Written by Bella | July 16th, 2018

Isu LGBT di Malaysia kini sudah semakin serius, golongan ini sudah berani dengan ghairahnya menonjolkan diri dan lebih lantang bersuara bila ada ahli ulama dan pendakwah menasihati atau memberikan komen mengenai mereka.

Terdahulu, Pu Amin pernah menerima ugutan meminta beliau berhenti berbicara tentang LGBT selepas beliau menegur penampilan Safiey Illias yang menyerupai wanita sedangkan semua orang tahu dia adalah seorang lelaki. Namun, semangat pendakwah bebas itu tidak pernah padam, terbaru PU Amin menerusi akaun Instagramnya mendedahkan suasana yang agak tidak senonoh berlaku di sekitar majlis rumah terbuka Safiey.

Menerusi sebuah video yang dirakam, dilihat seorang penyanyi wanita ( mungkin transgender) menggeselkan payudaranya pada kepala seorang tetamu lelaki.

Lebih menyedihkan lagi, aksi itu berlaku dihadapan pelajar tahfiz dan 200 orang anak yatim yang telah dijemput ke majlis tersebut yang dipenuhi dengan aktiviti maksiat.

Demi agama Islam, Pu Amin  berkata beliau tidak kisah dibenci dan akan terus menyampaikan kebenaraan.

73 responses to (VIDEO) Safiey Jemput Anak Yatim & Tahfiz Ke Rumah Terbuka Tapi Ada Acara Laga T***k – PU Amin

  1. Anonymous says:

    TERBAEK la!

    58

    0
    • Anonymous says:

      apa yg terbaik..”t….k..palsu
      Alahyarhamah Biduanita Sharifah Aini pun x mcm tu punya betik ye.

      -1

      28
      • Anonymous says:

        terbaek la komen dr PU Amin..ni kan post nara ttg komen OU Amin. bkn komen nara ttg si bapok tu. ko dah kenapa emo petang2 ni…adoi! nak pertahan agama tak boleh kalut mcm ni aci.

        64

        0
        • sukatiler says:

          well…well…well…penunggang agama kan bersepah kat malaysia ni…dari yg ustaz sampai ke pondan.

          9

          8
        • Anonymous says:

          Guys, tolonglah boikot si Safiey Sajat segala jadah pondan ni. Tolonglah! Anak sedara aku yg kecik pun dh start tunjuk2 aksi gedik pondan ni konon nak buat lawak. This is not a joke. Serius dah isu ni. Tolonglah boikot jantan2 keparat ni! Jgn follow ig dorang, jgn bg perhatian dkt dorg, jgn beli produk dorg. Please!

          83

          0
    • Anonymous says:

      antara bapok2 malaysia, safiey ilias ni yang paling aku benci. Dasar penunggang agama. poyo buang tetek la, nangis bawak bapak masok tv da berubah tapi last2 jadi maknyah balik. tabur duit kt family memang da dorang senyap. boikot safiey ilias!!

      94

      0
      • Minah dah insaf says:

        Yup btul tu..aku pn setuju..sjk die da kembali jd pondan ni makin menjadi2 die mempermainkn agama..yg followers mnyokong n backup die tu pn same bangang..org cmni nk didakwahkn cre halus tp kalo gne cara halus bksn ke?gne cre pu amin ni lg bgs..da tntu2 kasar n ckp lps dr ckp blapik tp xmnggalkn kesan pn..terbaik pu amin..semoga Allah permudahkn urusan dakwah ustaz n rakan2 yg sme2 berjuang menegakkn ajaran islam..aamiin

        53

        0
      • Anonymous says:

        yes setuju sgt2 ngan anon 4.59pm…… paling aku benci sbb persenda2kan agama mcm ni….

        11

        0
    • Anyn says:

      Ustaz2 tahfiz ni pun dah kenapa???
      Bukan sapi lembu yg rosakkan anak2 tahfiz tp ustaz2 ni yg lebih rosakkan budak2 tu!!!
      Boikot n abaikan golongan kunyit ni pun payah ke pak2 lebai oiiiii!!!!!

