’ sangat? Pelembap dengan mudah sahaja dapat membendung masalah serius ini. Antara kelebihan pelembap ialah ianya mampu membuatkan muka anda nampak lebih tegang dan lembut. Dek kerana efek ini, kajian telah membuktikan bahawa wajah yang dilembapkan dengan baik akan susah membentuk kedutan berbanding dengan muka yang kering.

5. Proses bersolek jadi lebih ‘smooth’!

A picture containing toiletry, cosmetic, brush Description automatically generated

Biasanya, wanita yang sibuk bekerja ini sudah pasti tiada masa untuk ‘touch up’ solekan berulang kali dalam satu hari. Mananya nak kejar deadline, selepas itu nak keluar jumpa klien lagi, tiba-tiba solekan pula merekah, SERABUT! Tapi dengan mengamalkan pelembap dalam rutin penjagaan kulit, anda sebenarnya dapat menjimatkan waktu bersolek. Apa? Betul! Ini kerana kulit yang mendapat penghidratan secukupnya akan menyebabkan solekan mudah dipakaikan di wajah selain ianya mampu kekal berjam lamanya!

6. Menjadi ‘perisai’ daripada anasir jahat di persekitaran

Mungkin tidak dapat dilihat dengan mata kasar, tetapi pelembap juga boleh berfungsi sebagai pelindung kepada kulit wajah anda. Tak kisahlah sama ada berada di luar mahupun duduk diam dalam rumah sahaja, anda tetap terdedah kepada pelbagai pencemaran yang berterbangan di udara dengan bebasnya. Dengan mengamalkan pelembap sebagai tabiat penjagaan wajah yang normal pada setiap hari, ianya secara tak langsung mampu menjadi perisai dan menangkis partikel jahat yang tidak sabar nak menyerang kulit wajah anda.

7. Bantu jana semula sel kulit baru

Nampak seperti remeh dan tak penting, namun pelembap adalah salah satu pembantu yang bagus untuk menolong anda menjana sel kulit wajah yang baru. Sekiranya anda pandang sebelah mata sahaja terhadap proses melembapkan kulit, jangan terperanjatlah kalau wajah mula mengeluarkan banyak sebum dan kulit menjadi bersisik serta kering. Takut kan? Relaks, kerana pelembap akan tampil sebagai ‘hero’ dan memainkan peranannya untuk mengekalkan kulit yang cukup hidrat dan dalam masa yang sama membuatkan wajah anda nampak berseri dan bersinar.

Hebatkan sebenarnya fungsi pelembap ini? Tapi ramai wanita yang buat sambil lewa dan tidak hiraukan mengenainya. Bagi yang tidak tahu, ada sahaja pembersih muka yang turut menerapkan elemen pelembap dalam produknya. Jadi, anda tidak perlu bersusah-payah membeli pelembap lain untuk menyempurnakan rutin penjagaan wajah anda. Kurang produk, kurang renyah, muka tetap berseri!

Pembersih muka Cetaphil sesuai dengan semua kondisi kulit!

A picture containing bottle, indoor, blue, table Description automatically generated

Tak perlu cari jauh kerana Cetaphil Gentle Skin Cleanser adalah produk yang mampu melembapkan kulit dan menjadi pilihan ramai sekarang ini. Pembersih ini adalah bebas sabun dan pewangi di mana ia tidak menyebabkan iritasi pada kulit dan kemampuannya juga telah mendapat ‘thumbs up’ daripada pakar dermatologi. Tak percaya? Menurut kajian, 97% daripada wanita akan terus menukar kepada Cetaphil Gentle Skin Cleanser selepas mencubanya untuk pertama kali.

Risau sekiranya pembersih muka ini tidak sesuai dengan kondisi kulit anda? Campak jauh-jauh persoalan itu kerana Cetaphil Gentle Skin Cleanser sesuai digunakan oleh semua jenis kulit termasuklah yang berminyak, kering, kombinasi, sensitif dan senang berjerawat! Bagi yang tidak tahu, kondisi kulit anda tidak akan kekal sama sahaja dan mungkin berubah mengikut peredaran waktu. Peninglah kalau anda terpaksa cari pembersih baru setiap kali perkara itu berlaku. Sebab itulah anda tak perlu runsing dan pilih sahaja Cetaphil Gentle Skin Cleanser kerana ianya berfungsi tanpa mengira keadaan kulit. Kondisi wajah anda mungkin berubah tapi anda tak perlu tukar kepada pembersih muka yang lain!

Rasanya semua orang sedang duduk baik-baik sahaja di rumah bagi mematuhi Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) kan? Pun begitu, duduk terlampau lama di dalam rumah juga boleh memberi efek yang buruk kepada kulit wajah seperti kering dan bertompok. Jadi, ambil peluang ini untuk menggunakan Cetaphil Gentle Skin Cleanser supaya kulit wajah anda kekal lembap dan sihat sentiasa.

Secara tak langsung, anda turut menyahut saranan pihak bertanggungjawab supaya menjaga kebersihan diri dengan baik. Apa lagi! Gunakan masa secukupnya untuk mencuci wajah sebaik dan seteliti mungkin dengan bantuan Cetaphil Gentle Skin Cleanser. Masa dihabiskan dengan baik, hati pun senang apabila kulit tiada cela!

A picture containing toiletry, bottle, indoor Description automatically generated

Sama juga dengan kisah pelakon Lisa Surihani yang merupakan pengguna setia Cetaphil Gentle Skin Cleanser sejak mengandungkan anak keduanya. Disebabkan hormon yang tidak menentu semasa sedang hamil, wanita itu telah mengalami masalah kulit wajah berminyak yang sangat teruk. Masalahnya itu selesai dalam sekelip mata setelah pelakon itu menukar kepada pembersih muka tersebut! Walaupun kondisi kulitnya sudah kembali normal, Lisa langsung tidak beralih lagi ke produk lain kerana dah jatuh cinta dengan keberkesanannya.

Seperti Lisa Surihani, anda juga pasti mahukan kulit wajah yang bukan sahaja berseri malahan sihat kan? Jadi, jangan lupa untuk dapatkan Cetaphil Gentle Skin Cleanser di farmasi berdekatan.

Alamak kena patuhi PKP! Macam mana nak mulakan rutin penjagaan wajah yang baik kalau Cetaphil Gentle Skin Cleanser tiada? Bawa bertenang kerana anda boleh dapatkan produk ini secara atas talian menerusi e-store rasmi Cetaphil di laman pembelian online popular iaitu Shopee dan juga Lazada .

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai produk hebat ini, boleh layari laman web Cetaphil

Ayuh, tampil berseri dengan ‘Cetaphil Gentle Skin Cleanser’!



Advertisement