November 22nd, 2017

Bukan niat ingin memalukan atau berkata apa-apa tetapi bila sebut sahaja nama Uqasha Senrose pasti ramai yang akan teringat pelbagai gosip dan kontroversi mengenai beliau bukan? Malah, Uqasha sendiri merasa hairan dan seakan sudah jemu mengapa beliau sering menjadi mangsa kecaman netizen sejak dari awal penglibatan beliau dalam bidang lakonan.

Apa sebenarnya salah saya kerana sering sahaja dikecam dan dihentam di media sosial.Saya juga hairan dengan tindakan sesetengah netizen yang tidak penat-penat mengecam dengan memuat naik komen-komen pedas di akaun media sosial saya. Boleh dikatakan dalam seribu komen yang diberikan netizen, hampir semuanya berbaur hentaman dan ada sesetengah itu mengaibkan saya.

Sejujurnya saya tak tahu nak buat macam mana lagi kerana setiap perbuatan saya pasti dikecam dan ia seolah-olah menunjukkan ramai sangat yang tidak sukakan saya.

Bukan semua orang benci kepada Uqasha dan sering mencari kesalahan beliau, cuma sudah menjadi lumrah kehidupan sebagai seorang artis dimana setiap perbuatan pasti akan menerima pelbagai reaksi netizen. Bersabar sahaja lah Uqasha..

Sumber Berita : Astro Gempak

November 21st, 2017

Dikecam kerana menyunting foto untuk kelihatan lebih kurus sehingga latar belakang menjadi senget, pelakon Uqasha Senrose menjelaskan beliau berbuat demikian kerana dipengaruhi kutukan netizen yang beliau sudah semakin gemuk.

Kita kan ada yang panggil gemuk jadi saya edit sikit je pun untuk bagi nampak ramping. Kalau nak diikutkan, gambar sebelum dan selepas tidaklah banyak beza mana. Bukan nak kurus macam tiang dinding pun.

Yang buat befora dan after tu pun gigih, macam tiada kerja lain. Apa pun, saya okay sahaja sebab haters gonna hate always. Ada saja kesalahan yang akan dicari.

Kurus pun salah, gemuk pun salah, pendek kata memang susah nak puaskan hati semua orang. Tidak kisahlah bentuk badan macam mana sekali pun, apa yang penting diri sendiri yang bahagia betul tak? Sejujurnya, Uqasha masih lagi kelihatan cantik dan mempunyai aura tersendiri.

Sumber Berita : Media Hiburan

November 21st, 2017

Baru-baru ini, perubahan bentuk badan Uqasha Senrose yang kelihatan sedikit berisi ketika menghadiri ASK 2017 menjadi bualan ramai dan turut menerima komen-komen negatif. Namun, Uqasha memberitahu beliau tidak kisah disindir gemuk oleh netizen.

Terbaru, satu foto di Instagram Uqasha kelihatan agak pelik. Uqasha dilihat bersandar di satu ruang rumah tetapi latar belakang fotonya itu kelihatan senget.

Rata-rata netizen mendakwa Uqasha sengaja menyunting gambar tersebut semata-mata mahu kelihatan lebih kurus.

Kesian pula Uqasha kerana apa yang beliau buat pasti akan dikritik. Rasanya ramai juga orang  lain yang menggunakan pelbagai aplikasi untuk wajah mahupun tubuh mereka kelihatan cantik dan muat naik di media sosial.