April 13th, 2017

Salah satu dilema ayah kepada 3 orang anak ialah peratusan peluang untuk menonton sluaran feveret Astro di kaca televisyen hampir 0% . Asyik-asyik si Aariz, Arissa dan Alara akan terpacak depan tv dan layan channel 611,612,613, 614 dan 615. Kartun wajib diorang tak lain tak bukan Mickey Mouse, Sofia The First, Upin Ipin, PJ Mask dan yang seangkatan dengannya. Kalau gatal tangan tukar channel lain, memang boleh bergaduh jadinya. Hehehe.

astro on the go

sekarang nie pulak sibuk layan Moana

Nasib baiklah Abang Nara sejak dari dulu lagi memang dah gunakan applikasi Astro on the Go di handphone untuk menonton program kegemaran Abang Nara seperti Running Man, Million Dollar Listing dan siaran langsung match bola EPL. Terbaru, applikasi Astro on the Go telah pun bertukar nama kepada Astro GO. Banyak pembaharuan serta upgrade telah dilakukan bersempena nama baru ini. Antaranya interface yang lagi kemas serta teratur, kandungan yang lebih relevan berdasarkan citarasa setiap individu dan paling penting, pelanggan Astro yang telah mendaftar dan menghubungkan akaun Astro GO mereka, berpeluang menikmati tontonan PERCUMA untuk SEMUA saluran televisyen dan kandungan On Demand di Astro GO tanpa mengira pakej yang dilanggan bermula 1 April sehingga 31 Mei 2017 ini.

astro on the go

Abang Shahzeeq muka terlebih excited mencuba applikasi Astro GO yang baru nie

Ok mesti anda semua excited kan? First thing first, kenalah download dulu applikasi Astro GO ini sama ada di Google Play Store atau pun Apple Store. Lepas itu jangan lupa daftar masuk menggunakan akaun Astro anda. Kalau belum mendaftar atau terlupa username dan password, boleh layari www.astro.com.my.

astro on the go

senang je nak download dan nak login. Yang penting username dan password tue jangan lupa

Bila dah login, ini dia muka depan Astro GO yang akan terpampang.

astro goMemang nampak lebih kemas dan lebih mudah untuk dilayari kan?. Antara ciri-ciri baru dan menarik Astro GO ini ialah:-

astro on the go

tue dia semua ciri-ciri baru yang superb dan best

Antara banyak-banyak ciri baru Astro GO ini, salah satu yang paling Abang Nara suka ialah Download2GO. Kalau korang suka pergi bercuti memang best sangat feature nie. Sebabnya boleh download program kegemaran korang dan layan ketika dalam perjalanan atau ketika di dalam hotel. Anak-anak Abang Nara memang suka lah kalau dapat tengok Sofia The First, Mickey Mouse Clubhouse sambil on the way ke tempat percutian. Sekurang-kurangnya tak adalah diorang menangis atau bergaduh dalam kereta. Tenang dan aman sikit Abang Nara memandu.

astro on the go

orang-orang kuat di sebalik applikasi Astro GO

Satu lagi ke”best”an Astro GO ini ialah 3 saluran ekslusif yang hanya ada di applikasi ini. Kat TV pun tak ada. Saluran-saluran ini ialah Comedy Central buat mereka yang gemar dengan lawak jenaka; K-PLUS buat peminat tegar drama Korea; dan ANIPLUS yang membawakan anime dan budaya pop Jepun yang terbaru. Antara tiga-tiga saluran ekslusif ini, feveret Abang Nara sudah tentu K-PLUS. Banyak betul drama-drama Korea best yang boleh dilayan bila-bila masa, di mana-mana sahaja menerusi saluran ini. Terbaik sangat-sangat.

