(VIDEO) Netizen Label Aliff Syukri Kurang Ajar, Kutuk Warna Kulit Penyanyi Santesh Dan Cari Penonton ‘Ugly Women’

Hiburan

(VIDEO) Netizen Label Aliff Syukri Kurang Ajar, Kutuk Warna Kulit Penyanyi Santesh Dan Cari Penonton ‘Ugly Women’

Apabila Datuk Seri Aliff Syukri kali ini menjadi penaja Gegar Vaganza 5, terus-terang ramai yang merasa lega kerana mungkin gimik yang beliau lakukan tidak terlalu berlebihan daripada penaja sebelumnya.

Advertisement

Namun, netizen sudah tidak dapat menahan rasa amarah mereka lagi apabila Aliff semalam menggunakan cara yang sangat tidak beradab untuk mempromosikan produk pemutih kulit keluaran syarikatnya.

Bukan sahaja bersikap rasis dengan mengutuk warna kulit penyanyi Santesh Kumar yang popular dengan lagu Amalina, malah Aliff yang cuba untuk berbahasa Inggeris dengan ‘selamba’ ingin mencari penonton dengan muka hodoh (ugly women) untuk mencuba produknya itu.

Jelas sekali, penonton wanita itu tidak selesa apabila jutawan kosmetik itu menyapukan ‘foundation’ di mukanya, paling membuatkan ramai netizen menyampah saat Aliff mengatakan beliau akan berikan duit pada wanita tersebut selepas kejadian yang agak memalukan itu.

Rata-rata netizen menganggap tindakan Aliff itu agak kurang ajar. Bukan sahaja bersikap rasis terhadap Santesh, beliau juga memandang hina rupa paras orang lain.

Sudah beberapa kali dikecam kerana perbuatan beliau sebelum ini, Aliff sepatutnya belajar daripada kesilapannya. Tidak salah untuk mempromosikan produk kerana beliau adalah penaja utama, tetapi sebagai seorang ahli perniagaan biarlah ada ‘kelas tersendiri’ dan tidak mengguris hati orang lain. Apa pula pandangan anda?

Sumber Berita :  Twitter Imran Ajmain & Khairunisa.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

45 Comments

  1. Sabri Ali @ Nick

    November 5, 2018 at 7:15 pm

    PLEASE BAN ALL HIS SONGS FROM AIRED ON ANY RADIO CHANNELS!!

  2. hahahahah

    November 5, 2018 at 7:13 pm

    ada dah bukti yg dia ni miss kepoh yg sblm ni kecoh… cuma tgu je reramai nak dedah pekung2 dia ni menipu ramai org n suka kenakan org dlm diam

  3. Tak payah nak bela sangat la

    November 5, 2018 at 4:57 pm

    Ada pulak yg back up di aliff tu kata dah plan. Dah sah2 wife dia tulis kat ig itu semua spontan bla bla. Bengong bin abadi sungguh.

  4. bunga

    November 5, 2018 at 4:18 pm

    aku xrs dia brmksd nk ckp pompan tu hodoh.tp alif ni xtaw nk ckp cmne dalam BI utk nk ckp pompan yg nmpk xcntik tanpa mekap.

  5. unknown

    November 5, 2018 at 3:21 pm

    he looks so stupid.. malaysian please stop watching GV !!!!

Loading...