Written by Bella | August 21st, 2018

Tidak lama lagi, Datuk Seri Aliff Syukri bakal melancarkan single terbaru beliau berjudul Bobo Di Mana nyanyian bersama Nur Sajat dan turut menampilkan selebriti Indonesia yang penuh kontroversi tentang status jantinanya iaitu Lucinta Luna.

Meskipun belum dilancarkan secara rasmi, lagu tersebut sudah mendapat reaksi negatif daripada netizen lebih-lebih lagi selepas Aliff memuat naik video tarian beliau yang agak ‘gedik’ bersama Sajat dan Lucinta.

Rata-rata netizen mengakui merasa malu melihat aksi yang terlampau dan meloyakan itu. Mereka menganggap Aliff bukan sahaja menyokong tetapi mempromosikan golongan LGBT.  Malah, ada yang mengatakan tindakan Aliff itu mengundang lagi maksiat kerana aksi Sajat dan Lucinta yang berpakaian seksi.

Pernah dianggap sebagai idola dalam bidang perniagaan sebelum ini, segelintir netizen sudah hilang rasa hormat mereka terhadap jutawan kosmetik itu yang sebelum ini disegani dan dikagumi ramai kerana kejayaan beliau.

Walaubagaimanapun, jumlah tontonan video itu semakin meningkat naik meskipun menerima pelbagai kecaman. Apa pula komen korang?

46 responses to (VIDEO) Terlalu ‘Over’ Dan Meloyakan, Tarian ‘Bobo Di Mana’ Aliff Syukri Dikecam

  1. ara says:

    dia ni bapak segala setan…support benda2 cam ni..mentang2 la kaya so perangai tu biarla elok sikit, bini ko kemain sopan, anak2 soleh n solehah tp bapak terkinjal2 dgn jantan jadian…sunguh jijik la…pls la harap 3 ekor ni allah turunkan bala

    21

    0
    • Mat Ronggeng says:

      Indon nak galakkan Tarian Lambong Tetek viral. Nanti ramai lah umat melayu akan tiru Tarian Lambong Tetek Silicon yg Lucinta & Sajat buat. Tengok lah geng LGBT ni buat aksi Lambong Tetek. Saya minta pihak RTM, TV3 dan pihak kementerian BAN lagu ni dari di siarkan. Boikot. Jangan di beri peluang geng LGBT merosakkan akhlak.
      Geng LGBT ini kat dunia pun Tandas awam tak terima mereka…. Ini kat di akhirat nanti..

      62

      0
    • Yaya says:

      Bila alif syukri ni kata dia nak ke indon utk rakam lagu sbb bakat dia x dihargai kt Malaysia katanya, my reaction like,
      “wow!! Bagus dia ni. Sgt ambitious.”
      Sekali rupanya gi rakam lagu tajuk “bobo di mana”, aku terus tepuk dahi.
      Lps tu bila tahu dia duet dgn lucinta, aku tepuk lagi dahi. Cheap and low class indo artist. Even org indon pun x mengaku dia artis. Like sajat laaa..perasan artis u olz.
      Then, keluar plak video klip lagu ni tayang tetek, i was like, “kau boleh pergi mam!!”
      Hoi dato, kalau setakat gi indon rakam lagu bobo x guna ni, dgn artis murah, dgn gimik tayang tetek yg meloyakan, ko xpayah nk bangga sgt! Bkn pujian ko dpt, kutukan dan makian lg ada. Hadaplah.

      8

      0
      • Anonymous says:

        dia ni kena cari sorg pa yang betul2 bagus pr dan ada experience dlm industry hiburan…tu kalau betul2 nak kejar glamer la….aku tgk skrg keliling dia sume hauk2 sepesen dia blaka…tu pasal hasil macam tu..tengok la lagu sebelum ni yang beria shoot kat mana tah last2 ke laut jgk
        ramai yang nak mempergunakan duit dia je…siannnn..better ikut la nasihat bonda awak tu…biar rezeki berkat

        1

        0
  2. ji says:

    jenis hati dah keras. org tegur ckp org kecam #bodohdipelihara

    8

    0
  3. Anonymous says:

    Banggang punya Alif Shukri… Kau bersekongkol dengan geng LGBT… Aku tengok kau pun dah macam geng kunyit…. Geli siot.

