Written by Bella | August 4th, 2019

Sejak kebelakangan ini, kita tidak henti mendengar berita tentang perceraian artis sehingga ada sesetengah netizen mengatakan tahun ini, seakan musim untuk selebriti bercerai.

datuk ac mizal dan isteri

Perkara itu bukan sahaja mendapat perhatian netizen tetapi selebriti Datuk AC Mizal yang turut memberikan pandangannya mengenai apa yang berlaku.

AC Mizal menegaskan perkahwinan bukan hanya berlandaskan nafsu dan cinta semata-mata tetapi pelbagai hal lain juga perlu diambil kira. Menurutnya, sesetengah selebriti muda terlalu obses dengan media sosial, tidak sedar mereka membuka aib sendiri dan menjaja kisah peribadi kepada umum.

ac mizal dan keluarga

Apa yang dapat saya simpulkan, ada artis muda terlalu obses dengan media sosial sehingga memberi ruang untuk orang luar masuk campur dalam masalah mereka.

Bagi saya tidak perlu kongsi segala-galanya di media sosial. Malah, rasanya pasangan yang berpisah bukan kerana tiada persefahaman tetapi banyak berselindung.

dato ac mizal isteri

Tambahnya lagi, pasangan suami isteri seharusnya menjadi kawan baik, berkongsi segala rahsia dan harus bersikap jujur antara satu sama lain. Persefahaman juga penting agar dapat membina hubungan yang harmoni.

Kata-kata nasihat yang sangat bermakna daripada seorang artis senior. Harapnya nasihat AC Mizal ini dapat memberikan manfaat kepada semua.

Sumber Berita : Media Hiburan

Written by Bella | October 6th, 2018

Baru sahaja awal bulan Oktober tiba, dunia hiburan kita sudah menyaksikan beberapa kontroversi dan gosip hangat.

Ada isu seorang pencetus ummah yang mengeluarkan kenyataan tidak sensitif berkaitan bencana alam yang berlaku di negara jiran Indonesia, kes saman seorang penyanyi lagenda terhadap seorang jutawan kosmetik popular dan macam-macam lagi.

Tidak mahu membuang masa lagi, jom kita layan Senarai Top 5 Gosip Terhangat Minggu ini yang menjadi bualan hangat netizen dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

 
Written by Bella | October 2nd, 2018

Konsert Gegar Vaganza Musim Ke 5 telah pun berlangsung pada hari Ahad lalu, tidak dinafikan kali ini ramai yang tertarik apabila ada beberapa penyanyi lagenda dan 90 an turut menyertai program tersebut.

Antara yang diminati ramai tentu sekali Zamani Slam, seperti biasa pada minggu pertama, kesemua peserta akan menyanyikan lagu hits mereka. Untuk Zamani pastinya lagu Gerimis Mengundang yang membuatkan semua penonton terpukau dengan suara penyanyi itu yang cukup merdu dan memang padu kata orang sehingga mendapat ‘standing ovation’ daripada penonton dan juri.

Datuk Ac Mizal selaku juri jemputan juga sangat kagum dengan persembahan Zamani, walaubagaimanapun komen lawak beliau yang berulang kali membangkitkan fizikal penyanyi lagenda itu membuatkan netizen bengang dan terkilan.

Rata-rata netizen menganggap apa yang dikatakan oleh AC Mizal seperti ‘body shaming’ fizikal Zamani yang kurus.  Ramai tahu sebab mengapa Zamani kelihatan begitu dan tindakan AC Mizal itu sangat tidak sensitif serta agak biadab.

Sejujurnya agak memalukan untuk memberikan komen sebegitu apatah lagi ketika rancangan siaran langsung. Tidak salah untuk menegur ataupun bersimpati tetapi lebih baik dilakukan secara peribadi. Apa pula pendapat anda?

