Written by Bella | May 29th, 2019

Iklan hari Raya Aidilfitri adalah antara perkara yang sentiasa Abang Nara nantikan setiap tahun. Secara ikhlasnya, Abang Nara tak suka iklan sedih-sedih buat mengalir air mata. Bagi Abang Nara, raya adalah waktu untuk bergembira, bergelak tawa dan tersenyum riang. Jadi iklan raya pun kenalah ada mood sebegitu. Dan tahun ini, Abang Nara dah jumpa iklan pilihan hati!!!

Gelagat Ayda Jebat yang penuh imaginasi di dalam iklan raya Watsons ini memang mencuit hati. Dengan tagline “Ada Hati, Raya Menjadi-Jadi”, kegembiraan dan keseronokan Ayda Jebat balik kampung turut dirasai oleh Abang Nara.

Antara adegan yang mencuit hati Abang Nara ialah:-

1. Naik bas balik kampung tapi Ayda Jebat punya imaginasi macam naik kapal terbang. Siap ada “air turbulence lagi”.
2. Ada dayang-dayang menarik menyambut ketibaan Ayda Jebat, padahal sebenarnya orang kampung tengah sibuk bersihkan halaman rumah. Lawak gila kot Ayda Jebat menari dengan diorang
3. Tunggang kuda putih umpama seorang puteri turun dari kayangan, sedangkan realitinya Ayda Jebat naik motor bersama ayah tercinta. Memang kalau dah seronok sangat balik kampung, semua benda boleh diangan-angankan. Tak gitu?
4. Kegembiraan yang terpancar di wajah ibu dan adik beradik apabila menerima hadiah barangan Watsons dari Ayda Jebat. Ha ini realiti bukan mimpi. Sesekali balik kampung bagi hadiah kat family apa salahnya kan? Diorang mesti lebih gembira!!!
5. Kucing merajuk tak dapat barangan Watsons!!! Hehehe, serius comel!!

Banyak lagilah benda-benda best, kelakar dan menarik di dalam iklan raya Watsons tahun ini. Bila tengok iklan ceria macam ini, barulah semangat raya tue makin membara. Mood nak bershopping pun semakin meningkat. Yang penting jangan lupa beli produk kosmetik, pencuci muka, produk penjagaan kulit dan sebagainya di www.watsons.com.my. Tengah banyak promosi dan tawaran menarik sekarang nie!!!

Kalau nak tambahkan lagi mood raya korang, boleh layan beberapa video “extension” raya Watsons yang memfokuskan kepada produk daripada kategori seperti kecantikan, penjagaan kulit dan sebagainya. Boleh tahan kelakar dan menarik jugak.

Jadi tunggu apa lagi? Pastikan raya anda kali ini menjadi-jadi bersama Watsons. Check out www.watsons.com.my untuk lebih informasi tentang promosi Aidilfitri mereka. Selamat hari raya!!!

Written by Bella | April 9th, 2019

Abang Nara percaya ramai pembaca Beautifulnara adalah pengunjung setia Watsons. Seminggu sekali kalau tak singgah Watsons, hidup rasa tak lengkap dibuatnya.  Kononnya tak nak beli apa-apa, tup-tup bila keluar, tangan penuh dengan beg plastik Watsons. Syampu la, pencuci muka la, sabun mandi la, skrub badan la.  Senang cakap, Watsons nie memang berhantu, lebih-lebih lagi sekiranya anda memiliki kad keahlian Watsons, yang memberikan macam-macam benda best buat para pemegangnya.

Sekiranya selama ini anda ber’shopping’ di Watsons tanpa menggunakan kadnya, maka anda memang rugi sangat-sangat. Namun masih belum terlewat untuk anda mendapatkan kad Watsons ini, lebih-lebih lagi  selepas pelancaran semula kad Watsons serba BARU bermula bulan April ini. Anda kini boleh memperolehi LEBIH banyak faedah,  LEBIH banyak ganjaran dan LEBIH banyak tawaran istimewa selaku pemegang kad Watsons baru ini.  Ayda Jebat pun dah ada kad Watsons baru nie. Takkan korang taknak kot?

