February 5th, 2020

Ramai mengenali Neelofa sebagai seorang selebriti serta usahawan yang berjaya, namun tiada siapa pernah tahu keperitan yang dia pernah lalui sebelum ini.

neelofa

Buat pertama kali, Neelofa akhirnya membuka rahsia hati yang selama ini disimpan rapi mengenai bekas teman lelakinya. Umum mengetahui, dia bukanlah seorang yang gemar untuk berbicara soal peribadi terutama sekali berkaitan kisah cintanya.

Advertisement

Pernah mengalami dua episod putus cinta, Neelofa tidak menafikan perasaannya ketika itu benar-benar terluka dan merana apatah lagi ketika itu usianya masih muda. Dunia terasa gelap dan dia buntu memikirkan hala tujunya dalam hidup.

“My heart broken gila dengan ex-boyfriend.”

neelofa

Bagaimanapun, Neelofa tidak mahu terus lemas dalam kesedihan dan menggunakan segala kekecewaan untuk dia bangkit semula. Membuktikan dirinya mampu menjadi seorang yang lebih baik.

Sebenarnya masa mula-mula I buat bisnes hijab dan lens, masa itu I tengah heart broken giler. I broken dengan ex-boyfriend and still young, umur 25 dan  tercari-cari my identiti.

Advertisement

Apa aku nak buat ya? Disebabkan kesedihan tadi, i gunakan perasaan yang fragile ke dalam bisnes. I kerja untuk bisnes saja sampai 4 pagi, hari-hari kerja.

I want to proof masa itu dan pada orang yang i kenal, with or without you, i stil strong woman, i can do something else. Kali kedua i was so heart broken, i niat untuk capture bigger audience, i want to brand internationally.

Netizen terinpirasi dengan kisah Neelofa

neelofa neelofa inspirasi neelofa

Tidak dinafikan, memang pedih dan sedih rasa hati bila putus cinta. Lebih-lebih lagi kalau sudah lama menjalin percintaan. Namun, putus cinta itu bukan pengakhiran hidup kita, lebih baik untuk kita ‘move on’ agar tidak terus terluka dan mencari sinar kebahagiaan baru. Kalau Neelofa boleh, korang pun mesti boleh juga kan?

Sumber Berita : Twitter SabrinaShuhaim1

Advertisement
October 8th, 2018

Penyanyi Ismail Izzani sememangnya menjadi pujaan ramai gadis. Pernah menjalin hubungan cinta dengan Instafamous Sharifah Rose, nama Ismail semakin dikenali di kalangan peminat hiburan tempatan terutamanya setelah terbabit dengan beberapa kontroversi baru-baru ini.
Hubungan Ismail dengan Sharifah Rose sebelum ini berakhir setelah Sharifah mendapati Izzani curang padanya dan ia bukanlah kali pertama. Sharifah mendakwa setelah dicurangi selama enam kali, dia nekad mengakhiri hubungan mereka.

Namun begitu di ruangan komen satu gambar yang dimuat naik oleh Ismail, Sharifah Rose telah meninggalkan komen memberitahu merindui Ismail.

Advertisement

Komen itu ditulis pada gambar Ismail yang menulis kapsyen bermaksud, ‘ikut kata hatimu’.

Sharifah menulis, ‘aku rindukanmu. Memang engkau (dalam hati) selama ini, kenapa kau pergi?’

Apa yang menarik komen Sharifah dibalas oleh Ismail, berkata, ‘hubungi aku bila-bila masa. Aku sentiasa ada di sini.’

Advertisement

Pertengahan tahun ini, hubungan Ismail Izzani dengan Sharifah Rose telah terputus setelah gadis itu mendedahkan bahawa dia telah dicurangi sebanyak enam kali oleh penyanyi itu.

Sharifah kemudiannya mendakwa telah memaafkan Ismail manakala Ismail pula mengatakan tidak mahu menjalin hubungan cinta dengan sesiapa setelah putus dengan Sharifah kerana masih muda dan ingin menumpukan kepada kerjaya.

Salinan komen-komen mereka tersebar di Twitter namun ia kini telah dipadamkan oleh Ismail dan Sharifah. – beautifulnara.com

Sumber: Syfdnalias

Advertisement
September 21st, 2018

Semalam, Fathia Latiff telah memuat naik status Instagram menggelar bekas teman lelakinya Aimah Hakim Ridza sebagai lelaki dayus kerana tidak membayar hutang kepadanya.

