April 20th, 2020

Nampaknya isu Datuk Seri Aliff Syukri kantoi menjual topeng muka “kalis air” yang bocor terus hangat diperkatakan.

aliff syukri topeng muka bocor

Memang ramai yang tidak boleh lupa bagaimana reaksi usahawan itu yang tidak puas hati apabila tiba-tiba melihat air menitis ke bawah menembusi topeng. Untuk mengelak rasa malu dan menutup kesalahannya, dia cepat-cepat ‘cover line’ dan memotong buah mangga.

Memang teruk betul dia dikecam dan video tersebut juga mendapat perhatian dunia selepas tular di  laman komuniti internet terkemuka, Reddit. Aksi Aliff itu dijadikan bahan jenaka ramai.

aliff syukri reddit aliff syukri reddit aliff syukri reddit

Terdahulu, insiden itu turut mendapat perhatian pendakwah bebas, Da’i Wan Dazrin yang membuat teguran secara terbuka kepada Aliff kerana bersikap tidak jujur dalam perniagaan.

Menurut Da’i Wan, Aliff telah melakukan penipuan secara terang-terangan dan menyifatkan tindakannya itu satu dosa besar serta haram di sisi Islam.


11 responses to “Video Aliff Syukri Kantoi Jual ‘Face Mask’ Bocor Muncul Di Media Antarabangsa Reddit”

  1. aku pun jahil gak.. says:

    rm25 for a mask is too much.. harga mask 3 layer tu pun br rm1.50 sekeping.. tah bape la kos sebenar nya utk mask kalis virus dia tu.. bape percent keuntungan dia amik? no wonder la hati ko tak tenang alif.. Allah dok tegur ko banyak kali tp tk reti2 nk musabahah diri.. semoga ko jumpa ketenangan yg ko cari..

Loading...