Written by serenity | January 2nd, 2018

Ramai orang sudah pun mempunyai visi untuk merealisasikan azam tahun baru. Ya, tahun 2018 sudah membuka tirainya dan sudah tentu seperti tahun sebelumnya, pasti ada kontroversi baru yang dibuat selebriti, menyebabkan mereka dicemuh Netizen.

Terbaru, pelakon Fara Mendoza telah menerima kecaman hebat di Instagram kerana mengenakan bikini top dan pakaian seperti jaring sambil menari dengan pengusaha kosmetik, Safiey Ilias.


Fara mengenakan pakaian itu di malam sambutan tahun baru 2018 di sebuah parti di Langkawi, Kedah. Video itu dianggap terlalu seksi dan menyebabkan Fara menerima kecaman Netizen, bagaimanapun dia memadam kebanyakan komen yang menghentamnya.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Fara ada membuat IG Story memarahi Netizen yang mengecamnya dan mengatakan orang ramai tidak perlu membuat kerja tuhan iaitu menghakiminya.

Tidak dapat dipastikan apa tujuan sebenar Fara memuat naik video berpakaian sebegitu yang memang lari dari norma dan budaya masyarakat Melayu beragama Islam. Harap alasannya bukan iman turun naik seperti alasan seorang pelakon lain dan rakannya Safiey Ilias sebelum ini.  – beautifulnara.com

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

40 responses to Tayang Payudara Bersempena Tahun Baru, Fara Mendoza Dicemuh Netizen

  1. Anonymous says:

    OMG. I know u are ugly but u don’t have to try THAT hard to be famous. Buruk la weyyy. Pondan with fake boobies je biasanya will flash gitu. Ke ko pun pondan sama cam safiey ilyas kat sebelah tu? Sorry babe, dulu I don’t have any issues with you. Now, I’m calling u short, stout and ugly. Ko ingat ko level2 model Victoria Secret ke?

    104

    0
    • Changkat bar says:

      True. Konfem ni tak lain tak bukan tgh try nak naikkan followers & likes je.
      Lahaiii cer jadi cam retis2 yg tak kesah psl likes dgn followers cam sara ali, azura zainal, shakila koriri, ramona zamzam sume tu. Lek je menjalani kehidupan yg tak kisah sgt psl social media sgt…

      7

      1
    • Miyuko haora says:

      Hahahahaa…pendek hitam rambut blonde ko ingat ko cantik? Hahaha level minah indon je ni…bolayan.boleh blah.entak cerita apa minah ni belakon entah.udah udah le cover story pasal dia ni waste of time! Jijik aku tengok.sampah.next!

      14

      0
    • hai says:

      are those real? dia ni bkn ke tetek kecik ke.

      org msia skrg xleh pakai.
      tetek pon blh cucuk dgn harga rm1k,hidung blh mancung dgn harga rm300,bibir mungil,poen tembam bayar je rm300.ape adehal..tp tahan setahun jela.lepastu kena tppup balik.hahaha.nasebla sape dpt awek aset xkekal ni.
      awek2 yg stok suka tayang buah pejal tu,jgn percaya bcz 90% of them are fake..g cari hashtag breastsilikonmalaysia xpon breastbeauty boobie fix,banyak offer service cmni,aku tahu sbb indon kt office aku buat,tp org cmni xtakot risiko akan dtg ,janji badan sedap,bibir mungil,hidung mancung..jalan.

      4

      0
  2. FARA BERDOSA says:

    Tu namanya attention seekers.. berlakon tak laku.. nak pemes kejap buat lah controversy supaya org kenal.. kenal pun dari berita fizz fairuz/di kerjakan boyfriend (suami orang) n now tonjol buah dada.. cantik sangat ke badan tu nak tayang cik adik oiiiiiii.. dah di kritik tak dpt nerima hakikat plak.. sndiri yg cetuskan controversy sndiri tak sanggup hadam.. meluat nye kauuu FARA MENDOZA BERDOSA..

    29

    1
  3. MissFee says:

    sebelah dia tu sapi ke?

