November 30th, 2015

Tahniah kami ucapkan kepada Black Hanifah yang bakal menimang cahaya mata kedua tidak lama lagi selepas isterinya Cira Khairy sah hamil.

Berita itu dikongsikan oleh Black sendiri di akaun Instagram miliknya dimana beliau menunjukkan gambar alat uji kehamilan dengan tanda positif. Malah, isterinya itu turut melakukan ujian tersebut sebanyak dua kali untuk mengesahkan beliau benar-benar mengandung.

Ramai peminat yang mengucapkan tahniah kepada Black dan berdoa agar isteri beliau serta kandungannya berada dalam keadaan sihat.

Nampaknya tidak lama lagi keluarga Black akan lebih meriah dengan kehadiran cahaya mata kedua. Tahniah sekali lagi daripada kami.

Sumber Berita : Instagram Black Hanifah

June 29th, 2015

Penyanyi Black Hanifah dikejutkan dengan berita yang tidak disangka oleh beliau sewaktu menjalani pemeriksaan perubatan beberapa minggu lepas. Menurut Black beliau agak terkejut apabila doktor mengesyaki beliau menghidap sakit jantung selepas mengadu merasa letih dan pening ketika sedang mencari lokasi yang sesuai bagi majlis cukur jambul anaknya.

Kejadian berlaku tiga minggu lepas sewaktu saya dan isteri sedang mencari lokasi untuk mengadakan majlis cukur jambul anak saya. Ketika naik tangga di Dewan N’dah Mahligai, badan saya tiba-tiba rasa letih dan jantung berdegup laju sangat.
Saya kemudian rasa pening dan nak muntah sehingga isteri menyuruh saya duduk dan baring dulu. Selepas itu, kami terus pergi ke klinik untuk menjalani pemeriksaan dan ketika di sana, doktor melakukan ECG (electrocardiogram) ke atas saya.

Kemudian apabila mendapat keputusan, doktor beritahu saya disyaki ada penyakit jantung. Menurut doktor, jantung saya ada masalah dan dia bagi surat rujukan ke hospital untuk saya pergi berjumpa dengan doktor pakar. Saya memang terkejut dan tak percaya kerana saya tidak pernah ada masalah jantung lebih-lebih lagi saya seorang yang aktif bersukan.

Khuatir dengan keadaan kesihatan beliau, Black telah ditahan di wad untuk satu malam dan telah menjalani beberapa lagi pemeriksaan lanjut untuk mengetahui status sebenar penyakitnya itu. Walaubagaimanapun, Black merasa syukur taktala doktor mengesahkan jantung beliau tidak mengalami sebarang masalah yang serius dan kini keadaan beliau sudah semakin baik.

Memang terkejut jika sesiapa sahaja dikatakan mempunyai masalah jantung oleh doktor kerana sakit jantung adalah pembunuh no 1 di negara. Banyak perkara yang kita tidak boleh lakukan dan sering akan merasa bimbang dengan keadaan kesihatan. Apa-apa pun syukurlah Black Hanifah tidak mempunyai sebarang masalah yang serius.

Sumber Berita: Tonton Extra

January 28th, 2014

Untuk AJL28 yang baru berlangsung minggu lalu, nama Black disebut sebagai salah seorang “feveret” untuk memenangi kategori Vokal Terbaik. Tidak dinafikan suara Black amat hebat. Tambahan pula, lagu Takkan Terpisah sememangnya menyerlahkan vokal Black yang tinggi. Abang Nara sendiri telah membuat ramalan yang Black bakal memenangi kategori ini.
black kecewaNamun apabila nama Jaclyn Victor diumumkan sebagai pemenang untuk kategori itu, Black didakwa terlalu kecewa sehingga gagal menyembunyikan reaksi kegagalannya memenangi anugerah tersebut di wajahnya. Berkata kepada Harian Metro hari ini, Black menafikan dakwaan tersebut. Kata Black:-

Saya rasional dan dari awal lagi saya kena sedia dengan apa-apa keputusan. Kalau nak kata saya terkejut atau berubah air muka, bukan saya saja, tapi peserta lain juga.

Cuma kebetulan tumpuan diberikan kepada saya sebab saya dah cakap awal-awal nak menang. Memang saya sasarkan menang tapi saya juga bersedia dengan kemungkinan. Saya sudah melakukan sehabis baik sebab bukan senang untuk keluar (menyanyi) seorang tapa bantuan peralatan atau gimik.

Tapi saya sahut cabaran itu untuk tunjukkan aura dan kekuatan vokal saya. Saya tak harap apa-apa cuma saya cakap begitu sebab nak bagi saingan kuat saja. Kalah dan menang adat pertandingan.

black mentor

Tak apalah Black memang sudah tertulis bukan rezeki anda untuk memenangi Vokal Terbaik di AJL28. Abang Nara percaya pasti ada rezeki lain yang lebih hebat dan besar di masa hadapan. Lagipun persaingan untuk kategori tersebut memang sengit. Kesemua penyanyi pada malam tersebut memang hebat-hebat belaka. Sukar untuk membuat pilihan. Tak gitu?

P.S: Model baharu Perodua dilancar hujung tahun 2014

October 1st, 2013

Waaa“` Jelesnya Abang Nara melihat Black dan isterinya menjejakkan kaki ke Korea untuk berbulan madu. Mesti seronok sangat-sangat. Kalau tak silap, turut dijalankan sekali ialah penggambaran untuk program Romantika. Sambil shooting sambil dapat berjalan-jalan. Mesti best!!!

black seoul tower

Menariknya Black dan isteri sempat ke Seoul Tower dan meninggalkan kunci kasih sayang mereka di sana. Ini memang salah satu perkara wajib buat sekiranya anda ke Korea. Romantik jugak Black ini rupanya.

black seoul tower

Mana tahu bila Black balik nanti akan ada berita gembira kehadiran orang ketiga. Bolehlah cakap Made in Korea. Hehehe. Gurau-gurau jer. Harap Black tak terasa. Lagi beberapa keping gambar Black dan isteri berbulan madu di Korea dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

aircond murah

P.S: Telekung travel TERMURAH di MALAYSIA kembali lagi! Dengan warna terkini dan sangat sesuai untuk cik diluar sana yg sering travel ke sana sini.LIKE Facebook Gudang.my untuk info lanjut dan sebarang pertanyaan.

black seoul tower
black seoul tower
black seoul tower
black seoul tower
black seoul tower
black seoul tower