Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Tahap Kebersihan Alicia Amin Semasa Menyediakan Rendang Tok Buat Pelanggan Jadi Perdebatan Netizen

kebersihan alicia amin ketika memasak dipersoal

Memang dah jadi trend sekarang ini apabila selebriti mencari rezaki sampingan dengan membuka bisnes sendiri. Tak kisahlah makanan ke pakaian ke, pasti akan mendapat sambutan hangat daripada peminat mereka.

Sama juga dengan model dan juga pelakon yang mula popular sejak menyertai ‘Asia’s Next Top Model’ iaitu Alicia Amin. Tak sangka walaupun gadis itu berketerampilan ‘chic’ dan sofistikated, rupanya mempunyai bakat memasak rendang tok yang semula jadi.

Advertisement

kebersihan alicia amin ketika memasak dipersoal

Menjengah ke laman Instagram rasmi untuk bisnes rendang tok yang disediakan oleh Alicia Amin itu, nampaknya model tersebut menyediakannya dengan sendiri sambil dibantu oleh beberapa orang yang lain.

 

View this post on Instagram

 

Up all night making 10kg rendang! RM25/200g RM50/500g DM to order!! #rendangtokrajalapar #rendangtokperak

Advertisement

A post shared by Rendang Tok By Alicia Amin (@rendangtokrajalapar) on

Walaupun tampil selesa ketika memasak juadah tradisional tersebut, tak sangka perkara lain yang menjadi perhatian netizen.

Melihatkan salah satu video yang dimuat naik oleh Alicia, ramai yang mempersoalkan tahap kebersihannya dalam menyediakan makanan tersebut. Ini kerana pakaiannya yang terdedah ketika memasak menimbulkan kemusykilan netizen.

kebersihan alicia amin ketika memasak dipersoal kebersihan alicia amin ketika memasak dipersoal kebersihan alicia amin ketika memasak dipersoal kebersihan alicia amin ketika memasak dipersoal kebersihan alicia amin ketika memasak dipersoal

Advertisement

kebersihan alicia amin ketika memasak dipersoal

Mungkin terkesan dengan hencapan netizen itu, Alicia Amin telah memuat naik IG Story dan mempersoalkan tindakan mereka yang asyik cuba mencari kesalahannya meskipun banyak lagi isu dunia lain yang lebih penting.

kebersihan alicia amin ketika memasak dipersoal

Melihatkan pelbagai kes keracunan makanan sejak kebelakangan ini, memang penting untuk memberi keutamaan kepada kebersihan ketika menyediakan makanan, kan?

Sumber: Twitter

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

10 Comments

  1. Anonymous

    June 10, 2020 at 3:17 pm

    No thank you ?

  2. Anonymous

    June 10, 2020 at 3:17 pm

    No thank you ?

  3. jazz

    June 10, 2020 at 1:40 pm

    klu ade muslim yg beli xtau la nk kata ape.. lg bagus support produk muslim..

    #melayubelumtentuislam

    • Anonymous

      June 10, 2020 at 2:48 pm

      halalan toyyiban tu penting

    • Anonymous

      June 11, 2020 at 8:43 am

      Macam tu punya style…memang tak laaa aku nak beli…no thank you.

  4. Anonymous

    June 10, 2020 at 12:08 pm

    tak selera

  5. Anonymous

    June 10, 2020 at 10:50 am

    Sorry la, aq ingat laki tadi xd

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top