“Tapak Kasut Nak Tercabut..” – Wanita Kongsi Kisah Sedih Terserempak Budak Sekolah Bikin Netizen Sebak

Kehidupan

“Tapak Kasut Nak Tercabut..” – Wanita Kongsi Kisah Sedih Terserempak Budak Sekolah Bikin Netizen Sebak

Tular di laman Facebook, satu hantaran oleh seorang pengguna dikenali sebagai Tie Ruzilawati yang berkongsi kisah sedih apabila terserempak dengan seorang kanak-kanak di pondok sekolah.

Menerusi hantaran tersebut, wanita yang sedang menunggu anak lelakinya itu secara tiba-tiba didatangi seorang kanak-kanak perempuan yang turut bersekolah di situ.

Advertisement

Namun, wanita itu terkejut apabila kanak-kanak itu meminta untuk meminjamkan duit kerana mahu membeli air.

pondok

Tak banyak pun dia minta. Selepas berapa mnit kemudian dia datang balik untuk pulangkan baki. Bagus budaknya.

Menurutnya, apabila ditanya mengapa dia memulangkan bagi, kanak-kanak itu berkata dia hanya ingin meminjam RM1 kerana dia telah menggunakan kesemua duit belanjanya sebanyak RM3.

Apa nak makan zaman sekarang 3 ringgit dari pagi sampai petang. Mugkin setakat itu yang familynya mampu.

Dalam pada itu, wanita itu turut sempat bertanyakan sama ada dia sedang menunggu ibunya untuk ambil dari sekolah, namun jawapan yang diberinya telah membuatkan orang ramai sebak.

Dia cakap mak tak ada, saya tinggal dengan wan dan ayah pun kerja, tengah malam baru ayah balik.

budak sekolah

Bukan itu sahaja, wanita itu turut sedih melihat keadaan kanak-kanak itu yang memakai baju seragam sekolah yang kotor dan sudah lusuh serta tapak kasut sekolah yang sudah mahu tertanggal.

Nak balik tadi cakap kat dia esok tunggu acik kat sini ya. Nanti acik bawakkan kasut lain. Terus dia peluk aku tu yang tak tahan, tekeluar air mata seorang ibu.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending yang lain pada pautan di bawah.

tinted
5 bulan lalu

(VIDEO) "Sekali Dia Tak Check Pun” - Lelaki Cuak Nampak 'Roadblock' JPJ, Kelam Kabut Cabut 'Tinted' Kereta

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : Facebook

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

1 Comment

  1. Anonymous

    June 20, 2022 at 6:05 pm

    allah…igtkan kite dah susah, ade yg lagi susah

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...