astro on the go

free of charge, free of wire and tak perlu tv untuk layan Astro. Awesome

Tapi dalam banyak-banyak ciri-ciri baru Astro GO, benda yang paling best bagi Abang Nara ialah tidak perlu berebut remote tv dengan isteri dan anak-anak di hujung minggu. Isteri Abang Nara setiap hari Sabtu malam je mesti nak tengok drama Korea kegemaran dia, sementara anak-anak nak tengok kartun. Abang Nara pula nak layan siaran langsung perlawanan bola sepak EPL. Dengan Astro GO, Abang Nara akan berbaring di atas sofa menemani anak-anak layan kartun sambil tangan memegang handphone melihat live game bola. Wife pulak tengok drama Korea kat handphone dia juga menerusi Astro Go. Semua orang dapat tengok rancangan feveret masing-masing tanpa sebarang masalah. Tak ada nak gaduh-gaduh. Semua pun happy. Terima kasih Astro Go sebab Abang Nara dapat “Watch Astro Withou TV”.

astro on the go

free of charge, free of wire and tak perlu tv untuk layan Astro. Awesome

Jadi korang tunggu apa lagi? Downloadlah applikasi AStro GO sekarang juga sementara boleh layan semua saluran PERCUMA sehingga 31 Mei ini. Untuk makluman lanjut, layari www.astrogo.com. Selamat menonton.

June 14th, 2016

Pejam celik pejam celik kita sudah pun berada di bulan Jun. Dah separuh dah tahun ini berlalu. Pantas sungguh!!! Selain gembira dapat menyambut kedatangan Ramadhan kali ini, Abang Nara juga sedang excited serta teruja dengan Euro 2016 yang bakal melangsungkan tirainya pada hari Jumaat ini bersamaan 11 Jun 2016.

stadium astro

Abang Nara pasti ramai peminat bola sepak yang lain juga sedang super excited mahu melihat aksi pemain kegemaran mereka seperti Cristiano Ronaldo, David Silva, Paul Pogba, Wayne Rooney dan ramai lagilah. Selaku seorang pelanggan Astro Sports Pass, Abang Nara akan dapat menikmati kesemua 51 perlawanan Euro 2016 secara live sama ada di televisyen atau pun menerusi applikasi Astro On The Go. Katakanlah lepas sahur terpaksa pergi ke tandas tapi game Perancis lawan Portugal dah masuk penalty shoot out, jangan risau bawak je phone korang dan sambung tonton di toilet dengan app Astro On The Go. Tiada satu detik pun yang akan kita terlepas.

stadium astro

siap boleh tengok lineup lagi tu

stadium astro

Lagi satu applikasi yang cukup menarik sempena Euro 2016 ini adalah Stadium Astro. Fuh canggih beb applikasi nie. Abang Nara dah try dah masa pergi launching baru-baru ini. Dengan applikasi Stadium Astro, kita boleh tengok segala highlight Euro 2016 menerusi pelbagai sudut kamera. Daripada belakang gol, daripada sudut tepi padang, daripada pandangan atas, pandangan pemain dan macam-macam lagilah.

stadium astro

dengan aplikasi Stadium Astro, anda memang boleh tengok permainan dari setiap sudut…perghhhh…

Selain itu applikasi Stadium Astro juga ada statistik yang membolehkan anda membuat perbandingan antara pasukan dan juga pemain. Bolehlah tengok siapa lagi power sebenarnya. Cristiano Ronaldo ke Zlatan Ibrahimovic? Semua fakta akan dikompilasikan secara terus di applikasi ini.

stadium astro

feveret Abang Nara so far, benda player comparison ni, boleh kita buktikan siapa yang lebih power.

stadium astro

dalam app ni tak dapat la awek dua orang tu…hehehe…

Anda bukan pelanggan Astro? Kat rumah memang tak pernah ada Astro? Tapi tak nak terlepas Euro 2016 kali nie? Ish, ish, ish. Lain kali tue langgan je lah Astro. Banyak benda best dalam tue. Tapi tak apa, walaupun anda bukan pelanggan Astro, anda masih boleh melayan perlawanan-perlawanan yang akan disiarkan secara percuma menerusi applikasi Astro On The Go. Tapi of courselah perlawanan tue limited.

stadium astro

berita-berita terkini tentang perlawanan Euro2016.