    2

    0
  4. Ms j says:

    Safiey elias nk sampaikan walaupun dia nyah,ade lg sebenarnya orang lg teruk dari dia. Tp kesimpulannya, dua2 teruk. Mufti tolong focus dekat artis2 ni dan nyah yg da berleluasa mcm sajat and si safiey. Bukti dah ada tp pejamkan mata je. Sibuk la psl si iqram tu

    21

    0
  5. Pekerja Gomen says:

    Terdesak.. job dh takde…
    Jadi promote diri jadi call girl…
    Kira blog ni free adv utk dia

    7

    0
  6. Anonymous says:

    tu safi ilyas?
    dulu beriya2 bertaubat segala
    kene jemput dengan program tv berkopiah berjubah
    ni jadi perempuan balik apa pasal?
    main2 kan agama lah diaorg ni.

    13

    0
  7. MakDara says:

    Kau jadi pelakon porno jelaah. Buat malu je.

    4

    0
  8. Anonymous says:

    Muka mcm bapok

    1

    1
  9. jemm says:

    Excident teruk dh dlu, cme xmati jew… 2pown x ingt lgi… Allah dh bg clue, tu pown xphm2x lgi… Lpas ni K.O trus laa..

    6

    0
    • watever says:

      wayar otak ade lari tu y lepas xcident makin menjadi jadi..kalo boleh nak bogel terus.igt cantik sgt?????body dh mcm org beranak 10.org dl dl beranak ramai pun bdn still cntik ..yang ko???ank dara (dara lg ke????) tk pndai jg body.

      0

      0
  10. Anonymous says:

    I know we share the same ALLAH but..in her case, Astaghfirullah. ALLAH tutup rapat2 kemas2 aib hambanya, unfortunately, ada malaun sepsis si pendek Fara ni yang happily publicize kan aib sendiri. Pls la…kalau nak tunjuk boobs buruk ko, jgn declare ko tu Islam. Malukan imej orang Islam la… that’s y I’m upset. I know it is between u n Allah..tapi kalau ko sendiri tak jaga image Islam, siap Alhamdulillah bagai… rasa nak ludah.

    32

    0
  11. Anonymous says:

    wow body xde curve xde shapes pon brani nak show off cmtu, konfiden level tinggi si mendoza ni

    4

    0
  12. Anonymous says:

    First tgk yg putih tepung gomak ingatkan pondan. Biaq pi je dia ni. Stop supporting his career. Boycott this type of people. Mudah2an berubah lah nanti. Jgn dipuji kalau dedah sana dedah sini. she just like getting attention from people.

    4

    0
  13. Bukan Ustazah says:

    Mohon Nara sebagai owner blog beautifulnara ni berpada2lah upload gambar Fara Mendoza ni mcm ni. Jadilah blogger yang beradab dan berhemah.Yang dok baca kat blog hang macam2 jenis umur

    17

    0
    • Anonymous says:

      Yes. Agree dgn komen bukan ustazah. Aku pun bukan ustazah. Tapi aku pompuan melayu agama Islam sama dengan Fara ni. Aku malu weyyy… So malu dengan apa yg ditunjukkan org this girl. Dia tak malu, kesian dia sebab perempuan ini kalau dah hilang malu, semua boleh tunjuk. Enough posting abt her. Memalukan…

      7

      0
  14. geli says:

    loyaaa lakkk aiiii akuhh..

    0

    0
  15. Tk says:

    Aku suka tenguk FM berlakon. Dia ni cantik with nice sharp features dan berbakat. Tak kayu. Dalam video tu FM attend party drag queen tepi pantai ke sebab pakai mcm bikini top? Makin bnyk retis buat statement ” I want to be myself” dan mudah nya bercakap “tu antara saya dengan Tuhan”. Aku ni tak la mentaliti taliban dan tak bermaksud suruh ko berfesyen bungkus semua. Nk kejar glamor dunia hiburan ni waktu muda jer. Waktu masih laku. Tapi dont try too hard. Jgn hanyut. Beringat2. jaga la cara berpakaian dan kesopanan tingkah laku sebab umur kian meningkat. ambil perhatian komen dari netizen. Lagipun klu tak salah ko ni married kan?

