Written by Bella | October 17th, 2019

Sejak kebelakangan ini, jutawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri dan isterinya, Datin Seri Nur Shahida sering memuat naik luahan sedih menerusi akaun Instagram masing-masing. Seakan menggambarkan masalah berlaku di dalam rumah tangga.

aliff syukri sindir isteri

Terbaru, Aliff memuat naik sekeping foto dia bersama anak-anak dan ibunya tanpa kehadiran isteri. Malah, kapsyen pada gambar tersebut memberikan bayangan ada kalanya hidup bersendirian tanpa pasangan terasa lebih bahagia.

aliff syukri sindir isterialiff syukri cerai

Tidak berdiam diri, Shahida tampil memberikan komen mengenai ‘sindiran’ suaminya itu, mempersoalkan tindakan Aliff mengolah kembali kapsyen yang ditulis sebelum ini.

Rata-rata netizen tertanya apakah kapsyen yang ditulis oleh Aliff.  Namun, ada netizen yang mendakwa dia sebelum ini menulis, “bersendirian lebih baik daripada dengan seseorang yang tidak melakukan apa-apa”

“Lupa diri bila senang, tidak hargai

dan sindir isteri”

aliff syukri cerairumah tangga aliff syukrialiff syukri sindir isteridatin shahidaaliff syukri isterialiff syukri hargai isterialiff syukri

“Harap Datin Shahida bersabar”

aliff syukri isterialiff syukriSedangkan lidah lagi tergigit, ini kan pula suami isteri. Ingat kembali saat manis dan susah senang bersama dan hargailah isteri tercinta. Sama-sama kita doakan yang baik-baik buat pasangan ini, semoga kemelut rumah tangga mereka menemui jalan penyelesaian yang terbaik.

Written by Bella | October 10th, 2019

Lama juga kita tidak mendengar sebarang berita mengenai Datuk Seri Aliff Syukri dan isterinya, Datin Seri Nur Shahida. Umum mengetahui pasangan ini sedang menanti kelahiran cahaya mata mereka yang ke 5.

rumah tangga aliff syukri bermasalah

Namun, sejak kebelakangan ini mereka jarang dilihat bersama dan hanya memuat naik luahan sedih menerusi akaun Instagram masing-masing. Seakan menggambarkan masalah berlaku di dalam rumah tangga.

Luahan sedih Aliff Syukri dan isteri

rumah tangga aliff syukri bergolakdaitn nur shahidaaliff syukri

Bonda Rozita beri bayangan rumah

tangga Aliff Syukri bermasalah?

bonda rozita ibrahim

Menguatkan lagi dakwaan tersebut,  Bonda Rozita Ibrahim seakan mengiyakan rumah tangga anak dan menantunya itu memang sedang menghadapi masalah.

bonda rozita ibrahim beri bayangan rumah tangga aliff syukri bermasalahaliff syukri cerai

Menurut Bonda Rozita, Aliff telah memarahi isterinya kerana ‘banyak ragam’  disebabkan Shahida yang sedang hamil menolak untuk terlibat sama dalam penggambaran bagi saluran YouTube TV Oh Abang Kosmetik.

aliff syukri rumah tangga aliff syukrialiff syukri Sedangkan lidah lagi tergigit, ini kan pula suami isteri. Setiap pasangan yang berkahwin pasti akan melalui ujian berbeza dalam rumah tangga, tidak dapat elak daripada perselisihan faham dan sebagainya. Namun, ia boleh diperbaiki dengan toleransi dan penuh kesabaran, jangan mudah putus asa mempertahankan mahligai yang dibina. Sama-sama kita doakan yang baik-baik buat Aliff dan isterinya.

Written by Bella | September 4th, 2019

Datuk Seri Aliff Syukri memang aktif berkongsi kehidupannya di YouTube dan mengatakan pendapatannya begitu lumayan sehingga mencecah puluhan ribu ringgit untuk satu video. Sering mendapat jumlah tontonan tinggi meskipun ada antara penonton hanya sekadar ingin mengecam dirinya.

aliff syukri

Baru-baru ini seorang pengguna Twitter mendedahkan jangkaan pendapatan untuk ‘Youtubers’ di Malaysia dimana Aliff turut termasuk dalam senarai tersebut.

Aliff juga bebarapa hari lalu turut menunjukkan bukti dia  meraih pendapatan sebanyak RM 63, 873.30 hasil daripada video isu pergaduhan bersama Datuk Seri Vida mengenai kolam ikan.

income youtube aliff syukri

Namun, ada sesetengah netizen mempertikaikan resit yang ditunjukkan oleh Aliff, nampak pelik dan tidak seperti resit YouTube.

Macam resit apek jual ikan

resit youtube aliff syukriyoutube aliff syukrialiff syukri income youtubealiff syukri 62 ribu youtubealiff syukri

Nampaknya semakin banyak kecaman, semakin murah rezeki Aliff. Biarlah dihimpit kontroversi, asalkan ‘masyuk’.

Written by Bella | September 4th, 2019

Siapa sangka teguran jujur dan ikhlas penyanyi Baby Shima terhadap vokal Datuk Seri Aliff Syukri dalam single terbarunya berjudul Cowok Baru akan menimbulkan kontroversi.

aliff syukri baby shima

Bermulalah “perang” antara mereka di media sosial apabila Aliff tidak dapat menerima kritikan itu dengan hati yang terbuka.

Namun ada netizen yang merasakan mungkin ia hanya sekadar gimik untuk melariskan lagi lagu terbaru Aliff.

baby shima aliff syukrialiff syukri baby shima gaduh

Bagaimanapun, kata Aliff dia tidak perlukan kontroversi untuk trending dan enggan mengulas lanjut mengenai isunya bersama Baby Shima kerana tidak mahu memberikan publisiti percuma kepada penyanyi itu.

Saya tak perlukan Baby Shima untuk trendingkan lagu saya. Tanpa kontroversi dengan dia pun, lagu saya dah memang trending.

View this post on Instagram

Semenjak lagu abang #cowokbaru tu trending nombor satu di Malaysia dan Indonesia ramai betul artis jealous dengan kejayaan abang nak buat macam mana abang banyak peminat adik janganlah jealous usaha lah dulu insya-Allah kalau anda berbakat macam abang mesti anda pun akan trending macam abang..Abang tahu posting itu ditujukan kepada abang satu sahaja rezeki Allah tu besar tak payah rasa tersayang sangat abang bukan saingan baby.. . . abang ada bakat walaupun Malaysia tidak Magi bakat abang insya-Allah abang akan ke luar negara.. x payah perli perli abg.. abg ada buat vedio full di youtube tv terlajak laris baru awak rasa😡.. Awak delete posting awak saya delete posting saya ada kan?? abg rimas sbb ramai sgt yg tag tag abag ni😢😢🙏🏻abg ni dah jadi artis tau.. jgn Sampai abang mengadu dengan syarikat @datuentertainment rakaman abang supaya saman awak jangan-jangan.. (plz tag baby tua bangka yg feeling suara sedap sgt tu)

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

Lagu saya dah dimainkan di lebih 10 buah radio popular di Indonesia. Jadi, anda tidak perlu lagi bertanyakan saya mengenai Baby Shima, nanti seakan saya memberikan publisiti percuma kepada dia.

Terdahulu, Baby Shima menyatakan pendapat bahawa muzik dan melodi lagu Cowok Baru sudah cukup bagus, cuma sayangnya vokal Aliff agak tidak sesuai dengan lagu bergenre dangdut. Aliff kemudiannya melenting dan turut menyindir Baby Shima menerusi beberapa posting di Instagram.

Sumber Berita : KOPI PLANET