Written by AbangNara | March 22nd, 2018

Penerbangan Abang Nara sekeluarga ke Taiwan hujung tahun lalu ditaja sepenuhnya oleh Eva Air.

Semasa penerbangan ke Taiwan, kami sekeluarga menaiki penerbangan kelas ekonomi. Tempat duduknya cukup luas dan selesa. Anak-anak Abang Nara semua tak meragam, lebih-lebih lagi sebab dibekalkan dengan kertas mewarna oleh pramugari-pramugari comel Eva Air.

yeah satu baris penuh kami sekeluarga je

Arissa sedang melekakan diri mewarna buku

Sepanjang perjalanan Abang Nara melayan movie menerusi skrin “entertainment” yang terpasang siap di dalam kapal terbang Eva Air ini. Banyak pilihan movie yang best-best. Skrin pun besar. Sedap mata memandang. Movie Korea pun ada!!!

memang tak tidur la bila ada benda nie

Buat mereka yang beragama Islam, tak perlu risau bab makanan kerana Eva Air ada menyediakan makanan halal. Anda hanya perlu membuat pilihan “makanan halal” ketika membeli tiket. Sedap pun sedap jugak.

Tengok gambar pun dah tau sedap kan?

anak-anak pun semua makan dengan berselera. Memang kena dengan taste diorang

Akan tetapi pengalaman yang paling tak dapat kami sekeluarga lupakan ialah ketika perjalanan pulang dari Taiwan ke Malaysia. Ini kerana kami telah ditempatkan di kelas business oleh Eva Air. Tercengang diri ini dibuatnya melihat kehebatan dan keselesaan “business class” Eva Air. First time la katakan dapat naik “business class”.

Aariz dan Arissa dah macam duduk kat katil kat rumah. Selesa sangat-sangat

monitor televisyen dia jangan cakaplah. Memang besar tak ingat

Alara masuk-masuk je terus terbaring tidur. Terlebih selesa

Abang Nara sempat rakam video “business class” Eva Air untuk tatapan anda semua. Memang lain macam selesa dan seronok bila naik “business class” ini rupanya. Terlebih teruja.

Paling penting, layanan buat kami sekeluarga tak kira sama ada di dalam kelas ekonomi atau kelas business oleh pramugari-pramugari Eva Air memang tip-top. Semuanya mesra-mesra, baik-baik, suka melayan keletah budak-budak dan suka membantu. Senang cakap, memang orang Taiwan ini semuanya baik-baiklah.

Di kesempatan ini, Abang Nara sekeluarga ingin mengucapkan jutaan terima kasih buat Eva Air kerana telah sudi menaja penerbangan pergi balik kami ke Taiwan. Memang ia adalah satu pengalaman berharga, lebih-lebih lagi kerana dapat menaiki “business class”. Kalau nak beli tiket sendiri, memang sampai ke tua tak dapat naik “business class”. Di masa hadapan kalau Abang Nara ke Taiwan lagi, pasti Abang Nara akan memilih Eva Air sebagai penerbangan ke situ. Maklumat lanjut tentang Eva Air boleh layari www.evaair.com.

TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

95 responses to Terima Kasih Eva Air Untuk Penerbangan Awesome Ke Taiwan

  1. Rabiah says:

    Sedih sgt disebabkan pengaruh kuat seorang selebriti popular, ramai muslimah semakin brani & berkeyakinan utk berturban tanpa ditutupi selendang.. menampakkan leher & kadangkala telinga. Muslimah yg dulu bertrampilan sopan & sempurna mengikut syariat kini berlumba2 menggunakan turban yg menjadi ikut2an.. sungguh menyedihkan.. renung2kanlah & smoga istiqomah..

    195

    1
    • Anonymous says:

      Turban tu beli mana? Cantik sgt…

      6

      30
      • Benggong kau says:

        Patut lah… penjilat jubor neelofa.

