Written by serenity | January 2nd, 2018

Sejak beberapa minggu lepas usahawan suplemen kulit Safiey lias, yang sebelum ini pernah viral dengan kisah penghijrahan dari menjadi seorang pondan kembali hangat diperkatakan apabila dia memuat naik gambar-gambar dan video seolah-olah menunjukkan bahawa dia ingin kembali menjadi pondan. Mendakwa akan membuat penjelasan mengenai perkara itu pada 31 Disember lepas, akaun Instagram Safiey Ilias bagaimanapun kini tidak wujud. Tidak dapat dipastikan sama ada Safiey telah menyahaktif akaun kerana terdapat dakwaan bahawa akaun Instagramnya telah disekat oleh Instagram.

Pada 31 Disember lepas juga, beberapa video dan gambar yang dimuat naik ke Instagram oleh Fara Mendoza menunjukkan Safiey berada sebuah parti di Langkawi pada ambang tahun baru 2018. Mengenakan gaun putih, terdapat pihak mendakwa Safiey telah menari di parti tersebut.

Melalui pendedahan yang dibuat oleh The Misfitz di YouTube, Safiey telah dirakam menari di parti tersebut dalam gerakan yang beliau ibaratkan ‘seperti orang gila’. Video itu dimuat naik di beberapa IG Story pengguna Instagram, antaranya personaliti viral Baby Ara.


Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Sebelum ini, Safiey juga pernah membuat kenyataan bahawa dia bukannya mempersendakan agama sebaliknya mendakwa ia adat kerana ‘iman turun naik’, sama seperti alasan yang diberikan Uqasha Senrose ketika membuat keputusan membuka tudung pada tahun 2016.

Safiey juga beberapa kali memuat naik gambar mesranya bersama seorang pemuda yang didakwa netizen sebagai teman lelakinya.

Berikutan itu, seorang pensyarah dari Universiti Sains Malaysia (SM), Dr. Syahr Musafir menyeru orang awam untuk memboikot produk yang dikeluarkan oleh Safiey.

Mungkinkah penampilan Safiey di parti ambang tahun baru itu sememangnya pendedahan yang ingin dibuat pada 31 Disember? Akaun Facebook Safiey juga tidak memuat naik sebarang penjelasan. – beautifulnara.com

35 responses to (VIDEO)Safiey Ilias Dikatakan Menari ‘Macam Orang Gila’ Di Ambang Tahun Baru?

  1. benci btine murah says:

    lantak dia la dh tau dia tu jantan nak joget bogel pun takde masalah. lain la kalau ppuan mlyu yang bahlul mcm fara tu tahap cheap slut btul kalah pondan²

    9

    9
    • Yaya says:

      Safiey, ni nasihat ikhlas aku.
      Kalau btl kau nk berubah, tlg jauhkan kawan mcm fara mendoza dan kawan2 kunyit tu. Kita tau tahap iman kita mcm mana.
      Kawan kau, aery ke nama dia yg sama2 berhijrah dgn kau dulu alhamdulillah elok sampai skrg. Terus la berkawan rapat dgn kawan2 yg selalu nasihat kita.
      Bukan yg menjahanamkan kita dan gembira melihat kita dlm keadaan sesat.

      90

      0
      • syahir says:

        ok guys..dia mmg x ikhlas nak berubah..sebelum berita konon2 dia nak berubah,,dia sendiri cakap dkt kawan2 terdekat ,jgn terkejut kalau tiba2 dia berubah jd lelaki balik.tu sume gimik nak lakukan produk..dia penunggang agama

        7

        0
  2. fara x mendosa says:

    mkin rmi golongan mcm sajat, sapi ilias , rizulala skrg kt mesia .. ak teringt kish nabi luth jer .. hrp2 ak sm fam ak djauhkn dr musibah ddunia. nauzubillahminzalik

    55

    0
  3. damai says:

    Ya Allah, kau jauhkan segala musibah ditanah malaysia ini kerana kaum2 seperti safiey ilias, sajat (yg mmg bertukar jantina), farah (mengaku islam tapi masih berani lantang tegakkan perkara mungkar), dato aliff shukri dan dato Vida (yg suka menunjuk2 akan kekayaan mrk dan selalu keluar kata2 “aku mampu”). takut kerana mrk2 ini semua Allah akan turun musibah dan org2 yg x berdosa terkena tempias juga

    76

    0
  4. sepaun says:

    Tolong azan dulu telinga saudara Safiey ni..

