Written by Bella | September 25th, 2018

Sebut sahaja nama Ustaz Ebit Lew tentu sekali ramai yang mengenali dan kagum dengan kaedah dakwah beliau yang lembut. Beliau tidak malu untuk mendekati insan-insan yang terkapai-kapai dalam ‘kegelapan’ demi untuk membawa mereka ke kembali ke jalan yang benar seperti remaja bermasalah dan juga golongan LGBT.

Pernah bertemu empat mata dengan usahawan Safiey Illias sebelum ini untuk memberikan tazkirah, kali ini Ustaz Ebit meneruskan dakwah ziarah kasih sayang dengan Datuk Seri Aliff Syukri, Datin Shahida dan Nur Sajat.

Apa yang menarik perhatian netizen adalah disaat pendakwah itu secara tidak sengaja telah ‘kantoikan’ Sajat. Umum mengetahui sehingga hari ini status jantinanya masih lagi menjadi tanda-tanya.

Dalam video tersebut, Ustaz Ebit meminta Aliff memegang tangan isterinya dan kemudian Shahida pula memegang tangan Sajat untuk memberikan contoh bagaimana Nabi menzahirkan kasih sayang kepada keluarga tercinta. Bagaimanapun, Shahida nampak teragak-agak untuk memegang tangan Sajat.

Video tersebut tular di media sosial dan mencetuskan pelbagai spekulasi. Rata-rata netizen mula mengatakan jika benar Sajat seorang perempuan, tentu sekali Shahida tidak mempunyai masalah untuk berpegangan tangan dengan beliau.  Malah ayat Ustaz Ebit “Eh boleh pegang? Lupa pula, Sorry.” membuatkan orang ramai lebih yakin Sajat adalah lelaki.

Pendekatan Ustaz Ebit memang terbaik, dengan lembut bicaranya serta tidak mengenali erti putus asa untuk memberikan motivasi dan berdakwah agar seseorang itu berubah. Jika benar Sajat seperti yang didakwa, kita doakan agar satu hari nanti beliau kembali ke pangkal jalan.

33 responses to (VIDEO) Ustaz Ebit Lew Tidak Sengaja ‘Kantoikan’ Sajat Lelaki?

  1. Corse 848 says:

    Pasal gossip.. Laju je update.. Pak ngah meninggal dunia patutnya antara yg terawal update.. Ni Sampai ke saat ni xde.. Kurang2 pembaca boleh mendoakan yg baik2 tuk pak ngah.. Byk jasa beliau..

    14

    0
  2. Wekkkkkkk says:

    Sian Sajat. Baliklh ke pgkl jln.
    Nanti klau meninggal dunia tahu jugk. Skrg pun sudah terbukti. Yg dulu tu drh bekam kn pada pad.
    Belum trlmbt sjt. Lembut x mgapalh..janji jgn pkai mcm wanita.
    Sian lh..sbb ko terperangkap jiwa wanita tetapi dlman badan lelaki.

    13

    0
  3. Wekkkkkkk says:

    Sofa cantik2 dn mhl harga ribuan atau ratusn ribu rgt…akhirnya duduk di lntai juga.

    9

    0
  4. Ostajah jadian says:

    Kah3..ni paling win. Nasib baik datin telus dan waras. Kalo ifa raziah yg dok situ silap2 dipeluknya sajat tuh kahkah

    17

    0
  5. proud says:

    aku setuju dgn statement tpm, kak wan beliau pernah kata kalau dah pilih jln kearah lgbt ni dan nekad nak terus hidup begitu adalah lebih elok utk tidak ‘popular’ dan ‘glamour’ just keep it to urself ….its u n god nobody cares but these people deliberately provoke n makes it become worst n everybody lost respect towards them and the rest of the lgbt…… well just my 2 cnts,btw i’m one of them

    34

    1
    • Anonymous says:

      Kwn aku pun ramai LGBT. Aku terus terang x support tp doesn’t mean aku putus sahabat. Cumanya kwn2 aku tak over expose mcm Sajat & the geng. Dorang hidup dlm kelompok sndr. Takdelah tergedik2 posing & canang dorang ni LGBT & upload dlm IG.

      12

      0
    • Anonymous says:

      mcm kata dr daniel la-LGBT ni ujian Allah pd manusia tu..mcm pd sajat.pada safiey.try berubah.mmg susah.tp kalau tak boleh sekali pon,jangan bangga diri dgn status LGBT tu…sorokkan.mcm kte sorokkan dosa kita buat dr pandangan mata org lain..semoga Allah permudahkan jalan awk utk berubah saudara/saudari.. ;)

      16

      0
    • Anonymous says:

      exactly, ade je kawan yg LGBT ni tapi diorg actually sedar diri n mmg kadang nampak terlalu terpencil sbb takot org persenda, tapi terbalik dgn kes sajat n LGBT instafemes lain, makin dikondem makin menjadi2 perangai, dlu2 nye pondan takde pon hadap glamer cmni

      8

      0
      • wekkkkkkk says:

        kaum mereka ni LGBT..kalau kita pandang dan berulangkali pandg, pasti dia kan pandang kita balik dgn pandangan tajam tanda marah atau…minta perhatian…
        lgi di buatnyer gedikkkkk…kelakar pun ada…last2 kita yg tersipu2 malu..
        cinabe..

