Written by AbangNara | May 31st, 2017

Hari raya Aidilfitri adalah perayaan yang dinanti-nanti oleh umat Islam di seluruh dunia. Ia adalah hari kemenangan, hari penuh kegembiraan dan hari penuh kesyukuran selepas berjaya berpuasa sebulan d bulan Ramadhan. Di Malaysia, kebiasaannya umat Islam akan pulang ke kampung bersama kaum keluarga, suami/isteri, pakwe/makwe tercinta untuk memeriahkan lagi sambutan hari raya.

wiko harry

Abang Nara, isteri & anak-anak di hari raya ketiga tahun lepas

Namun sekiranya anda masih belum berkahwin, tiada tunang, tiada pakwe dan tiada insan istimewa untuk dibawa pulang berhari raya bersama ke kampung Aidilfitri kali ini, jangan sedih, jangan menangis, jangan kecewa kerana Abang Nara nak perkenalkan si cantik, si hensem, si kacak, si bergaya dan si perfect yang bernama ……..

harry

si hitam yang memukau dan yang cukup menggoda

Didatangkan dengan 2 warna iaitu Anthracite dan Gold, inilah Harry yang bakal menjadi milik anda dengan harga RM599 sahaja. Harry bakal menemani perjalanan anda pulang ke kampung, menjadi sahabat setia anda ketika malam raya, menolong anda mengabadikan detik-detik indah Aidilfitri dengan mengambil gambar anda dan macam-macam lagi.

harry

Harry warna gold tak kurang kacak bergayanya

Antara kelebihan Harry yang merupakan salah satu smartphone di bawah jenama Wiko, syarikat yang berasal dari Perancis dan terkenal dengan rekaan “value for money” dan teknologi yang terkini ialah:-

1. Skrin 5 inci HD dengan teknologi IPS

wiko harrySambil memasak rendang dan ketupat, anda boleh melayan video YouTube atau bermain game tanpa sebarang masalah. Skrin Harry yang cukup bersaiz 5 inci adalah cukup besar dan menjamin kepuasan mereka yang melihatnya kerana adanya teknologi IPS yang menyerlahkan lagi kualiti warna dan video yang dimainkan.

2. Internet laju dengan connection 4G
wiko harrySmartphone yang support 4G amatlah penting di Hari Raya Aidilfitri. Kalau support 3G je pun dah ok, tapi kalau 4G lagilah laju Internetnya.  Pagi Syawal adalah masa untuk upload pakai baju raya ke Instagram dan facebook? Dengan Harry anda tak perlu risau. Anda siap boleh buat Facebook Live dan Instagram Live aksi anda mengacau dodol kerana Harry menyokong internet dengan capaian 4G. Pantas, tuntas dan vrooooommmm!!!

3. Kamera selfie 5MP

Sekiranya anda seorang wanita, tiada yang lebih penting selain memgambil ratusan gambar selfie di pagi Aidilfitri. Dengan bantuan ‘Harry”, anda akan mendapat gambar selfie yang sempurna dalam sekelip mata sahaja. Ini kerana “Harry” dilengkapi kamera selfie 5MP yang pastinya menyerlahkan lagi kecantikan dan kejelitaan wajah anda.

4. Kamera belakang 13MP

jangan lupa untuk menggunakan kamera belakang 13MP “Harry” untuk mengabadikan detik-detik indah penuh bersejarah Aidilfitri kali ini, lebih-lebih lagi kalau ada si jejaka/gadis yang mencuri perhatian anda. Dengan mode profesional, panorama, HDR, night mode dan banyak lagi, kenangan Aidilfitri kali ini pasti akan tersimpan kukuh dan jelas bersama ‘Harry”.
wiko harry
5. Bateri yang tahan lama

Tak perlu risau untuk charge bateri Harry ketika anda sibuk menyambut tetamu di pagi Aidilfitri kerana Harry mampu bertahan berjam-berjam penggunaan. Malah dengan kehadiran battery tips, Widgets dan Doze 2.0, bateri Harry mampu bertahan lebih lama untuk anda. Puas hati sangat-sangat.
harry wiko

Selain 5 kelebihan di atas, Harry juga dijana dengan 3GB RAM untuk kelancaran penggunaan. Selain itu kehadiran sistem Android Nougat dan Wiko UI memudahkan anda menggunakan Harry tanpa sebarang masalah. Jadi tunggu apa lagi? Jangan kesepian di Aidilfitri ini dan bawa pulang “Harry” ke kampung bersama anda. Confirm anda akan bangga bercerita tentang kehebatan dan keunikan “Harry” kepada sanak saudara dan kaum keluarga. Maklumat lanjut layari my-en.wikomobile.com dan juga Facebook Wiko Malaysia.