Ok jom kita ushar apa yang best sangat tentang kad Watsons baru ini:-

  1. Ada 12 jenis faedah yang awesome!!!

5x mata ganjaran ketika bulan hari jadi anda, diskaun untuk ahli kad Watsons sahaja, RM1 untuk 1 mata ganjaran, keahlian seumur hidup, bayar dengan mata ganjaran, 5% diskaun untuk produk jenama Watsons dan banyak lagilah faedah-faedah best yang bakal menjadi milik anda apabila anda menjadi ahli kad Watsons. Kalau dulu hanya ada 8 jenis faedah, kad baru ini membawakan sehingga 12 jenis faedah. Banyak gila kan?

  1. Dapat voucher ganjaran bernilai RM5,000 bila sign up

Mak aih. Bila anda mendaftar sebagai ahli kad Watsons, terus akan dapat voucher ganjaran bernilai RM5,000. Bukan RM50, bukan RM500 tapi RM5,000. First time Abang Nara tengok ganjaran sehebat ini. Memang awesome sungguh.

  1. Peluang dapat 8x mata ganjaran Watsons

Sebagai pemegang kad Watsons yang baru, anda boleh melipatgandakan jumlah mata ganjaran sebanyak 8x dengan cara yang begitu mudah sekali. Anda hanya perlu buat pembayaran menggunakan applikasi Boost. Lagi banyak mata ganjaran, lagi banyak produk di Watsons yang anda boleh tebus secara PERCUMA.  Best kan?

  1. PERCUMA voucher RM10

Bukan itu sahaja, apabila anda membeli produk-produk kesihatan yang tertentu, anda akan diberikan voucher bernilai RM10 secara PERCUMA. Voucher ini kemudiannya boleh digunakan ketika anda membeli produk seterusnya di Watsons. Jimat kaw-kaw!!!

  1. Beli 1 Percuma 1

Apabila anda membeli sesuatu di Sakae Sushi, Hui Lau Shan, BBQ Chicken atau Dunkin’ Donuts, jangan lupa untuk tunjukkan kad Watsons anda. Ini kerana jenama-jenama ini telah bekerjasama dengan Watsons untuk promosi Weekly Buy 1 Free 1. Jangan lepaskan peluang keemasan ini. (untuk Dunkin’ Donuts, korang kena tunjukkan kad Watsons beserta dengan kupon)

  1. Percuma 2,000 mata ganjaran dengan pembelian RM50 ke atas untuk produk jenama Watsons

Sehingga 29 April ini, anda berpeluang memperolehi 2,000 mata ganjaran Watsons secara PERCUMA apabila membuat pembelian bernilai RM50 dan ke atas untuk mana-mana produk berjenama Watsons. Inilah masa terbaik untuk kumpul sebanyak mana mata ganjaran yang termampu. Nanti mata ganjaran tue boleh digunakan untuk beli produk-produk lain pulak.

  1. Belanja RM60, dapat voucher ganjaran RM500

Last but not least, sebagai pemegang kad Watsons, anda cuma perlu berbelanja serendah RM60 di dalam satu resit untuk mendapatkan voucher ganjaran bernilai RM500 secara PERCUMA. Memang tak masuk akal, tetapi inilah kelebihan bila anda menjadi ahli kad Watsons. Terbaik kan?

  1. 60% diskaun untuk pembelian kedua

Selain itu ada juga promosi tak masuk akal sepanjang bulan April ini di mana setiap pembelian kedua oleh pemegang kad Watsons akan mendapat 60% potongan harga. Super duper menarik kan? Memang rugi lah tak rebut peluang ini untuk shopping sampai lebam kat Watsons.