    9

    0
  5. Citra says:

    Mana ig pudin???

    1

    1
  6. Anonymous says:

    Jadi pondan lagi lelaki ni

    0

    0
  7. kakikucinghitam says:

    gilo pudin

    1

    0
  8. Bob Barli says:

    Lepas gian ke bang.. bukan main galak menari. Iman sume orang turun naik bang.. For the sake of our children, please stop influencing them thru social media la wey! Mula2 buat parody ala2 perempuan, jangan sampai make up macam Faiz Roslan suda laa..

    29

    0
  9. Anonymous says:

    elok tgh berjoget2 tu tsunami dtg br ko tau erti “fun” sbnrn….mmg aku x sedih pn klu tsunami melanda langkawi time tu sbb tau byk org buat maksiat kat tepi2 pantai tu…dh mabuk,joget2 tu jgn ckp ko x beromen dgn mat2 saleh kat tepi pantai tu…jijik aku tgk…tp kkdg org x berdosa y kene tanggung bala…y buat maksiat x kne ape2..bl di nasihat,di tegur kate pulak “JANGAN BUAT KERJA TUHAN”…ok nti klu ko kene bala jgn nk dok menangis,raih simpati ok…kami xnk masuk campur kerja tuhan…hahaha…

    20

    0
    • Anonymous says:

      Excuse me, perlu ker kata tak sedih kalau tsunami melanda pulau tu? Org doa jer benda baik, kau tu doa benda jahat. Tak payah nak menegur org buat maksiat kalau hati sendiiri tu busuk. Peace.

      0

      17
      • kaka says:

        ‘tak payah nak menegur org buat maksiat kalau hati sendiri tu busuk’..mengingatkan aku pada sorang pondan yg backup sajat mase aku komen kt ig dia harituu…org yg same ke ni??? …hahaha

        3

        0
      • Anonymous says:

        aku sedih klu bala menimpa mrk y x bersalah…klu tenggelam pondan2 ni wat pe nk sedih…..mmg padan muke…bl org tegur berlagak,sombong ckp “jangan buat kerja tuhan”…abis y kasi bala tu sape???aku ke??netizen??Allah y turun kan bala…bl org nasihat n tegur tu terima…jgn angkuh…buat nye tgh berjoget ttb malaikat maut dtg cabut nyawa…mati katak ko kat situ….sementara masih ade waktu,bertaubat…bl org tegur tu terima…bersyukur ade jgk org y nk tegur salah kt…bukan nye kondem org y beri nasihat tu..nk tggu hati bersih br nk tegur..abis y berjoget cam org mabuk ni hati bersih sgt ke???dok maki2 org y menegur…bersih sgt hati tu…

        1

        0
  10. Sy sndri pn x smpurna says:

    En safiey,brtaubatla.mmg btul iman trun naik ,sbb no one prefect d dnia ni.klu rsa iman tgh trun,bykkn bc quran.cbe dlu ye.sbb bla kite nk brubah ke jln baik,kita akn d uji sbb x smudah yg d sngka.sdangkn nbi kite pn d uji mcm2 nk prtahan islam.

    3

    0
  11. takut dosa dan azab Allah says:

    dosa tu tak nampak.kalau nampak datang bergolek tentu org tak buat dosa..harap en saffiey bertaubat sebelum terlambat..duit mengatasi segalanya…

    3

    0
  12. Nyonya Mansor says:

    Surat Terbuka untuk Beautifulnara.

    Abg Nara, Mohon jasa Abg Nara untuk tidak siarkan atau mengiklankan cerita orang2 DUA ALAM…tidak berfaedah langsung…Perbuatan Beautifulnara menyiarkan cerita mereka merupakan cara halus untuk kita menerima mereka secara tidak sedar, bukan saya nak menghina mereka tetapi perbuatan mereka yang mencolok mata kekadang mempermainkan agama dan susila kita.Maaf sy bukan ustazah tapi saya rasa terpanggil sebab bagi saya perkara ini sudah melampau

    81

    0
    • Anonymous says:

      Saya sokong. Secara tak langsung bang nara promote transgender lagi. Sb dari blog bang nara orang baca, terus tahu dan cari safiey ni dkt ig. Lama2 orang terbiasa dah sampai nak jadi macam dia jugak. Safiey ni pun jd famous, matlamat tercapai sebab blogger macam bang nara ni post cerita pasal dia. Tak boleh ke buat tak layan je budak transgender ni? Jgn masuk perangkap dia.

