(VIDEO)”Nyawa Tiada Ganti..”- Wanita Buat Bungee Jumping Tak Pakai ‘Safety Helmet’ Bikin Netizen Seriau

Kehidupan

(VIDEO)”Nyawa Tiada Ganti..”- Wanita Buat Bungee Jumping Tak Pakai ‘Safety Helmet’ Bikin Netizen Seriau

Sudah menjadi satu kewajipan buat penggemar sukan lasak untuk mematuhi SOP keselamatan seperti memakai topi keselamatan dan ‘safety gear’ yang lain.

Tular di media sosial TikTok baru-baru ini apabila seorang wanita dilihat sedang bersiap sedia untuk melakukan aktiviti lasak ‘bungee jumping’ di sebuah lokasi yang tidak diketahui.

Advertisement

Namun apa yang menjadi tumpuan netizen adalah apabila wanita itu tidak memakai topi keselamatan sekaligus mencetuskan kritikan dalam kalangan warga maya.

Wanita itu juga dilihat sedang memegang tripod untuk merakam momen-momen ketika terjun sambil diperhatikan staf dan orang ramai.

Berikutan itu, ramai netizen meninggalkan komen bertanyakan di mana topi keselamatan kerana sukan itu sangat berisiko selain ‘malang tidak berbau’.

Komen TiktokSumber : TikTok  

Netizen yang prihatin turut meninggalkan komen berbaur nasihat kepada wanita itu agar mementingkan keselamatan ketika melakukan sukan ekstrim itu.

“Kawan aku naik jatuh terhempas atas batu beb. Tergolek terus dalam sungai patah tulang belakang memang teruk, sebab tali tu terlepas.” komen seorang netizen.

Bersukan tu bersukan juga, tapi jangan sampai abaikan keselamatan ya!

rakyat Malaysia nyanyi lagu Negaraku dari Singapura
8 bulan lalu

"Welcome Back!" - Sempadan Buka Semula, Rakyat Malaysia Berarak Dari Singapura Sambil Nyanyi 'Negaraku'

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : TikTok

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

3 Comments

  1. Zioe

    April 8, 2022 at 5:25 am

    Ehh…dah open balik ke? Serius laa… ada kes terhempas kt batu tu kan?

  2. Mat Crocks

    April 4, 2022 at 11:25 pm

    ni kan tempat yg penah jd kes dulu.
    igt pengusaha tak buat dah

  3. Anonymous

    April 4, 2022 at 7:03 am

    gayat tgk

Loading...