“Teh Ais 20 Hinggit!” – Netizen Terkejut Harga Makanan Malaysia Di Korea Mahal

Kehidupan

“Teh Ais 20 Hinggit!” – Netizen Terkejut Harga Makanan Malaysia Di Korea Mahal

Tular di laman TikTok, video perkongsian daripada seorang pengguna yang mendedahkan harga makanan tempatan Malaysia di Korea telah mendapat perhatian orang ramai.

Menerusi video tersebut, pengguna dikenali sebagai Eina itu juga merupakan seorang pelajar di negara tersebut telah menunjukkan menu-menu makanan Malaysia berserta dengan harga setiap makanan itu.

Advertisement

Sehingga kini, video tersebut telah meraih 489K tontonan dan 56.8K tanda suka di aplikasi TikTok.

korea

Harga makanan Malaysia di Korea.

Apa yang menarik perhatian adalah harga-harga yang dikenakan pada makanan tempatan itu disifatkan mahal oleh orang tempatan Malaysia kerana makanan seperti kuey teow goreng, mee udang dan sambal sotong adalah lebih kurang RM40 di sana.

@kimseri_eina

Reply to @ermylyanaaa1 Harga makanan Malaysia di Korea.

? original sound – KIM SERI ?? – KIM SERI ??

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen turut meninggalkan pelbagai reaksi, ada yang terkejut melihat harga yang dikenakan tetapi ada juga yang mengatakan bahawa harga itu merupakan harga biasa di sana.

Bapakkk arr teh ais 20 hinggit takpelah kak saya nk jus passion fruit jerla – netizen.

Tak mahal pun sebenarnya.. bila convert RM memang jadi mahal sebab matawang kita rendah. Bagi orang yang duduk sana normal je harga,” tulis seorang pengguna TikTok.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending yang lain pada pautan di bawah.

spm
9 bulan lalu

(VIDEO) "Nanti Sampai La Surat Pdrm" - Tular Video Pelajar Baru Habis SPM Dikejar Polis

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : TikTok

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

3 Comments

  1. Anonymous

    April 7, 2022 at 4:56 pm

    mana mana negara yg value duitnye tinggi memang le mahal kalau ko convert kan ke ringgit cik adik oii..lain la ko gi negara yg value duit rendah ..mungkin dapat kot seringgit dua tuk teh ais.. lain kali wat la kajian sikit kalu nak gi travel.

  2. Anonymous

    March 17, 2022 at 9:04 am

    lantak dia lah at least dia nak jugak bertudung kat korea tu. bukan macam retis meleis g oversea tudung pun terbang sekali.
    kau try duduk kat negara non islamic tengok boleh ke tak pakai tudung proper ke tak. mind your own business ok

  3. Anonymous

    March 16, 2022 at 6:54 pm

    pakai shawl sangkut atas kepala, pastu biar berjurai kiri kanan.
    x salah nk bergaya tp x kene konsep bertudung tu
    dia sepatutnya melindungi, menutup. instead org buat dia sebagai menarik perhatian
    kan dh defeat the purpose tudung tu

    **incoming comment nk ckp asalkan tutup aurat, kolot x reti fesyen dll

Loading...