Written by Bella | December 17th, 2018

Kerap memuat naik foto bekas suaminya, Aidil Zafuan bersama anak-anak mereka di akaun Instagram, kisah rumah tangga Rita Rudaini sejak kebelakangan ini kembali menjadi perhatian netizen.

Pelbagai juga tomahan yang dilemparkan kepadanya apabila sesetengah netizen mendakwa Rita sebenarnya masih merindui bekas suaminya itu  dan belum lagi  ‘move on’. Namun, Rita tidak kisah sekiranya ramai yang menganggap beliau gila talak.

Saya muat naik foto anak dengan bapa mereka saja. Bukan orang lain pun. Tak kan saya nak letak gambar anak-anak dengan lelaki lain pula. Benda positif pun saya kena kecam. Kalau tak letak, netizen persoalkan pula. Orang suka hati nak tuduh saya macam-macam. Tapi saya tak peduli, orang nak kata saya gila talak ke rindu ke, hanya Allah saja tahu niat saya.

Rita sebelum ini menjelaskan tujuan beliau menyimpan foto-foto lama bersama Aidil adalah hanya sekadar kenangan untuk anak-anaknya sahaja. Malah, Rita juga ingin menyatakan beliau tidak mempunyai masalah dengan bekas suaminya itu.

Sumber Berita : mStar Online

Kredit Foto : Aziah Azmee

Written by Bella | December 17th, 2018

Umum mengetahui betapa anak-anak pelakon Rita Rudaini merindui belaian dan kasih sayang bapa mereka, Aidil Zafuan. Rita juga tidak pernah menghalang bekas suaminya itu untuk berjumpa dengan anak-anak.

Namun, sehingga hari  ini masih ada lagi pihak yang tidak henti melagakan Rita dan Aidil sehingga anak-anak menjadi mangsa.

Agak sedih mengenangkan apa yang terjadi hanya kerana hasad dengki orang lain, Rita berpesan kepada anak-anaknya untuk terus berdoa dipertemukan dengan bapa mereka. Jika tidak di dunia, doa banyak-banyak agar dapat bertemu di pintu syurga.

Terdahulu, Aidil menerusi IG Live memberitahu beliau bersedia untuk menemui anak-anaknya, namun pertemuan itu sehingga hari ini belum berlaku lagi.

Rita dan Aidil berkahwin secara rahsia di Thailand pada Disember 2008 dan sah bercerai pada  5 September 2013. Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan dua orang cahaya mata lelaki iaitu Airit Rayyan Rizqin dan Airit Qaqa Arjuna.

Selepas itu, Aidil mendirikan rumah tangga dengan Zarema Zainal pada 14 Mac 2014 dan dikurniakan dua lagi cahaya mata lelaki.

Written by Bella | December 11th, 2018

Agak kecewa bapanya tidak dapat bermain pada perlawanan separuh akhir AFF Suzuki Cup 2018 ketika menentang Thailand kerana mengalami kecederaan, anak sulung Rita Rudaini iaitu Airit Rayyan Rizqin mendoakan agar Aidil Zafuan sihat dan boleh beraksi di final yang berlangsung malam ini.

Rayyan harap daddy sihat dan boleh main malam ini. Jadi, boleh Rayyan dan adik tengok daddy di TV, Rayyan bertanya pada mummy juga di mana daddy? Mummy kata daddy cedera dan sebab itu Thailand dapat jaringkan gol. Kalau daddy ada mesti takkan gol.

Jadi, Rayyan, adik dan mummy sentiasa doakan daddy sihat dan boleh beraksi dengan baik. Mummy cakap nak bawa Rayyan tengok di kedai mamak esok. Tak dapat tengok daddy depan mata pun tak apa asalkan dapat tengok dia bermain. Semoga pasukan Malaysia menang.

Sementara itu, Rita mengakui mendapat pelawaan daripada pelbagai pihak untuk menyaksikan final itu tetapi beliau menolaknya dengan baik. .

Diakui, sejak dari awal kejohanan lagi ramai pihak nak beri tiket. Begitu juga untuk perlawanan esok, tetapi saya menolaknya. Namun, jika jemputan itu datang daripada Aidil Zafuan sendiri, mungkin saya boleh pertimbangkan. Apa pun, jika tak dapat ke stadium saya tetap akan sokong pasukan Malaysia. Semoga Aidil sihat dan boleh bermain dengan cemerlang.

Baru-baru ini, video anak-anak Rita melihat bapa mereka beraksi untuk Harian Malaya di restoran mamak mengundang rasa sebak netizen yang rata-ratanya bersimpati dengan anak-anak pelakon itu yang tidak dapat menonton perlawanan tersebut di stadium. Hanya mampu memendam rindu pada bapa mereka dan menyokong dari jauh sahaja.

Sumber Berita : Harian Metro

Written by Bella | December 7th, 2018

Berkesempatan untuk membawa anak-anaknya menonton perlawan separuh akhir AFF Suzuki Cup 2018 di sebuah restoran mamak, Rita Rudaini menerusi akaun Instagramnya ada berkongsi video saat momen anaknya bersorak gembira apabila Harimau Malaya berjaya ke peringkat akhir.

Menerusi kapsyen yang ditulis, Rita memberitahu betapa terujanya anak beliau sehingga sanggup menonton perlawanan bola sepak itu didalam hujan di sebuah restoran mamak.

Kesungguhan anak sulungya itu memberikan sokongan kepada pasukan Malaysia mengundang rasa sebak netizen yang rata-ratanya bersimpati dengan anak-anak pelakon itu yang tidak dapat menonton perlawanan tersebut di stadium. Hanya mampu memendam rindu pada bapa mereka dan menyokong dari jauh sahaja.

Terdahulu, Rita mendedahkan ada pihak yang tidak senang duduk apabila dia ingin berbaik semula dengan bekas suami, Aidil Zafuan Abd Radzak  walaupun demi anak-anak sehingga cuba melagakan mereka dan membiarkan anak-anak menjadi mangsa, tidak dapat merasa belaian dan kasih sayang seorang bapa.

Rita dan Aidil berkahwin pada 2008, namun bercerai pada September 2013. Pasangan itu dikurniakan dua anak lelaki iaitu Airit Rayyan Rizqin dan Airit Qaqa Arjuna.