        2

        2
  6. Anonymous says:

    dato dan datin lagi tahu kot.. kan sajat beli rumah dari dato dan datin .. mestilah pernah nampak ic sajat hahahha

    6

    0
    • Anonymous says:

      Dato Datin sama subahat dgn Sajat. Makin menjadi2 la Sajat tu. Bala kalau nk turun, bukan dkt dato datin je. anak2 pun dpt sekali.

      2

      0
  7. Cucu Tok Penghulu says:

    Hahaha..kantoi belepup atas muka sajat..mesej lembut yg menikam..ini pendekatan umpama menarik rambut dlm tepung.
    Haaih sajat dulu2 kau jadi ratu cantik mak nyah kan..dlm video tu kau ckp kau telan pil hormon sejak form 2 lg..dh lama tentu skrg tetek kau dh jadi tersembul..ngaku jelh jat yg kau jate..dihrp lps ni sajat mendpt hidayah..Amin..

    11

    0
  8. Haram says:

    Datin pon duduk jauh dari sajat. “Haram gap” oiii. Hahahhahahaha!

    8

    0
  9. Anonymous says:

    jangan sajat saman ebit lew sudah.. selepas vid ne viral.. betul2.. smoga golongan ini diberikan hidayah sebelum terlambat.. teringat masa safiey tu kembali ke pangkal jalan.. punya ramai la yg sokong dia.. doakan baik2 utk dia.. tp.. Allah maha mengetahui.. smoga mereka ini kembali ke asal.. kepada siapa mereka yang sebenar.. biarlah lembut tp tidak bertukar terus mnjadi perempuan.. amin..

    3

    0
  10. Anonymous says:

    Ouch. Sian tgk muka sajat. Tapi Allah buka sikit demi sikit kebenarannya sbb sajat ngaku ngaku diri khunsa n tipu org ramai ckp diri dia khunsa. Kebenaran sikit2 terbuka. Ingat Allah maha mengetahui maha besar maha agung. Semoga kita sama2 mencari hidayahNya

    4

    0
  11. Info info says:

    Weh korang dah check ke blom duit kat jabatan wang tak dituntut? Org melayu paling ramai tak tuntut sampai dah mati sbb jabatan ni dpt duit senyap je. Orang dulu2 bknnya celik pengetahuan bab2 amanah raya bagai ni. Apa yg korang perlu bawa cuma ic potostet. Pegi kaunter ambik nombor pastu hulur ic je. Nanti sistem check. Aku check rm33. Hasil balance bank2 yg dah tutup.

    10

    0
    • Wekkkkkkk says:

      Kena ada penama di wasiat tu bkn main2 suka hulur ic. Di epf..di..insuran…waris rumah. Bkn harap mrta je.

      1

      0
      • Info info says:

        Ya. Ini untuk check duit. Ramai org tak tahu pun dia “ada” wang tak dituntut selama ni. Kalau mati bawa sijil kematian untuk check. Aku punya saki baki takaful insurance, utilities masuk dlm wang tak dituntut. Pegi je la check. Bukan ada orang nak sembelih pun. Free.

        1

        0
    • pensel says:

      nk check katne?

      0

      0
  12. lemongrass says:

    KANTOI ko sajat!!!!dah2lh menipu tu..xbaek..kami sentiasa doakan ko akan bertaubat, kembali kpd yg asal..

    0

    0
  13. pakatanbawang says:

    kantoi apanya…semua org tau ko tu bertelo bang jat

    0

    0
  14. mak cute says:

    nmpk giler cuak muka dato aliff…siap toleh berkali2 ms part nk pegang tu…sajat buat muka x bersalah…datin plak tarik tgn cpt buat2 batuk…mula pun dh nmpk datin cm mengelak siap pandang dato aliff…so sajat dh terang2 ko tu berbird…xyah la nk gigih fuh2 buktikan ko tu perempuan sgt dgn period (darah bekam ko tu)…

    4

    0
  15. Tnggu kbenaran says:

    Smpan lma2 pn akn kantoi gak.klu bkan dr mlut ko atau mngkin dr org lain.suma slah lki ko datin,rpat sgt ngn pndan tu,last2 tau plak hukum hlal hram time d suh pgang.

    0

    0
  16. unknown says:

    shame on u alep & shahida kalau korg tau sajat laki but korg terang2 sokong ape yg dia buat.. nampak sgt muka serba salah shahida.. ko pon sama dengan si alep shahida oiii

    2

    0
  17. kakikucinghitam says:

    datuk dgn datin ni org baik2 agamanya… mcmana boleh tersesat dgn pondan tu. diorg kaya-raya, ckup semuanya.. tp aku rasa maybe pondan tu ujian dlm hidup diorg…

    2

    0
  18. makhluk says:

    Inilah perancangan Allah………

    0

    0
  19. anonymous says:

    cash is king! cuba kalau miskin kau ingat berani ke nak insta famous semua silap haribulan kena baling taik atau kena lepuk kat luar sana,sebab kaya boleh hire bodyguard,lawyer tu yg level confident ‘luarbiasa’ tu

    0

    0
  20. sajat my love says:

    susu sajat manis
    sajat pucuk muda
    sajat sungguh manis
    abang terpesona

    1

    1
  21. Anonymous says:

    Tgk video ni sgt2 kasihan dgn muka sajat..andai betul dia lelaki aduhai …tak dot bayangkn andai kata sajat jadi lelaki balik..mcmana eeh dia punya tetek n punggung sajat yg seksi tu leh jadi sado tak..so yg celah kang kang tu..tu..haaih..ssh jgk kau jadinya sajat..adoiii…

    0

    0

Leave a Comment

Optional