“Tu Rezeki..” – Minta Hormat Keputusan Pasangan Tak Nak Ada Anak Sebab Isu Kewangan, Tapi Dikecam Pula

Kehidupan

“Tu Rezeki..” – Minta Hormat Keputusan Pasangan Tak Nak Ada Anak Sebab Isu Kewangan, Tapi Dikecam Pula

Dikurniakan cahaya mata apabila berkahwin itu merupakan impian buat setiap pasangan, tetapi untuk menjaga mereka bukanlah satu hal mudah. Dari segi kewangan juga perlu di fikirkan juga.

Seperti ciapan seorang lelaki di Twitter ini, dia ada memaklumkan menjaga anak itu tidak murah dan banyak duit yang perlu dikeluarkan.

Advertisement

Dalam pada itu, individu terbabit turut meminta orang ramai menghormati keputusan pasangan yang sudah berkahwin untuk tidak mempunyai cahaya mata lagi kerana barangkali memikirkan kewangan yang masih belum mencukupi.

Ciapan tersebut telah mendapat perhatian ramai dan ramai juga yang bersetuju dengan pendapat lelaki terbabit, namun ada juga yang mempunyai pandangan berbeza.

Mereka yang mempunyai pandangan berbeza itu merasakan anak itu merupakan rezeki daripada Allah S.W.T dan mereka turut merasakan lelaki ini seakan-akan ingin berkata mempunyai anak itu adalah satu perkara yang susah.

komen twitter

Malah, salah seorang yang menentang pendapat lelaki itu berkata dia akan berasa sedih apabila tidak mempunyai anak ramai semasa hari tuanya nanti kerana tiada siapa akan kisahkan tentang dirinya.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending pada pautan di bawah.

5 bulan lalu

"Tak Mungkin Saya Suruh Dia Berlakon Macam Tu" - Bekas PA Mak Wan Nak Dedah Lebih Banyak Bukti Pada Polis

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : Twitter

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

3 Comments

  1. Anonymous

    June 30, 2022 at 4:34 pm

    Igt sng ke jd mak bapak? Yg ckp sng tu mgkin tau bg makan pstu bg tgk tv je. Nak ank yg berkualiti, mak bapak nya pun kne funtional, keluarga kne functional. Ni kalau beranak ramai2, lps tu x ckup makan, nk raya x mampu beli baju, pstu bergaduh hari2 sbb duit x ckup, lps tu penat jaga ank ramai lg… mental tau x mental? Org yg merancang tu tau laa dia manage ikut kemampuan dia. Bodoh yg nk ckp ank beban tu. Penulis tu x mention apa2 psl beban. Dia just ckp mahal. And dia tau tggjwb dia. Knp org luar nk memandai2?

  2. Anonymous

    June 30, 2022 at 3:30 pm

    hormat la keputusan org…yg beranak, yg jaga,yg bg makan pakai tu dorang…korang yg xde kena mengena tu bkn tolong pon waktu dorang susah….kalau beranak tp dera mental dan fizikal anak pon buat tambah dosa je…mmg la anak tu rezeki tp bkn semua org mampu lg² zaman gawat gini…hormat keputusan org…jgn nk judgemental manjang, semua xkena

  3. Anonymous

    June 30, 2022 at 2:19 pm

    aku paling benci manusia yg suka derived conclusion out of context. dia nk ckp kos membesarkan ank mahal. so nk beranak pikir2 laa… kalau belum stabil, tangguh dulu. kos pengasuh, susu, lampin, bas sekolah, serba serbi mahal. kalau mampu sorg, beranak sorg. beranak ramai2 lepas tu masuk bersama mu buat apa? dasar bodoh suka nk provoke!!!! kau yakin ank2 yg lahir tu semua akan mendoakan bila mati kelak? kalau jadi peranagi mcm king koko, kak KM semua tu, ko nk ckp apa? syukurrrr aku beranakkan derang dulu2?

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...