  1. Menangi percutian 4 hari 3 malam ke Bali, Cherating & Maldives

Bersempena dengan pelancaran kad Watsons serba baharu ini, anda juga berpeluang memenangi percutian 4 hari 3 malam untuk 2 orang dewasa ke Club Med Maldives, Bali dan Cherating. Selain itu ada juga hadiah-hadiah lain yang kebabom!!! Cara nak menang senang sahaja. Anda cuma perlu membeli produk kesihatan bernilai RM50 dan ke atas. Mudah gila kan?

Kesimpulannya, anda memang akan menyesal sekiranya tidak merebut peluang keemasan untuk menjadi pemegang kad Watsons serba baru ini. Untuk makluman, akan ada banyak lagi faedah-faedah, tawaran-tawaran dan ganjaran-ganjaran AWESOME yang bakal diberikan di masa hadapan. Semuanya boleh anda perolehi dengan menjadi ahli Watsons. Jadi tunggu apa lagi? Bersegeralah mendaftar dengan pergi ke Watsons berhampiran anda hari ini juga. Maklumat lanjut layari www.watsons.com.my 

Written by Bella | April 3rd, 2019
  1. Anda suka menari? Adakah anda juga sukakan cabaran? Paling penting, adakah anda gemar menggunakan applikasi TikTok?

Jika anda menjawab “YA” untuk ketiga-tiga soalan di atas, Abang Nara ada berita AWESOME yang ingin dikongsikan hari ini.

Kalau anda semua nak tahu, Ayda Jebat pun makin aktif di applikasi TikTok ni. Siap buat TikTok Challenge kot. Cuba korang ushar sikit video ni.

Untuk makluman, selebriti-selebriti popular tanah air yang lain seperti, Saharul Ridzwan, Fattah Amin dan Elfira Loy semuanya turut sama menyertai cabaran TikTok Oppo F11 Pro ini.

Selain daripada hadiah-hadiah yang sangat best, cara nak menyertai cabaran ini pun mudah sangat-sangat. Apa yang perlu dilakukan ialah memuatnaik video anda menari berlatarbelakangkan lagu Ayda Jebat menerusi applikasi TikTok, sama ada secara individu ataupun berkumpulan. Kalau anda nak maklumat lanjut, boleh baca dekat sini http://oppomalaysia.com.my/oppotiktokchallenge/

Hadiah-hadiah dia memang awesome! Tapi jom kita baca dulu cara-cara nak join TikTok Challenge nie…

Hadiah-hadiah bernilai RM10,000 yang boleh anda menangi ialah:-

Hadiah UTAMA: OPPO F11 Pro & wang tunai RM3,000
Tempat Kedua: OPPO F11 Pro & wang tunai RM1,500
Tempat Ketiga: Smart band (RM389) + wang tunai RM1,000
Hadiah ISTIMEWA: Bluetooth earphone(RM148) x 5
– – Best Solo x1
– – Best Group x1
– – Most Creative x1
– – The Funniest x1
– – Ayda’s Favourite x1
Hadiah Saguhati : 30 keping tiket wayang

Cara-cara untuk menyertai Cabaran TikTok Oppo F11 ini sangatlah mudah. Anda cuma perlu ikut langkah-langkah di bawah sahaja.

1. Muat turun applikasi TikTok (search je di Apple Store atau Google Play Store)
2. Tekan butang “Record”
3. Pilih butang “Add a Sound”.
4. Pilih lagu Ayda Jebat tue.
5. Apa lagi? Rakamkan aksi anda menari dengan penuh semangat!!!
6. “Publish”kan video tersebut di TikTok dan kongsikan di Instagram/Facebook anda dengan hashtag #LightUpF11Pro. Pastikan akaun media sosial anda adalah “public” untuk memudahkan pihak Oppo melihat tarian anda.
7.Hantarkan link video anda ke http://oppomalaysia.com.my/oppotiktokchallenge/new_entry/?fbclid=IwAR19FpFt-BE9KOVlo543ntXJrAvMibmIGQgqVTsCaoerwJBDESiQnTjEDfU

Tapi bukan itu sahaja, TikTok Challenge Oppo nie diadakan bersempena dengan pelancaran Oppo F11 terbaru. Perghh..skali pandang cair beb, dia punya spesifikasi dia…power! Jom kita baca sikit..

