Written by Bella | October 18th, 2018

Sudah menjadi trend dan musim untuk jutawan-jutawan kosmetik di Malaysia menghasilkan lagu mereka sendiri. Selepas Datuk Seri Vida dan Datuk Seri Aliff Syukri, kini giliran Safiey Illias melancarkan lagu terbarunya berjudul Syinta Gila.

Namun, sambutan kali ini diluar jangkaan. Ramai yang puji lagu tersebut ‘catchy’ tetapi pada masa yang sama merasa bersalah kerana enggan dikatakan menyokong golongan LGBT pula. Ada yang kata lebih ‘best’ daripada lagu Bobo Dimana.

Untuk pengetahuan anda, lagu Syinta Gila merupakan hasil ciptaan penyanyi Indonesia, Ressa Herlambang yang terkenal dengan lagu Menyesal.

Bila ada lagu menarik dan sedap untuk dilayan, sekali yang menyanyi terlibat pula dengan gejala yang penuh kontroversi. Ada yang dah dengar ke lagu ini dan melekat dalam kepala?

61 responses to (VIDEO) Lagu Syinta Gila Oleh Safiey Illias Dipuji Netizen

  1. Tk says:

    Vokal failed big time!!!

  2. Anonymous says:

    lawa lagu liriknya….?

  3. Lapadite says:

    sorry nk mencelah :

    ada dua kes :
    1-org pandai tapi perangai mmg cilaka
    2-lagu sedap tapi penyanyi nya LGBT

    point is, kalau org no 1 tu pandai tapi perangai teruk, kita sebagai manusia normal tetap x boleh menidakkan dia mmg pandai.. sama gak ngan lagu sapi ni, the fact is lagu ni mmg easy going fun n boleh buat terngiang2..kita x boleh mnidakkan lagu ni fun but still x bmaksud yg ckp sedap tu menyokong LGBT.

    suka x bmaksud mnyokong. mcm org yg no 1 tu kalau dah terpaksa mmerlukan kepandaian dia, nk tak nak kena hadap perangai cilaka dia kan..

    pendapat aku lah.. #xsokonglgbt #xsokongbudayakeyboardwarrior #udah2lermembawangbaginarakayaje

  4. Lagu “Bekas Kekasih” ciptaan Aizat Amdan dan Mel Ramlan dinyanyikan oleh Tomok khusus untuk orang IQ timun. MINTA SEMUA SALURAN RADIO BERBAHASA MELAYU TOLONG HARAMKAN LAGU TERSEBUT, KERANA MUZIK VIDEONYA MEMAPARKAN LELAKI BERPAKAIAN WANITA.

  5. LAGU DI BAWAH LAGI BEST DARIPADA LAGU SAMPAH INI

  6. Kaki Anime says:

    Lagu ini lagi best

  7. Hayrin Matahir says:

  8. SAFIEY ILIAS HAS BEEN DETECTED AS A GUY!!
    NUR SAJAT HAS BEEN DETECTED AS A GUY TOO!!
    PLEASE BAN ANY SONGS PERFOMED BY LGBT SINGER LIKE THIS FROM AIRED ON ANY RADIO CHANNELS!!

  9. KHAI BAHAR AND ELLY MAZLEIN IS BETTER THAN SAFIEY ILIAS!!