(VIDEO) “Kan Dah Mendapat..” – Selamba ‘Renovate’ Rumah Flat, Netizen Puas Hati Tengok MPAJ Datang Robohkan

Kehidupan

(VIDEO) “Kan Dah Mendapat..” – Selamba ‘Renovate’ Rumah Flat, Netizen Puas Hati Tengok MPAJ Datang Robohkan

Sebelum ini, kecoh di laman Facebook mengenai situasi dan keadaan sebuah rumah jenis flat yang telah diubah suai atau renovate menjadi lebih besar dari keluasan asal.

Menerusi hantaran tersebut, rata-rata orang ramai telah berdebat dan mendakwa pihak berkuasa tempatan seolah-olah ‘tutup mata’ dan membiarkan sahaja perkara tersebut.

Advertisement

Baru-baru ini, tular satu lagi hantaran video di aplikasi TikTok oleh seorang pengguna dikenali sebagai Ahmad Safwan yang memaparkan sebuah rumah flat yang sedang membuat pengubahsuaian.

mpaj

Hidup berjiran ni kena la fikir orang depan belakang kiri kanan atas bawah.

Bagaimanapun, menerusi video tersebut dilihat proses pembinaan itu telah dirobohkan oleh pihak berkuasa dengan menggunakan jentolak.

Nak renovate pun agak-agak la.. kan dah mendapat.. DBKL datang bagi salam.

@ahmdsfwnnn

Hidup berjiran ni kena la pikir orang depan belakang kiri kanan atas bawah. #tiktok #awareness #fyp

? ZOOM – Jessi

Menjengah di ruangan komen, rata-rata netizen dilihat berpuas hati dengan tindakan yang dilakukan oleh pihak berkuasa itu.

Dia ingat tanah bapak dia nak renovate. – Netizen.

Tengok jiran buat.. tak nak kalah lah.. sekali mendapat, terus jiran dalam kerisauan dan kegelapan,” tulis seorang lagi pengguna TikTok.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending yang lain pada pautan di bawah.

extend rumah flat haram
6 bulan lalu

"PBT 'Tutup Mata' Ke?"- 'Extend' Rumah Flat Sesuka Hati, Netizen Gelar 'B40 Kayangan'

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : TikTok

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Comments are closed.

Loading...