Written by Bella | July 3rd, 2018

Seakan tidak serik dikecam hampir setiap saat, Safiey Illias sekali lagi mencetuskan kontroversi panas. Masih belum reda dengan isu tayang punggung dan bentuk badannya baru-baru ini, terbaru Safiey memuat naik pula video dia sedang menjalani ‘photoshoot’ dalam keadaan separuh bogel.

Beraksi mengghairahkan seakan dirinya tidak berpakaian, Safiey seolah-oleh sengaja ingin mengundang kecaman.

Rata-rata netizen semakin bengang dengan sikap Safiey yang terlalu berbangga dengan imejnya sebagai seorang perempuan sedangkan hakikatnya dia adalah lelaki. Ada juga yang mempersoalkan mengapa pihak bertanggungjawab tidak mahu mengambil tindakan terhadap golongan LGBT yang dilihat semakin berani menzahirkan kesongsangan mereka.

Memang penampilan Safiey kali ini sangat berani dan sudah terlampau seksinya, boleh caras perempuan tulen di luar sana. Namun, apa gunanya populariti dan badan cantik sebegitu sekiranya segala ‘aset’ ditampilkan adalah palsu semata-mata. Ermm…

52 responses to (VIDEO) Safiey Illias Buat Hal Lagi, Seksi Terlampau Seperti Tidak Berpakaian

  1. Anonymous says:

    Semoga malaysia selamat dari azab

    21

    0
    • Angah watlek says:

      Wlaupun haku geli nengok adik2 fans yg suke komen “ala jgn la sexy2” kat zahirah mwson, hannah delisha n mana2 retis baru yg start nampak sexy, geli lagi haku nengok JANTAN yg mmg dah terang2 JANTAN tpi try too hard nak sexy kalahkan pompuan.
      Yg media pun beria sgt nak keluakan cite geng2 si sajat / safiey / sume ni, cukup lah!
      Definition artis pompuan sexy? Izara aishah, amelia henderson, ramona zamzam, dll – yg mmg btul sexy dari segi rupa & penampilan, bukan mcm safiey ni

      23

      0
    • bbycumil says:

      senang je nak bg pengajaran kat golongan ni..BOIKOT produk dorg! aku pelik rmai pulak yg puja n puji golongan ni..adakah sebab mereka berduit?

      16

      0
    • anti 2 alam. says:

      moga kerajaan baharu dapat ambil tindakan pada golongan2 dua alam nie! mcm mana negara nak aman ..maju dgn adanya puak2 yg dilaknak tuhan nie melata atas muka bumi.

      1

      0
  2. Anonymous says:

    Mufti & pejabat agama berani dgn Neelofa je sbb perempuan. Golongan2 mcm ni dorang takut. Mungkin dah banyak sgt termakan duit & budi. Huh!

    14

    0
  3. kinet says:

    Try hard la weii..geli

    4

    0
  4. Anonymous says:

    panah lah petir

    4

    0
  5. bkn membawang says:

    aku cuma terfikir perasaan mak ayah n family dia je…mcm mn agaknya merreka menerima semua ni? aku x pasti sama ada korang perasan ke x…dia x beraya dgn family dia. sdg kn sblm ni bkn main tunuk belikn mak beg itu beg ini…rumah mak ayah etc… kesian…berduit tp x bahagia…

    5

    0
  6. wekkkkkkk says:

    dia ni peminat effa raziah ke..

    5

    0
    • shopia lorren says:

      Ye kot..ada iras2 Tu..
      Hairan kan..APA tindakan pejabat agama pd si safiey nii..dh terang2 dia ni jantan..double standard plk dgn si sajat tu.

      #Selamat Hari Raya maaf zahir n batin wekkkkkkk..

      4

      0
  7. Anonymous says:

    NARA GAY

    1

    0
  8. Mr Sodom says:

    NARA GAY

    1

    0
  9. U look horrible actually says:

    Allahuakbar..klu x syg dri sndri en safie,pkir mk bpak yg tgk bgini.ksian org tua awk yg x tau bgaimna nk jwab msa akhirat ntt.