Namun kalau memang korang nak tengok perlawanan satu team je (contohnya Spain), boleh beli dengan harga RM6 setiap satu. Tapi cadangan Abang Nara, baiklah korang beli je terus Astro Sport Pass bernilai RM104.95. Dapat tengok kesemua 51 Euro 2016 punya perlawanan. Jimat banyak tue. Tak perlu jadi pelanggan Astro pun. Semua pembelian boleh dilakukan melalui aplikasi Astro on the Go.

stadium astro

Tunggu apa lagi? Langganlah Astro Sports Pass hari ini juga dan layan Euro 2016 sampai lebam. Yang penting, jangan sampai terlepas sahur. Kang tak pasal-pasal tak puasa pulak. Maklumat lanjut layari www.astro.com.my

June 3rd, 2013

Hari Sabtu yang lepas, Abang Nara telah pergi ke Sunway Pyramid. Buat untuk jalan-jalan windows shopping, tetapi untuk menghadiri event Astro On The Go Explorer yang pernah Abang Nara ceritakan di sini dahulu.

aotg

Sampai-sampai sahaja, Abang Nara lihat lebih kurang 50 orang blogger sedang bersiap-sedia untuk memulakan penggembaraan mereka bersama Astro On The Go. Semuanya tengah setting iPad masing-masing. Muka masing-masing nampak teruja dan tak sabar nak menang hadiah-hadiah yang awesome .

aotg

Blogger-blogger ini akan bergerak secara 2 orang dalam satu kumpulan. Jadi ada lebih kurang 25 kumpulan. Niat di hati memang Abang Nara nak join sekali tapi kuota dah penuh pulak. Terasa rugi gila kerana hadiah yang ditawarkan ialah Samsung Galaxy S4, iPad Mini, wang tunai dan banyak lagi. Jeles Abang Nara dibuatnya!!!

aotg

Setelah selesai membincangkan strategi masing-masing. setiap pasukan dengan muka tak sabarnya memulakan pengembaraan Astro On The Go Explorer mereka. Tugasan mereka amat mudah. Menggunakan iPad yang diberi, mereka perlu membaca hint yang diberikan dan meneka check point. Di check point tersebut, kena jawab soalan dan lakukan apa yang diarahkan di dalam iPad itu. Senang je kan?
aotgTugasan Abang Nara lagilah mudah. Abang Nara kena duduk di satu check point dan bantu/buat kacau kepada pasukan-pasukan yang datang ke situ . Check point Abang Nara di Toys R Us. Ada patung Spiderman yang bersesuaian dengan tema kanak-kanak. Comel tak Abang Nara posing kat atas tue?

aotg

Bukan Abang Nara seorang je yang kena posing meniru gaya Spiderman di check point ini. Kesemua blogger yang terlibat pun kena buat. Itu syarat untuk lulus dan pergi ke check point seterusnya. Abang Nara respek dengan kesemua peserta. Diorang memang sporting, sempoi dan cekap. Sekejap je dah setel buat apa yang diperlukan di check point ini.

aotg

Lebih kurang 2 jam juga kesemua blogger ini bertarung melengkapkan arahan yang diberikan menerusi iPad masing-masing. Memang penat berlari ke sana ke mari tetapi muka masing-masing nampak sangat enjoy. Senang cerita, event Astro On The Go Explorer ini lebih kurang macam treasure hunt lah. Memang kalah belakang cerita, yang penting semua orang have fun.

aotg

Selesai menjaga check point, Abang Nara kembali ke pentas Astro On The Go Explorer ini. Terkejut beruk dibuatnya. Tiba-tiba ramai orang memenuhi kawasan tersebut. Kesemuanya tengah menunggu persembahan-persembahan menarik yang bakal berlangsung. Suara jeritan daripada penonton mula kedengaran apabila flashmob lagu Gentleman dimulakan.

aotg

Tamat sahaja tarian bertenaga ini, muncul seorang lelaki kacak yang melakonkan kembali babak daripada drama Jodoh. Awek-awek yang hadir hampir kesemuanya cair melihat kehenseman si jejaka.

aotg

Aksi romantik yang berlaku di antara si jejaka dan seorang wanita ternyata meruntun jiwa penonton. Namun kesedihan itu hanya sekejap sahaja kerana tidak lama kemudian Johan Raja Lawak muncul menggamatkan suasana. Memang first class lawak-lawak yang dibuat oleh Johan. Pecah perut Abang Nara.