Sumber Berita : YouTube Kaki Sembang 2.0

Written by AbangNara | October 2nd, 2017

Jutaan tahniah diucapkan kepada semua pihak yang terlibat di dalam menjayakan filem Abang Long Fadil 2. Kini filem arahan Syafiq Yusof itu telah mengutip RM17.8 juta, sekaligus mengenepikan filem Polis Evo sebagai pemegang rekod jualan tiket tertinggi di Malaysia. Ini adalah satu kejayaan yang amat membanggakan. Untuk makluman, jumlah kutipan filem Polis Evo adalah RM17.7 juta.

abang long fadil 2

Tambah memberangsangkan ialah filem Abang Long Fadil 2 masih lagi ditayangkan di 70 pawagam seluruh Malaysia sehingga ke hari ini. Ini bermaksud filem yang dibintangi Zizan Razak, Wak Doyok, Tania Hudson dan AC Mizal ini berkemungkinan besar mampu mencecah angka keramat RM18 juta. Berikut ialah kata-kata penerbit Abang Long Fadil 2, Datuk Yusof Haslam berkenaan kejayaan ini:-

Saya melihat kebangkitan semula filem Melayu semakin positif dengan persaingan sihat dalam kalangan pengarah muda. Jika dua tahun lalu, filem Polis Evo karya sutradara baharu, Ghaz Abu Bakar mengejutkan industri perfileman, kini ramai pengarah muda berlumba-lumba menghasilkan filem berkualiti. Saya juga lihat saingan antara anak saya, Syamsul dan Syafiq yang sentiasa mahu filem arahan mereka meningkat kepada tahap lebih tinggi setiap tahun

abang long fadil 2

Berdasarkan sambutan yang diterima, berkemungkinan besar filem Abang Long Fadil akan disambung selepas ini. Ini bermakna akan ada Abang Long Fadil 3 untuk pengikut filem ini. Sudah pasti ia satu berita yang cukup mengujakan. Sama-sama kita nantikan. Sumber Berita Harian.

PS: Adui. Macam mana Abang Nara boleh terlepas pandang Manis Lucky Draw yang telah berlangsung sejak awal September lalu. Jeles sungguh tengok hadiah-hadiah yang telah dimenangi oleh mereka yang bertuah. Ada yang bawa balik iPhone 7, PS4, laptop dan banyak lagilah. Semua hadiah best-best gila punya.
manis lucky draw

Menangis air mata darah pun tak berguna sebab Abang Nara tak boleh nak putarkan kembali masa. Tapi kita semua masih ada peluang untuk memenangi hadiah-hadiah best di minggu-minggu seterusnya. Untuk makluman, Manis Lucky Draw ini akan diadakan setiap minggu dengan hadiah-hadiah yang berbeza. Untuk minggu kelima ini, tarikh akhir penyertaan ialah esok 3 Oktober 2017. Kita hanya ada masa 1 hari sahaja lagi untuk mencuba nasib memenangi hadiah minggu kelima Hadiah-hadiah untuk minggu kelima ini memang super duper best. Memang rugi sungguh kalau tak join.

manis lucky draw

Yes!!! Anda boleh menang smartphone Huawei P10, Go Pro Hero 5 Black Edition, pakej percutian bernilai RM1000, KFC Voucher dan banyak lagilah. Sekali lagi diingatkan ini adalah minggu kelima dan tarikh tutup penyertaan ialah esok. Berikut Abang Nara sertakan cara-cara nak join Manis Lucky Draw ini:-

1. Download applikasi Manis yang terbaru di Google Play Store atau Apple Store
2. Tangkap gambar resit anda yang mempunyai label Manis Ticket
3. Upload gambar resit tersebut menerusi applikasi Manis

Mudah je kan? Namun kalau anda masih tak berapa faham, boleh tonton video di bawah:-

Jadi silalah bersegera sebab anda cuma anda masa kurang daripada 24 jam untuk menyertai Manis Lucky Draw untuk minggu kelima ini. Kalau terlepas, jangan risau sebab ada lagi peluang untuk minggu keenam dan seterusnya. Untuk makluman, anda boleh menghantar sebanyak 30 resit sebagai penyertaan. Lagi banyak hantar, lagi tinggilah peluang untuk menang. Maklumat lanjut layari Facebook Manis dan juga www.getmanis.com. Selamat mencuba.