Written by AbangNara | October 15th, 2012

Gyeah ~~ Semakin terserlah kecomelan gadis-gadis Wonder Girls ini apabila memakai baju kurng menyanyikan lagu Be My Baby sempena konsert mereka di Kuala Lumpur. Pandai sungguh mereka mengambil hati rakyat Malaysia.

wonder girls pakai baju kurung

Layankan video comel tahap Wonder Girls di bawah. Kalau bawak balik rumah untuk dijadikan menantu, pasti dapat green light. Tak gitu?

Cute gila kan? Diharap Big Bang yang bakal membuat konsert 2 minggu lagi akan memakai baju Melayu pulak. Pasti lebih awesome.

P.S: 17 gambar terjunan 128,000 kaki daripada Felix Baumgartner.

Written by AbangNara | July 13th, 2012

Sekarang ini di serata dunia semuanya sedang demam Kpop. Malaysia pun tak kurang hebatnya juga. Setiap kali ada artis Korea datang ke Malaysia, boleh dikatakan sold out jugaklah tiket-tiketnya. Paling hebat pastinya kehadiran Big Bang Ke Malaysia pada bulan Oktober nanti. Namun bagaimanakah Kpop ini bermula di Malaysia sebenarnya?

KPOP

Ketika Abang Nara sambung belajar di Korea pada tahun 2001, dunia masih tidak mengenali Korea. Samsung masih merupakan satu jenama yang dipandang rendah berbanding Sony. Drama-drama dan lagu-lagu Jepun masih kuat pengaruhnya di kalangan rakyat Malaysia. Namun segalanya bermula dengan penyebaran video klip lagu “Because I’m a girl” daripada kumpulan KISS.

Dengan melodi yang menyedihkan, lirik lagu yang menyentuh perasaan dan paling penting, video klip yang mampu mengalirkan air mata, sejarah Kpop bermula secara viral di Malaysia. Ramai yang mula tertanya-tanya tiada lagikah produk dari Korea yang sehebat lagu ini? Bermula dari sinilah masuknya drama-drama seperti Winter Sonata, Autumn In My Heart dan Stairway To Heaven.

kpop

Kemudian kemunculan idola Kpop yang bukan sahaja boleh menyanyi dan menari iaitu Rain menerusi lakonannya di dalam drama FullHouse menghangatkan lagi demam Kpop di Malaysia. Ramai gadis-gadis remaja jatuh cinta dengan lakonan Rain di dalam drama ini sekaligus mengisytiharkan Rain sebagai kekasih impian mereka.

KPOP

Perlu diingatkan ketika ini penyanyi-penyanyi berkumpulan seperti Big Bang, Wondergirls, Girl Generation, KARA dan banyak lagi masih belum sampai pengaruhnya ke Malaysia. Pada ketika ini, kira-kira tahun 2007-2008, Kpop meluaskan empayarnya terlebih dahulu menerusi eksport drama-drama mereka. Kemungkinan besar kekacakan wajah hero dan kecantikan heroin drama Korea ditambah pula dengan jalan cerita yang sedih tahap gaban menyebabkan populariti Kpop meningkat secara mendadak.

KPOP

Nantikan part II yang akan menyusul minggu depan untuk informasi selanjutnya tentang fenomena Kpop di Malaysia. Kalau anda ada informasi yang menarik, ada fakta yang ingin diperbetulkan atau ingin berkongsi pengalaman Kpop anda, sila tinggalkannya di ruangan komen di bawah.

Written by AbangNara | June 9th, 2010

wondergirls in malaysia

Berita baik untuk peminat kumpulan wanita paling terhangat di Korea Selatan, Wonder Girls khabarnya bakal turun ke Malaysia untuk membuat konsert. Detailsnya masih tak dapat dikenalpasti tapi ini merupakan satu berita baik untuk kipas susah mati Wonder Girls.

Anda tak kenal Wonder Girls? Ala, diorang yang nyanyi lagu Nobody tue. Yang lirik dia lebih kurang gini bunyinya:-

“I want nobody, nobody but you. I want nobody nobody but you”.

Tak tau lagi? Sila layan video klip di bawah dan jatuh cinta dengan Wonder Girls.

Tak sabar rasonya nak tau tarikh Wonder Girls turun Malaysia. Kompem kami akan beli tiket pergi tengok. Yeah ~~~ Anda pulak bagaimana?

P.S: : Ramai dok tertanya2 apa benda nak bagi untuk barang hantaran untuk majlis pertunangan, takkan iPad pulak kan

Written by AbangNara | September 8th, 2009

Tak sangka pulak semalam bila kitorang letak gambar Wonder Girls ramai yang kenal. Rupa-rupanya kat Malaysia nie pun dah femes Wonder Girls nie. Buat yang tak tahu, Wonder Girls nie adalah kumpulan daripada Korea. Lagu-lagu diorang yang paling popular sekarang sudah tentulah Nobody. Memang catchy habis.

Buat mereka-mereka yang nak melayan lagu-lagu Wonder Girls yang lain, sila carik lagu Tell Me dan So Hot. Video klip diorang pun best-best untuk lagu tue. Buat masa nie layan dulu video klip Nobody dari Wonder Girls kat atas tue.