(VIDEO) “Macam Dia Suka” – Dilihat Senyum Di Mahkamah, Netizen Dakwa Wanita Hina Islam ‘Lapar’ Populariti?

Kehidupan

(VIDEO) “Macam Dia Suka” – Dilihat Senyum Di Mahkamah, Netizen Dakwa Wanita Hina Islam ‘Lapar’ Populariti?

Terkini, wanita yang tular selepas membuka tudung dan baju ketika membuat persembahan stand up comedy menghina agama Islam di sebuah kelab komedi telah didakwa mengikut Seksyen 298A(1)(a) Kanun Keseksaan di Kompleks Mahkamah KL.

Menurut laporan Kosmo, wanita itu bagaimapun membuat pengakuan tidak bersalah selepas pertuduhan dibacakan terhadapnya.

Advertisement

Susulan itu, reaksi wanita yang dikenali sebagai Amy atau nama sebenarnya, Siti Nuramira Abdullah ketika tiba di perkarangan mahkamah telah mendapat perhatian orang ramai.

Amy

Menerusi video yang dimuat naik di aplikasi TikTok Kosmo Online, Amy dilihat tenang walaupun tangannya digari dan diiringi dua anggota polis masuk ke mahkamah sambil puluhan pengamal media mengambil gambar serta video wanita itu.

Namun, meninjau di ruangan komen rata-rata orang ramai tidak berpuas hati dengan reaksi yang diberikan oleh wanita itu dan mendakwa dia seakan-akan suka dengan perhatian yang diberikan kepadanya.

Suka la tu.. orang dah kenal dia. – netizen.

“Bila kena tangkap masih tersenyum gitu, suka, macam dirinya anggap tak bersalah, masuk la kau ke penjara seumur hidup,” tulis seorang lagi pengguna TikTok.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending yang lain pada pautan di bawah.

5 bulan lalu

Wanita Buat 'Stand Up Comedy' Hina Islam, Didakwa Di Mahkamah Hari Ini

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

1 Comment

  1. anonymous

    July 13, 2022 at 1:34 pm

    malaysia ni dah consider as free country dah bukan negara islam pun so klau kau tak suka jadi islam pun nobody cares ok!! but apasal engkau sengal nak bagi tau satu malaysia by doing ur so-called comedy act tu. you hina agama pulak tu tak kisahlah agama apa pun(in malaysia sesipa hina sebarang agama pun akan dikenakan tindakan oleh pihak MAHA berkuasa)confirmed that u are so attention seeker shame on u sebab tak de pendirian!!

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...