Written by Bella | June 12th, 2018

Selain Nur Sajat yang penuh dengan kontroversi, nama jutawan kosmetik Safiey Illias juga cukup hangat diperkatakan oleh rakyat Malaysia.  Safiey agak kebal juga dengan segala komen negatif yang dilemparkan kepada dirinya dan tidak segan untuk tampil lebih ‘daring’ dengan imej seperti wanita walaupun hakikatnya semua orang tahu beliau merupakan seorang lelaki.

Terbaru, Safiey sekali lagi menjadi perhatian ramai apabila dia memuat naik video menunjukkan ‘aset’ mantap miliknya. Bukan main seksi lagi dan dengan rasa bangga ingin membuktikan betapa montok punggungnya itu.

Video tersebut hanya mengundang reaksi negatif dari netizen yang mengecam Safiey tidak menghormati bulan Ramadhan. Malah, ada yang meluahkan rasa jijik dengan cubaan Safiey yang ‘melentik’ habis didalam video itu.

Apa sebenarnya niat Safiey memuat naik sesuatu yang memang akan menimbulkan kontroversi dan membuat orang ramai marah? Jika ia adalah salah satu strategi pemasaran untuk produknya, kami rasa banyak lagi cara lain yang boleh dilakukan bukan dengan mencari publsiti murahan sebegini.

53 responses to (VIDEO) Safiey Ilias Dikecam Tayang Badan Separuh Bogel, Gigih Mahu Tunjuk Punggung Montok

  1. Shhh says:

    aku heran jabatan agama tk buat apa2.dulu maknyah bt keja syp2 je..dia ni mcm senang je…siap pakai baju ppn dpan org ramai…giler ke apa yg dok bangga dgn dia…

    52

    0
    • bellaaass says:

      Malaysia dah nak jadi macam thailand dah. Pondan dah boleh hidup kat public. siap bercinta sesama lelaki lagi bersweet2 dekat media sosial. Pondan dulu biasa siang lelaki, malam baru buat kerja senyap2. tak mustahil nanti malaysia jadi macam thailad.

      3

      1
    • Podah says:

      Jumpa jabatan agama pon sama jugak.. dulu sajat angkut mak ayah skali ape citerrrr.. opps.. jom pakat ramai2 tekan butang report kat sajat n safiey.. sape yg follow dia org tu tanggung laa jwb kat akhirat siap puji2 lagi cantik nye kak sajat..jelez iii.. ko tgk jelez korang kat akhirat mcm mane nanti

      26

      0
      • Nyah Solid Molid says:

        Report lah kalu berani..sembang je berdentum. Korang tu layak duduk dlm gua.

        0

        9
        • Kak ton says:

          Ape plak x berani. Org bodoh je x report. Jgn lupa ig iqram dinzly prince chicky dinzly ciki2 boom2 muah cikit miawww kene block dgn IG sebab ramai org report okeiii.

          Kalau org x boleh tekan butang report tu yg patutnya masuk gua dok diam2. Bodoh.

          4

          0
        • Hapus maknyah says:

          Ko ingat repot polis ke nyah.. org suruh tekan butang report kat ig la.. ke ko yg duduk dalam gua ni nyahhhhh ahahahahha

          6

          0
    • yeop says:

      aku dah report. korang moh ler

      3

      0
    • Kahkah says:

      Mcm bontot kylie jenner kembang kt tepi ala2 sayap berkepak kepik gitewwww

      0

      0
  2. wekkkkkkk says:

    wekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk…100000000000 kali..
    muntah hijau tgok..

    3

    0
  3. Anonymous says:

    LGBT semakin tunjuk taring…

    14

    0
  4. Duck says:

    Allahuakbar..tlong hormat bln baik ni..tlong la.ye..bdan ko cntik,rmping tp tlong jgn tmbhkn lg dosa2 yg da sdia ade.prubhan awk sblm ni pn x hbis lg d tmbang..

