Written by AbangNara | November 9th, 2010

erma fatima letak jawatan dalam natrah

Akhirnya berkuburlah hasrat peminat-peminat teater Natrah. Berdasarkan Harian Metro hari ini, Erma Fatima khabarnya telah meletakkan jawatan daripada menjadi pengarah untuk teater Natrah musim kedua.

Kemungkinan besar punca penarikan diri Erma Fatima ialah kerana tidak tahan dikritik hebat oleh pengkaji sejarah Natrah, Datin Fatini. Kata Erma:-

[note]Bayangkanlah jika usaha dan kejujuran saya dalam menterjemahkan naskhah Natrah ini tidak henti dikritik dan diperkatanya. Saya tidak mahu ada pihak sengaja menumpang publisiti atau mengambil peluang menyelitkan namanya dalam kerja saya seperti dilakukannya sekarang. Hanya ingin melariskan buku biografinya, pelbagai agenda mula dilakukan termasuk mengkritik karya sentuhan saya.[/note]

Dari apa yang kami baca, Datin Fatini tidak berpuas hati dengan satu scene di mana tanda salib ditunjukkan dengan besar dan jelas semasa pementasan Natrah yang pertama dulu. Kami tak tahu pulak macam mana scene tersebut sebab tak sempat pergi tengok teater Natrah dulu. Kata Erma lagi:-

[note]Sakit hati dengan dakwaan dan kenyataan daripadanya (Fatini). Mengapa dia tidak sudah-sudah mempersoalkan hasil kerja saya sejak pementasan siri yang pertama tahun lalu. Kononnya saya tidak sepatutnya meletak salib besar dalam pementasan sedangkan fungsi dan simboliknya benda itu langsung tidak pernah dia tahu.[/note]

Apa pendapat anda pasal perletakan jawatan Erma ini? Nak gak tau.

Written by AbangNara | December 14th, 2009

remy ishak

Makin panas nampaknya kisah Remy Ishak dibelasah baru-baru nie. Boleh dikatakan semua suratkhabar hari Ahad pun keluarkan penjelasan cerita dari Remy Ishak nie. Susah nak cakap siapa yang bersalah dalam hal nie. Malah kami ada dapat satu email yang menceritakan sebenarnya Remy yang bersalah dalam hal nie. Nanti esok kami kongsikan email tersebut bersama anda semua.

Inilah penerangan Remy Ishak tentang pembelasahan yang terjadi. Kes ini bertambah berat sebab Remy mengakui yang orang-orang yang datang membelasah dia diupah oleh keluarga Ummi Nazeera. Betul atau tidak, kita kena tunggu penjelasan dari Ummi Nazeera dan keluarganya.

  • 4 Disember – Malam selesai pementasan, Ummi Nazeera meminta untuk berjumpa Remy Ishak
  • Remy Ishak pergi ke kondominium Ummi Nazeera & berjumpa di’bawah.
  • Berlaku salah faham antara Remy Ishak & Ummi Nazeera dalam pertemuan tersebut.
  • Remy Ishak mendakwa Ummi Nazeera ada ambil ‘benda’ yang membuat Remy Ishak naik marah.
  • Remy Ishak mencampak telefon bimbit Ummi Nazeera. Pertengkaran terus berlaku.
  • Atas rasa bersalah, Remy Ishak minta maaf & berjanji akan mengganti telefon bimbit Ummi Nazeera yang di’rosakkan.
  • Ummi Nazeera seperti hilang akal menumbuk, menyepak & menendang Remy Ishak.
  • Remy Ishak berusaha untuk mengelak & salah satu tepisan terkena muka Ummi Nazeera.
  • Cincin di’tangan Remy Ishak menjadi punca kesan bengkak di’pipi Ummi Nazeera.
  • 5 Disember – Remy Ishak di’pukul di Istana Budaya.

Kronologi cerita dicurik dari RotiKaya.