    11

    0
  4. bisexsual says:

    Dia ni jenis lagi ko kecam kutuk, lagi dia suka…otak dia memang ada problem rasa aku…dia pikir org kecam tu dia akan lg famous. gila batak segala bapak batak glamour dia ni…tu yg sampai istri berslain pon direkod nya…sikit hari lagi tah apa direkodnya.

    11

    0
  5. Anonymous says:

    Dato nie fikir le duit ja otak dia, x kisah halal haram dah.apala teruk sgt nie.pahtu t3rkinja2 n memalukan la.

    8

    0
  6. Dissapointed says:

    Pe kte dato kwin lg stu ngn sjat..??sy tgk dato asik mngendeng ngn sjat.sy amat respct ngn wife dato yg vry hmble..tp bla tgk gya dato ni,tah la.Allah je Maha Mengetahui.

    6

    0
  7. Anonymous says:

    Yg aku nampak sajat mcm jeles dkt lucinta… hehe… dari cara dia menjeling dkt lucinta mcm tak puas ati lucinta lg cantik dari dia ??

    6

    1
  8. Kesiannyaaaaaa says:

    Can u all stop giving attention to him tak? Be it good or bad ..its still attention ok. Tu yg dia nak..perhatian. Pedulikan dia. Aku kesian dgn anak bini dia lah. Apa lah nasib dpt laki yg tak matang2 walau anak dah berderet2.

    9

    0
  9. Anonymous says:

    bobo tu ape yer? seriously x tau

    1

    0
  10. Makcik Cikgu says:

    Apa yg nak diherankan…
    Ini lah beza nya org ada pelajaran atau tak..
    bukan beza org ada duit atau tak?
    Ilmu pendidikan dunia/akhirat membuktikan org itu waras ke tak..
    Video ni contoh org yg takde ilmu pendidikan..
    Jgn lah heran sgt dgn apa yg dia buat..
    mmg dia tak boleh pikir mana baik mana buruk..

    9

    0
    • Anonymous says:

      Betul. Sebab tu orang cakap money is not everything. Kau kaya macam mana pun,kalau tak berpelajaran tak mustahil kau akan kehilangan semuanya 1 hari nanti. Orang malaysia kena stop idolising orang kaya. Baik la beri perhatian pada academics.

      9

      0
  11. unknown says:

    wondering apa perasaan wife muslimah dia tu

    1

    0
  12. Hairani says:

    Dato tidak mengambil pelajaran bersasarkan pengalaman yg lepas.. dulu rakam lagu Abg Nk Tegur, bersama Sajat, dikecam habis2an.. Buang2 duit pergi rakam lagi versi 2, versi 3; akhirnya versi Datin juga diterima ramai.. Ini buat lagi, malah bukan 1 tapi 2 maknyah siap banting2?!??!… Kebodohan apakah ini?!!!

    2

    0
  13. Suri says:

    Dulu aku kemain respek dan menjadikan Dato A.S sbgai idola karyawan muda. Lama kelamaan, bila dia mula me dapat publisiti meluas, dia mula laparkan perhatian.. tak habis2 minta perhatian dan membuat kontroversi smpai jadi kecaman dan cacian org! Beristiqomah la daro’! Anak dah 5,6.. seharusnya beri contoh yg baik & bermanfaat utk anak2 & isteri.. jaga nama baik isteri yg disayangi.. Jangan nak kejar glamor dan kontroversi, nnti Allah swt murka, bayar ca$h dato’ tau!!

    0

    0
  14. Tk says:

    Kadamg2 kita ni bila buat silap memang Tak makan saman. Nasihat orang tak laku kerana Rasa diri tu tak lut kerana hidup Mewah. Kalau kita riak dan tak sedar diri, sekelip mata saja Allah tarik rezeki atau Allah turunkan ujian supaya ko Insaf. Macam2 cara bisnes boleh lingkup dan lenyap.

    6

    0
  15. Gorges says:

    Pada aku lebih lebih meloyakan tenguk pompuan2 bertudung menari goyang pinggul Di Zouk dulu.