        42

        -3
        • LittleMissBigC*nt says:

          rajin2 la masuk zouk sis, nanti neelofa akan sponsor.
          mana tau bang nara pun boleh menari tiang…

          58

          0
        • fazly ibrahim says:

          Neelofa???????? Eeeeuuuwwww!!!

          71

          0
        • Anonymous says:

          @Hoibenggongko, si anonymous tu perli bini Nara lah!!

          10

          0
        • Anonymous says:

          Maksud “makcik bawang” terbahagi kepada tiga bahagian:-

          1) Makcik yg bentuk tubuh mcm bawang. Tirus diatas bulat dibawah @ montok.
          2) Makcik yg suka mengecam dan mengata sambil mengupas bawang atau membuat kerja2 dapur.
          3) Bini Nara

          31

          0
        • Anonymous says:

          Amboi, memasing, kemain memaki hamun bini si Nara. Korg tu baik sgt ke nak maki hamun org ni? Ayat2 tu pun dh nampak jenis org kurang akal & kurang adab. Baik korg tu yg pegi berubat mental dan hati memasing. Nak menegur pun, ada cara. bukan dgn maki hamun org.

          2

          11
      • Negro says:

        Habis…habissss! Yuna lepas ni da tak boleh cari makan lah. Bini Nara dah buat extreme makeover. Tabahlah ko Yuna!

        46

        0
        • Benggong kau says:

          This is a major failure of Eva Air promotion. If I’m EVA air, I would request for refund because public comments all about Nara’s wife who was not sensitive to the public outcry over stupid neelofa-Zouk turban.
          No one mention about EVA air. Sad promotion.

          9

          0
    • Anonymous says:

      Korang ni cemburu kan?! Bior la..bukan dia bunuh org atas flight tu!

      4

      20
    • Anonymous says:

      pendapat aku turba ni adalah bibit2 permulaan org akan menanggalkan tudung dan menampakkan aurat secara sedikit demi sedikit..mmg haram betol turban ni dhlah xcantik menyumbang dosa org jelah kewujudan ko ni TURBAN.

      23

      0
    • Anonymous says:

      Betul sangat

      0

      0
  2. Anyn says:

    Gila burok!

    46

    -19
  3. Kakak bawang says:

    Tudung lofa keww tewwwww

    12

    0
    • Anonymous says:

      euwwww.

      22

      0
      • Anonymous says:

        Tersenggih lebar bini abang Nara pakai turban sponsor Hajjah Zouk… perasan lah tu muka sejelita Hajjah Zouk. Baru aku tahu rupa rupanya keldai publicity Hajjah Zouk… Geli aaaah!

        19

        0
        • Kikkih says:

          Nanti berjimak terbayang muka Lopak harapnya si Nara.
          Tu pasal bini dia pun diserkup dgn bakul sampah ala Lopak!

          16

          0
  4. Wan mustapha says:

    Turban bukan hijab yg mengikut syariat Islam..turban juga cara wanita yahudi menutup kepala..

    35

    1
  5. Cik Beddah says:

    Kenapa sikit sngt manusia yg sentiasa tak berubah walau semakin kaya/popular. Sedih tengok, bila makin popular makin terkenal makin kaya mula la tunjuk semua bnde, leher telinga dada.

    14

    0
  6. Anonymous says:

    Biar la dia nk berturban ke apa…yg penting naik business class! Takkan nk pakai purdah pulak. Haruslah ikut kesesuaian!

    5

    24
    • Wan mustapha says:

      Bukan ikut kesesuaian tapi wajib ikut syariat Islam..bukan saya kata tapi QURAN DAN HADIS..

      26

      1
      • Anonymous says:

        Tak per lah.. kita bukan negara Taliban. Teruskan… bukan dia buat mcm Elly Mazlein mendada kasi canak Gunung2 Kakanara!!

        1

        6
    • Anonymous says:

      Ye ke? Aku naik first class takde pulak terasa nak bukak tudung/pakai turban time fly tu. Pemikiran apa tah kau ni.