      3

      23
      • Anonymous says:

        tugas pak lebai ialah mencenbgah org mcm bapok2 nie.
        sekolah tak abes ke????

        13

        0
        • Anyn says:

          Sapa yg tanggungjawab bawak bdk2 tu pi sua kat majlis bapok aapi lembu tu???!!!! Kalau bukan pak2 lebai tu??!!!!
          Hadap sangat ke makan free masa majlis tu???!!!!
          HAAA TEPOKKK!!!

          0

          3
    • BOIKOT. says:

      Dah tiba masa kita ramai2 boikot spesis mcm ni. Kurang ajar betul.

      23

      0
  2. Anonymous says:

    Sajat dan Sapi asal Kelantan kan.

    4

    13
  3. rimaniss says:

    melampau sungguh!
    sedih tgok..

    7

    0
  4. pakatanbawang says:

    boikot…yg membeli bermakna menyokong..
    katakan tidak pada pelir kecut

    25

    0
  5. nok gebuzzz says:

    padan muka!!kan dah kena….panggil budak2 tahfiz tapi acara buat mcm budak2 tu x wujud sbb nak kaburkan mata org supaya npk yg si polan tu baik la kengkonon….

    25

    0
  6. ezze says:

    BILA LA DORANG NI NAK KENA TANGKAP.MAKIN GALAK AKU TENGOK DIAORANG TUNJUK.TAKDE LANGSUNG RS MALU.TAKDE LANGSUNG RS TAKUT.BALIK-BALIK—ALLAH TAU APA NIAT KAMI..ALLAHU..SEMOGA ALLAH SELAMATKAN KITA SEMUA.MAKIN TAKUT AKU TENGOK.

    46

    0
    • kordi says:

      sejam lepas PU Amin keluar statement nak amik tindakan dengan Pegawai Berautoriti sapi dengan kecuit teloqnya teruih keluar statement surat terbuka bhahahaha kecuttttt

      2

      0
  7. Anonymous says:

    Sbb cuba ko baca di “” Malaysia kini “, tajuk nya KELANTAN TAK TERLEPAS BAHANA LGBT.

    Byk info dlm tu

    3

    2
  8. Anonymous says:

    Diorang nie belum terima bala je..Dah kene insaflah

    8

    0
    • shopia lorren says:

      Dia org yg kena bala mmg wajarlh yg ditakuti kita berjemaah terkena tempiasnya..Allahuakbarhiminzalik…

      39

      0
    • say no to pondan says:

      dia jadi camtu pon mungkin antara bala yg dia dapat sebab memainkan agama.. wallahualam.. bala ni dtg dalam pelbagai cara, salah satunya, ditutup, dikeras dan dihitamkan hati..

      13

      0
  9. Anonymous says:

    dua ekor ni tak yah la nak tazkirah2 dah..dah terlambat.
    cekup & sula je layak utk diorang

    21

    0
  10. Pe nk jd msia ni says:

    En safie,pe tjuan pnggil bdak2 thfiz tu..nk rosakkn hdup diorg gak ke?sdah2 la awk je yg dn en sajat pondan,jgn bbitkn bdak2 thfiz tu.diorg nk msuk syurga

    22

    0
    • Anonymous says:

      dia nak tunjuk ‘cash is king’.
      mcm la tahfiz2 tu lapar duit haram dia tu. operate kat siam..ckp konon mkn produk dia. dasar munafik!

      2

      0
  11. Bob Barli says:

    Dia ni dah melampau sangat. Pihak berkuasa tolong laa masuk campur. Takde ke mana2 lawyer yang boleh cadangkan nak buat report apa atas Sapi ni? Dia ni kalau biar lama2, boleh rosakkan aqidah generasi akan datang.

    34

    0
  12. mak kau punya laki says:

    lain kali kalau dijemput oleh bapok ni, reject terus..mcm nak rosak kan akidah anak2 tahfiz aje bapok ni.anak2 tahfiz pun nanti confuse..