    3

    2
  16. wekkkkkkk says:

    Tak sedar2 lagikah, Lombok pun dh byk kali bergegar-gegar. Buat perkara2 yg mendatangkn syaitan iblis berdendang sama tanpa di lihat ada di balakang dn depan kalian.
    “Ayuh, lagi dn lagi, teruskan ke Jalan Neraka “..bisik syaitan.

    0

    0
  17. Gorges says:

    Bobo makna.nya bodoh bongok.

    4

    0
  18. wekkkkkkk says:

    ha…”lagu paling menggegarkan asia”..

    wekkkkkkk
    wekkkkkkk
    wekkkkkkk

    1

    0
  19. Anonymous says:

    #bododimana#dodohdisini#aliffsyukri

    0

    0
  20. Gorges says:

    People look back to remind ourself not to repeat same stupid mistakes

    2

    0
  21. mak c kina says:

    dia ni memegang prinsip ‘lantak la org nk kata apa..aku punya suka’..ada ketika nya prinsip itu perlu..untuk memajukan diri dan berjaya..tp bila cakap2 org tu didgr bkn sbg nasihat,ini la jadinya..hidup mcm xde panduan..main redah je apa yg ada…kalau suara sedap,aku blh la terima lagi..acah2 suara diva kelas a
    tolong la,jgn perbodohkan diri utk kepuasan diri yg jauh terpesong dari landasan

    1

    0
  22. Anonymous says:

    pernah mak si alip yang korang semua panggil BONDA tp padahal mak sendir kau aku je hehe… dia up video pasal bapok pondan dan mcm biasa lah aku pun tanyakan kenapa x menegur si alip ni dr marketing kan lagi pondan2 ni..dan mcm biasa bonda tudung laboh baju shape ….marahhhh hehehe membebel kata tuhan xtido xmakan xberak moga balikkan ke ank aku hahaha …

    0

    2
  23. Anonymous says:

    Part yg paling kesian kat datin shahida haishh dpt bini punye laa berbeza dgn prangai laki, if dato alif ni mcm datin, sure lg ramai yg respect.

    1

    0
  24. Junaidi Syarif says:

    Dear Gobind Singh Deo,

    Please ban this song and also “Police Entry” by Elizabeth Tan!

    3

    0
  25. Noname says:

    Esok kluar la statement biasa dia..
    ..saya bkn merompak..bkn mencuri..bkn merogol..
    ..saya nk bagi inspirasi pada yg nk berjaya…
    Kau x kesiankan kt bonda hari2 motivate follower dgn plbagai contoh islamik..
    Sebelum upload x fikir n x malu ke pd anak2..

    0

    0
  26. Anti po dan bapuk says:

    Pondan n bapuk perangai mac babi .

    0

    0
  27. Adoi datuk alif syukri ni..dh mcm mempromosikan lgbt pulak

    0

    0
  28. Hishe says:

    Bapok bau jubor jugalah ko nak tatang. Anak kau jadi mcm diorg baru kau tau

    0

    0
  29. ugh says:

    boikot je lah. yang follow tu unfollow now, buat apa lagi sokong orang macam ni. dah banyak kali buat, mintak maaf. maaf die tu dah tak bermakna. boikot. BOIKOTTTT!!!

    1

    0
  30. mak cute says:

    mmg menggelikan…rasa nak terajang tetek silikon minah indon tu..dok hayun2 skli pecah silikon padan la muka…bonda rozita komen nmpk sgt la sajat tu mmg jantan tp x ngaku…siap x bg bkawan jemput dtg…hurmmmmm

    terbaik BONDA ROZITA….

    1

    0
  31. anti bobo says:

    dato ni pernah ckp, dia jogging pon ramai org tgk, apa tah lg dia buat benda bodoh mcmni.. akan lagi ramai cakap psl dia.. ini yg dia nak.. so stop talking about him, view his video and all.. yg makin kaya dia tp kita mcmtu jugak.. yg kite dpt nitemare sbb tgk video bodoh tu.. stop talking about him, people!

    0

    0

Leave a Comment

Optional