      29

      0
      • Anonymous says:

        Bohong…org naik 1st class x masuk hentam org lah!!

        2

        10
        • Anonymous says:

          Hahaha. Please explain part mana aku hentam orang? Lagipun kau percaya ke tak, bukan masalah aku. The fact is memang aku fly first class. Byeee!

          9

          2
    • Zara says:

      Ok je.. mcm Princess of Zimbabwe gituuu!

      13

      0
    • Bfg says:

      Statement paling jahanam aku bc.
      Maknanya agama kna ikut kehendak ko la?Bkn ko ikut agama.hahaha.baca blik apa anda tulis ya.
      Die nk pkai lantak la..but turban is not a way to cover ur aurat.

      1

      0
    • Anonymous says:

      Nampak bijik mata pun boleh naik first class kalau mampu. Tak perlu tukar ke turban. Apa ko punya komen sengal sangat?

      2

      0
  7. tahpepe says:

    bukn dlu Nara tegur yuna ke? now…. sabo jela

    19

    0
  8. Garlic says:

    Nara..suruhla isteri awak pakai tudung elok2 jgn sekadar balut kepala….rasa lagi lawa dia bertudung elok..tutup leher…awak tu muslim..dalam quran pon cakap biar tutup dada…ni usahkan dada…leher pon xtutup…maaf menegur begini…

    12

    0
  9. Anonymous says:

    Buang je lah tudung tu. Masuk Zouk lepas ni private room ala Lopak. Baru urban weyyy!!

    15

    0
  10. Anonymous says:

    Buruk siot pakai turban tu…serius tak tipu mmg buruk…

    8

    0
  11. Anonymous says:

    byk skrg ni yg nk jadi warga negara zimbabwe.

    13

    0
  12. Ex obefiend says:

    dah smp masa blog nara jadi mcm blog obefiend, kena kutuk and kecam setiap post, kaka, hbs la

    11

    0
  13. Anonymous says:

    Cantiknyaaaaaaa turban tu Kak Nara!!! :D

    3

    1
  14. Kejadahan Apa Ni? says:

    Yuna…sila bersara! Kami dah dpt penggantj ko!

    22

    0
  15. Jiran says:

    Sampai hati ko letak spender atas kepala bini ko Nara. Sampai hati ko ni…tergamak ko kan???

    25

    0
  16. Anonymous says:

    Jesus Christ. What happened to you girlll ?!!!

    7

    1
  17. Org Kg. Nara says:

    Ya rabbi… knp sampai camni???!!!!!!!!

    7

    0
  18. Kiah says:

    Cantik je aku tengok. Mcm Erykah Budu penyanyi R&B negro tahun 2001/2005. Cer google!

    6

    0
    • Anonymous says:

      badu ngok…budu tu makanan kt negeri nara….Nara ni sebab kurang makan budula ni…. ingat urban sangatla pakai turban ni…da macam alien nengoknya.
      “…Wanita-wanita mereka (isteri mereka atau anak perempuan), berpakaian tetapi seperti bertelanjang (nipis&ketat). Di atas kepala mereka pula(wanita) terdapat BONGGOLAN (sanggul atau tocang) seperti bonggol unta yang lemah gemalai. Oleh itu laknatlah mereka semua. Sesungguhnya mereka adalah wanita-wanita yang terlaknat “…
      kongsi je abang Nara…bersama-samala kita berpesan pesan kearah kebaikan…

      3

      2
  19. patutlabekap says:

    patut la beria jilat lopak… rupanya bini peminat tegar..
    kesian ko ni nara…

    6

    0
  20. Tk says:

    Best la Nara. Dapat terbang anak beranak. Kalau aku dapat sponsor of course aku nak business class. Tempat duduk pun boleh tekan butang sampai jadi mcm katil. Btw Turban tu dapat berapa color ya? Yucks.

