(VIDEO) “Kalau Polis Datang Nak?” – Anak Potong Beg Kawan, Cara Ibu Ajar Anak Raih Pujian Netizen

Kehidupan

(VIDEO) “Kalau Polis Datang Nak?” – Anak Potong Beg Kawan, Cara Ibu Ajar Anak Raih Pujian Netizen

Baru-baru ini tular di laman TikTok, video perkongsian oleh seorang pengguna dikenali sebagai Jaiz Izan yang memaparkan seorang wanita yang sedang memarahi anak lelakinya kerana berkelakuan nakal di sekolah.

Menerusi video tersebut, dilihat satu tangkap layar memaparkan perbualan di applikasi Whatsapp dipercayai daripada seorang guru yang memaklumkan bahawa anaknya, Abdul Muadz telah menggunting beg milik rakannya.

Advertisement

Apa yang menarik perhatian orang ramai adalah cara wanita itu memarahi anaknya dan mengajarnya bahawa apa yang telah dilakukan olehnya itu merupakan satu kesalahan.

muadz

Kalau polis datang ni macam mana? Polis datang rumah ni kang tangkap Muadz, tapi kenapa awak pergi potong beg orang?

Malah, wanita itu turut mengugut anaknya bahawa polis mungkin akan datang untuk mengangkap anaknya atas kesalahan yang dilakukan.

@jaizizan

Ahmad Muadz.Semoga menjadi pelajar yg terbaik kelak…aamin Allahumma aamin.

? original sound – Jaizizan – Jaizizan

Meninjau di ruangan komen, rata-rata orang ramai telah memuji tindakan wanita itu kerana mengajar anaknya dengan baik dan bukan mempertahankan kesalahan anaknya.

Bagus puan, ajar anak apa yg salah, apa yg betul – Netizen.

Bagus puan. As a mother kena bagi dia takut sikit. So that he remember untuk tak buat dah lepas tu,” tulis seorang pengguna TikTok.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending yang lain pada pautan di bawah.

BACA: “Dia Speech Delay..” – Baju Penuh Kesan Conteng, Ibu Dakwa Anak Darjah 1 Dibuli

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : TikTok

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

1 Comment

  1. anonymous

    March 29, 2022 at 2:10 pm

    future criminal

Loading...