Written by AbangNara | January 4th, 2017

Pejam celik pejam celik, hari ini sudah masuk hari keempat di dalam tahun 2017. Sungguh pantas masa berlalu. Apa azam tahun 2017 anda? Mesti dah ada banyak perancangan kan? Abang Nara yakin ramai yang bercadang untuk upgrade smartphone masing-masing bersempena tahun 2017 ini. Tahun baru, smartphone pun kenalah baru kan? Tak gitu?

wiko ufeel go

tahun baru telefon pun mestilah baru kan?

Alang-alang dah dapat bonus di hujung tahun 2016 yang lalu, izinkanlah Abang Nara mencadangkan satu smartphone untuk anda. Abang Nara berani jamin 110% yang korang akan gembira, puas hati dan enjoy sekiranya Wiko Ufeel Go menjadi milik anda di pada awal tahun 2017 ini.

wiko ufeel go

oh sexy sangat nie. Teruja Abang Nara

Seperti yang pernah Abang Nara kongsikan dahulu, jenama Wiko adalah antara jenama smartphone yang berasal dari Perancis. Kehebatan Wiko telah terbukti apabil menduduki carta Top 5 di Eropah untuk kategori smartphone yang paling laris dijual. Dengan kehadiran Wiko Ufeel Go ini, confirm lebih ramai yang akan menjadi pengguna smartphone Wiko.
wiko ufeel goDengan skrin 5 inci yang dilengkapi teknologi “Full Lamination”, bateri 4000 mAh yang membolehkan korang layan YouTube tanpa risau bateri habis, kamera depan 13MP serta kamera selfie 5MP bakal memberikan gambar yang awesome dan paling AWESOME, teknologi 5 fingerprints untuk 5 aksi pasti akan membuatkan anda teruja apabila menggunakan Wiko Ufeel Go ini.

wiko ufeel go

Abang Nara pernah cerita tentang keseronokan dan ke’best’an teknologi 5 fingerprints untuk 5 aksi ini di artikel ini satu ketika dahulu. Bayangkan scan ibu jari boleh bukak Facebook, scan jari telunjuk boleh bukak Instagram, scan jari tengah boleh call pakwe/makwe, scan jari hantu boleh layan Youtube, scan jari kelingking boleh ambil gambar. Tak ke power tue? Lepas tue korang tak perlu risau pasal lagging ke, blue screen ke, handphone tetiba restart ke. Sebabnya Wiko Ufeel Go ini dijana dengan paparan antaramuka Wiko yang sangat pantas dan tuntas.

wiko ufeel go

Sembang banyak tak guna, Abang Nara sebenarnya dah pun beli Wiko Ufeel Go ini. Sekarang ini dah masuk seminggu Abang Nara gunakannya. Memang power. Memang terasa premium dan elegan sungguh rekaannya apabila Wiko Ufeel Go ini dipegang di tangan. Sekali pegang, rasa tak nak lepas. Kawan-kawan Abang Nara pun kagum dengan kecantikan rekaan Wiko Ufeel Go ini. Ada sorang dua yang teruja dan teringin nak beli. Dasyat sungguh penangan telefon ini

wiko

Cerita banyak-banyak pun tak guna, anda sendiri kena rasakan kehebatan Wiko Ufeel Go ini dengan pergi membelinya hari ini juga. Ia akan menjadi pembelian terbaik anda untuk tahun 2017. Dah boleh fokus benda lain dah. Tak gitu? Maklumat lanjut layari my-en.wikomobile.com dan LIKE Facebook Wiko Malaysia. Selamat mencuba!!!