aotg

Tidak lama selepas itu, Altimet muncul bersama Ila Damia untuk menggamatkan lagi suasana. Mereka berdua berduet menyanyikan lagu tema drama Oh My English. Makin seronok apabila penonton turut sama menyanyi bersama-sama. Terbukti drama Oh My English sangat kuat penangannya.
aotg

Sambil Altimet dan Ila Damia mendendangkan lagu, suasana menjadi semakin gamat apabila pelakon-pelakon Oh My English memunculkan diri mereka. Seorang demi seorang keluar dengan pakaian sekolah. Abang Nara pun turut teruja kerana sebenarnya Abang Nara memang minat dengan Oh My English ini.

aotg

Dan saat yang ditunggu-tunggu pun tiba. Aaron Aziz akhirnya keluar diiringi jeritan yang amat kuat. Hebat betul penangan Aaron Aziz. Pasti populariti Aaron semakin bertambah apabila membawa watak cikgu Malik di dalam Oh My English. Setiap kali Aaron Aziz bercakap, suasana bertambah gamat dengan sorakan gadis-gadis yang meminati pelakon kacak ini.

aotg

Selesai sahaja kemunculan Aaron Aziz, pengumuman pemenang Astro On The Go Explorer pun bermula. Korang tengok tue betapa gembiranya si jejaka dan si gadis kerana berjaya membawa pulang iPad mini dan wang tunai RM500. Diorang berdua ini merupakan pen”tweet” terbanyak menggunakan hashtag #AstroOTGExplorer sebanyak event ini berlangsung. Argh ~~~ Abang Nara tak tahu ada hadiah kategori ini kalau tak confirm Abang Nara yang menang punya.

aotg

Dan inilah muka mereka yang bertuah berjaya memenangi tempat ketiga sehingga tempat pertama event Astro On The Go Explorer ini. Lihatlah betapa gembiranya mereka. Tersenyum lebar kesemuanya. Mana taknya, hadiah semua best-best. Jutaan tahniah abang Nara ucapkan. Ini semua hasil usaha keras anda.

aotg

Diharap Astro akan menganjurkan lagi event Astro On The Go Explorer ini tahun hadapan. Abang Nara confirm akan masuk. Teammate Abang Nara tak lain tak bukan akak Redmummy. Kitoarang dah siap bincang strategi untuk menang tahun depan. Korang pun layarilah www.astroonthego.com untuk mengetahui pertandingan seumpama ini di masa hadapan.

April 30th, 2013

Samsung Galaxy S4, iPad Mini, Nexus 7, iPhone 5 dan macam-macam lagi hadiah yang super duper awesome ditawarkan dalam peraduan Explorer On The Go anjuran Astro ini. Jiwa adventurous Abang Nara terus teruja nak turut serta. Dahlah hadiah best-best, dapat pulak enjoy buat aktiviti beramai-ramai yang pastinya menyeronokkan.

aastro on the go

Syarat nak join event Explorer On The Go ini ialah kena buat satu entri yang bertajuk “I Am The Unstoppable Explorer”. Abang Nara sememangnya seorang yang “unstoppable explorer” dalam bab mencari restoran Korea . Seoul Garden, Kung Jung Restaurant, Bulgogi Brothers, Oiso dan restoran Korea di jalan Ampang. Kesemuanya Abang Nara dah pergi. Bab makan makanan Korea memang tiada rintangan yang mampu menghalang Abang Nara.

aastro on the go

Tak sabar rasanya untuk turut serta dalam event ini. Harap-harap Abang Nara akan terpilih. Kalau tak terpilih pun, Abang Nara tetap akan hadir ke Explorer On The Go yang akan dianjurkan pada 18 Mei ini untuk menyokong rakan-rakan blogger yang lain. Sambil tengok mereka bertarung, sambil layan Astro di telefon dengan Astro On The Go.

aastro on the go

Korang pun jomlah join sekali. Lagi ramai lagi meriah. Untuk maklumat lanjut mengenai cara menyertai peraduan ini sila ke blog Nuffnang.