Written by Bella | June 12th, 2019

Ketika ini viral mengenai sebuah video skandal seks yang melibatkan seorang lelaki mirip Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Dato’ Seri Azmin Ali. Kedaan menjadi lebih hangat apabila tersebar pula video akuan sumpah dari seorang lagi lelaki dalam video seks berkenaan.

Bersimpati dengan segala tuduhan yang dilemparkan kepada Azmin, selebriti Azwan Ali berharap abangnya itu kekal tabah dan dapat membersihkan namanya.

Tidak mustahil, apa yang berlaku mungkin merupakan perbuatan khianat daripada pihak tertentu yang ingin menjatuhkan maruah Azmin.

Bagi saya, ia merupakan ujian terbesar buat beliau dengan kedudukannya sekarang sebagai menteri dan ahli politih. Mungkin ada pihak cuba untuk jatuhkan dia. Beliau kena kuat. Saya berharap beliau tabah, dapat menghadapi dakwaan ini dan membersihkan namanya sekiranya ia adalah fitnah.

Saya beri nasihat untuk beliau supaya kuat hadapi ujian terbesar ini, bukan sebab video dakwaan yang tersebar tetapi kerana saya lebih mengenali dia. Saya tidak terkejut langsung dapat video-video itu. Saya sebagai adik lebih mengenali dia macam mana.

Terdahulu, tular tiga video seks mirip menteri bersama seorang lelaki. Malah, rakaman perbualan mereka turut tersebar. Dalam video berkenaan, seorang lelaki kelihatan melakukan seks oral terhadap ‘menteri’ berkenaan.

Sumber Berita : mStar Online

70 responses to Terpalit Skandal Video, Azwan Ali Harap Abangnya Bertabah

  1. Ngok says:

    Eww. Fullstop.

    • Anonymous says:

      Azwan pun dah mcm bapok…ada hati nak nasihat abang…adeehh..baiklah ko insafi diri dulu bro…

    • minah jambu say NO to drugs says:

      tak mungkin azmin ..tak mungkin tak mungkin tak mungkinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn kalau betol cuba bukti kan skarang jugak jangan tutop muka orang yg kt atas katil tu bukti kan !! jangan pandai cakap n menuduh orang sesuka hati saja tapi abok pon tadak huh !!! jangan aniaya orang yg bukan orang itu..dosa tau tuhan marah eh..

      • Anonymous says:

        kan..tak payah tutup2 mukan. kalau benar lah…nampak sgt nak menipuuu.

      • Tina says:

        body, kulit sawo matang dan muka iras2 cam tu byk la kt msia.
        abang kantin bawah opis aku pun ada mcm tu…sedap…nyumm.
        aku selalu main mata…hahaahah.

      • Anonymous says:

        Zaman teknologi CDI/ effect nak letak muka Sajad pun boleh. Dah la malas nk lyn permainan rebut kuasa

        • Anonymous says:

          CCTV MANA BOLE UBAH BODOH..DI USA CCTVLAH BUKTI NO 1 DIJADIKAN BUKTI MENGHUKUM ORANG TU SALAH ATAU TIDK..BODOHNYA KAU!. SENANG KENA TIPU!!!!

        • kenapa la melayu otak bangkai huh says:

          CCTV orang letak atas …kat atas siling penjuru dinding la bingai. org tak rakam paras mata..meja… ko ingat jam ikea loceng mak ko ke bebal??? lol

        • joe says:

          tak boleh edit video ni, even korang nk kata deepfake,tak boleh, deepfake kena video resolusion tinggi,cgi vfx, kena shoot green screen…terima hakikat azmin bisexual…even expert pun dah ckp, video takde alteration…tunggu skmm dan polis pula
          kat usa or 1 dunia,byk je video sex scandal..paige wwe, paris hilton night mode, tpi tiada 1 org pun atau tabloid kata deepfake edit or cgi..
          tpi dri malaysia melangkaui teknologi dunia…org malaysia kata edit…kelakar wei alasan

  2. Anonymous says:

    Dah lama tak dengar Azwan beri komen baik-baik mcm ni

    • Anonymous says:

      alahhhh…ni semua “opportunist’ species. cuba umno/bn masih berkuasa…ke pwtc dengan kipas nyonya dia buat muka sememeh mintak job.eeee…pliz la sis.

    • Anonymous says:

      Dah undi x sampai 100 org dlm PRU14. baru sedor kot org x suker!!

  3. wallaeiiii says:

    azmin ali dpt kumpul byk kes salah laku org2 bn masa memerintah… project2 dalaman under table makan duit mcm kes bung mokhtar.. azmin dh jadi threaten skrg geng najib tgh panas punggung… kalo perasan byk cybertroopers fake account skrg… lantikan latheefa koya jd ketua sprm lagi lah geng najib jadi cacing kepanasan.. org background law take over haaa ko…. tak buat salah buat aper takut !!!

