Written by AbangNara | March 28th, 2013

Salah seorang penghibur kegemaran Abang Nara ialah tak lain tak bukan Michael Jackson. Kematian King of Pop ini tidak berapa lama dahulu memang menyebabkan kejutan di kalangan peminat muzik dunia. Ramai yang tertanya-tanya, akan wujudkah seorang penghibur sehebat beliau suatu hari nanti?

twisties superstarz x

Bagi Abang Nara, kehebatan Michael Jackson ialah kerana sikap beraninya, personaliti beliau yang tidak boleh diduga dan kekreatifan setiap persembahan yang diadakan. Bukan senang mencari seseorang seperti Michael Jackson . Mungkinkah suatu hari nanti akan muncul seorang penghibur sehebatnya dari negara kita Malaysia?
twisties superstarz xOleh kerana mahukan seseorang yang mampu menggegarkan dunia hiburan, Twisties kini muncul dengan pertandingan Twisties Superstarz X. Kalau anda berbakat menyanyi dan mempunyai personaliti ikonik seperti Michael Jackson, Lady Gaga, Siti Nurhaliza, Yuna atau P. Ramlee, inilah peluang anda untuk menonjolkan diri anda. 6 peserta terpilih akan dilatih oleh salah seorang mentor yang sememangnya berwibawa.

twisties superstarz xSalah seorang daripada mentor untuk Twisties Superstarz X ialah Altimet. Altimet ialah seorang penyanyi, rapper, produser dan penulis lagu yang sangat-sangat berwibawa di Malaysia. Antara lagu Altimet yang Abang Nara suka ialah Bangkit, Syukur, Chantek dan Malaysian Boy. Semuanya memang power-power belaka. Paling best bagi Abang Nara ialah setiap kali Altimet buat live performance, energynya terasa walaupun Abang Nara sekadar menonton menerusi televisyen.
twisties superstarz xGadis manis di atas ialah Prema Yin yang akan turut sama melatih dan membantu anda sekiranya anda memasuki pertandingan Twisties Superstarz X ini. Nama Prema Yin sangat-sangat besar di Asia. Untuk Voize Independent Music Awards 2012 (VIMA 2012), Prema Yin telah dinobatkan sebagai Best Overall Female Act. Memang tak perlu dipersoalkan kelayakan Prema untuk menjadi mentor di dalam Twisties Superstarz X.
twisties superstarz xAdakah anda sudah teruja untuk menjadi anak didik Altimet atau Prema Yin? Rileks dulu. Kena audition dulu. Abang Nara tahu korang tak sabar nak menang hadiah utama iaitu satu lagu yang ditulis khas dan muzik video sendiri yang kesemuanya bernilai RM25,000. Namun korang perlu tunjukkan yang korang memang berbakat di lokasi-lokasi audition di bawah untuk minggu ini. Setiap minggu tempat audition akan diupdate di laman web Twisties Malaysia.
twisties superstarz xYang penting, masa audition boleh buat secara solo atau duo sahaja. Jangan buat macam boyband pulak. Pastue sebelum audition, sila pilih salah satu lagu di bawah ini. Jangan tak pasal-pasal korang nyanyi lagu Ombak Rindu pulak. Confirm disqualified punya.
twisties superstarz x

So tunggu apa lagi? Prektis lah mulai sekarang. Kalau anda rasa anda memang berbakat untuk menjadi the next ikonik superstar, silalah pergi audition Twisties Superstarz X di www.twisties.com.my. Untuk mengikuti perkembangan terkini dan info semasa, follow Twitter.com/Superstarz_X  atau LIKE Facebook Twisties Malaysia .Good luck and all the best untuk anda yang akan join!!