    7

    1
  21. Gorges says:

    Ni sponsored trip. dapatlah travel business class. Seat dapat recline sampai mcm tu. Kalau economy class dapat makanan selambak macam tu best la. Ngapa tak tunjuk hotel penginapan? Paling kurang ko dapatt executive suit atau apa2 suit. Kan kan? Dapat chauffeted driven touring sana sini. Bini tukor tukor warna turban matching dg baju. Wow best nya dapat sponsor after sponsor.

    8

    0
  22. Pikio pikio says:

    I think turban tu very handy kalau aku nk travel. Berguna juga tadah my muntah.

    10

    0
  23. mak cute says:

    bini bang nara mangsa fesyen ke…x sesuai la…buat org gelak je…cm nasi lemak atas kepala do…sian nk nmpk ranggi tp org mesti gelak blkg2

    4

    0
  24. Anonymous says:

    kesiannya bini nara. lopak je yg nk sponsor turban sbb penjilat tegar. penjual2 tudung yg lain xde ke nk sponsor? leher nampak. anak rambut nampak. haishhhh

    1

    0
  25. Anonymous says:

    Allahu Rabbi….Jumaat yang indah…
    Baca tulisan penyokong perkara mungkar…tulisan tu kekal
    Telitikan keghairahan memaki hamun..tulisan tu kekal
    Agak2 meninggal nanti dalam keadaan husnul khatimah tak…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Kalau korang rambut panjang. Rambut tu korang sanggul. Lepas tu pakai pulak serkop turban Neelofa. Seriously nampak.macam Coneheads (cuba Google Coneheads).
      Siapa yg confident pakai serkup Hajjah Zouk…lepas tu PERASAN dia jelita. Mintak maaf je lah ye…. Siapa pakai turban zouk, dia terasa panas lah..

      1

      0
  26. hajah says:

    kejutan budaya org kelantan dtg KL trs pakai serkup zouk tp blik kelantan reti plk pkai bawal ..sadis tgk ..patut BN up psl hjh lopa jer yg baek2 …coiii

    1

    0
  27. Anonymous says:

    mmg buruk pakai turban tu..cuba pakai tudung lebih elok dan sopan.pikir lah bini Nara oooiiii

    3

    0
  28. Anonymous says:

    maaf..jika orang Kelantan terasa..but its true,..kwn kakak aku singgah bermalam cuti belajar..kat rumah aku..dia pakai shortpant..Nampak peha..aduii..adik beradik laki aku ramai…xmenghormati tuan rumah langsung..even ko klua dari Kelantan pun..xkesah ko free hair..but please jaga adab kat rumah orang..aku tercengang plus malu :(..

    9

    0
    • budak uni says:

      org kelantan byk kl kl…aurat tak jaga. bila balik kampung baru nk cover aurat betul2. byk aku tengok….tak semua tpi byk la…

      6

      0
  29. Anonymous says:

    Ramai je yang pakai short pan, tak semestinya orang kelantan saja. Yang baik-baik pun ramai. Buat jahat ni bukan sebab salah negeri, tapi sebab diri sendiri.

    0

    2
  30. Tk says:

    Ada orang kt rumah suka pakai kaftan. Ada orang suka pakai shortpan atau seliuar ayam. Tapi tu kt rumah sendiri. Kalau ada tamu dtg bermalam atau ko gi bermalam rumah orang jangan lupa bring along your brain. Kena pakaian sopan la ….,

    10

    0
    • Anonymous says:

      yes indeed..dia kat rumah orang..adab kat mana? pastu duduk main phone ..guna shortpant..and atleast bantu tuan rumah instead of duduk…main phone..tuan rumah mana yang tak panas? pastu ..ada pulak tetamu datang..x ke memalukan tuan rumah? im not bersifat kenegerian..but obviously..org sangat sinonim dengan negeri Kelantan menitik beratkan pasal agama…

      3

      0
  31. Pkcik bawanh says:

    Xsangka manis ja wife abg nara dlu tutup aurat..skrg dh dedah leher suport hajah zouk tu..turban bkn cara islam..dh mcm sinkh pkai serban…leher n telinga aurat

    7

    0
  32. Anonymous says:

    turban mcm seluar dalam. tudung biasa nampak lebh anggun. maaf teguran iklas.

