Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Upload Status Tak Layak Ni Nak Apa Sebenarnya, Menganjing? – Fynn Jamal

fynn jamal status tak layak

Marah sungguh nampaknya Fynn Jamal dengan segelintir netizen dan selebriti yang seakan sengaja menayang “screenshot” permohonan mereka untuk Bantuan Prihatin Nasional (BPN) tidak diluluskan.

Advertisement

Tidak dapat dipastikan apa tujuan sebenar mereka berbuat demikian, tetapi seolah-olah ingin menunjuk-nunjuk bahawa mereka mempunyai pendapatan lebih dan kaya raya. Fynn menyifatkan mereka sebagai riak dan menagih perhatian.

Tambah Fynn lagi, ketika krisis sedang melanda negara, mereka yang berduit sepatutnya tampil membantu memudahkan masyarakat, saudara mara serta kawan-kawan yang lebih memerlukan.

“Dengan caption pseudo sedih tu, nak apa? Menganjing ke?”

fynn jamal fynn jamal status tak layak fynn jamal status tak layak

Pada pendapat Fynn, sekiranya pihak terbabit sengaja berlakon sedih, maknanya mereka sebenarnya ingin “menganjing” pihak tertentu.

Terdahulu, ada beberapa pihak termasuk ahli perniagaan kontroversi Datuk Seri Aliff Syukri ada memuat naik status semakan BPN menunjukkan dia tidak layak memohon bantuan itu. Dia turut meluahkan rasa sedih tidak menerima bantuan tersebut sedangkan perniagannya juga merundum sepanjang tempoh PKP.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

7 Comments

  1. Pembekal Meja Pejabat

    April 9, 2020 at 8:48 am

    Aku pun tak paham kenapa dah jadi trending benda ni. Alasan mereka senang, “wall aku, aku punya pasal”.. hanya Allah yang tau niat mereka.

  2. endas mu

    April 9, 2020 at 2:23 am

    Hello sis…kbnyakn mrk yg x layak tu x mohon pun BPN, tp rekod mrk mmg ada dlm LHDN sbb pernah isi eFiling, so bila diorg saja2 check akn keluar la result x layak tu sbb gaji mlebihi kelayakan…

  3. Anonymous

    April 8, 2020 at 9:09 pm

    Setuju apa yg sis tulis.. Kepala ltk kt lutut.. Klu dah jutawan tp nk mohon bantuan.. Cuba tgk org yg lbih lyk dan ssh tu…lps kna komen.. Jap lgi nangis2 minta maaf la tu… Tau doh..

  4. Hacuum

    April 8, 2020 at 8:28 pm

    Bersangka baiklah sis…jgn provoke org..apa kurangnya dgn sehelintir mereka yang bermegah mengatakan mereka layak dapat bpn..sama je keadaannya

  5. Liza

    April 8, 2020 at 6:08 pm

    Saya sokong dgn fyn, dah tau mmg tak layak, dok bayar kat LHDN tiap tahun, pastu gagah nak daftar BPN, yang mmg tau confirm tak lulus, pastu siap tayng kat kat fb, #aku tau apa jawapan nya.. WHAT!! macam bangang, nak habaq kaya ka, org yg betul2 memerlukan sampai jemm line nak masuk web, menyusahkan org, kenapa la cetek sagt kepala hotak lutut korang ni??

    • Anonymous

      April 8, 2020 at 7:56 pm

      betul…kali ni aku stuju dgn kokping… motip?? nak show off terlebih pendapatan? atau ketamakan? dah byk duit nak jgk duit tambahan? x paham… tp tak suma la niat gitu kalau nak husnudzon.. mgkin rasa diri layak pastu tetiba2 tak lulus mmg sedih jgk.. cth mcm ada family aku gaji bsr mmg x lulus.. tp dah tolak commitment semua gaji tu ciput je… so mengharap jgk agar lulus..tp kalau yg JUTAWAN tu aku percaya niat dia tu mmg nk mengade

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top
x
Puasa Barakah Bersama