Written by AbangNara | March 28th, 2013

Ah ~~ Memang bukan mudah untuk melupakan wanita yang pernah bertakhta di hati. Abang Nara memahami hati Sharnaaz Ahmad. Semalam, menerusi Berita Harian, lelaki ini mengakui yang dirinya masih lagi menyayangi Shila Amzah.

sharnaaz

Malah Sharnaaz mengakui yang dia masih lagi mengikuti perkembangan Shila Amzah walaupun mereka berdua telah berpisah. Tambah mengharukan, Sharnaaz secara bergurau menyatakan yang dia mungkin tidak akan mencari pengganti bekas kekasihnya itu. Kata Sharnaaz:-

Jiwa masih lagi menyayangi dirinya. Bukan senang untuk mencari pengganti sepertinya, bahkan mungkin saya tidak akan mencari penggantinya sampai bila-bila.

shila sharnaaz

Tak apalah Sharnaaz. Biasalah hati terluka selepas clash. Itu perkara normal. Lagi-lagi kalau bekas awek cun macam Shila Amzah. Nak cepat sembuh kena cari awek cepat-cepat. Dapat awek baru, confirm awek lama dilupakan. Itulah ubat percintaan yang paling mujarab. Tak gitu?

P.S: Galaksi-galaksi terindah di cakerawala

Written by AbangNara | March 28th, 2013

Indahnya hubungan antara Nora Danish dan Fasha Sandha. Abang Nara suka betul. Walaupun ramai orang kata ada sengketa antara mereka, Abang Nara rasa itu cuma tohmahan palsu semata-mata. Ini terbukti apabila Nora mendoakan Fasha yang sedang sarat mengandung.

nora danish

Nora Danish menerusi Berita Harian semalam memberitahu yang dia memahami perasaan Fasha yang kini sarat serta menghitung hari untuk melahirkan anak sulungnya. Kata Nora Danish:-

Saya tak ada tip tertentu yang boleh dikongsi bersamanya, cuma saya doakan fasha selamat melahirkan bayinya nanti dan segala-galanya berjalan lancar. Terus terang saya gembira dengan berita dia bakal menimang cahaya mata lelaki. Nampaknya Rayqal ada kawan selepas ini dan dia pun gembira apabila mendapat tahu bakal mendapat adik. Bolehlah dia bermain bersama.

Malah bagi Nora, peristiwa dahulu antara mereka tidak perlu lagi diungkit dan patut dibiar berlalu sebagai sejarah. Abang Nara terharu apabila Nora Danish memberitahu yang dia menganggap Fasha sebagai kakaknya.

Saya sudah anggap dia macam kakak sendiri. Kadang-kadang kami berjumpa jika dia dan Jejai datang ke rumah menghantar Rayqal. Bagi mengelakkan kekeliruan, saya turut memberitahu Rayqal bapanya kini sudah berkahwin dengan Fasha dan itulah sebabnya kami tidak tinggal bersama. Saya menunjukkan majlis perkahwinan mereka di Youtube.

fasha

Bagus betullah Nora Danish ini. Semoga hubungan mereka akan terus kekal sebegini. Abang Nara pasti Nora pun dah tak sabar untuk mendapat anak buah. Pasti seronok dan teringat kenangan membesarkan Rayqal satu ketika dahulu.

P.S: Pembedahan plastik Korea yang ekstrem

Written by serenity | March 27th, 2013

Jarang juga filem tempatan menampilkan aksi di ranjang. Dan biasanya aksi ranjang dalam filem pastinya disusuli kontroversi.

Ini pernah berlaku pada filem Ombak Rindu misalnya, dan filem-filem sebelumnya yang sepertinya. Kontroversi terbaru yang melibatkan aksi ranjang dalam filem ialah melalui filem Mencari Cinta . Dalam treler filem ini, jelas ditampilkan satu senario di mana pelakon lelakinya, Rusdi Ramli memeluk Nora Danish di atas ranjang dengan mesra.
Tidak pasti apa sebenarnya signifikan aksi seperti ini dalam filem Melayu. Mungkin ini satu cara menarik perhatian penonton kepada filem lantas mereka akan menontonnya? Apa pun, Rusdi Ramli awal-awal lagi menyatakan kepada Harian Metro yang dia hanya mengikut tuntutan pengarah untuk menjayakan filem tersebut.

Tidak dinafikan melalui sedikit prebiu melalui treler, lakonan Rusdi dan hot mama Nora nampak realistik, seperti suami isteri yang sebenar lagaknya. Dan memang juga tugas para pelakon untuk membawa dan menghidupkan watak mereka sebaik mungkin.

Filem Mencari Cinta diarahkan oleh Shirin Khuzaimi dan dijangka mulai ditayangkan pada 25 April ini.

Bagi yang masih belum menonton, boleh saksikan treler filem Mencari Cinta di bawah:-

***