(VIDEO) “Tumpang Buat Cara Tumpang” – Peniaga Tepi Jalan Simen Kawasan Awam Undang Kecaman Netizen

Kehidupan

(VIDEO) “Tumpang Buat Cara Tumpang” – Peniaga Tepi Jalan Simen Kawasan Awam Undang Kecaman Netizen

Baru-baru ini tular di laman TikTok, hantaran video oleh seorang pengguna dikenali sebagai Saffee Rahim yang berkongsi rasa kecewa kerana ada yang dengki dengannya apabila dia melakukan penambahbaikan di tapak perniagaannya.

Menerusi video tersebut, dia dan beberapa rakannya dilihat melakukan kerja-kerja menyimen tapak perniagaan mereka.

Advertisement

Sehingga kini, video perkongsian tersebut telah meraih 1.3M tontonan, 49.4K tanda suka, 3.8K komen di laman TikTok miliknya.

tapak

Kadang-kadang aku tak faham kenapa manusia ni ada hati yang busuk. Tak boleh tengok orang upgrade sikit. Laju je buat complain. Aku just nak berniaga! Tak kacau orang pun! Kenapa nak dengki?

Bagaimanapun, perkongsian video tersebut tidak mendapat respon yang baik daripada rata-rata orang ramai.

@saffeerahim90

KENAPA NAK DENGKI YER? AKU XKACAU ORG PUN ? #fyp #fyp?

? original sound – SalmaAsisOfficial – SalmaAsisOfficial

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen mempersoalkan tindakannya menyimen kawasan awam yang tidak boleh diubah suai sesuka hati.

komen

Selain itu, kami kongsikan artikel trending yang lain pada pautan di bawah.

rider
9 bulan lalu

“Bawa Makanan Bukan Sampah” - Lelaki Tegur Beg Berdaki, Sekali Abang ‘Rider’ Bersuara...

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : TikTok

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

1 Comment

  1. anonymous

    March 24, 2022 at 2:46 pm

    dengki apo ko yng samdol gi simen apahal otak selut la kau

Loading...