Written by AbangNara | February 28th, 2017

Sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah kepada Ary Malik yang telah pun disahkan meninggal dunia kira-kira jam 7.17 malam tadi. Berita sedih ini telah disampaikan oleh suami Ary Malik sendiri iaitu Shahrul Nizam Shaharuddin. Sebelum ini Ary Malik telah dimasukkan ke Hospital Ampang akibat kanser ovari tahap empat dan berada di dalam keadaan kritikal.

ary malik meninggal dunia
Ary dimasukkan ke hospital itu pada 18 Februari lalu selepas keadaannya semakin lemah namun dia mula tidak sedarkan diri sejak Selasa lalu. Ary sudah mengesan penyakitnya itu sejak hampir setahun lalu, dan pernah menjalani pembedahan pada bulan Mei tahun lalu di Hospital Angkatan Tentera Tuanku Mizan, Wangsa Maju. Doktor sebelum ini turut mengesyaki barah yang dihidap Ary merebak ke bahagian kepala.
ary malik meninggal duniaSemoga Ary Malik ditempatkan di kalangan orang yang beriman dah rohnya dicucuri rahmat. Al-Fatihah.

Written by AbangNara | February 28th, 2017

Setelah sekian lama membujang, akhirnya Hans Isaac, 46 tahun mengumumkan bakal berkahwin pada 29 Julai ini. Si gadis yang berjaya mencuri hatinya ialah Aileen Gabriella Robinson, 28 tahun yang juga merupakan bekas Ratu Cantik Pelancongan. Berita gembira ini telah diumumkan oleh Hans Isaac sendiri dengan ditemani bakal isterinya itu di sebuah hotel.
hans isaac kahwin

Hans Isaac dan Gabriella Robinson telah pun mengikat tali pertunangan pada 29 Januari lalu di Singapura. Pastinya para peminat gembira mendengar berita ini. Pasangan ini memang sama cantik dan sama padan. Semoga segala perancangan berjalan dengan lancar. Agak sweet juga kisah perkenalan mereka. Kata Hans:-

Saya sudah melamar Gabriella pada Januari lalu di The Cathedral of the Good Shepherd Church di Singapura. Gereja tersebut merupakan tempat yang istimewa untuk saya kerana ibu bapa saya melangsungkan perkahwinan di situ.

Kami bertemu pada tahun 2011. Saya menjadi juri untuk pertandingan ratu cantik yang Gabriella sertai. Selepas itu, kami tidak pernah bersua.

Selepas beberapa tahun, kami berjumpa dan bersahabat. Setahun yang lalu, kami mula rapat dan menjalinkan hubungan.

Dia sahabat baik saya, kami mengambil masa untuk berkenalan dan saya yakin dia adalah orangnya. Dia seorang yang baik dan saya sudah bersedia untuk menjadi suri hatinya .

hans isaac

Tahniah buat Hans Isaac dan Gabriella. Sekali pandang seperti pinang dibelah dua. Memang matching sangat-sangat. Semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat. Sumber Mstar Online.

Written by AbangNara | February 28th, 2017

Semenjak dua menjak ini, Abang Nara tengok wife tercinta makin hari makin cun.

envidia

kau buat ku terjatuh dan jatuh cinta lagi

Cun kan? Bini sendiri kalau kita tak puji siapa lagi nak puji kan’? Tapi secara ikhlasnya, setiap kali pandang, memang makin cantik wife Abang Nara di mata ini, lebih-lebih lagi bila dia bersiap untuk keluar rumah jalan-jalan di hujung minggu. Memang lain macam berseri-seri wajahnya. Orang kata kalau masuk Dewi Remaja confirm dapat top 3 punyalah.

envidia

ish,ish napa comel sangat nie? U buat I berdebar-debar je tau

Jadi satu petang yang sunyi di kala anak-anak sedang tidur siang, Abang Nara pun tanyalah kepada wife rahsia wajahnya yang makin cun melecun itu. Iyerlah, makan jamu ke, pakai susuk ke, cucuk botoks ke, pergi bedah muka kat Korea ke. Wife Abang Nara gelak je apabila mendengar ‘tohmahan’ tersebut. Tup-tup dia menunjukkan sesuatu pada Abang Nara.

envidia

inilah rahsia kecantikan bini Abang Nara- set alat solek ENVIDIA – Photo & Design by @wanahfongphotography

Sambil tersenyum manja, wife Abang Nara pun bagitaulah yang banyak perubahan positif selepas dia menggunakan alat solek ENVIDIA ini. Katanya dia tertarik nak guna ENVIDIA sebab produk tempatan ini dicipta menggunakan teknologi terkini dari Korea dan mendapat pengiktirafan dari Korean Cosmetics Association (KCA). Patutlah Abang Nara tengok muka wife tercinta dah macam Song Hye Kyo dah. Terbongkar sudah rahsianya!!!

envidia

– Photo & Design by @wanahfongphotography

Maka Abang Nara pun mintaklah wife tercinta ambil beberapa keping gambar dirinya bersolek menggunakan ENVIDIA ini. Bukan senang tau nak pujuk dia. Ini semua khas special untuk pembaca BeautifulNara. Untuk makluman, semua produk ENVIDIA mengandungi essence, balm dan juga moisturiser untuk mencantikkan dan menjaga lagi kulit wajah anda selain dari menyerlahkan kejelitaan si pengguna. Memang complete sangat-sangat makeup ENVIDIA ini. Power kan?