    • Say No To Bangsa Kunyit says:

      Iyelah dia byk kumpul kes2 salah laku org.. tp bila masanya sampai Allah buka pulak kes salah laku dia, jgn nak cakap dia maksum pulak. Biar undang2 adilli dia. seperti mana Mentornya dulu, dan juga dialah org yg perbertanggungjawab pecahkan dara bekas MB selangor ni. Dan sy percaya pd Ummi Hafilda.

      • Anonymous says:

        Pelacur pun ada maruah sis x canang satu Msia! Ko lain la kot..

      • Anonymous says:

        AKU SOKONG KAU
        ..SAY NO TO BANGSA KUNYIT….AKU TK FAHAM ADA VIDEO LAGI NK NAFI2KAN…DI USA CCTVLAH BUKTI UTAMA..MALAYSIA..MALAYSIA….MMMM

        • Ye lah tu bedah... says:

          kalau video porno..cepat je ambik contoh usa lah… apa lah. kalau najib skandal 1MDB konon pitenah Yahudi/ Amerika….hahahahaha….

    • all the best!!!! says:

      and kes adib? project terowong? jual harta negara?perlekehkan bahasa melayu?? bangsa and agama ditekan puak dapig? membudayakan semula kronisme???? “rule of law”..??? the list will go on…then again all the best guys…i guess you all semua memang dah kaya raya and can afford to migrate to australia etc…

    • Siti says:

      Xpayah nk sibuk tuduh UMNO bagai. Dalaman parti pun berpuak2..ada yg suka ada yg x suka lantikan ketua SPRM. Biar polis buat keje.

      • Anonymous says:

        Lokman Adam paling awal report…..mmmmm… nampak sgt la disitu.

      • Anonymous says:

        dok kemaruk memasing rebut nak jd pm…jatuh menjatuh la..masa geng buat apa pun no hal sama2..bila xgeng kluar semua cite dlm kain…lps tu dok sibuk tuduh org luar parti jd dalang..

  4. Anonymous says:

    baek plak abg diva kita kali ni… hahaha

    • non says:

      baik apa…cuba ko baca perenggan terakhir dia..wakaka

      • Anonymous says:

        ape y x kne?? btl laa apa yang dia kata…dia lebih kenal abang dia camne…mksdnye dia nasihat kan abg dia bkn sbb video lucah ni…sbg ahli politik lbh2 lg jd menteri msti rmai org y cuba nk jatuhkan dia…maybe sblm2 ni ade plan cuba nk jatuhkan azmin tp syg plan x jadi last2 terpaksa guna taktik kotor ni…video seks ni taktik lapuk dan paling ampuh skali nk jatuhkan seseorang lbh2 lg ahli politik..

        • Anonymous says:

          Dia kata dia tak terkejut langsung dapat video2 tu sebab dia lebih mengenali abang dia macam mana.In other words,Azwan Ali nak cakap yang Azmin ni memang kunyit.

      • Anonymous says:

        dia ni lalang….

        • Anonymous says:

          Anom..6.58…aku setuju..ada satu video azwan jawab pertnyaan pemberita..dia macm dh tahu tu abg dia..aku pun rasa memang pun abg dia..cctv atau video tkle tipu..orang malaysia byk yg BENGAP..YG SALAH DI AGUNG2KAN..WALAU DAH ADA BUKTI NYATA

        • Anonymous says:

          bongok nye ko ni….cctv tu letak kat ats skrin pun ade y hitam putih, klu ade y kaler2 pun ssh nk jmpe..mahal..lg satu angel cctv xde menyeluruh kat ats katil…melainkan ko mmg dh plan awal2 letak kamera tertutup y mmg terarah ke arah katil…so dr video ni pun mcm2 spekulasi kt boleh buat…

          1) sama ada ade org lain dlm bilik tu y jd tukang rakam
          2) mmg ko dh plan awal2 letak kamera ats meja @ sorok dlm beg etc..
          3) ko edit video tu…bkn ssh pun nk edit..sape y keje bhgn penyuntingan tau laa…

          so klu cctv skalipun camne org tu blh dptkan video tu dr pihak hotel???slalu cctv ni hnya tuan punya premis je y ade akses..dan bukan sesuka ati nk bg pd org awam…y tukang viral ni bkn staff hotel, bkn pak guard hotel, bukan manager hotel, bukan jgk staff security hotel….y viral ni org2 y konon2 menyamar org dalaman pkr..ade otak pikir laa logik skit..ni x abis2 dgn modal bodoh ko cctv…bnde ni berlaku kat hotel..ngok…x kan laa dlm bilik hotel pun nk letak cctv…bengap…klu camtu rmai laa org x nk tido kat hotel sbb tkut aksi beromen kne rakam oleh cctv dlm bilik hotel…

  5. aih says:

    woah… baik pulak statement dia ni.. ni la baru betul.. bila family ditimpa masalah… adik beradik datang backup sesama masing2.. cool words Azwan..

  6. Rin says:

    Lelaki vvip melayu pon bisa song sang, macam manelah bisa jadi bisa jadi yang berhormat

  7. Tipah says:

    kalau betol dia azmin…. knp penyebar tutup muka….kasi terang2 la. nak tutup2 buat per lepas tu petik nama orang. nampak sgt sengaja…. kasi suspense. get a life la….bukan zaman umgok 10 thn dulu nk buat bideo lucah nk menang pru lawan dsai.

