September 15th, 2020

Pelakon yang popular dengan drama ‘Sweet Dreams’, Ben Amir meluahkan rasa terkjut dan gembira apabila menerima hadiah istimewa daripada kelab peminatnya, @benamirofficialfc.

Dia yang baru saja melancarkan ‘channel’ Youtube miliknya dikhabarkan telah menerima kejutan berupa telefon pintar Iphone model 11 Pro Max daripada peminat setia.

View this post on Instagram

Nak launch Youtube Channel tapi dapat iPhone pulak ? You guys memang awesome ! Thank you so much for the love and support, I really appreciate it !! No words, speechless dari semalam. Don’t forget to subscribe my YouTube Channel for more updates ! I will post more about my activities, passions, behind the scenes of upcoming drama/films and many more. Stay tuned !

A post shared by BenAmirr (@benamirr) on

“Nak launch Youtube Channel tapi dapat Iphone pulak. You guys memang awesome! Thank you so much for the love and support, I really appreciate it.”

Dalam pada itu, Ben Amir turut sempat mempromosikan saluran Youtube-nya itu kepada orang ramai menerusi entri terkini di Instagram miliknya.

View this post on Instagram

Coming Soon ! #SangPewaris #TV3

A post shared by BenAmirr (@benamirr) on

Malah, aktor yang kini berusia 30 tahun ini berjanji sentiasa mengemas kini saluran Youtube itu dengan pelbagai isi kandungan seperti aktiviti seharian, di sebalik tabir drama atau filem yang dibintanginya dan pelbagai lagi.

Perkembangan terkini, Ben Amir kini dilaporkan sedang sibuk menjalani penggambaran drama bersiri, Sang Pewaris.

August 13th, 2020

Mengakui sikapnya perlu mengambil masa untuk menyesuaikan diri dengan orang lain, pelakon tampan Ben Amir dedah dirinya bukan berlagak sombong.

Dituduh Sombong, Ben Amir Nafi Dirinya Bersikap Kurang Ajar

Menurutnya, tidak mahu bersikap kurang ajar, Ben yang dikhabarkan sering meletakkan jurang dalam diri dedah mempunyai alasan tersendiri.

“Mungkin sesetengah orang suka dan mudah mesra, tetapi bukan saya. Memang diakui saya meletakkan ‘dinding’ di depan.”

Katanya, andai seseorang itu melayan dirinya dengan baik, tidak ada penghalang untuk beliau melakukan perkara yang sama.

Dituduh Sombong, Ben Amir Nafi Dirinya Bersikap Kurang Ajar

“Tetapi sekiranya ada yang terlebih dulu bersikap kurang ajar, maaf saya tidak akan layan.”

Terdahulu, beliau dituduh sombong apabila enggan mengulas mengenai kru dan pelakon drama bersiri Demi dijangkiti COVID-19, beberapa bulan lalu.

“Saya tiada masalah memberi kerjasama dengan media, tetapi perlu berpada-pada. Jika membabitkan perkara terlalu peribadi, minta maaf saya tidak akan kongsi.”

Dituduh Sombong, Ben Amir Nafi Dirinya Bersikap Kurang Ajar

Ujarnya, beliau menjadi antara pelakon utama yang terbang ke Scotland untuk menjalani penggambaran ketika dunia mula bergelut dengan pandemik itu, namun akui bernasib baik kerana pulang lebih awal dan disahkan negatif.

Bagaimanapun, beberapa kru disahkan positif menghidap wabak tersebut sejurus pulang ke tanah air pada 31 Mac lalu.

Katanya lagi, beliau langsung tidak takut andai dirinya dipinggirkan. Hal ini kerana, matlamat utamanya adalah kerjaya lakonan.

Dituduh Sombong, Ben Amir Nafi Dirinya Bersikap Kurang Ajar

Lebih perit, selepas namanya mula menyinari industri hiburan tempatan, Ben juga didakwa mula besar kepala sehingga ada antara produksi kini telah serik mengambilnya berlakon.

Meskipun begitu, Ben tampil menyangkal dakwaan tersebut ketana beliau dikhabarkan tidak putus menerima tawaran berlakon.

Sebelum ini, Ben mula mendapat tempat di hati peminat menerusi drama Sweet Dream yang menggandingkannya bersama aktres popular Mira Filzah. Rentetan itu, Ben kini dilihat semakin laris membintangi drama popular tanah air.

Sumber: BH Online

August 13th, 2020

Siapa yang tidak kenal dengan pelakon tampan Ben Amir selepas gandingannya bersama aktres Mira Filzah menerusi drama Sweet Dream mula menjadi fenomena sehingga mampu melonjakkan namanya dalam industri hiburan tempatan.

Ben Amir Harap Bakal Suami Mira Filzah Izin Berlakon

Biarpun mengakui popularitnya sedikit menurun susulan Perintah Kawalan Pergerakan yang di laksanakan pada 18 Mac lalu, namun Ben menafikan bahawa kehidupan sebagai anak seni ada naik turunnya.

Ujarnya lagi, beliau kini sedang mempersiapkan diri untuk kembali aktif dalam bidang lakonan selepas enam bulan tidak berlakon.

Ben Amir Harap Bakal Suami Mira Filzah Izin Berlakon

“Alhamdulillah selepas kejayaan tahun lepas… graf naik tapi sebab PKP, jatuh sikit. Tapi tak apa sebab sebagai pelakon ada turun naik… namun apabila dah jatuh kena naik balik.”

Bagaimanapun, ben juga sempat menzahirkan rasa gembira selepas mengetahui Mira bakal mendirikan rumah tangga tidak lama lagi. Malah, dirinya juga tidak ketinggalan berharap bakal suami Mira akan mengizinkannya untuk terus berlakon.

Ben Amir Harap Bakal Suami Mira Filzah Izin Berlakon

“Saya seronok dia nak kahwin, harap lepas ni dapat berlakon lagi dan suami izinkan… saya selesa berlakon dengan dia.”

Disoal berkenaan jodohnya, Ben akui beliau akan mengambil masa dua atau tiga tahun lagi kerana kini dikhabarkan masih belum stabil malah mendedahkan dirinya juga tidak lagi bertemu calon yang sesuai untuk dijadikan isteri.

September 5th, 2019

Sekarang ini, nama pelakon Ben Amir memang cukup popular, menjadi kegilaan gadis-gadis di luar sana apabila drama Sweet Dreams gandingannya bersama Mira Filzah meletup.

ben amir

Baru sahaja namanya ingin melonjak naik, tiba-tiba kecoh pula dengan video ‘terlampau’ lelaki mirip Ben yang disebarkan menerusi laman Twitter.

Video berkenaan secara jelas menunjukkan seorang lelaki mirip pelakon itu memakai baju T berwarna kelabu beraksi di hadapan kamera, sebelum bertindak menanggalkannya dan beraksi mengghairahkan.

video ben amirvideo panas ben amir

Bagaimanapun, tidak dapat dipastikan sama ada benar lelaki itu adalah Ben. Siapa tahu mungkin juga pelanduk dua serupa? Lagipun, ini bukan pertama kali video sebegini tersebar apabila selebriti yang diperkatakan sedang popular.

Apa-apa pun, perlu lebih berhati-hati ketika berinteraksi di media sosial. Zaman sekarang macam-macam cara boleh dilakukan oleh orang lain yang ingin menjatuhkan kita.