Written by Bella | October 18th, 2018

Sudah menjadi trend dan musim untuk jutawan-jutawan kosmetik di Malaysia menghasilkan lagu mereka sendiri. Selepas Datuk Seri Vida dan Datuk Seri Aliff Syukri, kini giliran Safiey Illias melancarkan lagu terbarunya berjudul Syinta Gila.

Namun, sambutan kali ini diluar jangkaan. Ramai yang puji lagu tersebut ‘catchy’ tetapi pada masa yang sama merasa bersalah kerana enggan dikatakan menyokong golongan LGBT pula. Ada yang kata lebih ‘best’ daripada lagu Bobo Dimana.

Untuk pengetahuan anda, lagu Syinta Gila merupakan hasil ciptaan penyanyi Indonesia, Ressa Herlambang yang terkenal dengan lagu Menyesal.

Bila ada lagu menarik dan sedap untuk dilayan, sekali yang menyanyi terlibat pula dengan gejala yang penuh kontroversi. Ada yang dah dengar ke lagu ini dan melekat dalam kepala?

47 responses to (VIDEO) Lagu Syinta Gila Oleh Safiey Illias Dipuji Netizen

  1. unknown says:

    munafik suma.. bila c sajat, alep hampa kutuk habeh.. bila pondan ni nyanyi sokong plak.. konon catchy lah rancak lah..

    30

    0
  2. Duh says:

    Lagu ni sedap nya tang mana???

    14

    0
  3. ghadisk says:

    mslhnye..wanita ke????????????????????????

    23

    0
  4. Anonymous says:

    sengal BN, penyokong LGBT. Tak payah highlight langsung cerita spesis laknatullah ni.

    31

    0
  5. Bee says:

    murung jap (T_T)

    7

    0
  6. sapi yang sepi says:

    bukan wanita lah…. tapi waknita… cer dgr betul2.. hhihihiih

    2

    0
  7. nok gebuzzz says:

    BOIKOT LGBT!!

    18

    0
  8. faz says:

    Nak boikot biar sama rata semua, ni boikot LGBT, tapi duk tengok Ellen Degeneres, Ellen Show. Apa yang Hollywood taknak boikot ke

    5

    2
  9. unknown says:

    baru je kena skolah dengan Ebit Lew dalam IG sampai nanges2..
    ni keluar lagu pulak.. bila nak insop? #sajatanya :)

    5

    0
  10. Minah membawang says:

    Yg dok up psl lagu die ni dah knp?seolah2 pujian tu lg menaikkn smgt die plak sb org suke n sokong pe die wt..kalo nk boikot,boikot sume skali..biarla lagu n suara die cm buluh lemang pn,xyh amk pot..xyh nk cover cte psl die..biol nara ni..netizen yg skg pn biol

    7

    0
  11. intan says:

    tak pyh la up cerita pasal geng lgbt semua ni nara..kalau tk kene balasan allah nnti kat ko.. kena kat anak2 ko ..ko tunggulaahhhh..

    4

    0
  12. aku kau says:

    arghhhhh sape suka bodooo

    3

    0
  13. Bodoh tu simpan sekit says:

    Siapa sokong or suka lagu ni dia pun lgbt …esp akak akak tudung bajet alim tu ……..mereka pun lgbt dilaknati Allah .

    3

    0
  14. Rose says:

    Seriussss tak sedap langsung.

    8

    0
  15. Ken says:

    Tak yah la nak up ceta 4 babis ni…alif vida sajat n sapi..menipu masyarakat

    4

    0
  16. so-SIAL says:

    WHAT THE FUCK IS THIS SHIT?????! respond pertama saya la. Mintak maaf.

    3

    0
  17. aku wanita says:

    geli pulak dengarnye
    gambar2 bukan main seksi..
    tak sedar ke dia tu lelaki

    7

    0
  18. Lavida says:

    Pu amin mana pu amin..

    4

    0
  19. Anonymous says:

    Bergetar tulang rusuk PU Amin tengok dia ni

    2

    1
  20. Fufu says:

    Entah apa la kriteria yg dinilaikan.keje ask membahan n underestimate org je.bkn jd pengacara program ilmiah pun.kalau blm dpt award pun x pandai jg adab,dh dpt award ni nnt mcm kaduk naik junjung la kau ye nabil.kisah pulak aku….next!

    0

    1
  21. DEAR ALL RADIO CHANNELS, PLEASE BAN THIS SONG FROM AIRED ON ALL RADIO CHANNELS!!

    6

    0
  22. Elliza Razak says:

    BUAT SEMUA SALURAN RADIO, MOHON HARAMKAN LAGU INI DARIPADA KE UDARA DI SEMUA SALURAN RADIO!!

    5

    0
  23. Elliza Razak says:

    Jauh masih aku di perjalanan
    Kasih perasaan merantai diri
    Kian menyepi tiada berita
    Terasa bagai angin sentuhannya menusuk

    Demi cinta yang tak mampu terlupa
    Badai percintaan hadir di sini
    Pahit derita walaupun berbisa
    Ku pasti sambut mesra
    Jika engkau jejaki diriku

    (Korus)
    Haruskah aku lalui
    Dalam dendam yang menghiris
    Adakah bayangnya menggamitku kembali
    Haruskah aku tempuhi
    Dalam dendam yang menghiris
    Adakah bayangnya menggamitku kembali

    0

    0
  24. Edi says:

    Lagu Syinta Gila ni rancak. People yg judge lagu ni dgn mengatakan bahawa lagu ni x sedap…Woii sedap untuk di makan…lagu boleh di makan ke?

    0

    0
  25. Edi says:

    Dear haters, kau suka lagu Syinta Gila xde kaitan dgn kau sokong LGBT…lagu bende lain LGBT bende lain…

    0

    2
  26. Joyah pok pek says:

    Abg Safiey nak wat duit melalui YouTube channel cm Pak Alif gak dan free advertising cm Abg Sajat untuk produk dia..itu je motif nyer

    0

    0
  27. Tk says:

    Vokal failed big time!!!

    0

    0
  28. Anonymous says:

    lawa lagu liriknya….?

    0

    0
  29. Lapadite says:

    sorry nk mencelah :

    ada dua kes :
    1-org pandai tapi perangai mmg cilaka
    2-lagu sedap tapi penyanyi nya LGBT

    point is, kalau org no 1 tu pandai tapi perangai teruk, kita sebagai manusia normal tetap x boleh menidakkan dia mmg pandai.. sama gak ngan lagu sapi ni, the fact is lagu ni mmg easy going fun n boleh buat terngiang2..kita x boleh mnidakkan lagu ni fun but still x bmaksud yg ckp sedap tu menyokong LGBT.

    suka x bmaksud mnyokong. mcm org yg no 1 tu kalau dah terpaksa mmerlukan kepandaian dia, nk tak nak kena hadap perangai cilaka dia kan..

    pendapat aku lah.. #xsokonglgbt #xsokongbudayakeyboardwarrior #udah2lermembawangbaginarakayaje

    0

    0
  30. Lagu “Bekas Kekasih” ciptaan Aizat Amdan dan Mel Ramlan dinyanyikan oleh Tomok khusus untuk orang IQ timun. MINTA SEMUA SALURAN RADIO BERBAHASA MELAYU TOLONG HARAMKAN LAGU TERSEBUT, KERANA MUZIK VIDEONYA MEMAPARKAN LELAKI BERPAKAIAN WANITA.

    0

    0
  31. LAGU DI BAWAH LAGI BEST DARIPADA LAGU SAMPAH INI

    0

    0

Leave a Comment

Optional