    2

    0
  5. Anonymous says:

    punggung buat nii…punggung pompuan tak macam niiii..puiiii

    15

    0
    • Anonymous says:

      Ponggong plastik..segala2nya plastik..yg penting bwh batang terjuntai..itu tulen..

      14

      0
      • Hihi huhu says:

        Weh bukan batang berjuntai dah xde ke mamat tu? Haha

        0

        0
        • Anonymous says:

          Masih ada..kan baru ari tu tukar balik ke lelaki.pergi umrah semua berpakaian lelaki…masih adalah tu..tkkn berani kalau dah buang batang berjuntai tu..cuma batang tu terkontang kanting…hidup segan mati tak mau.

          2

          0
    • Pigira says:

      Betul tu..kalo stakat nak punggung mcm ni.. perempuan tulen pegi sedut lemak n buat surgery pon boleh dapat mcm ni. Bodoh benar safi ni. Kalau dah bedah sane sini mmg la muke manusia pon boleh tukar jadi barbie..puihhh

      9

      0
    • Power rangers pink says:

      Masa tu dia lepas bg talk like ‘i dah insaf’. Aku pn trus suka jap. Ramai nak bergambar dgn dia termasuk aku. Dia pakai seluar jeans. Mak aiiii, punggung dia! Bygkan sebab bulat sgt bontot tu, belah belakang tertarik. Nampak la weh lurah bontot dia. Aku yg tgk ni pk ‘dia ni gila ka apa?’ sebab dia bru lepas ckp i insaf. Lol

      1

      0
  6. Anonymous says:

    BIASALAH MAK NYAH NI SEBENRNYA TAHU DIRI MEREKA SEBENARNYA PEREMPUAN JADI2AN..SO KEINGINAN UTK MENONJOLKAN DIRI MELEBIHI PREMPUAN TULEN…KONON DIALAH SORANG AJER YG CANTIK..YG SEKSI…MENGALAHKAN PEREMPUAN SEBENAR..JANTAN2 TAK PUNYA HALA TUJU AJER YG MAHUKAN DORANG NI…

    21

    0
  7. Anonymous says:

    Ponggong plastik..segala2nya plastik..yg penting bwh batang terjuntai..itu tulen..

    2

    0
  8. Anonymous says:

    korang pum pang sini apa fekdahnya.. cer report ig dia tuuuu adehhhh

    4

    0
    • yeop says:

      aku dah report. korang moh ler

      1

      0
      • Shhh says:

        report ig dia sama je…kita nk tindakan tegas dri Jabatan Agama,..kalo kat Acheh ni..mahu kena sebat dpn org ramai…risau makin ramai kaum Adam jdi mcm dorg…yg tua plak da yg jd Gay…yg muda sibuk nk jdi pondan…tak kawin lah aku jawabnya

        5

        0
  9. deezack says:

    semoga hidayah Allah swt milik dia….

    1

    0
  10. hawau says:

    tk pyh gigih nk tnjuk ko tu cm pmpuan la, sedangkn org sume tau ko mmg laki, kalo pmpuan btl masih ada rasa malu lg nk wat cmtu..

    7

    0
  11. Perlaking onion says:

    Aku tade nk komen psl jantina dia ni cuma aku nk ckp dia ni POYO JE LEBEY. Ms nampak dia dkt booth dia di Mood Republic kita rasa excited la kan nk bergambo sbb sblm ni tgk dkt social media je… itu pun sbb viral. Buat jual mahal lak bila minta bergambo bersama konon kena beli produk dia dulu baru bole bergambo same.. dah la muke ketat giler ms ckp… mulut je menjuih tunjuk dkt staff dia supaya berurusan dgn staff dia. Amboiiii…. jumpa raja2 dan vvip pun takda kekwat cenggitu! Aku pegi booth che ta terus dia sporting bila diajak bergambo… tade plak tanya da beli produk dia ka blom…. sadis ilyas… oops, safiey ilyas… ko tu ramai haters dari lovers…. kalau ada sekerat dua yg layan ko dgn baik, tak kecam tak kutuk ko… bersyukur la…. jgn nk kekwat mcm ko tu retis kegmaran ramai mcm dato ct or kate middleton…. cermin diri sendiri…. established public figure tade pun pangai pepet camni… hadoihai!