    4

    0
  10. anonymous says:

    tak cantik ….memang nmpak mcm girl tapi tak cantik,sajat tetep menang perfect dan complete cantik body perfect muka tak mekap pun lawa

    0

    10
  11. Geli2 says:

    Malaysia baru

    0

    0
  12. Minah Cenggeng says:

    Hidup Malaysia baru!!!!

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Belum terkena azab dunia dari allah..belum lah lagi nak sedar..sekarang kau mewah..mungkin terasa hebat no.1 antara pondan2..satu hari nanti kau terduduk menyesal x sudah, baru ko sedar dimana letak nya kebodohan yang sia2..nak nangis pun dah x guna..aku harap kau cepat2 berubah sebelum masa nya yg disesalkan tiba.

    5

    0
  14. rota rota says:

    ni bukan seksi. ni bangang namanya. dah nama pun lelaki.

    1

    0
  15. Anonymous says:

    Kita bukan nak mengutuk but please lah sedar awak bukan perempuan
    jangan leka ngan nafsu di dunia.. taubat lah sebelum terlambat ya !

    jangan malu pada manusia , malu kepada ALLAH ..
    YANG MAHA ESA YANG MELIHAT KAMU .. astagfirullahulazim..

    4

    0
  16. Anonymous says:

    ting tang ting tang ting

    0

    0
  17. Anonymous says:

    elok2 bertaubat hari tu g uturn balik….apa nk jadi la..mana pergi jakim atau ulama2..tolong la tegur skt golongan macam ni..dah semakin berani puak2 ni..nnti tak pasal2 sbb dorg ni malaysia di timpa bala..nauzibillahiminzalik..

    4

    0
  18. Anonymous says:

    Bukan Msia baru dh lama dah ada mcm ni tqpi tak diberi tindakan sebab itu menjadi2 giler bagai nak jadi bapokk ..tak sedar diri lagi tu mcm haram jadah..tunjuk seksi konon2 nye minta dipuji cantik konon..pila.bogel supaya satu Msia ni tgk …hhaaa mcm maner ko rasa…itu baru ngamm

    1

    0
  19. melati says:

    Pondan, buat aper pun takder nya Ghairah…..Mat Rempit jer yg teruja..!!! Nabi tak ngaku umat oiii mengawan gan Pondan….

    6

    0
  20. cikgebugebas says:

    Semoga dipanah petir. Hangus 1badan. Aminn

    2

    0
  21. Optional says:

    Kena boikot brg diorg tu je… masalahnya yg aku xpham perempuan2 ni nk jg beli produk2 diorg ni.. so kalau org ppuan smdiri bole support diorg ni lagi la diorg suka..

    4

    0
  22. Anonymous says:

    Confirm seronok la pondan ni dpt coverage Nara. Boikot their products, jangan bagi muka. Ini ada jugak penyokong tegar golongan pondan. Makin menjadi la spesis ni. Yang penyokong tu tak sedar bersubahat. Tanggung lah korang.

    3

    0
  23. ash says:

    Sejujurnya agak mengecewakan jgk la
    sbb dia mmg tahu dia lelaki
    dan dia pn pernah kembali menjadi lelaki
    bila dia try hard nak jadi pompuan
    ubah sana sini
    berboyfren jgk
    nampak janggal
    seksi & cantik tu mmg nampak aura lelaki nye
    itu mmg x boleh sorok
    figure sorg pompuan & lelaki tetap tak sama
    Hidayah tu milik Allah
    Cari & Kejarlah Hidayah itu
    Moga kita semua sentiasa dalam Redha Allah Aamiin

    2

    0
  24. Anonymous says:

    tiada sapa yg STIM

    1

    0
  25. Mat K says:

    Semoga dikurniakan hidayah.

