Written by AbangNara | December 30th, 2010

khairul fahmi

Nampaknya Khairul Fahmi Che Mat atau lebih dikenali dengan nama Apek kini menjadi kegilaan remaja-remaja perempuan selepas aksi menariknya di Piala Suzuki AFF Cup. Diminta mereka yang meminati Apek tidak kecewa kerana sesungguhnya dia sudah pun menjadi kekasih hati. Nama aweknya ialah Farah. Di bawah ialah gambar buah hati Apek.

awek apek

Sedikit info tentang Apek. Dia dilahirkan di Kota Bharu, Kelantan pada 7 Januari 1989. Tahun ini Apek baru berusia 21 tahun. Apek mempunyai darah campuran Melayu + Cina. Apek adalah penjaga gol terbaik untuk Liga Super bagi tahun 2010. Apek tidak diturunkan untuk perlawanan peringkat kumpulan menentang Indonesia di mana Indonesia membelasah Malaysia 5-1.

Untuk anda yang meminati Apek, sila join Facebook Fan Page Khairul Fahmi. Dan kalau anda berminat untuk mengenali Apek daripada sudut mata kekasih hatinya, sila baca blog awek si Apek ini. Nama awek si Apek ini kalau tak silap kami ialah Elia.

Kepada Apek, aksi anda semalam memang terbaik dari ladang.

Written by AbangNara | December 29th, 2010

malaysia juara aff suzuki cup

Akhirnya Malaysia telah berjaya menjadi juara Piala AFF Suzuki sejak pertama kali piala ini dianjurkan. Jaringan gol Safee Sali ala-ala Fernando Torres menyebabkan sayap garuda Indonesia patah dan berkecai. Walaupun Indonesia menang 2-1 di tempat sendiri, keputusan agregat 4-2 bererti Malaysia bergelar juara.

Semoga kemenangan ini akan menjadi titik tolak kepada kebangkitan bola sepak Malaysia. Kami sedang sakit tekak selepas berhempas pulas menjerit sepanjang perlawanan berlangsung. Teruskan kebangkitanmu wahai pasukan Harimau Malaya. Kami sentiasa di belakang anda.

Kepada rakyat Indonesia, jangan kecewa. Belajarlah menerima kekalahan. Jangan asyik salahkan orang lain sedangkan pasukan sendiri tak cukup bagus untuk bergelar juara.

By the way, tak nampak pulak laser daripada coli Julia Perez tadi. Kecewa jugak sebab tercarik-carik jugak dia. Yang nampak cuma Manohara je.

Hidup Malaysia! Hidup Malaysia! Hidup Malaysia!

Update: Jumaat cuti sempena kemenangan. Terima kasih Perdana Menteri.

Written by AbangNara | December 29th, 2010

obefiend laser

Tak perlu takut tak perlu gentar, spek mata hitam sudah ada untuk menghalang pancaran laser dari coli Julia Perez. Mari kita nyanyikan lagu di bawah ini bersama-sama semasa menonton final Piala Suzuki AFF Cup nanti. Malaysia Boleh ~~ Kredit gambar Obefiend.

[note]Inilah barisan kita,
Yang ikhlas berjuang.
Siap sedia berkorban,
Untuk ibu pertiwi!

Sebelum kita berjaya,
Jangan harap kami pulang!
Inilah sumpah pendekar kita,
Menuju medan bakti!

Andai kata kami gugur semua,
Taburlah bunga di atas pusara.
Kami mohon doa,
Malaysia berjaya!

Semboyan telah berbunyi,
Menuju medan bakti!
[/note]

Written by AbangNara | December 29th, 2010

mizz nina

Dengan gembira dan syahdunya, kami ingin memberikan Mizz Nina anugerah artis wanita yang paling cepat meningkat popular untuk tahun 2010. Anugerah ini khas untuk mereka-mereka yang tak dikenali sangat pada tahun 2009, tapi tiba-tiba popular tak ingat di tahun 2010. Mizz Nina sememangnya layak untuk mendapat anugerah ini daripada kami.

Kalau ditanya siapakah Mizz Nina pada tahun 2009, kami percaya ramai yang akan menjawap seperti ini:-

[note]Siapa Mizz Nina nie? Haram aku tak kenal pun [/note]

Tapi kalau ditanya siapa Mizz Nina sekarang ini, pastinya semua orang akan menjawap:-

[note] Mizz Nina yang lagu “What You Waiting For” tue kan? Yang tunang Noh Hujan tue kan? Yang ayah dia boss Ambank tue kan? [/note]

Dan sememangnya semuanya bermula dengan kehangatan lagu What You Waiting For yang telah pun mencetuskan kontroversi. Kata ramai orang, lirik lagu Mizz Nina menjatuhkan maruah gadis Melayu. Sedikit sebanyak kontroversi sebegini membantu menaikkan nama Mizz Nina. Ditambah pula dengan berita pertunangannya dengan Noh Hujan. Sememangnya tak salah dikatakan tahun 2010 telah menaikkan nama Mizz Nina di dalam dunia hiburan Malaysia.

Semoga tahun 2011 akan membawa lebih kefemesan kepada Mizz Nina. Lagi gambar Mizz Nina selepas ini dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada RunWitMe.

 
Page 2 of 2712345...1020...Last »