October 21st, 2020

Ayda Jebat dan Nabil Mahir merupakan pasangan yang tidak asing lagi dalam industri seni kerana kini sedang asyik dilamun cinta dan difahamkan akan mendirikan rumah tangga tidak lama lagi.

Namun begitu, pasangan ini sering saja dihimpit kontroversi kerana sering dilihat begitu akrab dan mesra walaupun sekadar hanya mengikat tali pertunangan.

Baru-baru ini, netizen ada bertanyakan soalan adakah Ayda kini tinggal sebumbung dengan tunangnya itu kerana sering saja dilihat bersama Nabil pada setiap waktu dan ketika.

Namun begitu, Ayda tampil menjelaskan bahawa dia berada di rumah Nabil hanyalah untuk berbincang mengenai hal perkahwinan mereka sahaja dan dalam pada masa yang sama, ahli keluarga Nabil turut ada di dalam rumah itu.

Dalam pada itu, penyanyi lagu Pencuri Hati ini turut menafikan dakwaan bahawa dia sering bermalam di rumah bakal mertuanya. Malah, Ayda turut mengaku yang dia sering ke sana kerana ingin mendalami ilmu agama dan selalu solat berjemaah.

Mengimbas kembali, Ayda dan Nabil dilaporkan telah mengikat tali pertunangan secara atas talian pada 28 April yang lalu dan sehingga kini masih belum mengumumkan tarikh pernikahan mereka kepada peminat.

October 17th, 2020

Pelakon dan penyanyi, Ayda Jebat yang kini hangat bercinta dengan selebriti Nabil Mahir tampil memberi sedikit nasihat buat mereka di luar sana yang sering menghakimi perihal orang lain.

Dia yang memuat naik pesanan tersebut di ruangan Instagram miliknya menasihatkan orang ramai di luar sana supaya tidak mengata orang lain kerana kita sendiri masih tidak tahu apa yang bakal terjadi pada kita di kemudian hari.

View this post on Instagram

? . Salam Jumaat. Selfie dengan abang trending. ? . _ . Jangan mengata anak orang, Anak kita taktau lagi macam mana nanti. . Jangan mengata ibu tunggal/bapa tunggal, Perkahwinan kita taktau lagi macam mana nanti. . Senang kata jangan mengata semua oranglah, Diri kita pun taktau macam mana pengakhirannya nanti. . #AydaJebat #NabilMahir #WuvvWaff #StaySafe

A post shared by Ayda Jebat (@aydajebat) on

“Salam Jumaat. Selfie dengan abang trending. Jangan mengata anak orang. Anak kita taktau lagi macam mana nanti. Jangan mengata ibu tunggal/bapa tunggal, perkahwinan kita taktau lagi macam mana nanti. Senang kata jangan mengata semua oranglah, diri kita pun taktau macam mana pengakhirannya nanti.”

Dalam pada itu, dia turut memuat naik sekeping foto bersama tunangnya itu, Nabil Mahir.

Ketika meninjau ruangan komen, netizen turut tampil memberi pelbagai pandangan terhadap pendapat yang diluahkan oleh penyanyi lagu Mata itu.

October 7th, 2020

Penyanyi Ayda Jebat baru-baru ini memuat naik satu entri di ruangan instagram miliknya meminta supaya kerajaan melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan yang lebih ketat ataupun ‘lockdown’ kerana bimbangkan keselamatan ahli keluarga.

Dia dalam masa yang sama turut meminta Standard Operating Procedures (SOP) lebih diperketatkan kerana pada ketika ini masing-masing masih lagi keluar bekerja dan sebagainya.

Dalam pada itu, Ayda turut meminta pendapat peminat serta pengikutnya di ruangan komen platform berkenaan.

View this post on Instagram

? . Assalamualaikum. Dengan dukacitanya, saya mohon tolonglah lockdown atau ketatkan kawalan pergerakan. Kalau tak lockdown atau ketatkan SOP, kes meningkat, family dan kawan kawan akan keluar selain bekerja, ke sekolah, pergi makan, jalan-jalan dan sebagainya. Saya risau. Saya sayang family saya dan semua. Please.. ?? . Korang rasa? I’m so sorry. Need to post this. Semoga kita semua dilindungi dari gejala ni. . #PleaseLockDown #KetatkanKawalanPergerakan #StaySafePlease

A post shared by Ayda Jebat (@aydajebat) on

“Assalamualaikum. Dengan dukacitanya saya mohon tolonglah lockdown atau ketatkan kawalan pergerakan.Kalau tak lockdown atau ketatkan SOP, kes meningkat, family dan kawan-kawan akan keluar selain bekerja, ke sekolah, pergi makan, jalan-jalan dan sebagainya. Saya risau. Saya sayang family saya dan semua. Please.. Korang rasa? I’m so sorry. Need to post this. Semoga kita semua dilindungi dari gejala ini.”

Sehubungan dengan itu, peminat dan juga pengikut instagram Ayda Jebat tampil memberikan reaksi yang pelbagai di mana ada yang bersetuju dan ada juga yang membangkang pendapat Ayda mengenai isu itu.

Apa pula pendapat anda? Perlukah kerajaan melaksanakan ‘lockdown’ semula berikutan kes yang semakin meningkat kini?

September 3rd, 2020

Meluahkan rasa kesal dengan sikap segelintir individu yang sanggup membuat akaun palsu di media sosial bagi menyembunyikan identiti sebenar, pengacara Nabil Mahir tidak menafikan golongan tersebut menggunakan pendekatan itu sekadar mahu menghentam pengguna lain semata-mata.

"Sampai Sanggup Buat Fake Account Sekadar Nak Kutuk" - Nabil Mahir Mohon Maaf Kekurangan Diri

Katanya lagi, ramai dalam netizen khususnya di laman Instagram dilihat kerap menggunakan soal agama demi mahu mencaci hina dirinya.

“Ramai di Instagram ini, suka caci orang pasal agama, tapi diri sendiri dan orang terdekat tak terjaga. Kelakar, ramai yang sampai sanggup buat akaun palsu sekadar nak kutuk maki. Seronok ke?”

Luahan tersebut dipercayai mempunyai kaitan dengan tindakannya memuat naik sekeping foto berpelukan bersama tunangnya, penyanyi dan pelakon Ayda Jebat baru-baru ini.

"Sampai Sanggup Buat Fake Account Sekadar Nak Kutuk" - Nabil Mahir Mohon Maaf Kekurangan Diri

Susulan gambar panas tersebut mendapat perhatian netizen, ruangan komen di posting tersebut kemudiannya tidak lekang dipenuhi dengan kritikan netizen.

Namun begitu, Nabil pada masa sama tampil memohon maaf atas segala kekurangan dirinya.

"Sampai Sanggup Buat Fake Account Sekadar Nak Kutuk" - Nabil Mahir Mohon Maaf Kekurangan Diri

 

“Maafkan saya terlebih terkurang, kita manusia sama, harap diampunkan. Saya doakan kepada semua moga apa-apa masalah yang anda lalui, moga dipermudahkan dan diberi kebahagiaan. Amin.”

sekadar informasi, Nabil dan Ayda telah selamat mengikat tali pertunangan pada 28 April lalu ketika tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan. Bagaimanapun, sehingga kini. Kedua-dua mereka dilihat masih merahsiakan tarikh pernikahan mereka.