    0

    0
  26. Anonymous says:

    peliklh aku pada yg ubah kejadian ni.
    Kalau filem tu lain..itu filem.
    Ini dh terang2 manusia. Lelaki mau jdi PONDAN, BAPOK…apakah nikmat yg dpt dri pertukaran imej ini. Tidak sakitkah “dubur” jika di jolok anu. Aku ckp mcm ni mestilah dubur dia di jolok jantan lain sbb dia mahu nmpk mcm pompuan..lubang mana lagi nk di jolok…duburlah.

    1

    0
  27. Pau daging says:

    Kembali kepada fitrah dik, jangan lawan kuasa Allah…berdoa dik, berdosa…???

    0

    0
  28. Joyah sporty says:

    mn JAKIM? mn majlis2 agama? tido ke semua? ptt la bleluasa semua pondan2 dlm Msia ni.. boikot produk2 dorg ni semua..klu dorg cantik pn bkn sbb produk yg dorg jual.. semuanya operate sn sini asal ada duit.. dl klu llaki bpakaian wanita di khalayak ramai semuanya kena cekup. ni terang lg bsuluh..mn JAKIM yg siasat si abg Sajat? pejam mata ke mkn mkn rasuah?klu dl pn semua2 pondan ni x muncul dlm tv. sedangkan awie & amy search rambut kena potong live.. gam je dorg ni semua dr muncul kat tv.. bg pengajaran xbaik utk bdk2..ramai dh mengikut perangai xbaik pondan ni

    1

    0
  29. Anonymous says:

    report and block je ig die.. jgn bagi die fame.. die buat kontorversi sebab die nak org kenal nama die.. tak kesah lah baik ke buruk nama tuh.. bad publicity still a publicity right?

    0

    0
  30. Axenz says:

    Biar kan la nak, dia tu kan lelaki :)

    0

    0
    • Anonymous says:

      tapi tidak segila SAJAT…nk lekat katanya kalau leh taon depan…check drh pun x mahu..elak2.

      0

      0
  31. khai says:

    bari gali

    1

    0
  32. Anonymous says:

    bapok bapok pondan pondan ni selalu lupa diri lupa pencipta yang Maha Kuasa.BIla nak insaf entah..bapok bapok pondan2 Msia ni tak dapat terima hakikat bahawa mereka adalah lelaki dan tak akan menjadi tua….duit berjuta duit banyak tapi tak reti nak pikir dengan elok ..otak mcm sampahh

    1

    0
  33. kak melah says:

    pondan2 ni sume bayar kot si nara ni..nara aku harap ko pon same ken e hazab sb mempopularkan pondan2 sialan ni sume!!!

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Si safi illyas ni memang terang2 mengaku dia ni lelaki. Cakap nak berubah bagai. Tapi sebab iman x kuat, kembali jadi pondan. Allah laknat makhluk mcm ni. Apa pun harap beliau kembali ke pangkal jalan.

    2

    0
  35. Anonymous says:

    heboh betul sipondan ni

    0

    0
  36. Dua Lipan says:

    tapi ramai jek sokong dia ni mcm siti kasim. lgbt makin merosak masyarakat

    0

    0
  37. antipondan says:

    aku harap ko disambar petir, hangus separuh supaya sempat bertaubat…

    0

    0
  38. Noname says:

    Betul la kata yatie sendayu tinggi..media bagi peluang golongan2 ni keterlaluan…dh mcm negara tiada peraturan ..sedangkan agama islam agama rasmi..sebab famous dn kaya golongan ni dh cm mencabar masyarakat n pihak berwajib.please jgn bagi mrreka peluang merosakkan adab budaya anak cucu kita..kuasa di tangan pengguna.boikot mereka dn produk mereka for go? sake..too much….dok jual ayat..x peduli..x kisah..bila dh hilang semuanya baru tau respek bangsa dn agama..

    0

    0
  39. Suhaila Banian says:

    Tak payah keluarkan berita ttg spesis ni boleh tak? Nauzubillahiminzalik.

    0

    0

Leave a Comment

Optional