(VIDEO) “Limited Edition” – Pelanggan Bagi Duit ‘Rare’, Netizen Suruh Peniaga Halalkan

Kehidupan

(VIDEO) “Limited Edition” – Pelanggan Bagi Duit ‘Rare’, Netizen Suruh Peniaga Halalkan

Tular di aplikasi TikTok, satu hantaran video oleh seorang pengguna dikenali sebagai Izzudin Radin yang memaparkan duit yang diterima daripada pelanggan telah mendapat perhatian orang ramai.

Menerusi video tersebut, Izzudin yang terlalu sibuk berniaga sehingga tidak menyedari dia sudah menerima duit bernilai RM10 yang ‘pelik’.

Advertisement

Malah, dia terpaksa menanggung kerugian akibat tindakan pelanggan yang mungkin tersalah memberikan duit itu.

duit

Tengah-tengah meniaga tak perasan ada orang bagi duit rare macam ni.

Difahamkan, duit bernilai RM10 yang terkoyak itu telah dicantumkan semula dengan menggunakan duit yang sama menggunakan sellotape.

@izzudinradin

Tengah2 meniaga tak perasan ada orang bgi duit rare macam nih.lai lai lai sapa nak beli duit unit ni?

? bunyi asal – Mhd Aizzat – AizzatFromYT

Meninjau di ruangan komen, rata-rata orang ramai telah meninggalkan reaksi positif dengan bersangka baik dan menganggap itu adalah rezeki untuknya.

Untung la, duit kome ada 2 agong – Netizen.

Susah nak dapat duit 2 kepala tu.. huhuhuhu.. biasa lah kalau berniaga ni macam-macam jumpa duit orang bagi.. sabar je lah,” tulis seorang warganet.

Ikhlaskan jer bang semoga Allah melipat gandakan rezeki abang selepas ni amiin,” tulis seorang lagi pengguna TikTok.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending yang lain pada pautan di bawah.

6 bulan lalu

"Misteri Terungkai" - Pekerja Bergaduh, Kucing Mati Berturut-Turut, Rupa-Rupanya Kedai Kena Sihir

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : TikTok

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Comments are closed.

Loading...