      24

      0
    • Anonymous says:

      Lerrr… Kan ni mmg kerja nara.. buat duit dr citer sensasi…

      0

      3
    • anon says:

      Saya pun sokong. Berhenti dari membuatkan transgender ni glamour. Mereka adalah golongan yang dilaknat Allah. Dengan menyiarkan berita mengenai mereka, kita pun akan dapat laknat yang sama. Wali’yaazubillah…

      2

      0
  13. Minahmunah says:

    Aku pelik kenapa page ni ada iklan minyak pengasih lah minyak buluh perindu lah. Ker kt fon aku ni je yg keluar iklan gini?

    3

    0
  14. Anonymous says:

    Nanti famous pulak dia ni… memang tu yang dia nak. Bila famous perniagaan yg tengah suam2 kuku ni pun maju. Haaa bagi lagi spot light dekat dia atas bawah depan belakang bagiiiiiiiiiiiiiiiiii

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Macam mana nak buat so that sajat dgn safiey and yang seangkatan dengannya kena tangkap dengan jabatan agama? Kena buat report ke?

    19

    0
  16. Anonymous says:

    Posting ni ibarat menyokong golongan LGBT ni, so abaikan n sisihkan je golongan mcm ni x pyh di bagi perhatian. Jgn krn golongan cmni, org yg x berdosa yg kena bala dr Nya. Tp btulla org munafik cmni mmg dah disesatkn, diorg tau salah tapi masih menafikan. Ibarat dgr guruh tutup telinga.

    19

    1
  17. Vanida says:

    Ha inilah makhluk yang korang agung agungkan, beli produk, bagi jadi jutawan, bangga kan sangat. Si bodoh kat Mesia ni yg beli produk dia la yg rosakkan dia, bagi menjadi jadi. Bodoh

    3

    0
    • Anonymous says:

      Sungguh aihhh….
      Sampai skrg x tau pe pun produk DA, DV, Sajat n Mamat ni jual.
      Awat la depa2 nie pemes sgt? Sbb kaya ke?

      2

      0
      • Anonymous says:

        banyak cabang biz…hartanah..kecantikan..baju etc..lagi suka tgok NV tu..yg anak dia apa tah nma..stay out of this drama

        1

        0
  18. Anonymous says:

    X yah kecam… X yah royan…
    Boikot saja produk2 diaorang ni

    4

    0
  19. Anonymous says:

    dah layan batu nih..ligat semacam je

    0

    0
  20. jantan solid says:

    geram plak aku dgn nara muka nerd ni.. xpyh la promote tntg bapuk jilakeee..mcm nak up kan lagi je golongan bajet gegurl berkote ni..kau ni dah mcm x de cter sngt nak update ke mcm mana?lagi satu aku hairan , mufti dan pejabat agama serta pihak berkuasa memang babi x buat kerja ke apa.
    .pergi la tangkap golongan mcm ni sial..selak dalam kain tgk ada batu ke asam keping.kan haram lelaki berpakaian wanita..org x puasa ada je ko tanngkap.phuiiiiiiii

    0

    0
  21. KakiPersatuandanKelab says:

    belum penah lagi nampak org menari kat zouk ke, ministry of sound ke mcm ni. village people sgt dik. kita kalau nak nampak urban liberal modern sangats kena la at the same time nampak classy. ni tinggi sikit dari pondon lorong hj taib. eh sedih la weh

    1

    0
  22. benci orang hipokrit says:

    Encik Safiey,
    Jangan la bagi alasan tidak cerdik mcm iman turun naik. Bila rasa tahap keimanan tu dah menurun, perbanyakkan istighfar, baca quran dan mind tu kena terus fokus. Jangan asyik fikir keseronokkan duniawi yang tak kekal ni. Dah elok kan hari tu bertukar jadi lelaki, dah skrg ni makin teruk nampaknya. Jangan permainkan agama untuk kepentingan diri sendiri ya. Lagi satu, meluat betul dengan artis2 otak udang yang suka gunakan statement ” taknak jadi hipokrit. Ini adalah diri sendiri”. Taknak jadi hipokrit waklu! Nampak sgt ilmu yang singkat.

    1

    0
  23. ikan says:

    pandai gak die menari. macam cacing kene simbah clorox.

    2

    0
  24. Anonymous says:

    sah mabuk ketum haha

    0

    0

Leave a Comment

Optional