    3

    0
  12. Anonymous says:

    Kulit muka dia ni teruk tgk dkt luar…. bila dlm pic kemain ploles…. yikes…

    4

    0
  13. mak c kina says:

    nampak no tampal…punggung pompuan xmcm ni la..tiber je gelembung kat situ..even pompuan yg punggung besar pun,xgelembung mcm tu..
    aku xfaham org2 mcm ni..yg lagi xfaham, sape penyokong dia ni?sape beli produk dia?..

    11

    0
    • wekkkkkkk says:

      esok2 dh tua..terus kempos pech mcm belon.
      terus x ada daging..tinggl tulang je..nk duduk pun payah..sbb tulang dn mkn daging punggung tiruan.

      ambil iktibar sri kaka ros..

      0

      0
  14. Anon says:

    Serious aku takot dengan umat akhir zaman. Bukan takot dengan depa but takot dengan apa yg depa tak takot. Syurga neraka itu ada, azab Allah itu ada. Semoga depa sempat insaf sebelum terlambat.

    6

    0
  15. Anonymous says:

    Kepala hotak dia la Safiey.
    Jabatan Agama Islam, tolong la bertindak tegas. Sedih tgk orang Islam sendiri mempersendakan agama. Yg kafir tepuk tangan, mengejek. 100000 orang Islam yang beriman tapi ada sorang yang buat taik, terpalit imej ke 100000 yg lain.
    Please la Jabatan Agama Islam, stop nak cara berhemah je. Ada SOP tak teguran ni? Kalau didik anak n isteri ada caranya and last utk rotan. Habis tu, yang mencabar agama ni x ada apa2 tindakan? Harapkan org doa utk dia, tapi dia gelakkan korang. Siapa yang masih beli produk org2 begini, mmg bersubahat!

    9

    1
  16. Anonymous says:

    wei jom ramai2 report ig die ni..dah melampau sgt pondan ni boleh jadi contoh tak elok utk anak2 muda. aku dh report korg sume cepat2 report.

    6

    0
  17. lina pom pom meletup says:

    wei jom ramai2 report ig die ni..dah melampau sgt pondan ni!

    1

    0
  18. Anonymous says:

    buat la apa pun.. tiub fallopian xde jugek..

    0

    0
  19. Anonymous says:

    astagfirullah hal azim…..hormat bulan puasa… dah keadaan diri mcm tu..
    bukan nak myibuk hal peribadi anda … kubur masing2….
    tunjuk contoh anda seorang usahwan berjaya … sudah cukup anda mendapat keberkatan. mari la sama sama kita di beri hidayah dan petunjuk dari Allah swt.

    0

    0
  20. Anonymous says:

    mcm mana nk report? pergi kat website jais ke?

    1

    0
  21. Anonymous says:

    Safiey, sajat……cantik nak jual produk. aku takut umat akhir zaman…. selagi ada org backing mereka berani

    2

    0
  22. Anonymous says:

    Bagusnya kalau makcik2 kerepot dkt sini bersemangat untuk menbendung masalah pembuangan bayi, masalah rempit, masalah haruan makan anak, masalah kemiskinan, masalah juvana di kalangan melayu sama seperti bersemangat mengecam safiey illias.. melayu adalah golongan yang paling alim beragama berbanding kaum2 lain tapi melayu juga kaum yang paling teruk masalah yg disebut di atas. Kenapa ye? Adakah kerana melayu mcm makcik2 kerepot yang busy membawang di sini hanya sekadar hipokrit di pinggiran atau apakah?