    32

    1
    • ash says:

      ye betul
      sebaiknya tolak jemputan tu
      walauapa pun ganjaran yang dia tawarkan
      tolong la, caranya nampak sgt seolah nak tunjuk
      money is everything
      dia lelaki tetapi bersifat menyerupai perempuan
      itu yang jelas HARAM
      Moga Allah lindungi kita semua
      Nauzubillahiminnzalik

      9

      0
    • mkn free sapa x mau says:

      mkn free siapa x mahu rakyat marhaen ni kan.
      sggup je dtg berasak2.

      0

      2
  13. Anonymous says:

    Pondan sial

    0

    0
  14. bilal says:

    macam la kau tu suci tak dek dosa ,dah sah2 show tu lepas grup tahfiz balik,belah la kau belajr agama pun blum tinggi mana,pandai plak nak judge org,ostat poyooooo

    0

    49
    • Anonymous says:

      mane kau tau budak tahfiz dah balik… dah sah2 ade budak2 lagi kt belakang tu… ko penyanyi jantan tu kan.. suke errrkk jd manusia jahanam buat tetek gesel2 kt jantan jgk… fitrah dah lelaki tak malu ade hati nk jd perempuan…

      17

      0
  15. Anonymous says:

    ada informer bg ig adik pu amin kat sapi…spesis kunyit jugak katanya adik beliau
    jawab la ye pu oi…

    1

    12
    • Anonymous says:

      ye ke adik dia kunyit? kalau bukan…? menjawab la kau dlm kubur oi…

      12

      0
    • Minah dah insaf says:

      Yup btul tu..aku pn setuju..sjk die da kembali jd pondan ni makin menjadi2 die mempermainkn agama..yg followers mnyokong n backup die tu pn same bangang..org cmni nk didakwahkn cre halus tp kalo gne cara halus bksn ke?gne cre pu amin ni lg bgs..da tntu2 kasar n ckp lps dr ckp blapik tp xmnggalkn kesan pn..terbaik pu amin..semoga Allah permudahkn urusan dakwah ustaz n rakan2 yg sme2 berjuang menegakkn ajaran islam..aamiin

      2

      0
      • Hmmmm says:

        Eh komen ni utk bls komen kt ats yg mnyampah tgk safi tu..bkn utk komen yg ni..nara ni biol ke line aku yg biol nih

        1

        0
    • Minah membawang says:

      Ko ni msti pengikut setia safi bapok tu kn..asal tibe2 die nk cte psl adik ustaz ni plak?nk kaburkn mte org ke cemana?safi tu pn dpt info dr tah sesapa n trs viralkn..kalo ye pn adik ustaz tu kunyit,ustaz tu taula cane nk tarbiahkn adik die..

      6

      0
  16. Anonymous says:

    semakin berani pondan2 kat m’sia ni…
    semoga Allah membalas perbuatan diorg yg menghina agama islam

    13

    0
  17. peace yo says:

    astagafirullah, mrk nak msia ditimba bala baru nak sedar ker, atau mrk mrk yg kena bala, tlg lah sebelum Allah turun kan bala mcm zaman Nabi Luth, masalah nya kalau Allah turunkan bencana bukan org2 mcm gitu aja kena, kita yg x ada kena mengena dgn mrk, pun terkena sama, Ya Allah, kau pelihara tanah air aku dari sengsara dan siksaan mu. Pelihara kami umat2 yg masih mengamalkan amalan Quran dan Sunnah, berikan mrk2 yg terjebak kesedaraan yg sebenar2 nya, aamiin

    18

    0
  18. Antipondan says:

    Aceh da laksanakan hukuman sebat dkt golongan gay.malaysia bila lg?

    16

    0
  19. Anonymous says:

    Ni namanya JANTAN SUNDAL

    6

    0
  20. Anie says:

    Pdpt saya apa pun produk dr mereka, jgn la dibeli. Sumber kekayaan mereka dtg dr pembeli. Wang tu digunakan utk pembedahan, pakaian alat solek dll. Kurg duit, diorg akan susah then bila susah selalunya org baru igt Allah. Bila senang manusia alpa.

    26

    0
  21. Armada says:

    Dah jantina sendiri pun confuse.. Inikn pulak halal haram..

