April 20th, 2020

Nampaknya isu Datuk Seri Aliff Syukri kantoi menjual topeng muka “kalis air” yang bocor terus hangat diperkatakan.

aliff syukri topeng muka bocor

Memang ramai yang tidak boleh lupa bagaimana reaksi usahawan itu yang tidak puas hati apabila tiba-tiba melihat air menitis ke bawah menembusi topeng. Untuk mengelak rasa malu dan menutup kesalahannya, dia cepat-cepat ‘cover line’ dan memotong buah mangga.

Memang teruk betul dia dikecam dan video tersebut juga mendapat perhatian dunia selepas tular di  laman komuniti internet terkemuka, Reddit. Aksi Aliff itu dijadikan bahan jenaka ramai.

aliff syukri reddit aliff syukri reddit aliff syukri reddit

Terdahulu, insiden itu turut mendapat perhatian pendakwah bebas, Da’i Wan Dazrin yang membuat teguran secara terbuka kepada Aliff kerana bersikap tidak jujur dalam perniagaan.

Menurut Da’i Wan, Aliff telah melakukan penipuan secara terang-terangan dan menyifatkan tindakannya itu satu dosa besar serta haram di sisi Islam.


11 responses to “Video Aliff Syukri Kantoi Jual ‘Face Mask’ Bocor Muncul Di Media Antarabangsa Reddit”

 1. Anonymous says:

  bocor la..tgk betul2

 2. Anonymous says:

  Kenapa awak?

 3. Anonymous says:

  npa terus gi potong mangga

 4. Anonymous says:

  Dah tengok video tu ..xdelah bocor…tengok video dulu btol2 sblm kecam…jgn fitnah org

 5. Anonymous says:

  apabila bodoh tntng sesuatu tpi cuba mnjual demi mncri duit mcm tu la jdinya hahahaha bodoh xnk brljr,dya xtau ka mask pun kna ada iktiraf selamat dri kkm bru blh jual,elok la brcerai p khwin dgn sajat bru pedang bertemu pedang n otak pun dh sama ltk kt lutut dua2 ekoq bangsat ni

Loading...