Status Fathia itu menimbulkan reaksi kurang senang ramai pihak terutamanya dari kalangan rakan seperjuangan dalam bidang seni sendiri kerana ia disifatkan memburukkan lagi pandangan masyarakat terhadap golongan artis.

Bagaimanapun, Aiman Hakim telah memberi respons terhadap status Fathia, menafikan bahawa dia berhutang dengan Fathia.

Advertisement


Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Seterusnya dia menjelaskan bahawa dia menyekat Fathia kerana wanita itu menggunakan bahasa kesat:

Advertisement

Aiman juga mengucapkan terima kasih buat Netizen yang memahami.

Sebelum ini, Fathia pernah bercakap mengenai perkara ini dalam satu siaran langsung di Instagramnya.

Fathia dikatakan telah melaburkan wang berjumlah RM 20,000 untuk sejenis perniagaan di bawah Aiman Hakim. Bagaimanapun, pelaburan itu mengalami kerugian dan dia hanya menerima pulangan wang berjumlah RM 3,000.

Fathia dipercayai mahu Aiman memulangkan baki wang pelaburan tersebut. – beautifulnara.com

Advertisement
April 15th, 2018

Penerbit filem dan drama Gayatri Sulin Pillai menafikan dia ialah orang ketiga dalam percintaan pelakon kacak Zul Ariffin dan bekas kekasihnya Zahirah Macwilson.

Menurut wanita itu, adalah sesuatu yang normal untuk dia berhubung dengan Zul walaupun perhubungan mereka telah berakhir atas dasar persahabatan dan urusan pekerjaan.

Gayatri memberitahu Harian Metro:

Advertisement

Saya dan Zul sudah berkawan baik hampir sedekad. Banyak kami lalui bersama, baik ataupun sebaliknya, sejarah kami hanya kami dan keluarga yang tahu.

Kami akan tetap berkawan, selagi Tuhan izinkan, sebab saya terkenang budi Zul kepada saya dan keluarga yang tidak boleh dibalas dengan wang ringgit pada satu ketika dulu.

Tiada istilah menjadi orang ketiga dalam perhubungan Zul. Namun kami saling berkomunikasi danberjumpa atas urusan kerja.

Dia juga tidak terasa hati apabila dikaitkan sebagai orang ketiga dalam perhubungan Zul dan Zahirah:

Saya tidak marah atau berkecil hati. Walaupun dari dulu saya kunci mulut dan tidak memberikan komen mengaibkan sesiapa, saya tetap menerima provokasi serta hinaan melalui media sosial.

Namun begitu, saya tidak mengambil pusing atau melayan sebarang bentuk provokasi, kerana bagi saya tidak guna membuang masa melayan mereka yang hanya berani di media sosial namun tidak berani untuk bersemuka dengan saya sendiri.

Advertisement

Biarlah orang nak kata apa-apapun, kami tidak boleh tutup mulut ataupun puaskan hati semua orang.

“Kalau fikir secara logik berbaloi ke saya putuskan hubungan persahabatan dengan Zul? Dia seorang pelakon yang berbakat besar. Jadi saya harus bekerjasama dengan dia dan mendorong dia untuk lagi berjaya dalam industri.


Dia bagaimanapun enggan memberi jawapan yang pasti sama ada akan kembali pada Zul memandangkan lelaki itu kini single:

Soalan ini juga ditanya pada Zul yang baru memberi kenyataan dan boleh dipusing lagi seperti Zul akan beralih dengan cepat dan saya rasa ini kurang sesuai. Biarlah dia diberi ruang sedikit untuk fokus kepada kerjayanya daripada fikirkan soal cinta dan saya pun tidak fikir ke arah itu.

Memang betul saya pernah beritahu Zul saya berhasrat mendalami Islam beberapa tahun lalu dan sejak itu saya cuba belajar sikit demi sikit untuk memahami lebih tentang Islam.

Saya bernasib baik sebab ramai disekeliling saya dapat memberi dorongan dan nasihat kepada saya dan saya amat menghargainya.

Untuk makluman anda, Zul masih berlakon dalam filem yang diterbitkan oleh Gayatri, antaranya filem JRevolusi. – beautifulnara.com

Advertisement