(VIDEO) “Dengar Boleh, Percaya Jangan” – Netizen Kecam Konsultan Bisnes Main ‘Goreng’ Fakta Dalam Seminar

Kehidupan

(VIDEO) “Dengar Boleh, Percaya Jangan” – Netizen Kecam Konsultan Bisnes Main ‘Goreng’ Fakta Dalam Seminar

Umum mengetahui bahawa bidang perniagaan atau bisnes bukan lah suatu bidang yang mudah untuk diceburi dan memerlukan pengetahuan serta kemahiran tinggi.

Oleh itu, perunding perniagaan atau konsultan memainkan peranan yang penting dalam sesebuah bisnes kerana mereka lah yang merancang perniagaan kita bagi memastikan matlamat kita tercapai.

Advertisement

Namun, baru-baru ini seorang pengguna Twitter telah berkongsi satu hantaran video yang memaparkan seorang konsultan pemasaran dalam talian dikenali sebagai Najib Asaddok telah tular dan menjadi perhatian orang ramai.

konsultan

Menerusi video tersebut, dilihat Najib sedang memberi ceramah mengenai bagaimana syarikat jenama minuman Coca-Cola boleh berjaya dengan cara membayar konsultan sebanyak 100 ribu untuk mendapatkan idea menjual air minuman mereka di dalam botol dan tin.

Dia bayar konsultan, konsultan tu la yang advice supaya dia botolkan Coca-Cola itu, dengan masukkan dalam tin. Meletup tak bisnes dia? Yes…

Meninjau di ruangan balas, rata-rata netizen telah memberi pelbagai respon, ada yang mengatakan fakta yang diberikan oleh Najib tentang syarikat Coca-Cola itu salah dan kurang tepat.

Confident level tinggi but lack of knowledge. – netizen.

Malah, ada juga yang menyarankan lelaki itu supaya membuat kajian terlebih dahulu sebelum memberi ceramah kepada orang lain.

Semua nak jadi consultant sekarang. My advise sebelum nak goreng tu buat lah research sikit. If not you akan memalukan whoever is your Mentor,” tulis seorang pengguna Twitter.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending yang lain pada pautan di bawah.

kanak kanak belajar iqra
6 bulan lalu

(VIDEO)” Tak Baik Cakap B*bi!” - Netizen Terhibur Tengok Anak 'Sekolahkan' Ibu Balik Waktu Diajar Mengaji Iqra

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : Twitter

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

2 Comments

  1. anonymous

    June 15, 2022 at 8:37 pm

    ni geng azizan dgn partner bapok tu…..con

  2. Lala

    June 15, 2022 at 11:52 am

    coca cola dibotolkan pada tahun 1894

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...