P.S: XPAX adalah satu-satunya plan pra bayar yang bagi banyak gila bonus kepada pengguna-pengguna dia. Ada bonus hari jadi, ada bonus kejutan dan yang paling best ada Every Month Double Bonus XXL. Guna minimum RM50 di bulan Disember nie dan dapatkan balik 6% dari penggunaan anda. Berbaloi-baloikan?

Written by AbangNara | December 9th, 2009

umi nazeera

PERHATIAN: Cerita ini tidak diketahui sumbernya dari mana. Jadi sila jangan percaya 100%. Kemungkinan besar gosip ini timbul untuk menjatuhkan nama Umi Nazeera. Sila baca artikel di bawah seperti anda sedang mendengar Buletin Utama.

Mahu atau pun tidak, nama Umi Nazeera terus dikaitkan dengan tragedi Remy Ishak dibelasah di Istana Budaya Jumaat lepas. Yang menghairankan, 7 lelaki yang membelasah Remy Ishak nie diupah oleh seorang anak ahli perniagaan. Kami pelik jugak kenapa nak upah sampai 7 orang. Memang tak puas hati sangat-sangat ke?

Maka terus wujud gosip yang menyatakan Umi Nazeeralah yang menjadi dalang dalam tragedi Disember ini. Alasannya kerana Umi sememangnya adalah anak kepada seorang ahli perniagaan. Malah seorang pengkomen kami menyatakan yang Remy telah pun memintak “clash” dengan Umi Nazeera kerana perangainya yang agak keterlaluan. Akibat rasa tak puas hati dengan permintaan Remy, Umi mengupah 7 lelaki jahanam untuk membelasah Remy.

Seperti biasa apabila ditanya mengenai hal nie, Remy Ishak dan Umi Nazeera masing-masing berdiam diri. Mungkin tragedi ini terlalu bersifat peribadi untuk mereka. Kalau dibukak cerita sebenar, seolah-olah membuka pekung di dada sendiri. Siapa yang malu? Umi Nazeera jugak. Nama baik member kenalah jaga.

Kami dapat rasakan yang punca sebenar tragedi Disember ini akan terus menjadi misteri. Walaupun Remy Ishak sudah pun membuat laporan polis, rasa-rasanya demi menjaga nama baik pihak yang terlibat, kita tak akan dapat tahu apa sebenarnya yang terjadi. Tapi takper, kami akan sentiasa menantikan email daripada mereka-mereka yang mempunyai sumber yang sahih.

Sekian laporan berita terkini lagi sensasi daripada bilik berita BeautifulNara.

Written by AbangNara | December 7th, 2009

remy ishak

Sedih dan sungguh menyedihkan. Mesti ramai awek-awek kat luar sana yang tengah bengang sebab pakwe @ hero feveret diorang, si Remy Ishak nie kena belasah. Nie real punya kena belasah nie. Bukan lakonan atau cobaaan. Tiada yang benar melainkan benar belaka.

Remy Ishak dibelasah oleh sekumpulan lelaki pada hari Jumaat lepas selepas selesainya pementasan Teater Natrah. Macam biasalah lepas habis show ada sesi beramah mesra bersama penonton. Pembelasah-pembelasah nie berlagak macam penonton dan mengambil kesempatan untuk hentam Remy masa dia berseorangan. Cedera jugaklah kepala ngan kaki si Remy Ishak nie. Cian kat dia.

Sebab musabab dibelasah hanyalah Remy Ishak sahaja yang tau. Mungkin sebab ada orang jeles dia hensem. Mungkin sebab ada orang jeles dia dapat berlakon ngan Maya Karin. Mungkin jeles sebab dapat bayaran tinggi untuk Natrah. Kami tak tahu apa sebab sebenarnya. Kita nantikan penjelasan daripada tuan punya badan nanti.

Buat Remy, semoga tabah menghadapi cabaran dan liku ranjau bergelar seorang pelakon. Teruskan usaha anda. Kata orang, alah bisa tegal biasa. Buat derk ajer ngan semua nie. Biasalah kat dunia nie mana ada semua orang suka kat kita. Mesti ada yang benci dan cemburu dengan kejayaan kita. Pedulikan mereka-mereka itu.