    6

    0
  33. Anonymous says:

    ya Allah korang ni mulut masing2…mcm dh confirm ke syurga plak ye…

    0

    1
    • nara's fan says:

      bukan kak, bini nara ni dah kira mini selebriti. jaga la penampilan.
      besok kena boikot blog ni…baru nk berakal. waktu tu dah terlambat…

      7

      0
  34. Anonymous says:

    Tak payahla salah negeri bab akhlak ni..salahkan diri sndiri yg! Bengap…nara tolongla awak sbg lelaki tegurla pemakaian isteri tu..sedihdulu elok pakai tudung tutup leher…ni cam kluar toilet..tuladan pndapatan punca sebar gossip fitnah,…doa smg family naraliza diberkati

    3

    0
  35. Anonymous says:

    hudoh…

    3

    0
  36. Anonymous says:

    Fyi. Nara ni nanti akan delete komen komen yg kena kat batang hidung dia sendiri. Jangan tertipu ya.
    Tapi kalau korang kutuk retis dia akan kekalkan.

    3

    0
  37. turban untuk singh lahanat says:

    hodohnya lahai betina pkai turban ni..menjijikkan..siyes

    3

    0
  38. kelantan country shock! says:

    geng kelantan mmg batak!!!!….masuk key el batak pi luar lagi batak…pi taiwan je pun….
    blh pi mampos dgn ko punya neolopak tu

    14

    1
  39. Anonymous says:

    Hahaha

    0

    0
  40. Anonymous says:

    Lol

    0

    0
  41. Anonymous says:

    Lmfao

    0

    0
  42. Gorges says:

    Nara. Ko silap bagi bini pakai turban. Tak pasal2 kna kutuk. Tapi jangan membazir. Turban tu boleh pakai kat rumah waktu masak kat dapur. Nak keluar rumah tutup aurat betul2.

    12

    0
  43. Tk says:

    Aku ingat turban tu lebih sesuai untuk lelaki yang pakai. So Nara boleh pakai gi ceramah agama. mengenai aurat wanita?

    Hmm kalau netizen bising kecam artis berpakaian tak semenggah, , cepat saja Nara buka topik to sensatise the issue.. Ni Netizen dah banyak komen, buka la topik …… ISTERI NARA DIKECAM NETIZEN KERANA PAKAI TURBAN PERGI MELANCONG. …..,

    Appapun terima la dengan hati terbuka bila netizen beri komen dan nasihat membina.

    8

    0
  44. Anonymous says:

    Terbaik!!!

    7

    1
  45. mak aku says:

    Kelantan bila satu family naik flight.semak mata memandang.tu baru lepas mandi ke?

    1

    0
  46. Gorges says:

    Senyap jer Nara. Out of office ler tu making awesome trip or weekend retreat somewhere. Tak per turban bini pun banyak lagi belum try

    6

    0
  47. noendingname says:

    berat sgt dh ni…terpengaruh dgn hajjah zouk..

    0

    0
  48. Anonymous says:

    Wehh sama color dengan turban Neelofa pakai tu?

    2

    0
  49. bawangholland says:

    nara ni bab dedahkan aib orang..no 1.. ni pamer aib bini sendiri pulak..wakakaka
    kite x kecam pon nara, kite bgth aje..muahahaha

    1

    0
  50. Anonymous says:

    Juhu

    0

    0
  51. mak aku says:

    Euwww,Kelantan! pengotornya.

    0

    0
  52. biningging says:

    ambik ko NARA.. kaw2 kena kecam bini ko..

    0

    0
  53. wife nara says:

    maaf kan i.. i takkan pakai turban bangang ni lagi.. i terima kritikan semua..

    0

    0