(VIDEO) “Tak Boleh Kena Tegur..” – Dua Kenderaan Sengaja Halang Ambulans Undang Kecaman Netizen

Kehidupan

(VIDEO) “Tak Boleh Kena Tegur..” – Dua Kenderaan Sengaja Halang Ambulans Undang Kecaman Netizen

Baru-baru ini tular di applikasi TikTok, video perkongsian oleh seorang pengguna dikenali sebagai Azman Roy memaparkan dua kenderaan yang dilihat sengaja menghalang laluan ambulans.

Menerusi video tersebut, dilihat sebuah van jenis Toyota Hiace sengaja mengikut rapat selepas ambulan keluar dari simpang malah tindakan itu terpaksa ditegur oleh pemandu supaya menjaga jarak kerana bahaya jika ambulans menggunakan break emergency.

Advertisement

Tidak lama selepas itu, seorang lagi penunggang motosikal berbangsa India mula mengejar ambulans dan betindak menahan ambulans dengan memberhentikan motosikal di tengah jalan.

ambulans

Kami off siren sebab patient non emergency. Transport satu patient bed ridden pergi ke pusat dialysis… dan terjadilah benda ni, tolong viralkan… report polis sudah buat.

Sehingga kini, video perkongsian tersebut telah meraih 54.7K tontonan, dan 3.8K tanda suka di laman TikTok.

@hikumi_85

Warning ?? alert. Disclaimer: kami off siren sebab patient non emergency. Transport 1 patient bed ridden pergi ke pusat dialysis…Dan terjadilaaa benda ni?tlng viralkan…report polis sudah buat #kenebuli #warning?? #ambulans #fyp

? original sound – Azman Roy760 – Azman Roy760

Meninjau di ruangan komen, rata-rata orang ramai turut berasa marah dengan tindakan dua kenderaan tersebut yang sengaja menghalang laluan ambulans yang sedang dalam perjalanan menghantar pesakit ke hospital.

Ada jugak manusia macam ni tak boleh kena tegur. – Netizen.

“Macam sepakat je van tu dengan uncle tu? aku nak tahu apa masalah van tu,” tulis seorang pengguna TikTok.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending yang lain pada pautan di bawah.

tiktok sengau elak scam
8 bulan lalu

(VIDEO) “Cancel Kena 'Scam'..”- Berlakon Sengau Jawab Panggilan Scammer, Wanita Ini Undang Tawa Netizen

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : TikTok

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Comments are closed.

Loading...