  8. Anonymous says:

    Baguslah.. undi abang ko berpuluh ribu pru lepas. undi ko? Baru taw nk humble…

  9. Anonymous says:

    Cemana ye masih ada yg pecaya dgn PH? Seriously tak semenggah langsung. Kalau menang PRU krn fitnah, jatuh balik la fitnah tu atas diorang. Amin…semoga terbuka la mata2 yg tak mau terima kebenaran tu. Just you see

  10. Anonymous says:

    biar apapun xkn sokong umno. rasa diperbodohkn aje.

  11. Anonymous says:

    Umnogok n video seks tiada terpisah ….kebodohan semulajadi

  12. Tina says:

    Atok nk pencen.. paham2 saje lah! Next?

  13. Seri says:

    Orang lain yg buat video macai umno yg repot polis awal2….adakah?!!!!!!

  14. meetomato says:

    Haziq Aziz mmg bodoh. You are Setiausaha Sulit, your career is there at young age. Now bcos of money, you disgrace your own parents (GAI KO YA) & bersumpah dan mengaku you are the person in the video. Mengaku, tapi suruh MACC tangkap Azmin Ali. Apakah kebodohan ini??!!!??!!?? This is a sex video, you should ask polis to tangkap Azmin, bknnya MACC. Sex video is a sex video, takde kaitan dgn corruption.

    Bodoh tahap dewa.

  15. lol says:

    saman la kalau fitnah

  16. Diva AA Meletop says:

    Beautifulnara ni petik citer kt mana. Aku baca berita Diva AA cabar Azmin Ali bersumpah menafikan diri beliau terlibat. Beliau juga kata menyimpan 1001 aib abang beliau

  17. Anonymous says:

    FAKE GILER AZWAN ALI NI PADAHAL DIALAH PALING ANTI GILER BABI DENGAN ABG DIA….BAPOK KUAT SENTAP DAN MEROYAN.

  18. Minah menyampah says:

    Utk kali ni rsenye 1st time aku sokong kte2 diva AA ni..buruk baik abg die,biar abg die setel sdri..cume doakan yg terbaik je..xcm adik die si umi hafilda tu..keadaan da kecoh lg nk tmbh kecoh dgn status2 fb die yg meleret2 3mukasurat tu..pe pn jd,btul ke slh abg ko tu,ko smpn cte fmly ko dlm kain sdri dhla..ni lg nk babitkn arwah mak die,knon nk kte Allah makbulkn doa die..hdup keluarga ko sdri pn kucar kacir

  19. Anonymous says:

    CCTV MANA BOLE UBAH BODOH..DI USA CCTVLAH BUKTI NO 1 DIJADIKAN BUKTI MENGHUKUM ORANG TU SALAH ATAU TIDK..BODOHNYA KAU!. SENANG KENA TIPU!!!!

  20. Anonymous says:

    tetiba teringat cerita Wakaf Dosa Minggu lepas. Sampai mati rosyam nor dlm cerita tu akibat tekanan hadapi fitnah.. Mohon Allah lindungi Malaysia…

  21. faraj says:

    Air takkan putus walaupun dicincang….!!! Walau pun Azwan pernah menentang Abg nya..tapi naluri tu…!!!! Tapi Makhluk2 paling lahanat ialah Ahli2 PAS…..paling lahanatullah ketua PAS tu…..!!!

  22. faraj says:

    walaupun perbuatan ni di lahanat Tuhan….tapi paling lahanat ialah PAS…asyik2 salahkan DAP…tapi Tuhan PAS iaitu Jolo…tak pernah sebut pun malah mereka cover Tuhan mereka ..Jolo…bertaubat lah ahli2 PAS….

  23. Kkkk says:

    Kalau betul dia kunyit pun ape kaitan dngn nk report dia pasal rasuah.Yg problem sekrang kalau video ni real ko xmalu ke pergi sebarkan benda ni.Xde fikir family ko ke bro.Mak bapak dan adik beradik ko.Kalau betul Azmin tu kunyit yg ko tu pun pehal setuju sama2 buat benda laknat ni bukan dia yg rogol ko pun suka sama suka.

  24. Anonymous says:

    Skit skit umno. Skit skit umno. Tepu sgt ke otak tu. Skang dh byk lagi kantoi. Kata x kenal …makin lama makin byk org korek kt twitter. Siap tag nama lagi. Ada byk gambar bersama lagi. Lagi mau salahkan parti politik lain. Bodoh ke apa. Oi.. ni keje pkr lawan pkr. Antara kem lawan kem lain. Xde kene mengena dgn parti politik lain. Tgk la makin byk lagi akan kantoi. Apa lagi mau ckp? Teruskan membaca berita lagi ye. Byk lagi akan menyusul. Org akan terus korek bukti. Sokong tak salah. Menuduh org lain tu yg salah.

Tinggalkan Komen Anda Di Sini