1. ENVIDIA Cream Foundation untuk cover segala jerawat dan lubang-lubang di muka

envidia

Kata wife Abang Nara, cream foundation ENVIDIA nie memang selesa dan lembut untuk digunakan. Lepas tue hanya perlu buat sekali sehari sahaja di awal pagi dan boleh bertahan sampai ke petang. By the way, cream foundation ini hadir dengan sun protection SPF 50 PA+++ untuk melindungi kulit kita dari sinaran UVA/UVB. Sambil tampak cantik, sambil kekal sihat di bawah panas terik matahari Malaysia. Amboi!!!
envidia

2. Flirty Pearl Eye Shadow Stick

envidia

“Kecantikan mata adalah paling utama untuk orang perempuan sentiasa nampak memukau,” terang wife Abang Nara sambil tangannya begitu cekap menggunakan ENVIDIA Flirty Pearl Eye Shadow Stick. Tak sampai 2 minit dah setel. Senang nak guna dan paling best, water proof. Tak ada masalah tertanggal ke apa ke kalau ambil air sembahyang. Power!!!

3. ENVIDIA Matte Liquid Lipstick

envidia

Bibir yang mungil akan bertambah mungil dan menawan selepas menggunakan ENVIDIA Matte Liquid Lipstick ini. Ada 4 pilihan warna iaitu Cherry Sorbet, Strawberry Shortcake, Sweet Toffee dan Rose Truffle so boleh pilih mana-mana yang bersesuaian dengan warna bibir anda. Harganya pun berbaloi iaitu RM59 sahaja. Sekali pakai confirm nak pakai lagi dan lagi dan lagi.

envidia

– Photo & Design by @wanahfongphotography

Selaku seorang muslimah, wife Abang Nara tak ragu-ragu untuk memilih ENVIDIA kerana ia boleh dibawa untuk solat. Tak ada alkohol, tak ada paraben, tak ada sebarang haiwan digunakan di dalam formulanya dan juga tiada animal testing dilakukan. Malah untuk gadis-gadis yang memiliki kulit sensitif, ENVIDIA adalah pilihan terbaik yang ada di pasaran sekarang. Ini bukan cakap kosong sebab ribuan pengguna ENVIDIA dah berpuas hati dan mengakui kehebatan alat solek ini. Senang cakap it’s one of the best makeup product in the market right now. Sekali guna, confirm guna lagi dan lagi dan lagi.

Secara jujurnya, wife Abang Nara ini memang susah untuk berpuas hati dengan sesuatu produk melainkan produk tersebut benar-benar power dan sesuai dengan jiwannya. Setakat hari ini, wife Abang Nara masih menggunakan ENVIDIA sebagai alat soleknya sebab ia memang bagus. Jadi Abang Nara pun nak syorkan kepada anda semua untuk turut mencuba ENVIDIA. Confirm puas hati, gembira dan tampak lebih jelita punya. Banyak lagi produk-produk best ENVIDIA yang ada dijual di www.envidia.com.my. Dan bermula 1 Mac sehingga 15 Mac ini, akan ada special promotion iaitu diskaun sebanyak 15% untuk semua produk. Jangan lupa untuk Like Facebook ENVIDIA dan follow Instagram @EnvidiaBeauty untuk lebih banyak tips solekan dan juga promosi terkini dari mereka.

Written by Bella | February 27th, 2017

Selepas buku 99 Kata-Kata #QalifModen terjual lebih 5,000 unit meskipun dikritik hebat,  kini Fattah Amin bakal menerbitkan buku inspirasi itu dalam Bahasa Inggeris pula.

Menurut Fattah, semua lapisan masyarakat akan dapat memiliki buku tersebut nanti dan sekaligus memberikan manfaat kepada pembaca.

Walaupun ada segelintir pihak yang tidak bersetuju terhadap buku berkenaan tetapi saya bersyukur ramai juga yang memberi sokongan atas niat murni saya ini dalam berkongsi impian dan harapan.

Alhamdulillah… secara tidak langsung banyak pihak yang mendapat manfaat dan inspirasi dengan membaca buku ini dan mula melihat dari sudut yang positif sekali gus memberikan kesan yang baik kepada industri kreatif serta hiburan tanah air.

Buku Fattah sebelum ini dikecam kerana dianggap tidak bermutu dan hanya penuh dengan foto selfie beliau. Antara ayat Fattah  yang menjadi ejekan pengguna media sosial ialah “Aku dulu selalu berangan nak gi KLCC, nak bawak kereta aku sendiri dan parking valet. Ternyata kini telah termakbul hahaa… kelakar, kan?”. Netizen juga mempersoalkan harganya yang agak mahal.

Sumber Berita : Utusan Online

Page 1 of 331234567...Last »