    2

    8
  16. x tau nak cakap apa says:

    kalau dengan cara begini ko boleh hidup senang, kaya berharta.. aku nak ko cari makna istidraj…. kemudian ko hadam seniri…. tu jer pesan aku

    2

    1
  17. anonymous says:

    skrang 2018 jgn sebok hal org pls,sebok hal sndiri ekonomi mkin mrudum makin miskin makin hina apa kerajaan dah buat!!! itu yg patut kita semua sebokkan !!!!!!

    1

    4
    • Anonymous says:

      so nasihat aku kt kau pulak, jgn dok menempel kt blog gossip artis.. pi menjana minda kau dkt blog2 politik dan ilmiah..

      4

      0
  18. ohyeah. says:

    buat apa nk marah2 ni? ko sendiri nk sgt tunjuk t…t..lanjut! selambak weh!!

    1

    0
  19. takut says:

    lama-lama menjadi ikutan..menjadi kebiasaan…dan jgn pelik kalau malaysia ditimpa ,tsunami dan bala ..kerana semua berpunca dari sikap kita sendiri..moga diberikan hidayah buat semua, dan kita terhindar daripada siksa murka-NYA

    2

    0
  20. ghadisk says:

    bila hati tlh hitam..sekian..kbai!

    2

    1
  21. sutun kurita says:

    bila dah tak lakuuuuuuu…..

    2

    1
  22. nicejobs says:

    bauiik telanjang je terus.. opsssss

    0

    1
    • Anonymous says:

      Nooooo….kesian la siapa yang tgk tu….teruk terseksa dgn kebogelan si Fara… yg sedia ada ni pun….OMG…huduh.
      Fara, some ppl mmg sexy. Pakai baju kurung pun sexy… ko ni seksa sangat. muda lagi..awat badan camtu. BURUK.

      3

      0
  23. Jumanji says:

    Vaviiiii lahanat. Blogger2 wartawan2 tolong stop up citer manusia spesis binatang mcm ni boleh dak???

    1

    1
  24. Anonymous says:

    gmbr 18xx ni bole pulak masuk nara

    1

    1
  25. Anonymous says:

    sapa pompuan ni? macam tengek je aku tengok. ketiak tu kalau angkat mesti fuhhhhh busuk tengek hot messsss

    0

    0
  26. Anonymous says:

    bikini pun tak tukar dari pagi sampai malam. konfirm hamis je bau.

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Tolong la perempuan kalau x nak bhijab pun at least cover sikit kulit tu. Pempuan kena jaga maruah diri. Jgn nampak cheap sgt.

    1

    0
  28. peminat fara says:

    saya nk ucapkan terima kasih kepada fara kerana menayang tetek yg x seberapa…syukur kerana dapat melihat keindahan dunia

    0

    0
  29. Fya Lisa says:

    Geng2 dengan Lana Nordin, Zila Bakarin dan seangkatan dengannya.. Hidayah Allah tu mahal. Tengok Lana dan Zila, lepas kawen dah tak seksi pun… Fokus lebih pada suami dan anak2… InsyaAllah.. dari kita mencemuh, baik kita mendoakan. Bukan apa, takut yang mencemuh, jadi pula pada diri sendiri, adik beradik, anak2.. Nauzubillah

    0

    0
  30. fara mendoza minyak masak says:

    dia pakai seksi sebab nak goda mat saleh..bodoh punya betina

    0

    0
  31. Nian says:

    What sense is thare.. xde lgsg nk censored ape2 ke si Nara ni or mmg saja nk rating tinggi supaya mata2 jantan lain cepat2 bukak blog dia? Stupid as f*** weii… ko nk tayang gamba pmpn ke pondan ke ape2 yg terdedah.. ade kan otak sikit utk cover dr yg original.. esok klu dia da bertaubat.. kuar balik link ni.. ko nk tanggung ke dosa tu?? Huhh xde common sense lgsg..

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Wei da tukar jd blog separuh bogel ke nara.. wtf??

    0

    0

Leave a Comment

Optional