    9

    0
  22. Chegu says:

    Mak,Ayah, Adik-beradik atau sesiapa sj yg ada hubungan darah dgn hamba Allah yg satu ni…. Selamatkan dia dari terus hanyut dgn hasutan syaitan laknatullah….Itu darah daging anda ,zuriat yg anda tatang timang kecil2 dulu…. Sedihnya,peritnya lihat saudara seagama jd begini…..tapi sy yakin, doa yg baik2 dari ibu ayah, keluarga Dan saudara seagama adalah senjata yg paling mustajab utk hamba Allah yg satu ini berubah satu hari nnti. Pendapat sy, ini ujian Allah utk dia Dan keluarganya….kita doakan yg baik2 utk dia….semoga dia menemui kembali jalan pulang yg diredhai Allah….

    13

    0
  23. Apak kau says:

    Geng jubor ni lebih hina dari pelacur

    4

    0
  24. kunsa says:

    Pondan usaha nak cantik nak tiru perempuan..
    Perempuan beli product pondan sebab nak cantik macam pondan,,,
    #ehpening!!!
    #boikotlah..

    9

    0
  25. Anonymous says:

    Pondan gigih buat transplant nak jadi perempuan, perempuan gigih membeli produk pondan nak jadi cantik seperti pondan…. err, pening2

    3

    0
  26. Sitisydney says:

    Zaman kecik 80an dulu pondan tak sape kecam pun malah diterima seadanya. Kalau kat kampung kenduri kahwin 80% mereka mak andam, gubah hantaran. Keluarga akak kuat agama tapi tak pernah kecam ke, cuma sekali je mak pernah tersalam ” Allah tersalam pulak, batal air sembahyang”(bila dah jauh dari org). Golongan pondan dulu tak gedik pandai bawa diri. Tak buat hal atau bangga, bongkak, menunjuk- nunjuk dia perempuan jadian.

    6

    0
    • suka tgok..baru dtg KL says:

      zmn remaja di KL, taon 80an, pondan byk berkeliaran di Jln Raja Laut, dkt Epf tu, dkt panggung wayang tu, yg menyerupai Sheila Majid dn retis2 lain pun ada…ingatkn artis, rupanya BAPOK.

      1

      0
  27. maktiri says:

    yg hairannya ramai gak penyokong produk dia nie..klau x mcm mn bole kaya raya kan???.. dia pun buat pembedahan plastik … yg beli produk dia nie konon2nya nk jd cntik mcm dia ke?? plastik semata2..

    6

    0
  28. Anonymous says:

    SUSAH SANGAT KE NAK BOIKOT? BANYAL LAGI PRODUCT KECANTIKAN KESEHATAN DI MSIA KAN? APASAL SUSAH SANGAT MAK BOIKOT????

    6

    0
  29. mak cute says:

    mmg patut alim ulama tegur bab pondan2 ni dh makin membiak…meroyan & makin berani seolah2 negara xda undang2…masing2 tayang boyfriend…bontot tetek silikon…

    5

    0
    • Anonymous says:

      ‘ring of fire’ dah mula aktif. yg tak tau …p la google.
      ug kat indon..tunggu masa je..dah membuak2 apinya. malaysia ni tergolong dlm group ring of fire tu.
      kalu btol ramalan para ulama…tak pelik kejadian kaum sodom berulang.
      kalau ada yg tak paham aku yg aku tulis ni …sila google la ye. korang dah besar.
      malas nak tulis panjang2. bukan pondan2 tu baca pon.

      4

      0
  30. melati says:

    Ustaz2 & PU sekarang byk yg Khinzir…Ustaz masa sekolah dulu yg btol2 Ustaz..!!!

    0

    13
  31. azreen says:

    Lagi satu aku x paham,,apsal cikgu2 sekolah budak tahfiz boleh terima jemputan si safie ni?? Takkan la x boleh nak beza? Bila ko pegi bermakna ko menyokong. Dah2 la tu lapor duit puak2 ni sangat….