    3

    0
  23. Geli says:

    Aku rasa dia ni lg over nak beat sajat..nak compare sapa lg hot. Yg netizen pn sangap sgt puji cantik cantik tu pehal tah..? Kau ppuan tu tak cantik ke..? Ngok

    3

    0
  24. aih says:

    hhahah.. aku lelaki.. biasa tgk cam ni.. mesti tegang ‘barang’… tapi tgk video ni….. terus lendur lagi ada la… yikesssss… geli doh…

    0

    0
  25. Awan Nano says:

    Original perempuan takkan tayang habis mcmni.. Kecuali bitch! Yg tayang aset begini hanya pondan jer. Bangga dapat aset mcm perempuan padahal tak ori.. Manusia selalu bgtu kan? Yg over kaya biasanya tak show off. Sama la mcm sapiee dan sesajat ni..

    2

    0
  26. Yg Mengharap says:

    ehh aku ter tgk la sialll…..adakah berdosa aku tgk…ehhhh japppppp…ko laki ke pempuan………………………..ehhhhh ko laki rupanya…….. vavi la ko ni

    0

    0
  27. mak cute says:

    pondan je pun yg gigih nak tayang aset…klo pompuan tulen xda maknanya kecuali yg xda maruah diri…bajet2 instafemes…1st time dpt tetek bontot silikon…so menyakai la si sapie ni..klo jumpa luar rasa nak baling telur je kat muka dia ni..x pun heret rambut dia tu…kebal tul ko ye…xda tindakan kat ko…makin menjadi

    BOIKOT PERLASHINE dia…

    0

    0
  28. aku kau says:

    ehhhhhhhhhhhh adakah berdosa aku melihatnya…………………..ehhhhhhhhhhhhh adakah awak perempuan atau lelaki………….ehhhhhhhhhhhhhhh sial la ko ni………………jantan rupanya…ada bebird hahah puiiiiii

    0

    0
  29. Anonymous says:

    beza kan yg ori dgn “buatan”.hihihi.Org klu ORIGINAL ni slalu mmg JAGA,SIMPAN KEDAP UDARA x nak org tau. tp klu dh mcm ni rupo eh TAYANG,TONGGEK,TELANJANG BAGAI ko rasa????. Hello Bang Jat x adelah org nk heran nk hadap nk jeles bagai dgn badan ko tu. Ingat ni satu jer mcm mana CANTIK,MELENTIK badan ko HAKIKAT nya ko TETAP LELAKI. X kan sekali pun period dan senggugut hinggap kat badan ko. Aku pun nk mintak maaf kat ko sbb mngata bln pose ni. Tp cara ko tu bkn buat aku rasa nk mengata ko jer klu boleh nk sula terus jer. Moga ALLAH bg ko hidayah suatu hari nnti.

    1

    0
  30. Anonymous says:

    Konon tak nak dikecam..tapi diri sendiri yg nak di kecam..alang2 dah tak tahu malu ni tntu kauu terus bogel..murah nya harga diri pondan2..satu persatu kan masa ini viral² hal pondan..offer MURAHHH tu..mklum nak raya..ingat kan kat kedai je ada discount hrga barang murah untuk raya nii..tp PONDAN2 LAGIII MURAH!!! Yuckkk terdesakkkk

    1

    0
  31. hakak says:

    ellehhh… setakat punggung tak ori mcm tu, takde sape heran.. kau tu dah sah2 jantan.. tk payah nak tunjuk punggung palsu tu kat org.. sia2 je Allah bagi otak dan akal kat kau.. tp tak pandai nak guna.. elok2 jadi jantan, nak jugak jadi pondan.. bodoh!

    0

    0
  32. anonymous says:

    masa dia sofia putih dulu lgi nmpak girl sebab montok,sofia ni dah operate dah

    0

    0
  33. butoh ko says:

    ni la org kata taubat kepala butoh

    0

    0

Leave a Comment

Optional