Written by Bella | April 4th, 2018

Viral sebelum ini apabila penyanyi Aiman Tino didakwa telah ditampar oleh seorang pelakon senior, Fazlina Ahmad Daud ketika di set penggambaran drama bersiri popular Mak Cun musik ke 4. Ia menerima pelbagai reaksi daripada netizen termasuklah pihak pengurusan Aiman yang dikatakan mahu mengambil tindakan terhadap Fazlina.

Turut terkesan dan kecewa dengan berita ini, kakak kepada Fazlina iaitu Ogy Ahmad Daud tampil mempertahankan tindakan adiknya itu. Menurut Ogy, Fazlina tidak melakukan sebarang kesalahan dan hanya memenuhi tuntutan skrip.

Apabila mendapat tahu mengenai insiden itu di laman YouTube, saya terus bertanya kepada Baby, apa yang cuba dilakukannya? Setahu saya, dia bukan guru lakonan dan perbuatannya itu boleh memalukan arwah emak dan ayah.

Baby, bagaimanapun menafikan perkara itu. Dia memberitahu babak melempang itu bukan dilakukan sekuat hati seperti yang digembar-gemburkan. Dia sebaliknya, hanya menolak pipi Aiman dengan jari.

Ogy turut bertemu dengan penerbit dan pengarah drama Mak Cun iaitu Erma Fatima bagi mendapatkan penjelasan lanjut. Menurut Erma, Fazlina tidak mempunyai sebarang niat untuk bersikap diluar kawalan tetapi cuma ingin melahirkan mood sedih agar Aiman dapat menghayati babak yang perlu beliau lakonkan.

Terdahulu, Fazlina menerima kecaman teruk daripada netizen yang menganggap perbuatan beliau itu tidak wajar. Namun, Aiman ada juga memberitahu beliau tidak kisah ditampar demi “menghidupkan” lagi lakonannya itu. Malah, kedua-duanya telah berpelukan dan memohon maaf setelah selesai penggambaran babak berkenaan.

Sumber Berita : BH ONLINE & HARIAN METRO

Written by Bella | February 19th, 2018

Selepas tularnya berita mengenai pertunangannya bersama Elfira Loy yang sudah terputus, penyanyi Sufian Suhaimi menerima beberapa mesej daripada rakan artis yang banyak memberikan sokongan untuk beliau kekal tabah kerana setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya tersendiri.

Antara rakan artis tersebut ialah Heliza Helmi, Aiman Tino, Sharnaaz Ahmad dan Ernie Zakri. Menerusi Insta Stories Sufian, beliau meluahkan rasa terharu terhadap mereka yang meminta beliau terus bersabar, bersemangat dan tidak mengendahkan kritikan netizen.

Terdahulu, ibu Elfira mengesahkan bahawa pertunangan anaknya dan Sufian telah pun putus baru-baru ini dan sedang menunggu masa untuk memulangkan cincin pertunangan kepada keluarga Sufian mengikut adat.

Written by serenity | November 30th, 2017

Seorang pengguna Instagram secara berseloroh tag akaun Instagram Aiman Tino bertanya bilakah penyanyi itu akan masuk meminang. Tanpa disangka seorang lagi pengguna Instagram telah memarahinya.

Pengguna Instagram yang menggunakan nama @_umyhusnajeeha itu memuat naik gambarnya di sebuah pelamin dan membuat kapsyen bertanya kepada @official_aimantino bila mahu masuk meminang.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | January 24th, 2017

Ramai yang melahirkan rasa terkejut apabila lirik lagu Ku Rela Dibenci nyanyian Aiman Tino telah ditukar ketika AJL31. Malah ramai yang meluahkan rasa “kurang best” kerana lirik asal lagu tersebut ternyata lebih padu dan bersesuaian. Namun sudah pasti Aiman Tino ada penjelasan yang tersendiri terhadap pertukaran lirik tersebut. Takkanlah sesuka hati nak tukar tanpa sebab kan?
aiman tino

Sebenarnya penukaran lirik lagu Ku Rela Dibenci ini terpaksa dilakukan selepas satu teguran daripada pengguna Facebook menjadi viral.

aiman tino

Berikut adalah lirik asal dan lirik yang telah ditukar oleh Aiman Tino sendiri:-

LIRIK ASAL

Menghitung menunggu mati
Agar kau jumpa yang dinanti
Semoga pemergianku ini terbaik untukmu
Tak sanggup ku dibohongi
Ku rela dijemput Ilahi
Kerna dia ku sanggup pergi
Hanya di sana kekal dan abadi

LIRIK AJL31

Menghitung menunggu hari
Agar kau jumpa yang dinanti
Semoga pemergianku ini terbaik untukmu
Tak sanggup ku dibohongi
Ku rela mengundur diri
Kerna dia ku kau mungkiri
Hanya tuhan saja yang mengerti

Bila ditatap balik lirik asal lagu Ku Rela Dibenci ini, memang ada betulnya teguran daripada pengguna Facebook tersebut. Memang macam kecewa bercinta sampai nak bunuh diri. Bagus juga penukaran lirik ini dilakukan. Tak adalah anak-anak muda terpengaruh. Malah Aiman Tino sendiri mengetahui dan memahami mengapa lirik lagunya itu harus ditukar. Kata Aiman Tino:-

Sejak viral tentang lirik lagu Ku Rela Di Benci yang dikatakan membawa unsur negatif tentang kematian, produksi AJL31 mohon ia ditukar dan saya telah menggantikan bahagian lirik dikatakan tersebut.

Apapun itu bukan alasan menjejaskan tumpuan saya memberikan persembahan terbaik pada malam itu nanti sebaliknya ia bakal menjadi kejutan buat peminat yang masih berteka-teki lirik yang akan diganti.

Rasanya kalau diamati banyak lagi lirik membawa mesej kematian dalam lagu penyanyi lain sebelum ini tetapi kenapa tiba giliran saya ia menjadi isu?

Bagaimanapun saya cuba melihat dari sudut positif kerana mungkin ini antara petanda lagu Ku Rela Di Benci mendapat perhatian ramai.

aiman tino

Agak pelik juga mengapa pihak juri AJL31 memilih lagu Aiman Tino ini untuk ke AJL31 dan kemudiannya mengarahkan agar ia ditukar. Namun biasalah dunia sekarang ini. Kalau dah viral tue, memang perlu diambil tindakan, lebih-lebih lagi jika ia mampu memberikan impak negatif kepada orang ramai. Apa pendapat anda? Sumber Mstar Online.