Written by AbangNara | November 11th, 2016

Oh my, oh my, oh my. Diri ini sekarang sedang berada dalam keadaan teruja serta excited yang amat sangat. Ingat lagi tak perkongsian Abang Nara tentang jenama telefon pintar Wiko yang telah mengeluarkan Wiko Ufeel Lite dan juga Wiko Ufeel? Kini, jenama telefon dari Perancis ini telah melancarkan satu lagi produk dari keluarga Ufeel iaitu Ufeel Prime.

Cantik kan? Terkesima sekejap Abang Nara melihatnya. Memang nampak premium sangat-sangat Wiko Ufeel Prime ini. Meh sini Abang Nara kongsikan lagi beberapa kelebihan dan keawesomean Wiko Ufeel Prime yang akan membuatkan korang rasa nak beli hari ini juga.


1. 5 fingerprints untuk 5 aksi

wikoFungsi 5 jenis imbasan jari untuk 5 melakukan 5 aksi berbeza adalah ciri yang paling hebat di dalam Wiko Ufeel Prime ini (Wiko Ufeel dan Ufeel Lite pun ada fungsi ini). Korang boleh scan ibu jari untuk bukak Facebook, jari telunjuk untuk buka Instagram, jari tengah untuk bukak YouTube, jari manis untuk baca email dan jari kelingking untuk telefon awek/bf/pakwe. Semuanya boleh dicustomize mengikut kehendak anda. Memang jimat masa dan nampak lebih macho serta cool.


2.Rekaan yang sangat premium

 photo 2_1.jpeg

Pertama kali Abang Nara memegang Wiko Ufeel Prime ini, memang jatuh cinta dibuatnya. Rekaannya memang premium. Cantik sangat-sangat. Size pun sedap-sedap je untuk dipegang. Tak besar sangat, tak kecil sangat. Wiko Ufeel Prime ini didatangkan dengan unibody metal design dan 2.5D glass yang menjamin kepuasan para penggunanya.

3. Kamera yang superb
 photo 3_1.jpeg

Kamera belakang Wiko Ufeel Prime ini didatangkan dalam 13MP, sensor Sony dan dual LED flash yang menjamin kualiti gambar terbaik apabila anda menggunakannya. Abang Nara dah try dah ambil beberapa keping gambar. Memang setanding dengan jenama telefon lain. Malah mungkin lebih baik lagi. Kamera depannya untuk selfie pun boleh tahan hebat jugak iaitu 8MP dan ada selfie flash. Confirm hensem dan cun bila selfie.

4.Pantas dan powerful

Apa guna beli telefon pintar kalau asyik tersekat-sekat je bila kita gunakan. Dengan Wiko Ufeel Prime, confirm tak ada sebarang halangan dan akan smooth sentiasa. Mana taknya, telefon in dijana dengan 8core Qualcomm processor & 4GB RAM. Tekan je confirm terus bukak. Tak ada nak hang hang nie.

5.Harga yang amat berpatutan
 photo WhatsApp Image 2016-11-11 at 08.30.19.jpeg

Dengan pelbagai ciri premium lain seperti skrin 5 inci full HD dengan full lamination dan CABC teknologi, mula-mula Abang Nara ingatkan harga Wiko Ufeel Prime ini pastinya akan mencecah ribuan ringgit. Ternyata Abang Nara silap. Anda boleh dapatkannya dengan harga RM899. Memang berbaloi-baloi sangat dengan apa yang bakal diperolehi. Abang Nara berani jamin ia akan menjadi pembelian terbaik anda untuk tahun ini.

wiko

Mungkin ada di antara pembaca BeautifulNara yang tidak berapa kenal akan jenama Wiko. Ish,ish, ish. Wiko kini adalah antara 5 jenama telefon pintar yang paling top di Eropah Barat. Pada tahun 2015, sebanyak 8 juta unit telefon pintar Wiko telah terjual di serata dunia. Setiap 4 saat 1 unit akan terjual. Tak perlu diragukan lagi kehebatan dan keawesomean Wiko. Abang Nara pun guna telefon Wiko dan memang amat berpuas hati. Maklumat lanjut boleh layari my-en.wikomobile.com. Jangan lupa untuk LIKE Facebook Wiko Malaysia sebab banyak lagi ciri-ciri awesome smartphone ini diceritakan dengan lebih terperinci di sana.