1. Dwi-kamera belakang 48MP

Dengan dwi-kamera belakang 48MP + F1.79 aperture serta enjin A. I. Ultra-Clear, Oppo F11 Pro menjanjikan kualiti gambar yang tiada tandingan. Kamera Oppo F11 Pro mempunyai 3 fungsi utama iaitu:-

(i) Potrait Mode

Nak pastikan kehenseman/kecantikan anda tetap terserlah di malam hari? Gunakan sahaja “Potrait Mode” untuk gambar yang lebih jelas, terang dan sempurna.

(ii) Ultra Night Mode

Tiada lagi alasan untuk tidak bergambar sepuas-puas hati di waktu malam kerana fungsi “Ultra Night Mode” di dalam Oppo F11 Pro ini boleh membezakan wajah anda dan latarbelakang dengan begitu sempurna sekali. Malah gambar yang dihasilkan juga adalah “less noise” untuk kualiti yang lebih baik.

(iii) Dazzle Mode

Untuk gambar yang lebih mengkagumkan, “Dazzle Color Mode” ini akan menambahbaik warna pemandangan latar belakang ketika anda bergambar. Gambar yang diambil nampak seperti dalam movie/lukisan. Memang cun melecun kalau upload kat Instagram.

2. VOOC 3.0 Flash Charge, bateri 4000 mAh, skrin Panaromic 6.5 inci + kamera periskop &‘hyper boost’

Dijana dengan bateri 4000 mAh, Oppo F11 Pro juga boleh dicas lebih 30 minit lebih pantas berbanding model sebelumnya kerana sokongan pengecasan pantas VOOC 3.0 berasaskan mikro-USB. Selain itu kamera ‘selfie’ periskop Oppo F11 Pro ini telah berjaya disembunyikan dan hanya akan muncul apabila pilihan kamera hadapan digunakan. Ia akan memberikan gambar ‘selfie’ yang lebih natural. Dengan skrin Panaromic sebesar 6.5 inci dan kehadiran teknologi ‘hyperboost’, pengguna Oppo F11 Pro pasti dapat melayan movie, bermain games dan mengambil gambar dengan puas, tanpa ‘lagging’ dan sepantas kilat.


Cabaran TikTok ini akan bermula dari 31 Mac sehingga 20 April kelak. Pemenang akan diumumkan pada 22 April. Jadi tunggu apa lagi? Inilah peluang terbaik untuk mendapat sebuah smartphone Oppo F11 Pro hanya dengan menari sahaja. Siap ada wang tunai lagi!!! Rugi kalau tak join. Maklumat lanjut layari http://oppomalaysia.com.my/oppotiktokchallenge . Selamat mencuba!!!

Written by Bella | March 19th, 2019

Meskipun tidak pernah mengumumkan hubungan mereka secara rasmi, ramai yang tahu pelakon Redza Rosli dan Ayda Jebat cukup mesra bersama seperti pasangan bercinta.

Lama juga sebenarnya tidak dengar perkembangan terbaru tentang mereka, tetapi nama kedua-dua selebriti ini kembali menjadi sebutan apabila Redza memuat naik ucapan hari jadi penuh dengan bait-bait romantis buat Ayda.

Rata-rata netizen menyifatkan pasangan ini sangat serasi dan tidak sabar untuk mereka ini cepat-cepat naik pelamin.

Kalau ada jodoh tidak kemana kan? Doakan yang baik-baik buat Redza dan Ayda.