    4

    0
    • Anonymous says:

      Itu yg aku fikirkn..kenapa benda tu bole terjadi..masalah duit yg pasti..jadi sipondan ni pun amik kesempatan..bole cover kelaku tu kann..dunia dh akhir zaman ..tulh yg pemetintah wajar amik perhatian..

      1

      0
  32. BOIKOTPONDAN says:

    Ya Allah.. izinkan petir menyambar sapi ilyas.. biar tebakar separuh badan sebagai peringatan, dan biar dia sempat bertaubat.. tapi kalau mati terus pun tak pe..sebab dia tanggung seorg2.. klu bala turun.. habis semua kena..

    4

    1
  33. anon says:

    kalau ada yg perasan..LGBT makin berani slps PRU n kemenangan PH…knp?? walaupun nmpk sgt melampau tp tiada tangkapan atau tindakn di ambil..

    sbb DAP antara penyokong kuat LGBT.. lihat mcm mn Numan Afifi blh naik jd press Officer Yb Syed Saddiq sedangkan dia adalah antara orang utama yg anjurkan iftar LGBT thn lps. n dia tarik dr pn slps ramai yg kecam, YB kt smpai skrg xda komen apap2 pasal pelantikan ni. n knp sy kaitkan Numan Afifi..sbb dia adalah slh seorg alumni sekolah tajaan DAP..

    sy suka PH menang n Kt semua pn rasa senang dgn kejatuhan rosmah (sy kata rosmah sbb sy rasa tanpa rosmah, masalah negara kt xkan sebesar ni)… tp ini adalah salah 1 cabaran yg kt perlu hadapi dgn kemenangan PH…

    ##takutpikirmasadepananak2

    0

    0
  34. Hamba Allah says:

    Saya sangat sedih dengan apa yang terjadi di Malaysia sekarang. Kalau kita tengok di video tu, sebenarnya itu pun adalah sexual harrassment. Sekarang terang-terang dalam malaysia golongan LGBT tanpa segan silu dan bangga dengan apa yang mereka buat termasuk bergambar dengan pasangan masing2 dan lain2. Bila kita fikir, tiada ke golongon pendakwah yang nak bersuara dan ambil tindakan, tapi bila ada yang bersuara macam PU Amin, dia kena maki dan caci . Kesian dia. Mohon kita semua rakyat malaysia jangan menyokong LGBT, menggalakkan mereka dengan like IG dan viral apa yang mereka buat. Lagi viral pasal mereka, lagi dorg happy, rasa famous dan nak buat lagi. Yang orang2 muda skrg pun, bila follow ig mereka, siap sokong, puji-puji dan like status mereka. Mana dorg tak happy. Itu semua salah. Kita bukan membenci, cuma nak mereka semua kembali kepada Allah. Saya pun ada kenal orang2 macam ni, kena lembut dengan mereka dan kita kena doakan mereka juga semua supaya berubah. Saya doakan semoga kita semua sentiasa taat kepada Allah, ingat Allah selalu dan sama2 pimpin kawan2 kita ke jalan yang benar. Yang penting jaga solat dan berakhlak baik kepada semua orang. Moga Allah selamatkan Malaysia dari segala mala petaka dan bencana. Amin.. =)

    0

    0
  35. Anonymous says:

    Bapok rupanya si melati ni. Geng Safiey Dan Sajat…

    4

    0
  36. melati says:

    Bukan sokong Pondan @ Ustaz ..saya maksud kan PU & Ustaz2 Sekarang mengarut , mcm lah Mereka jr boleh gi syurga…!!! Ustaz xpress pun byk..!!! Mcm Selpii dan Sajat ni berhala pun pikir dua kali kalau nk berok dua ekor ni nk jadi umat dia..!!

    0

    9
  37. Anon says:

    Part kita pengguna boikot barang diorg ni tp media massa pon kena buat jgk part diorg. Stop bagi liputan kat org2 mcm safiey ni. Good or bad bila diorg keluar dlm cthnya BN ni kira bantu jgk marketing diorg. Haih. Mual btl.

    4

    0
  38. Anonymous says:

    apa product dia jual.

    Tk pernah terlintas nk beli.

    2

    0

Leave a Comment

Optional